Έχω βάλει σε αυτοκίνητο Εταιρίας VW Transporter T4 '94 μοντέλο ένα πολωνέζικο σύστημα (SKAG). Το αυτοκίνητο πάει γενικά πολύ καλά. Μόνο ένα θεμα έχω με τη δεξαμενή των 100lt. Για αρκετά γεμίσματα, παρόλο που έλεγα στον πρατηριούχο να φουλάρει, έβλεπα ότι η δεξαμενή δεν είχε φουλάρει. Αυτό το έβλεπα καταρχήν στη βελόνα πίεσης της δεξαμενής, κατά δεύτερο στις ενδεικτικές λυχνίες στάθμης, και κατά τρίτο στα χιλιόμετρα.
Προχτές, υπολογίζοντας ότι έχω περίπου 5lt, γεμίζω και η δεξαμενή πήρε 85lt, ενώ τις άλλες φορές που γέμιζα, και δεν είχε φουλάρει έπαιρνε περίπου 60lt. Αυτή τη φορά η βελόνα πίεσης της δεξαμενής είναι στο τέρμα. Παρόλο που ακούγονται για το συγκεκριμένο πρατήριο ότι κλέβει, έχω ξαναβάλει σε αυτόν (και τότε που νόμιζα ότι δεν φουλάριζε, αντίστοιχα έβαζα και σε πρατήρια της επαρχίας τις ίδιες ποσότητες), αποκλείω να πήρε τόσο πολύ από πειραγμενη αντλία. Άλλωστε και η ένδειξη της βελόνας είναι διαφορετική.
Σε τι να οφείλεται η διαφορά στο γέμισμα;Είναι κάτι μηχανικό που χρίζει προσοχής;Ποιο είναι το φυσιολογικό γέμισμα κατοστάρας δεξαμενής;;
Άρτα-Γιάννενα-Πρέβεζα που κινούμαι συνέχεια η τιμή του Autogas είναι 0,75€. Ρωτάω χτες τον πρατηριούχο :Γιατί εμείς είμαστε ακριβότεροι από Επαρχία;Απάντηση....Το δικό μας είναι πιο....ποιοτικό!!!!!!!