Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG ρυθμισεις για αποδοση,οικονομια

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG ρυθμισεις για αποδοση,οικονομια

Δημοσίευσηαπό geormpal » Κυρ 21 Δεκ, 2014 22:17

hlias έγραψε:
geormpal έγραψε:Γειά σας παιδια και καλές γιορτές!
Θα ήθελα την γνώμη - βοήθεια των εγκαταστατών για δύο πραγματάκια...
Εχω ξαναγράψει οτι φοράω autogas italia με 140Kw πνευμονα και μπεκάκια rail..
Ενώ είχα πιστέψει οτι το αυτοκίνητο μου (210ps) δεν θα πήγαινε ποτέ εξίσου καλα με υγραέριο, μετά απο την τελευταία ρύθμιση πάει τα ίδια.
Εως τώρα το ρύθμιζα με την γραφική παράσταση του προγράμματος που ήταν κάπως έτσι..
Εικόνα
Προχθές δοκίμασα να το ρυθμίσω με πίνακα και με κάποιες διορθώσεις μου δίνει την ίδια απόδωση με την βενζίνη με πιο "λογική" κατανάλωση αερίου. Ο πίνακας διαμορφώθηκε κάπως έτσι..:
Εικόνα

Τα ακροφύσια που φοράω στα μπέκ είναι ανοιγμένα με τρυπάνι στα 3mm. Παρόλα αυτά οι τιμές του πίνακα δεν είναι πολύ μεγάλες?? (τον συντελεστή διόρθωσης εννοώ)
Το αυτοκίνητο πάντος με αυτή τη ρύθμιση πάει το ίδιο καλά με την βενζίνη..!
Όταν είναι κρύο μπερδεύει στο απότομο γκάζι μέχρι να ζεσταθεί (να πάει πάνω απο τους 60 βαθμούς) παρότι έχω πειράξει τις αντισταθμίσεις θερμοκρασίας πνεύμονα.
Θα ήθελα μια απάντηση απο τους γνώστες για να ξέρω τι κάνω...

αν εισαι σωστος ή σχεδον σωστος στον 2ο χαρτη τοτε ή τα μπεκ σου ειναι μικρα ή εχεις πολυ χαμηλη πιεση στον πνευμονα.

Στον πνεύμονα έχω 1,4 με 1,3 bar (που τα διατηρεί και σε τερμα γκαζι) και ακροφύσια στα μπεκ έχω 3mm. Αυτο δεν εννοείς? Να τα κάνω 3.5?
geormpal

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 21 Δεκ, 2014 22:38

το 255 ειναι η μεγιστη τιμη του χαρτη, δοκιμασε 3.5 και βλεπεις, το ιδανικο θα ειναι ο χαρτης να ειναι απο 120-180.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό geormpal » Κυρ 21 Δεκ, 2014 22:44

hlias έγραψε:το 255 ειναι η μεγιστη τιμη του χαρτη, δοκιμασε 3.5 και βλεπεις, το ιδανικο θα ειναι ο χαρτης να ειναι απο 120-180.

Παίζει να έχω βουλωμένα φίλτρα..? και απο εκεί το μπέρδεμα..?
Εχω 20.000χλμ να τα αλλάξω...
Ή δύσκολο?
Συγνώμη αμα σε πρίζω..
geormpal

Δημοσίευσηαπό adivolis » Δευτ 22 Δεκ, 2014 23:56

geormpal έγραψε:
manoliss έγραψε:αποθηκευσε στο η/υ τις παλιες ρυθμισεις και αν δεις με τις καινούργιες δεν προχωρας ξαναριχτες και εισε οκ

Ακριβώς αυτό..!

