Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

προβλημα φουσκας (φλοτερ) δεξαμενης σε ICOM JTG

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: προβλημα φουσκας (φλοτερ) δεξαμενης σε ICOM JTG

Δημοσίευσηαπό spyroskos » Πέμ 02 Ιουν, 2011 11:12

Έχω βάλει σε αυτοκίνητο Εταιρίας VW Transporter T4 '94 μοντέλο ένα πολωνέζικο σύστημα (SKAG). Το αυτοκίνητο πάει γενικά πολύ καλά. Μόνο ένα θεμα έχω με τη δεξαμενή των 100lt. Για αρκετά γεμίσματα, παρόλο που έλεγα στον πρατηριούχο να φουλάρει, έβλεπα ότι η δεξαμενή δεν είχε φουλάρει. Αυτό το έβλεπα καταρχήν στη βελόνα πίεσης της δεξαμενής, κατά δεύτερο στις ενδεικτικές λυχνίες στάθμης, και κατά τρίτο στα χιλιόμετρα.
Προχτές, υπολογίζοντας ότι έχω περίπου 5lt, γεμίζω και η δεξαμενή πήρε 85lt, ενώ τις άλλες φορές που γέμιζα, και δεν είχε φουλάρει έπαιρνε περίπου 60lt. Αυτή τη φορά η βελόνα πίεσης της δεξαμενής είναι στο τέρμα. Παρόλο που ακούγονται για το συγκεκριμένο πρατήριο ότι κλέβει, έχω ξαναβάλει σε αυτόν (και τότε που νόμιζα ότι δεν φουλάριζε, αντίστοιχα έβαζα και σε πρατήρια της επαρχίας τις ίδιες ποσότητες), αποκλείω να πήρε τόσο πολύ από πειραγμενη αντλία. Άλλωστε και η ένδειξη της βελόνας είναι διαφορετική.
Σε τι να οφείλεται η διαφορά στο γέμισμα;Είναι κάτι μηχανικό που χρίζει προσοχής;Ποιο είναι το φυσιολογικό γέμισμα κατοστάρας δεξαμενής;;

Άρτα-Γιάννενα-Πρέβεζα που κινούμαι συνέχεια η τιμή του Autogas είναι 0,75€. Ρωτάω χτες τον πρατηριούχο :Γιατί εμείς είμαστε ακριβότεροι από Επαρχία;Απάντηση....Το δικό μας είναι πιο....ποιοτικό!!!!!!!
spyroskos

Δημοσιευσεις: 51

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 02 Ιουν, 2011 17:25

spyroskos έγραψε:
Σε τι να οφείλεται η διαφορά στο γέμισμα;Είναι κάτι μηχανικό που χρίζει προσοχής;Ποιο είναι το φυσιολογικό γέμισμα κατοστάρας δεξαμενής;;

Καλως ηλθες Σπυρο :thumbup:
Αν καταλαβα καλα, βαζεις και συ συνεχεια στον Φαρμακη οπως και γω? Εχω δει οτι οι αντλιες του εχουν χαμηλη πιεση (περι τα 3 bar υποθετω)σε σχεση με αλλους (που εχουν 7 ή και 10 bar πιεση)και ισως αυτος να ειναι ο λογος. Υπαρχει και η περιπτωση να ειχε κολλήσει το φλοτερ(και τωρα ξεκόλλησε) αν συνεχιζει και περνει οσα και την τελευταια φορα. Ολες οι δεξαμενες πρεπει να γεμιζουν περιπου στο 80% της ολικης χωριτηκοτητας π.χ. σε σενα στα 80lt περιπου. Παντως δεν ειναι τιποτα το ανησυχητικό, οπως και να'χει.
Περαν της ποσοτητας, εχεις παρατηρησει διαφορά στην ποιοτητα του lpg του Φαρμακη με αλλους ? Π.χ. σου βγαζει περισσοτερα χλμ ή να κανει διακοπες-σκορτσαρισματα απο τα αλλα πρατηρια κτλ ?

spyroskos έγραψε: Άρτα-Γιάννενα-Πρέβεζα που κινούμαι συνέχεια η τιμή του Autogas είναι 0,75€. Ρωτάω χτες τον πρατηριούχο :Γιατί εμείς είμαστε ακριβότεροι από Επαρχία;Απάντηση....Το δικό μας είναι πιο....ποιοτικό!!!!!!!

