Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Δημοσίευσηαπό mathematica » Σάβ 27 Δεκ, 2014 22:55

fokion έγραψε:Αυτο μονο εσυ το ξερεις....

Αν ΜΠΟΡΕΙΣ χωρις να "πεινασεις" να το πληρωνεις για 7 χρονια ( και μπορεις να προβλεψεις τι θα γινει "αυριο"...)

και για να το παω λιγο πιο κατω.
Μπορει καποιος με το χερι στην καρδια οτι για 7 χρονια θα εξακολουθεις να εχεις μηδενικά τελη?
Μπορει καποιςο με το χερι στην καρδια να σου εγγυηθει οτι η τιμη του πετρελαιου θα μεινει οπως σημερα???

θα γλυτωσεις 268 (???) ευρω απο τελη
Καυσιμα σε χρηματα φανταζομαι οτι θα εισαι η μια η αλλη
το καλο ειναι οτι θα εισαι καλυμενος απο εγγυηση
Δεν θα εχεις το φοβο της κεφαλής

αλλα...
ποιος μπορει να σου εγγγυηθει οτι οοοοολα αυτα θα ισχυουν για 7 χρονια???

Πιασε χαρτι και μολυβι τι χανεις - τι κερδιζεις......
( βαλε καλου κακου και κανα DPF φιλτρο στην εξισωση....)

καλά τα τέλη απλά τα ανέφερα μην κολλάς σε αυτά!Μιλάω μόνο με αριθμούς.Η διαφορά κατανάλωσης σε λεφτά θα είναι 60 με70 ευρώ όπως υπολογίζω (καιω και βενζίνη όταν έχω μεγάλα φορτία)Αρα δεν μιλάμε για πείνα στα 100 ευρώ.Επειτα σου είπα ότι το αυτοκίνητο δεν εχει βγαλει ακομα κάποια ζημιά.Ποιος εγγυάται ότι δεν θα μου βγάλει βαλβίδες και έδρανα σε καμιά 10αρια χιλίάδες χιλιόμετρα απο τώρα.Όταν θα χρειαστεί στο μέλλον μια αναγκαστική αντικατάσταση το αυτοκινητο δεν θα έχει καμία αξία απολύτως και παίρνεις μονο τα ψίχουλα της απόσυρσης.
mathematica

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό papoys » Κυρ 28 Δεκ, 2014 06:18

Καταρχήν μιλάς και συγκρίνης δύο διαφορετικά αυτοκίνητα.
ford δεν έχω αλλά γνωρίζω ότι άλλο focus και άλλο fiesta.Σύγκριση κάνε με το focus diesel 1600.

Για μένα έχης ένα καλό αυτοκίνητο 6ετίας το οποίο σίγουρα αγόρασες πάνω από 16.000 ευρώ και όπως λες
δεν έχης πρόβλημα με το lpg.Να το αλλάξης μόνο για απαλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας (στα καύσιμα πάνω
κάτω θα είσαι στα ίδια επίπεδα) ,για τα οποία δεν είσαι σίγουρος τι θα γίνει μετά από 1-2 χρόνια και να πάρης
ένα κατώτερου επιπέδου αυτοκίνητο στην πιο απλή του έκδοση και να πληρώνης μηνιαίο χαράτσι 100 ευρώ για
7 χρόνια το θεωρώ κουτό.

Αυτή είναι η δική μου άποψη.Και συμβουλή.Άκου απόψεις σύγκρινε αλλά μην υιοθετείς και όλα όσα σου λέμε. 8-)
Στο τέλος κάνε αυτό που σου λέει η καρδιά σου γιατί έτσι θάσαι ικανοποιημένος.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό mathematica » Κυρ 28 Δεκ, 2014 10:51

Μπορείτε να μου πείτε πως ένα αυτοκίνητο που καίει 8,4lt βενζίνη άρα 5 με 10 % πάνω στο υγραέριο μπορεί να έχει την ίδια κατανάλωση με ένα diesel 1,6 με 3,3 έως 4,3lt;(αναφέρω ότι λέει ο κατασκευαστης ανεξαρτήτως αν είναι ψέματα και τα δύο)Τη φθορά του παλιού δεν την υπολογίζει κανείς; Όλοι κολλάτε στα τέλη και λέτε χαράτσι τα επιπλέον 100 ευρώ (αν δεν υπάρχει διαφορά στα καύσιμα όπως λέτε) Έπειτα αν μου μείνει το Focus για άλλα 4 χρόνια και 200.000χιλ τι αξία θα έχει;Δεν συγκρίνω ανόμοια αυτοκίνητα. Απλά μου είναι αρκετοί οι χώροι του fiestα
mathematica

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 28 Δεκ, 2014 15:28

mathematica έγραψε:Μπορείτε να μου πείτε πως ένα αυτοκίνητο που καίει 8,4lt βενζίνη άρα 5 με 10 % πάνω στο υγραέριο μπορεί να έχει την ίδια κατανάλωση με ένα diesel 1,6 με 3,3 έως 4,3lt;(αναφέρω ότι λέει ο κατασκευαστης ανεξαρτήτως αν είναι ψέματα και τα δύο)Τη φθορά του παλιού δεν την υπολογίζει κανείς; Όλοι κολλάτε στα τέλη και λέτε χαράτσι τα επιπλέον 100 ευρώ (αν δεν υπάρχει διαφορά στα καύσιμα όπως λέτε) Έπειτα αν μου μείνει το Focus για άλλα 4 χρόνια και 200.000χιλ τι αξία θα έχει;Δεν συγκρίνω ανόμοια αυτοκίνητα. Απλά μου είναι αρκετοί οι χώροι του fiestα

καμια αξια δεν θα εχει αλλα αν αγορασεις τωρα ενα καινουργιο οπως λες σε 4 χρονια δεν θα εχει χασει περισσοτερη αξια απο οτι αυτο που εχεις τωρα?
αν εχει ερθει η ωρα σου (καυλα, ομορφια και δεν ξερω τι αλλο) για να αγορασεις καινουργιο αυτοκινητο τοτε καλοριζικο να ειναι.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό fokion » Κυρ 28 Δεκ, 2014 15:48

Ρωτας ομως την γνωμη μας.

Και στη λεμε.
Τι θα εκανε ΄ξ πως θα σκεφτοταν ο καθενας απο εμας στη θεση σου

Θα κανεις οτι σε ευχαριστει/νιωθεις ανετα....
Δικο σου αυτοκινητο δικα σου λεφτα δικη σου αποφαση.

Ετσι απλά.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό mathematica » Κυρ 28 Δεκ, 2014 21:52

Ρε παιδιά φυσικά θέλω τη γνώμη σας.Γιαυτό γράφουμε εδώ. Το θέμα είναι ότι δεν πείθομαι από τα επιχειρήματα σας. Ξέρετε πολύ καλά ότι το υγραέριο αργά ή γρήγορα βγάζει ζημιές πέραν της φυσιολογικής φθοράς του αυτοκινήτου. (πλησιάζει η ώρα των αμορτισέρ για παράδειγμα). Θελω να ξέρω από τη δική σας πείρα πώς έρχεται η μία ή άλλη η κατανάλωση. Αν δω ότι δεν συμφέρει οικονομικά απλά κάνω πίσω.Το να γράφουμε "θεωρώ ότι είναι κουτό να πληρώνεις ένα diesel 100 ευρώ"είναι σίγουρα σεβαστή άποψη αλλά όχι τεκμηριωμένη. Πριν κρίνετε το fiesta που ανέφερα μπείτε να το δείτε.Σε καμιά περίπτωση δεν είναι υποδεέστερο.
mathematica

Δημοσίευσηαπό yannisnm » Δευτ 29 Δεκ, 2014 02:36

Πάρε το fiesta με εργοστασιακό LPG! Τέλειο
yannisnm

Δημοσιευσεις: 53

Δημοσίευσηαπό kyriak » Δευτ 29 Δεκ, 2014 10:26

δεν υπάρχει εργοστασιακό lpg, από την άλλη με +60% κέρδος που δίνει η χρήση diesel σε σχέση με το lpg για 15000κμ τον χρόνο σου εξοικονομεί 40€ τον μήνα , άρα δεν είναι 100€ η δόση αλλά 60 , δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να συμφέρει κάπου το υγραέριο σε σχέση με το πετρέλαιο , ότι άλλο σου πούνε εδώ είναι κατευθυνόμενο, και το κάνουν γιατί έχουν άμεση οικονομική σχέση με το υγραέριο .
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

Δημοσίευσηαπό periklas723 » Δευτ 29 Δεκ, 2014 16:37

http://www.autogreeknews.gr/afierwmata/ ... raerio-lpg

Εχεις χασει πολλα επεισοδια...Ενα σωρο αμαξια υπαρχουν με ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ LPG
Seat Cordoba Vario 1.6 101hp με Lovato.47.000χλμ σε 2,5 χρονια και συνεχιζουμε...
periklas723

Δημοσιευσεις: 469

Δημοσίευσηαπό yannisnm » Δευτ 29 Δεκ, 2014 16:41

kyriak έγραψε:δεν υπάρχει εργοστασιακό lpg, από την άλλη με +60% κέρδος που δίνει η χρήση diesel σε σχέση με το lpg για 15000κμ τον χρόνο σου εξοικονομεί 40€ τον μήνα , άρα δεν είναι 100€ η δόση αλλά 60 , δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να συμφέρει κάπου το υγραέριο σε σχέση με το πετρέλαιο , ότι άλλο σου πούνε εδώ είναι κατευθυνόμενο, και το κάνουν γιατί έχουν άμεση οικονομική σχέση με το υγραέριο .

Αγαπητέ μου, μην διαψεύδεις εάν δεν είσαι σίγουρος. Τον Απρίλιο γύρισα όλη τη Ρώμη με το Φιέστα bi-fuel του γαμπρού μου!
yannisnm

Δημοσιευσεις: 53

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 22 επισκέπτες