Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό erimitis » Τετ 21 Ιαν, 2015 13:03

Βαλσαμη ολα παιζουν φιλε και συμφωνο μαζι σου.Επειδη ομως καθε μερα κανω κατ ελαιστον 60 χιλιομετρα δεν γινεται να ειμαι βενζινοκινητος.Θα την βρουμε την ακρη που θα παει.Θα δεις παντα υπαρχει η χρυση τομη
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 21 Ιαν, 2015 14:42

erimitis έγραψε:Βαλσαμη ολα παιζουν φιλε και συμφωνο μαζι σου.Επειδη ομως καθε μερα κανω κατ ελαιστον 60 χιλιομετρα δεν γινεται να ειμαι βενζινοκινητος.Θα την βρουμε την ακρη που θα παει.Θα δεις παντα υπαρχει η χρυση τομη

Και'γω ρε φιλε δεν γινετε να ειμαι βενζινοκινητος,οπως και ολοι εδω μεσα ,αλλωστε γι'αυτον τον λογο δεν βαλαμε υγραεριο?
Αλλα αν ειναι καθε τρεις και λιγο να φτιαχνουμε κεφαλαρι τι καναμε?
Μια τρυπα στο νερο και πιο πλουσιους ολους που ασχολουνται με το υγραεριο πλην τον εαυτο μας!
Αν λεω κανεις τον ντετεκτιβ και π.χ τελικα μαθεις απο πρωτο χερι οτι 9 στα 10 τα αυτοκινητα σαν το δικο σου μεσα σε 30-40-50 χιλιαδες χλμ βγαζουν προβλημα με βαλβιδες τι θα κανεις?
Η καλυτερα,τι μπορεις να κανεις?
Με δεδομενο λοιπον οτι το υγραεριο στις 20,000 χλμ μου γ@μησε τις βαλβιδες και τις εχουν μεινει λιγα ψωμια εγω συμβιβαστηκα με την ιδεα και βρηκα την "χρυση τομη"(εξ'αναγκης χρυση τομη μιας και δεν εχω αλλες επιλογες!) που λες,και αυτη ειναι 70% Σκοπιανη βενζινη και 30% Σκοπιανο υγραεριο για να μπορω να εχω ακομη και να κυκλοφορω το αυτοκινητο μου και να ειναι ελαχιστα πιο οικονομικο απ'οτι αν το κυκλοφωρουσα μονο με βενζινη,ετσι λεω μπορει να μου παει αλλες 20-30,000 χλμ!
Αν λοιπον δεν γινετε τιποτα στην περιπτωση την δικια σου και ειναι ντεφακτο να σου βγαλει παλι ζημια στις 50-60,000 χλμ καλυτερα δεν ειναι (λεω εγω τωρα)να το ρυθμισεις 50% βενζινη 50% υγαρεριο να σου παει 100-120,000 χλμ?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό erimitis » Τετ 21 Ιαν, 2015 21:40

φιλε καλα ολα αυτα και στο ειπα οτι συμφωνω .Πως ειναι δυνατον ομως ρε Βαλσαμη χωρες οπως η Βουλγαρια Πολωνια που πονανε οικονομικα εδω και χρονια και το εχουν γυρισει στο υγραεριο να εχουν λυσει ολα αυτα τα προβληματνα.Λυπαμαι γιατι ακομα συνεχιζουμε να ειμστε αρπα κολατζιδες και να μην κοιταμε το μετα.Τελος παντων θα το ψαξω φιλε και στο τελος θα σου πω>ολες οι προτασεις δεκτες δεν ειμαι απολυτος και θα σου ελεγα και σενα να μην εισαι απολυτος!!!
erimitis

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 21 Ιαν, 2015 22:35

Lpgas φιλε αν γινετε θα'θελα να μου στειλεις π.μ και να μου πεις που μπορω να φτιαξω και'γω το καπακι με ενισχυμενες εδρες και βαλβιδες ολα μεσα με 500-600 ευρω οπως γραφεις εδω http://lpgforum.gr/viewtopic.php?t=15&p=32388!
valsam