Ναι...ειναι χειροποίητο... :lol: :lol: :lol: Πεφτει πολυ κλεψια λεμε...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό spyroskos » Τρί 07 Ιουν, 2011 12:29

Δουλεύω Αθήνα φίλε Astra, και τα ΣΚ έρχομαι Γιάννενα. Προχτές γέμισα στο Φαρμάκη. Ήταν το αμέσως επόμενο γέμισμα μετά τα 85lt στο Μουστάκα στο Μενίδι. Πήρε μόλις....24lt.Λέω στον Πακιστάνο:Έιναι δυνατό να έκαψε μόνο 24lt Αθήνα-Γιάννενα; Το ζόριζε ξανά και ξανά και δεν πήρε άλλο.
Δεν έχω δει διαφορά στο Auto Gas του Φαρμάκη από τα υπόλοιπα. βάζω ενίοτε στο Φαρμάκη, στη Γέφυρα Καλογήρου, στον Πανικίδη (Χαλάνδρι) και στο Μουστάκα. Διαφορά δεν είδα. Για όσους ρωτούν, ο Μουστάκας δεν κλέβει - αποδεδειγμένα από τα χιλιόμετρα που βγάζω-, τους τελευταίους 2 μήνες
Φίλε astra, έχεις βάλει στον άλλον προς Καστρίτσα;
Για τους φίλους Θεσσαλούς. Που ακριβώς είναι το πρατήριο στα Τρίκαλα; Μετά το Σταυράκη με τα ελαστικά συνεχίζοντας ευθεία για κέντρο; Υπάρχει πρατήριο στην Καρδίτσα;
spyroskos

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 07 Ιουν, 2011 16:42

spyroskos έγραψε:Δουλεύω Αθήνα φίλε Astra, και τα ΣΚ έρχομαι Γιάννενα. Προχτές γέμισα στο Φαρμάκη. Ήταν το αμέσως επόμενο γέμισμα μετά τα 85lt στο Μουστάκα στο Μενίδι. Πήρε μόλις....24lt.Λέω στον Πακιστάνο:Έιναι δυνατό να έκαψε μόνο 24lt Αθήνα-Γιάννενα;

Αν στα αλλα πρατηρια σου περνει τα λιτρα που πρεπει, τοτε ειναι η πιεση της αντλιας που αλλοτε ειναι υψηλη και αλλοτε χαμηλη. Αν οχι τοτε κατι παιζει με το φλοτερ.
Ειναι πολυ πιθανο κατι να τρεχει με το φλοτερ γιατι παρ'ολα αυτα θα επρεπε να περνει σχεδον ολα τα λιτρα , ασχετως πιεσης.

spyroskos έγραψε:Φίλε astra, έχεις βάλει στον άλλον προς Καστρίτσα;

Οχι σε αυτον ποτέ, γιατι παντα το ειχε 0,80 και πανω.http://www.gasprice.gr/main/showgasstat ... ionid=6372 Εδω βλεπω οτι δεν εχει καν τιμη στο gasprice, μηπως εκλεισε?
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό spyroskos » Τρί 14 Ιουν, 2011 19:46

Μετά από επίσκεψη στο συνεργείο εγκατάστασης, μου στράβωσε λίγο το φλοτέρ και περίστρεψε λίγο τη δεξαμενή. Αποτέλεσμα η δεξαμενή πήρε 77lt.Πολύ καλύτερα από τα 60 που έπαιρνε. Ελπίζω να γεμίζει συνέχεια σε εκείνο το εύρος και να μην έχει μεγάλες αυξομειώσεις όπως έκανε μέχρι τώρα.
spyroskos

Δημοσίευσηαπό strofimios » Σάβ 16 Ιούλ, 2011 01:16

Σημερα η "ασθενεια" χτυπησε και εμενα!Ενω ειχα ετοιμαστει,ειχα φορτωσει τα τσουμπλεκια μου (και αλλων 2 ατομων) για να παω camping,ειπα να παω να φουλαρω για να μην ψαχνω αυριο στο δρομο.Παω στο πρατηριο,ειχε ανεφοδιασμο.Παω σε αλλο κλειστο.Γυρναω στο προηγουμενο,περιμενω τελειωνει ο ανεφοδιασμος του πρατηριου και αρχιζει ο δικος μου.Αλλα τιποτα!Χτυπησα λιγο τη μπουκαλα μηπως γινει τιποτα(σε περιπτωση που ειχε φρακαρει το φλοτερ),τιποτα.Αντε λεω να παω μια βολτα εκει γυρω μπας και γινει δουλεια ετσι.Τα ιδια και ξαφνικα θυμηθηκα οτι ειχε ξεχασει την ταπα στον ουρανο του αυτοκινητου πριν ξεκινησω τη μικρη βολτα!!Παει και η ταπα.Ε,ειπα,δεν θελει να παμε.Γυρισα σπιτι ξεφορτωσα και ειπα να σας γραψω τονο πονο μου.Αυριο ελπιζω να ειναι ανοιχτα ο εγκαταστατης για να παω να βρω ακρη.
Jeep cherokee xj '01 2.5 με icom jtg
strofimios