εχω σωσει τις ρυθμισεις εκανα καινουρια βαθμονομιση και παρακολουθω θα κανω λιγα χιλιομετρακια και θα δω διαφορες.μια ακωμη ερωτηση παιδες.θυμιζω πως εχω τον lpgtech 204 και πνευμωνα zavoli.πως μπορω με το lpgtech gas setings να ανεβασω πιεση πνευμωνα?normal παιζω 1.39 με 1.43 και σε αποτομο φορτιο εχω δει και 0.85 με 0.9 και φανταζομαι δεν ειναι καλο αυτο...
adivolis

Δημοσιευσεις: 16

Δημοσίευσηαπό geormpal » Τρί 23 Δεκ, 2014 01:05

adivolis έγραψε:
geormpal έγραψε:
manoliss έγραψε:αποθηκευσε στο η/υ τις παλιες ρυθμισεις και αν δεις με τις καινούργιες δεν προχωρας ξαναριχτες και εισε οκ

Ακριβώς αυτό..!

εχω σωσει τις ρυθμισεις εκανα καινουρια βαθμονομιση και παρακολουθω θα κανω λιγα χιλιομετρακια και θα δω διαφορες.μια ακωμη ερωτηση παιδες.θυμιζω πως εχω τον lpgtech 204 και πνευμωνα zavoli.πως μπορω με το lpgtech gas setings να ανεβασω πιεση πνευμωνα?normal παιζω 1.39 με 1.43 και σε αποτομο φορτιο εχω δει και 0.85 με 0.9 και φανταζομαι δεν ειναι καλο αυτο...

Αυτό δεν είναι καθόλου καλό..! Πάει να πεί οτι είναι μικρός ο πνεύμονας για τα άλογα σου ή οτι είναι βουλωμένο το φιλτράκι πρίν την ηλεκτροβαλβίδα του πνεύμονα.. (πάνω στον πνευμονα)
Πίεση αν είσαι στο 1.4 bar πιστεύω οτι είναι καλά! Η πίεση του πνεύμονα ανεβαίνει ΜΟΝΟ απο την αλενόβιδα που έχει πάνω ο πνεύμονας στο κέντρο, σε χαρακτηριστικό σημείο - δεν μπερδευεται!
Όσο και να την ανεβάσεις όμως δεν αλλάζει κάτι καθώς σε full load εχεις απώλεια πίεσης και πρέπει να βρείς σε τι οφείλεται αυτό..! Με 0.85-0.9 μεχρι και αλλάγή σε βενζίνη θα έπρεπε να είναι ρυθμισμένο να κάνει... -είναι χαμηλή πίεση για τις απαιτήσεις που έχει το 20vt.
Παρόλα αυτά περίμενε να σου απαντήσουν και οι επίσημοι γνώστες!
geormpal

Δημοσίευσηαπό geormpal » Τρί 23 Δεκ, 2014 01:12

geormpal έγραψε:
hlias έγραψε:το 255 ειναι η μεγιστη τιμη του χαρτη, δοκιμασε 3.5 και βλεπεις, το ιδανικο θα ειναι ο χαρτης να ειναι απο 120-180.

Ή δύσκολο?
Συγνώμη αμα σε πρίζω..

Τελικά τα φίλτρα τα άλλαξα αν και ήταν μια χαρά!
Θα δοκιμάσω να κάνω τα ακροφύσια 3,5mm όπως μου είπε ο Ηλίας και τα ξαναλέμε..
geormpal

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 25 Δεκ, 2014 11:41

geormpal έγραψε:
geormpal έγραψε:

Ή δύσκολο?
Συγνώμη αμα σε πρίζω..

Τελικά τα φίλτρα τα άλλαξα αν και ήταν μια χαρά!
Θα δοκιμάσω να κάνω τα ακροφύσια 3,5mm όπως μου είπε ο Ηλίας και τα ξαναλέμε..

στον δικο μου τον πνευμονα βιδωνεις την βιδα την αλλενοβιδα και αυξανει πιεση αν την βιδωσεις πολύ πολύ τοτε φευγει από την βιδα αυτό το εξαρτημα που πιεζει για την μεταβολη της πιεσης με αποτέλεσμα να μεινεις με φουλ πιεση και μετα πρεπει να ανοίξεις τον πνευμονα για να ξαναβιδωσεις το εξαρτημα αυτό με το χερι πλεον...
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Παρ 26 Δεκ, 2014 09:19