Δημοσίευσηαπό erimitis » Τετ 21 Ιαν, 2015 23:26

Λοιπον και επειδη πολλα λετε και οσοι με ξερουν απο αλλα νηματα ειμαι ανθρωπος που αγαπω την αληθεια και τους αριθμους.
Συνολικα 130000 χλμ με υγραεριο.
Αν πουμε μεση καταναλωση 8 στα 800 και τιμες υγραεριου 0,75 και βενζινης 1,40 εχουμε και λεμε.
Τα 130.000 χλμ ειναι 10.400 λιτρα καυσιμου.
Αν ηταν υγραεριο το κοστσος θα ηταν 7800
Αν ηταν βενζινη το κοστος θα ηταν 14560
Στο ποσο αυτο αφιρεστε 1300 τοποθετησει υγραεριου και 1600 ευρω βλαβες δηλαδη το υγραεριο μας κοστισε συνολικα 7800+1300+1600=10700
Παρα τις βλαβες λοιπον εχουμε συνολικο κερδος 14560-10700=3860
Φανταζομαι οτι παλυ ειναι καλα.
Παρενθεση απο την τελευταια τοποθετηση βαλβιδων το αμαξι ειναι σαν καινουριο με το ζορι κραταω το ποδι μου να μην πατησει το γκαζι.
erimitis

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 22 Ιαν, 2015 00:28

erimitis έγραψε:Λοιπον και επειδη πολλα λετε και οσοι με ξερουν απο αλλα νηματα ειμαι ανθρωπος που αγαπω την αληθεια και τους αριθμους.
Συνολικα 130000 χλμ με υγραεριο.
Αν πουμε μεση καταναλωση 8 στα 800 και τιμες υγραεριου 0,75 και βενζινης 1,40 εχουμε και λεμε.
Τα 130.000 χλμ ειναι 10.400 λιτρα καυσιμου.
Αν ηταν υγραεριο το κοστσος θα ηταν 7800
Αν ηταν βενζινη το κοστος θα ηταν 14560
Στο ποσο αυτο αφιρεστε 1300 τοποθετησει υγραεριου και 1600 ευρω βλαβες δηλαδη το υγραεριο μας κοστισε συνολικα 7800+1300+1600=10700
Παρα τις βλαβες λοιπον εχουμε συνολικο κερδος 14560-10700=3860
Φανταζομαι οτι παλυ ειναι καλα.
Παρενθεση απο την τελευταια τοποθετηση βαλβιδων το αμαξι ειναι σαν καινουριο με το ζορι κραταω το ποδι μου να μην πατησει το γκαζι.

Τετοια γραφεις και θα σου την πεσει ο kyriak!
Φιλαρακι ξεχνας να βαλεις πραγματα!
Γι'αυτο Δημητρη αντε ξανακανε τους υπολογισμους σου πιο σωστα αυτη την φορα, βαλε και την αυξηση καταναλωσης που εχεις με το υγραεριο βαλε και την βενζινη που εκαψες (δηλ. αν εχεις π.χ στα 100 λιτρα υγραεριο και 10-20 λιτρα βενζινης θα τα βαλεις και αυτα με 1,40 και οχι με 0,75!)βαλε και τα ψυκτελαια σου που ξερω πολυ καλα οτι τα'καιγες,βαλε και τα σερβις του συστηματος υγραειου και πες μας την καινουργια σουμα!
Βαζεις και διαφορα καυσιμων στα 65 λεπτα δηλ. σχεδον στο 45% που εγω ποτε δεν εχω δει τετοιο πραμα στην Θεσ/νικη αλλα ισως το βαζεις γιατι εσυ σαν παλιος υγραεριοκινητος πετυχες εποχες προ αυξησης φορου,σωστα τα λεω?
Δημητρη μην παρεξηγηθεις φιλε ,αλλα λεω μηπως πιο σωστα ειναι τα παρακατω νουμερα που θα γραψω?
Εγραψες "Αν ηταν υγραεριο το κοστος θα ηταν 7800" και λεω εγω τωρα + 20% αυξηση καταναλωσης αρα +αλλα 1560 αρα 9360 και αμα βαλουμε και οτι το 5-10% αυτου του καυσιμου αποτελειτε απο ακριβη βενζινη χονδρικα κοντα στα 10,000?
10,000 λοιπον και 1300 το συστημα και 1600 οι βλαβες+13 μουκαλακια φλασλουμπ η jlm η οτι αλλο βαζεις αλλα 260 ευρω+ τα σερβις σου αλλα 200-300 ευρω=13,400!!!!!
Με βενζινη λοιπον 14,560 ευρω ,με υγραεριο 13,460!
Δημητρη αν λοιπον ισχυουν αυτα που ισχυουν και για τους υπολοιπους υγραεριοκινητους και για το δικο σου αυτοκινητο ,δηλ. το 20% αυξηση καταναλωσης(ειπαμε εγω μακαρι να'χα 20% αυξηση αλλα δυστηχος κατω απο 30% δν ειδα ποτε μου!),τα προγραματισμενα σερβις και οι ρυθμιση του υγραεριου,τα ψυκτελαια που μου εχεις πει οτι βαζεις και την βενζινη που πρεπει να καιμε μεχρι να ζεσταθει το συστημα ,τοτε σορρυ που στην λεω και δεν το παιζω εξυπνακιας αλλα τα δικα μου νουμερα για το δικο σου αυτοκινητο ειναι πιο σωστα !
1100 ευρω ειναι χονδρικα το κερδος σου συνολικα απο αυτη την τετραετια ταλαιπωριας και ρεκτιφιε με το υγραεριο,και παρακαλας να μην σου ξαναβγαλει ζημια στα κοντα για να μην λες οτι εισαι και μεσα μετα,και αναλογισου ποσοι εχουν οικονομισει και τι απο αυτα τα 13,460 ευρω που εχεις ξοδεψει για το υγραεριο!
Μητσο αυτοι εφαγαν το ψαρι και"μας μας πεταξανε την ουρα φιλαρακι ,την ουρα αλλα με μπολικη σαλτσα παραμυθας για να νομιζουμε οτι τρωμε ψαρι!
valsam

