Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρεταρισμα στη βενζινη.

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Ρεταρισμα στη βενζινη.

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 01 Ιαν, 2015 02:36

panosopel έγραψε:Εγω το προβλημα που εχω ειναι οτι μεχρι να ζεσταθει το αμαξι και ειδικα αμα ξεκιναω σε καπως ανηφορικο δρομο το αμαξι με το που παταω συμπλεκτη(οχι φρενο) σβηνει ακομα και αν εχει 40-50χιλιομετρα δηλαδη με αρκετη ταχυτητα.
Αυτο το κανει συνεχως τον τελευταιο καιρο(με βενζινη)

Σημερα μου το εκανε και με υγραεριο(ενω ειχε γινει ωρα η αλλαγη καυσιμου) ενω φρεναρα και πατησα και συμπλεκτη αλλα πηγαινα παλι με 50-60 δηλαδη αρχιζει και γινεται επικινδινο

Καμια ιδεα?

μοτερακι ρελαντί για κοιταξετο..
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό yannisnm » Παρ 02 Ιαν, 2015 00:54

Σε μερικά (όπως ρενω) έχει μια βαλβίδα στον συμπλέκτη που αν χαλάσει ή ξερυθμιστει κάνει τέτοιες δουλειές
yannisnm

Δημοσιευσεις: 53

Δημοσίευσηαπό yannisnm » Παρ 02 Ιαν, 2015 00:55

Αλλιως καμμία πεταλούδα γκαζιού ίσως?
yannisnm

Δημοσιευσεις: 53

Δημοσίευσηαπό panosopel » Σάβ 03 Ιαν, 2015 16:09

Το αμαξι ειναι ηδη συνεργειο εχω αλλαξει αισθητηρα στροφων ηδη χωρις αποτελεσμα,πεταλουδα γκαζιου ειχε καθαριστει προσφατα αλλαγη δεν ξερω αν θελει.Παντως αλλαγη θα κοστισει(200+) και δεν το κανω αμα δεν ειναι σιγουρα αυτο το προβλημα.
Ο μαστορας θελει να αποσυνδεσει και το συστημα υγραεριου για να ναι σιγουρος οτι δεν φταιει αυτο..

Λογικα απο βδομαδα θα ξερω ελπιζω να βγει φθηνα οτι ειναι
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Δημοσίευσηαπό panosopel » Κυρ 11 Ιαν, 2015 03:13

Το αμαξι το πηρα σημερα ο μαστορας τα τσεκαρε ολα κοντα μια βδομαδα και το αμαξι επειδη εχει πολλα χιλιομετρα με υγραεριο μου ειπε να το λειτουργησω ενα μηνα με βενζινη ωστε να καθαρισουν οι βαλβιδες και μετα θα ειμαι οκ.
Ηδη δυο μερες που το πηγε μονο βενζινη δεν εσβηνε θα το τσεκαρω και εγω μακαρι να ειναι τοσο απλο το θεμα...
panosopel

Δημοσίευσηαπό manoliss » Κυρ 11 Ιαν, 2015 03:53

συγνωμη αλλα αυτό πρωτη φορα το ακουω να καθαρισουν οι βαλβιδες από τι?απο το υγραεριο που υποτιθετε είναι πιο καθαρο καυσιμο?
κατι άλλο θελει να πει ο ποιητης ο μαστορας
δηλαδή ένα μηνα θα κινεισε υγραεριο και ένα μηνα βενζινα?τοτε δουλεψετομ ολο βενζινα οικονομια δεν εχεις ετσι
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό fokion » Κυρ 11 Ιαν, 2015 10:08

αλλα αυτο που ΙΣΩΣ ηθελε να πει ο μαστορας ειναι

"λειτουργησε το με βενζινη κανα μηνα ώστε να ερθουν ξανα τα fuel trims στα ισα τους"...........
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό panosopel » Κυρ 11 Ιαν, 2015 16:02

Ενα μηνα να το λειτουργησω με βενζινη μετα υγραεριο παλι μου ειπε,οχι ενα μηνα βενζινη ενα υγραεριο ετσι θα το ξηλωνα το συστημα...
Παντως το αμαξι τωρα δεν σβηνει και οι στροφες εχουν ανεβει ακομα και οταν το βαζω μπρος δεν τρεμει το αμαξι.
Θα το τσεκαρω βεβαια και τις επομενες μερες αλλα το προβλημα δειχνει να εφτιαξε.
Απ οτι ξερω εγινε καθαρισμος πεταλουδας,ανοιξε πολλαπλη εισαγωγης τωρα τι ακριβως καθαριστικε δεν εχω τις γνωσεις να πω και υστερα εγινε παλι προγραμματισμος εγκεφαλου.
Παντως αμα καταλαβα καλα πρεπει να το λειτουργησω ενα μηνα με βενζινη για να φυγουν και τυχον επικαθησεις στις βαλβιδες απο την χρηση υγραεριου?αυτο δεν μου φαινετε λογικο γιατι απ οσο ξερω το υγραεριο αναπτυσσει μεγαλυτερες θερμοκρασιες.
panosopel

Δημοσίευσηαπό panosopel » Κυρ 11 Ιαν, 2015 16:12

Ισως να μην καταλαβα και κατι καλα αλλα για ενα μηνα με βενζινη δεν χαθηκε ο κοσμος σημασια εχει οτι δεν υπηρξε σοβαρη βλαβη(πχ φοβαμαι και βαλβιδες καθως εχω πολλα χλμ για κινητηρα σε μαυρες λιστες)
panosopel

Δημοσίευσηαπό panosopel » Δευτ 12 Ιαν, 2015 00:11

Μολις γυρισα και το αμαξι αρχισε τα ιδια να σβηνει οταν ειναι κρυο και ειναι ανηφορικος ο δρομος.Μου εσβησε 3φορες στον ιδιο δρομο.Αρα λυση δεν βρεθηκε...και παλι στο μαστορα...Δεν μπορω να καταλαβω γιατι σβηνει μονο σε ανηφορες η οταν φρεναρω αποτομα.
Μπορει να ναι βαλβιδες?Το θεμα ειναι οτι πρεπει να μαι σιγουρος για κατι γιατι στο τελος θα δωσω χιλιαρικα....
panosopel

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 55 επισκέπτες