geormpal έγραψε:Γειά σας παιδια και καλές γιορτές!
Θα ήθελα την γνώμη - βοήθεια των εγκαταστατών για δύο πραγματάκια...
Εχω ξαναγράψει οτι φοράω autogas italia με 140Kw πνευμονα και μπεκάκια rail..
Ενώ είχα πιστέψει οτι το αυτοκίνητο μου (210ps) δεν θα πήγαινε ποτέ εξίσου καλα με υγραέριο, μετά απο την τελευταία ρύθμιση πάει τα ίδια.
Εως τώρα το ρύθμιζα με την γραφική παράσταση του προγράμματος που ήταν κάπως έτσι..
Εικόνα
Προχθές δοκίμασα να το ρυθμίσω με πίνακα και με κάποιες διορθώσεις μου δίνει την ίδια απόδωση με την βενζίνη με πιο "λογική" κατανάλωση αερίου. Ο πίνακας διαμορφώθηκε κάπως έτσι..:
Εικόνα

Τα ακροφύσια που φοράω στα μπέκ είναι ανοιγμένα με τρυπάνι στα 3mm. Παρόλα αυτά οι τιμές του πίνακα δεν είναι πολύ μεγάλες?? (τον συντελεστή διόρθωσης εννοώ)
Το αυτοκίνητο πάντος με αυτή τη ρύθμιση πάει το ίδιο καλά με την βενζίνη..!
Όταν είναι κρύο μπερδεύει στο απότομο γκάζι μέχρι να ζεσταθεί (να πάει πάνω απο τους 60 βαθμούς) παρότι έχω πειράξει τις αντισταθμίσεις θερμοκρασίας πνεύμονα.
Θα ήθελα μια απάντηση απο τους γνώστες για να ξέρω τι κάνω...

Με τον μειωτηρα που εχεις και επειδη το αυτοκινητο σου ειναι turbo, στη θεση σου θα ρυθμιζα πιεση 1,2max στο ρελαντι και θα εβαζα πιο γρηγορα μπεκ με 2,2 τρυπες.
Τα μεγαλα ακροφυσια μας ικανοποιουν πολλες φορες στα γκαζια αλλα δυσλειτουργουν στις χαμηλες στροφες και καταναλωνουν πολυ!
Χρονια πολλα και ευτυχισμενα σε ολους!!
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό gouris » Παρ 09 Ιαν, 2015 23:42

Τώρα με τα κρύα (0 με 3 βαθμούς) παρατήρησα ότι τα fuel trims ανέβηκαν στα φτωχά από το -3 πήγαν κοντά στα 6 με 7. Μονό στο αέριο, στην βενζίνη μένουν κοντά στο 0. Τι μπορεί να φταίει? Ο πνεύμονας φαίνεται να πιάνει κανονικά θερμοκρασία. Του ανέβασα τον χάρτη του υγραερίου 5 με 7 μονάδες και έπεσαν τα fuel trims κοντά στο +1 με 0. Είναι φυσιολογικό να θέλει το χειμώνα άλλη ρύθμιση ή δεν πάει κάτι καλά?
gouris

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό manoliss » Σάβ 10 Ιαν, 2015 03:37

gouris έγραψε:Τώρα με τα κρύα (0 με 3 βαθμούς) παρατήρησα ότι τα fuel trims ανέβηκαν στα φτωχά από το -3 πήγαν κοντά στα 6 με 7. Μονό στο αέριο, στην βενζίνη μένουν κοντά στο 0. Τι μπορεί να φταίει? Ο πνεύμονας φαίνεται να πιάνει κανονικά θερμοκρασία. Του ανέβασα τον χάρτη του υγραερίου 5 με 7 μονάδες και έπεσαν τα fuel trims κοντά στο +1 με 0. Είναι φυσιολογικό να θέλει το χειμώνα άλλη ρύθμιση ή δεν πάει κάτι καλά?

λογικα ναι διοτι άλλη η θερμοκρασια αερα το καλοκαιρι και άλλη το χειμωνα όπως και τα μειγματα του αεριου αλλαζουν
για αυτό και λενε πολλοι άλλο χαρτη χειμωνα άλλο καλοκαιρι
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 30 επισκέπτες