από valsam » Κυρ 18 Ιαν, 2015 13:11
Παιδια δεν ξερω για τις προβλεψεις ου Kyriak αλλα οπως και να το κανουμε και οτι και να πειτε σε πολλα εχει δικιο!
Θα ανοιξω τους ασκους του αιολου αλλα πρεπει να τα πω αυτα που ακουσα με τα αυτια μου χθες!
Διαβαστε και θα καταλαβετε την ηλιθιοτητα και το πως μετραει καταναλωσεις και πως υπολογιζει το κερδος αρκετος υγαρεριοκινητος κοσμος!
Βριστε με πειτε με ψευτη και οτι τα βγαζω απο το μυαλο μου αλλα εγω θα τα πω!
Χθες μετα τον αγωνα των κοριτσιων μας πηγαμε ολοι μαζι ταβερνα και πως το εφερε η συζητηση μετα τα πετρελαια θερμανσης και τα πελλετ πιασαμε και την κουβεντα για το υγραεριο,και μας λεει ο φιλος ιδιοκτητης με το accent,παιδια εγω με το υγαρεριο σωθηκα ,εχω γλητωσει ενα καρο λεφτα ,και επειδη τα μετραω ειναι ισα με 1000 ευρω τον χρονο"!
Απο αυτα που ηξερα μεσες ακρες και απο αυτα που κατα καιρους μου ειχε πει εγω υπολογιζα οτι ειναι μεσα ο ανθρωπος απο το υγραεριο ,τωρα γυρναει και το εξυμνει και λεω κατσε να δουμε τι παιζει!
Και τον ρωταω εγω,ποτε το εβαλες το υγαρεριο και ποσα χιλιομετρα εχεις κανει μεχρι τωρα και μου απανταει,"επειδη τα μετραω το εχω 53 χιλιαδες χλμ μεχρι τωρα" ,και ξανα ρωταω "ποσο το εβαλες ποτε σου εβγαλε την ζημια με το κεφαλαρι και ποσα ξοδεψες για την ζημια",και μου απανταει "το συστημα το εβαλα 1,250 ευρω την ζημια την εβγαλε στις 40,000 χλμ περιπου και μου βγηκε 1000 ευρω στρογγυλα(1,050 ηταν και του εκοψε το 50ρικο!),δηλ. συστημα και ζημια 2,250 ευρω!
Ακουστε τον υπολογισμο του ανθρωπου για το πως γλυτωσε τοσα χρηματα με το υγραεριο να σας πεσουν τα μαλλια,το αυτοκινητο μου χωραει και στην βενζινη και στο υγραεριο 45 λιτρα σημερα π.χ γεμιζω υγραεριο με 77 λεπτα αρα δινω 34,6 ευρω αμα γεμιζα βενζινη με 45 Χ 1,29 θα εδινα 58 ευρω,23 ευρω στο γεμισμα 4 φορες τον μηνα γεμισματα =κοντα στο 100σταρικο τον μηνα, 1200 τον χρονο αντε επεισει μου βγαζει ΕΛΑΧΙΣΤΑ λιγοτερα χλμ το υγαρεριο σε σχεση με την βενζινη να πουμε βρε ενα χιλιαρικο τον χρονο το γλυτωνω με το υγραεριο,παραπανω βγαινει αλλα εγω σου βαζω ενα χιλιαρικο μου λεει,και εξακολουθει να με αφηνει παγωτο!!!!!!!!
Για να μην σας πριζω αλλο με λιγα λογια θα σας πω οτι τα 45 λιτρα βενζινης τα λιγα παραπανω χλμ που ελεγε οτι του βγαζουν ειναι κοντα στα 450-480 ενω με το υγαρεριο ειναι στα 400 χλμ αρα μανι-μανι παραδεχθηκε οτι εχει 15% αυξηση καταναλωσης αλλα ξεχασε να υπολογισει και την βενζινη που καιει και που ειναι μπολικη ειδικα τωρα τον χειμωνα μεχρι να ζεσταθει το μοτερ και να γυρισει στο υγραεριο και μανι μανι πηγαμε στο 23% αυξηση καταναλωσης και βαλαμε και τα 4 σερβισακια που του χρεωσαν 200 ευρω και το κοστουμι του βγηκε στο 1 ευρω το αντιστοιχο λιτρο υγραεριου ,δηλ. ενα ευρω το υγραεριο και 1.29 το υγραεριο ,αυτα με σημερινες τιμες δηλ. ουτε καν 300 ευρω κερδος για καθε 10,000 χλμ και αυτο εχει κανει 53 χιλιαδες χλμ δηλ. 1600 ευρω εξοικονομιση αντε 2000 να τα βαλουμε του ειπα λογο μεγαλυτερης διαφορας στην διαφορα τιμης μεταξυ των 2 καυσιμων κατα διαστηματα ,βρε αντε 2200 -2300 του λεω επειδη σε συμπαθω και δεν θελω να σε στεναχωρω του λεω και θελω ετσι επειδη τα πινουμε παρεα να νομιζεις οτι εχεις κανει τουλαχιστον αποσβεση μετα απο 4 χρονια υγαρεριοκινησης ,αυτος φωναζα και γκαριζε "ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ'ΓΩ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΩ" και οι διπλανοι εσκασαν στα γελια!
Ενας ευχαριστημενος και ευτυχισμενος υγραεριοκινητος λοιπον ο φιλος , και μαλιστα που του εχει βγαλει και ζημια η υγραεριοκινηση γιατι αυτος με το μυαλο και τους υπολογισμους καθηστεριμενου ανθρωπου νομιζε οτι ειχε εξοικονομισει και 3-4 χιλιαρικα παρα τα γ@μησιατικα που πληρωσε και μαλιστα αυτος ο ανθρωπός δεν ειχε ιδεα πριν τρεις τεσσερης μερες οταν του ειπα οτι στην Αθηνα βαζουν υγαρεριο με 20 λεπτα λιγοτρερα το λιτρο!
Εγω ειχα 10 στα μαθηματικα στο λυκειο αλλα δεν χρειαζετε ρε παιδια να εισαι ο Αινσταιν για να μετρησεις κουκια!
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ!!!!!!