Δημοσίευσηαπό panosopel » Πέμ 22 Ιαν, 2015 01:16

Κανα εξαμηνο το αμαξι πηγαινε με το ζορι στις ανηφορες,σημερα η κατασταση παραγινε εσβηνε με πολλα χιλιομετρα εν κινησει και συνεχως ενω δεν τραβαγε σε καμια ανηφορα παραλληλα ακουγα και κατι θορυβους αυριο το παω στο μαστορα να το ανοιξει για βαλβιδες.
Σε χαμηλες ταχυτητες και ανηφορες η κατασταση τραγικη...
Πλεον ειμαι σχεδον σιγουρος οτι εχει να κανει η ζημια με βαλβιδες,ξερει κανεις τι βαλβιδες πρεπει να βαλω σιγουρα ενισχυμενες αλλα απο τι υλικα??
Επισης θα το εκτιμουσα αμα μου αφηνανε οι παθοντες η οι γνωστες κανα τηλεφωνο απο μαστορες που κανουν αυτη την δουλεια(να φτιαχνουν βαλβιδες για υγραεριο)
Οι βαλβιδες που εχει το αμαξι ειναι υδραυλικες δεν ξερω αμα παιζει κανενα ρολο...

Ελπιζω να ειναι κατι αλλο απο βαλβιδες αλλα ειναι σχεδον απιθανο...
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 22 Ιαν, 2015 02:13

panosopel έγραψε:Κανα εξαμηνο το αμαξι πηγαινε με το ζορι στις ανηφορες,σημερα η κατασταση παραγινε εσβηνε με πολλα χιλιομετρα εν κινησει και συνεχως ενω δεν τραβαγε σε καμια ανηφορα παραλληλα ακουγα και κατι θορυβους αυριο το παω στο μαστορα να το ανοιξει για βαλβιδες.
Πλεον ειμαι σχεδον σιγουρος οτι εχει να κανει η ζημια με βαλβιδες,ξερει κανεις τι βαλβιδες πρεπει να βαλω σιγουρα ενισχυμενες αλλα απο τι υλικα??
Επισης θα το εκτιμουσα αμα μου αφηνανε οι παθοντες η οι γνωστες κανα τηλεφωνο απο μαστορες που κανουν αυτη την δουλεια(να φτιαχνουν βαλβιδες για υγραεριο)
Οι βαλβιδες που εχει το αμαξι ειναι υδραυλικες δεν ξερω αμα παιζει κανενα ρολο...

Τι αμαξι και ποσα χιλιομετρα με υγραεριο φιλε?
valsam

Δημοσίευσηαπό panosopel » Πέμ 22 Ιαν, 2015 03:50

opel astra h ειναι,εχω 90000 απο τοτε που εβαλα υγραεριο και συνολικα 184000
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 22 Ιαν, 2015 09:18

panosopel έγραψε:Κανα εξαμηνο το αμαξι πηγαινε με το ζορι στις ανηφορες,σημερα η κατασταση παραγινε εσβηνε με πολλα χιλιομετρα εν κινησει και συνεχως ενω δεν τραβαγε σε καμια ανηφορα παραλληλα ακουγα και κατι θορυβους αυριο το παω στο μαστορα να το ανοιξει για βαλβιδες.

συμπιεση εχετε παρει?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 75 επισκέπτες