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 16 Ιούλ, 2011 14:49

strofimios έγραψε:Σημερα η "ασθενεια" χτυπησε και εμενα!Ενω ειχα ετοιμαστει,ειχα φορτωσει τα τσουμπλεκια μου (και αλλων 2 ατομων) για να παω camping,ειπα να παω να φουλαρω για να μην ψαχνω αυριο στο δρομο.Παω στο πρατηριο,ειχε ανεφοδιασμο.Παω σε αλλο κλειστο.Γυρναω στο προηγουμενο,περιμενω τελειωνει ο ανεφοδιασμος του πρατηριου και αρχιζει ο δικος μου.Αλλα τιποτα!Χτυπησα λιγο τη μπουκαλα μηπως γινει τιποτα(σε περιπτωση που ειχε φρακαρει το φλοτερ),τιποτα.Αντε λεω να παω μια βολτα εκει γυρω μπας και γινει δουλεια ετσι.Τα ιδια και ξαφνικα θυμηθηκα οτι ειχε ξεχασει την ταπα στον ουρανο του αυτοκινητου πριν ξεκινησω τη μικρη βολτα!!Παει και η ταπα.Ε,ειπα,δεν θελει να παμε.Γυρισα σπιτι ξεφορτωσα και ειπα να σας γραψω τονο πονο μου.Αυριο ελπιζω να ειναι ανοιχτα ο εγκαταστατης για να παω να βρω ακρη.

Αν καταλαβα καλα, δεν μπορουσε να σου βαλει lpg καθολου ? Αν ειναι ετσι, μπορει να φταινε πραγματα οπως το φλοτερ, η πολυβαλβιδα μεχρι η αντλια στο πρατηριο. Μπορει να ανεβηκε και η πιεση στην δεξαμενη σου αλλα αυτο προυποθετει...πονηρα πραγματα... :problem: :eh:
Για την ταπα μην ανησυχείς, θα σου δωσει 1 ο αγκαταστατης σου και πιστευω τσαμπα-σιγα την αξια που εχει... Η κουταμαρα ειναι οτι αναβληθηκε το καμπινκ ρε φιλε... X(

Πες μας τι εγινε τελικα φιλε :thumbup:
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 17 Ιούλ, 2011 02:29

Άρα δεν έφταιγε ο πακιστσνος του Φαρμάκη πρόσεχε τις αντλίες Αθηνών με τα 10 12 μέχρι και 14 μπαρ έχω δει τσακιζουν τις πολυβαλβιδες και τα φλοτερ όσο πιο χαμηλά και αργά τόσο πιο καλα
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό strofimios » Δευτ 18 Ιούλ, 2011 20:25

Πηρα τηλ. τον εγκαταστατη και μου ειπε να το παω τη Δευτερα το πρωι.Αρχισα να "φορτωνω" ασχημα!!
Μεσα σε λιγα λεπτα το αποφασισα και μπηκαμε 4 ατομα με τα πραγματα μας στο αμαξι (πολλα πραγματα,το ζυγισα εδω διπλα σε μια πλαστιγκα και το αμαξι ηταν 2.180 κιλα!!! ).Πηγαμε εκει που θελαμε.Εκανα 650 χλμ.(εντος και εκτος δρομου) με 75 λιτρα βενζινη.Αυριο το πρωι θα το παω να δω τι θα γινει.Ελπιζω να ειναι κατι ευκολο και να ειναι ετοιμο σε λιγη ωρα για να κανω και τις δουλειες μου.
Οποτε αυριο θα σας ενημερωσω.
strofimios

Δημοσίευσηαπό strofimios » Τρί 19 Ιούλ, 2011 19:34

Ολα ο.κ.!!
Ηταν ο αισθητηρας του φλοτερ,απο οσο καταλαβα ειναι γνωστη βλαβη στα icom,μαλλον παιζει καποια ελατωματικη παρτιδα.
Οπως και να εχει ηταν ευκολη επισκευη αφου σε 15 λεπτα το αμαξι ηταν ετοιμο.Φυσικα δεν πληρωσα τιποτα αφου υπαρχει εγγυηση και ουτε μου ειπε κανεις το παραμικρο,πως εγινε,πρωτη φορα τυχαινει κλπ.Φουλαρα κανονικα και ολα ενταξει.
strofimios

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 65 επισκέπτες