Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Δημοσίευσηαπό maevius » Τετ 31 Δεκ, 2014 11:44

Αν.............
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τετ 31 Δεκ, 2014 13:15

Ήδη στη Γερμανία στήνουν δίκτυο για υδρογόνο και το αναμένουν με τιμή 60.000€+Φ.Π.Α. σε καμιά τετραετία θα έχει γύρω στα 20.000€ όσο έχουν τα σημερινά υβριδικά.....τυχαία η ΤΟΥΟΤΑ τα εξελισσει από το '92 μέχρι σήμερα, αφήνοντας τους άλλους να ψάχνουν το θαύμα;;;; Ήταν και θα είναι πάντα χιλιόμετρα μπροστά στα υβριδικά και ήδη έχει κλείσει συμφωνίες με κράτη για την ανάπτυξη κατάλληλου δικτύου και προπώληση στόλων σε κρατικούς και διεθνείς οργανισμους.....αυτή είναι και η τεχνολογία για την οποία η BMW έκλεισε συμφωνία με την ΤΟΥΟΤΑ!!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 31 Δεκ, 2014 15:15

Guys μη παμε ακομα ενα γυρο.....

Με "αν" χτιζονται "ανωγια και κατωγια" ( ή καπως ετσι...)

Η κατασταση αυτη τη στιγμη ειναι "ετσι" ( το θεμα ειναι για ποσοκαιρο/αν θα μεινει..)
γιατι αν ! αρχισουμε τα "αν".... δε βγαζουμε ακρη...

το θεμα ειναι ποιος ρισκαρει ποιος οποιαδηποτε κατευθυνση στο τελειως αβαιβαιο περιβαλλον των ημερων μας...
Ποιος πχ εγγυαται οτι δεν θα βαλουν τελη στα κατω απο 100γρ... ή οτιδηποτε αλλο σκεφουν.

Απλά ΑΥΤΗ τη στιγμη Οποιοι εχουν αποσβεσει την εγκατασταση του υγραεριου ακομα τους συμφαιρει ( εξαιρειται η Θεσσαλονικη...)
οσοι δεν το εχουν αποσβεσει ειναι "οριακοι"
και ΣΑΦΩΣ οσοι το σκεφτονταν να βαλουν υγραεριο απλώς το εχουν ξεχασει....

( σαφως και υπαρχουν και αλλοι σοβαροι παραμετροι αλλα αυτη νομιζω ειναι η κεντρική ιδεα )

+ βεβαια ολα τα αλλα που εχουμε πει κατα καιρους και ολοι ξερουμε περι προβληματικου ή μη μοτερ? περι αξιας του κιτ που μπηκε περι της μεσης καταναλωσης που ειχε το αυτοκινητο πριν μπει κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π.....

ΑΥΤΗ τη στιγμη πραγματικα πιστευω οτι οι επαγγελματιες του κλαδου επρεπε να εχουν "κινηθει"......
μια και το 1,34 με το 0,67 το καθιστα μη συμφαιρον...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό periklas723 » Τετ 31 Δεκ, 2014 16:47

Στην Θεσσαλονικη ειναι κουλοχερηδες οι ανθρωποι...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!Απο εκει και περα,συγκρινουμε ενα συστημα που χρησιμοποιειται επι δεκαετιες,ειναι φθηνο[με 1.500Ε βαζεις το καλυτερο κιτ] και εξελισσεται[υγραεριοκινηση] με κατι που μπορει νααααα φτιαχτει και να κανει και στην καλυτερη 20.000Ε...Με λιγα λογια συγκρινουμε κατι πραγματικο με κατι που ακομα ειναι επι της ουσιας "στο μιλητο"
Και κανω μια ερωτηση:Tι ειναι πιο ευκολο και πιο εφικτο,να δουμε εργοστασιο αμαξι να κινειται ΜΟΝΟ με υγραεριο ή ΜΟΝΟ με υδρογονο????

Υ.Γ.Τιμη υγραεριου 0,65
Seat Cordoba Vario 1.6 101hp με Lovato.47.000χλμ σε 2,5 χρονια και συνεχιζουμε...
periklas723

Δημοσιευσεις: 469

Δημοσίευσηαπό periklas723 » Τετ 31 Δεκ, 2014 16:50

Και να κανουμε αποδεκτο οτι εχεις οικονομια στην τσεπη σου μεσοσταθμικα 30% με συστημα 4ης γενιας και 40% με συστημα 5ης...Χωρις αν
Seat Cordoba Vario 1.6 101hp με Lovato.47.000χλμ σε 2,5 χρονια και συνεχιζουμε...
periklas723

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τετ 31 Δεκ, 2014 17:16

Χωρίς "αν" το υδρογόνο είναι πραγματικότητα....βέβαια μέχρι να αναπτυχθει το δίκτυο στην Ελλάδα (όπως με το υγραεριο πηρε 4 χρονια να αναπτυχθει...) συνεχίζουμε με την οικονομικότερη και λιγοτερο ριψοκίνδυνη για νέες επενδύσεις λύση του υγραερίου και το επόμενο τουτου (σε βάθος 5ετιας) θα είναι αμιγώς υδρογονοκινητο!!
http://www.autoblog.gr/2014/11/29/to-pr ... ota-mirai/

Στάλθηκε από το Lenovo A806 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό periklas723 » Τετ 31 Δεκ, 2014 18:05

Πολλα τα λεφτα ομως... :roll:
periklas723

Δημοσίευσηαπό Mastoras78 » Πέμ 05 Μαρ, 2015 22:55

Καλησπέρα στην παρέα. Έχω το εξής δίλλημα και θα ήθελα τη γνώμη σας.. Καταρχάς να πώ οτι μέχρι να μας καταργήσουν/ποινικοποιήσουν την σπόρ οδήγηση και γενικά τα "γούστα" όσων αφορά την αυτοκίνηση, ευτυχώς πρόλαβαν να περάσουν απο τα χέρια μου καλά στριφτερά και γρήγορα αυτοκίνητα. Τα τελευταία χρόνια του εξευτελισμού, που κινούμαστε μεταξύ ανεργίας και βασικού μισθού πείνας αναγκαστικά πέσανε και οι απαιτήσεις μας απο το αυτοκίνητο. Σε αυτή την κατηγορία ανήκω και εγώ λοιπόν..

Στο θέμα μας τώρα. Με τη δουλειά που έπιασα πέρυσι κάνω 15000+ χλμ το έτος. Πήρα λοιπόν ένα smart cdi(πετρέλαιο) να κάνω τη δουλειά μου και να γλιτώσω το 1/3 του μισθού μου στις βενζίνες. Δεν ήξερα και αν/πόσο θα μείνω εκεί γι'αυτό το πήγα safe και οικονομικά στην αγορά αυτοκινήτου. Τα χλμ που κάνω είναι σε ανοιχτό δρόμο εκτός Αθηνών και το smart είναι λίγο τάφος σε επιδόσεις, άθλιο σε πλευρικούς ανέμους και γενικά "ευαίσθητο" σε μικροβλάβες. Παρόλα αυτά έχω βολευτεί και δε μπορώ να πώ οτι κινούμαι αργά μιας και το 90% των συμπολιτών μας που συναντώ στο δρόμο καταφέρνω και τους προσπερνάω κινούμενος σβέλτα,οικονομικά και με τη "φόρα". Κρίνοντας απο το οδηγικό IQ του μέσου έλληνα δεν απορώ πώς έχουμε φτάσει σε αυτά τα χάλια αλλά αυτή ειναι μια άλλη συζήτηση..

Πλέον υπάρχει μια περίπτωση να ξαναλλάξω δουλειά και να κάνω πολύ λιγότερα χιλιόμετρα. Ακόμη και να μη γίνει αυτό όμως θέλω να αλλάξω το smart με κάτι πιο συμβατικό. Έχω τις εξής επιλογές όπως το σκέφτομαι : Ελαφρομεταχειρισμένο ελληνικό diesel του '13 και μετά, στα 12-13 χιλιάρικα (Clio IV, 500 Sport) ή 6-8 χιλιάρικα για supermini ελληνικό ('09-'11) βενζίνη με προοπτική για lpg (Fiesta Sport 1.6 125ps,Swift Sport). Κάτι άκουσα οτι παίζει να ανέβει και η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης ή να πέσει ο φπα στα καινούργια αυτοκίνητα.. Θα έχω πάντως εγγύηση και μηδενικά τέλη. Στο μεταχειρισμένο 5 ετίας δε θα έχω εγγύηση,θα πληρώνω τέλη και φθορές, κόστος εγκατάστασης LPG αν χρειαστεί, οκ σαφώς και δε μυρίζει καινουργίλα αλλά ρε γμτ θα μου μείνουνε αρκετά "ρέστα" και για καύσιμα και για τυχόν απρόοπτα. Θα μου πείτε αν κάνω λίγα χλμ ίσως να χρειάζομαι καν LPG αλλά καλόμαθα τώρα στο να μη σκέφτομαι πόσα δίνω σε καύσιμα. Μιας και με LPG είμαι άσχετος έχετε να προτείνετε αυτοκίνητα που έχουν αξιοπρεπείς επιδόσεις και είναι συμβατά με αέριο? Το fiesta sport 1.6 125 ps που μου αρέσει τα πάει καλά με υγραέριο ?

Με συγχωρείτε αν σας ζάλισα και ευχαριστώ για τις γνώμες σας προκαταβολικά :)
Mastoras78

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 05 Μαρ, 2015 23:04

με τα "αν" χτιζονται ανωγια και κατωγια που λενε... :D :D :D :D

Πιασε χαρτι και μολυβι συμφωνα με τα δικα σου "θελω" και "πρεπει"....

γενικά μιλώντας οσο λιγοτερα χλμ κανεις και οσο μικροτερη καταναλωση εχεις τοσο ΔΕΝ συμφαιρει το υγραεριο....

απο την αλλη τις χοντρες βλαβες των ντιζελ δεν τις εχουμε δει ακομα.... εχουν κανα δυο χρονια ακομα...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό viallesi » Πέμ 05 Μαρ, 2015 23:07

Διάβασε το παρακάτω post και θα μάθεις πάρα πολλά για το υγραέριο. Τον οδηγό αυτό προσωπικά το βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμο για έναν νέο χρήστη.

viewtopic.php?f=10&t=3178
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες