Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό famas1 » Κυρ 25 Ιαν, 2015 17:25

Εικόνα
Μάστορας ετοιμάζει το χώρο τρίβοντας το με το σβουράκι για την τοποθέτηση νέων βαλβίδων...Που σαι βαλσαμ να θαυμάσεις :lol:
Άβαταρ μέλους
famas1

Δημοσιευσεις: 37

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 25 Ιαν, 2015 19:27

famas1 έγραψε:Εικόνα
Μάστορας ετοιμάζει το χώρο τρίβοντας το με το σβουράκι για την τοποθέτηση νέων βαλβίδων...Που σαι βαλσαμ να θαυμάσεις :lol:

τις βαλβιδες τριβει με τον "τεμπελικο" τροπο, αν τρωγαν ή φτιαχναν την εδρα στο χερι κλαφτα χαραλαμπε.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό fokion » Κυρ 25 Ιαν, 2015 20:19

......... οπου εχει βεντουζαρει στην ακρη του εργαλειου την αντιστοιχη βαλβιδα για να "ταιριαξουν" οι πατουρες βαζοντας ανα διαστηματα ειδική παστα "τυπου γυαλοχαρτο".

Εικόνα

που οι εποχές που έτριβαν με

Εικόνα
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό famas1 » Κυρ 25 Ιαν, 2015 21:24

Πολύ σωστά hlias και fokion....
To μπλοκ, όπως σωστά θα έχετε καταλάβει είναι ο αιθαλής 1.8 20VT, με χιλιάδες χλμ με υγραέριο(315.000 συνολικά έγραφε το κοντερ) και ανύπαρκτη συντήρηση.
Άβαταρ μέλους
famas1

Δημοσιευσεις: 37

Δημοσίευσηαπό panosopel » Δευτ 26 Ιαν, 2015 17:54

Τελικα το θεμα περιοριστικε μονο σε 2καμμενες βαλβιδες αμα καταλαβα καλα
Οποτε η αλλαζω μονο τις εξαγωγης(εκει νομιζω ειναι η ζημια) η ολες.
Σαν τιμη για αλλαγη ολες θα ναι περιπου τα διπλασια λεφτα..Ειναι αναγκαιο?
Παντως το διακενο στις νεες βαλβιδες θα να μεγαλυτερο αμα δεν κανω λαθος και θα ναι και φτιαγμενες για υγραεριο οποτε δεν ξαναανησυχω αλλα αμα αλλαξω τις εξαγωγης μπορω να εχω θεμα με τις εισαγωγης(απο τη χρηση υγραεριου),ξερει κανεις?
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Δημοσίευσηαπό erimitis » Δευτ 26 Ιαν, 2015 21:20

Φιλε αφου το ανοιξες κανεις σλλαγη ολες τις εξαγωγης να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.Με τις εισαγωγης δεν εχεις θεμα φιλε.
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 27 Ιαν, 2015 02:37

panosopel έγραψε:Τελικα το θεμα περιοριστικε μονο σε 2καμμενες βαλβιδες αμα καταλαβα καλα
Οποτε η αλλαζω μονο τις εξαγωγης(εκει νομιζω ειναι η ζημια) η ολες.
Σαν τιμη για αλλαγη ολες θα ναι περιπου τα διπλασια λεφτα..Ειναι αναγκαιο?
Παντως το διακενο στις νεες βαλβιδες θα να μεγαλυτερο αμα δεν κανω λαθος και θα ναι και φτιαγμενες για υγραεριο οποτε δεν ξαναανησυχω αλλα αμα αλλαξω τις εξαγωγης μπορω να εχω θεμα με τις εισαγωγης(απο τη χρηση υγραεριου),ξερει κανεις?

Ας μας πουν οι ειδικοι αλλα γιατι εγω εχω την εντυπωση οτι το θεμα δεν ειναι τοσο των βαλβιδων αλλα των εδρων ,δηλ. πετυχαινουμε τιποτα βαζωντας μονο ενισχυμενες βαλβιδες,η θελει μηπως οποσδοιποτε και ενισχυμενες εδρες για να γινει ανθεκτικη στο υγραεριο δουλεια?
Δηλ. φιλε οι εδρες σου τωρα σε τι κατασταση βρισκονται?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τρί 27 Ιαν, 2015 03:18

αλλαξετες ολες.δεν ειναι τοσο μεγαλο το κοστος σε σχεση με το ολο κοστος.
εγω ολες τις αλλαξα.
το θεμα ειναι στις βαλβιδες γιατι αυτες εχουν φθορα.οι εδρες θα δειξουν με τις ενισχυμενες βαλβιδες για υγραεριο ποσο θ αντεξουν.
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό panosopel » Τρί 27 Ιαν, 2015 14:09

Τελικα θα αλλαχτουν ολες οι εδρες βαλβιδες υπηρχαν ραγισμενες εδρες ετσι αναγκαζομαι να τα αλλαξω ολα μα ολα και τις 16βαλβιδες κοστος εναμιση χιλιαρικο..
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 27 Ιαν, 2015 16:59

panosopel έγραψε:Τελικα θα αλλαχτουν ολες οι εδρες βαλβιδες υπηρχαν ραγισμενες εδρες ετσι αναγκαζομαι να τα αλλαξω ολα μα ολα και τις 16βαλβιδες κοστος εναμιση χιλιαρικο..

Ωπα ρε συ φιλε,τι εναμιση χιλιαρικο ειναι αυτο που λες,πολλα δεν ειναι?
Δες λιγο κοστολογιο για το δικο μου αμαξι με κορυφαια αγωνιστηκα υλικα:

Oδηγοι βαλβιδων και τσιμουχες 107 ευρω με τα μεταφορικα ολα παντα!

http://www.ebay.com/itm/Supertech-Valve ... 0819663708

8 εδρες για υγραεριο 158 ευρω!

http://www.nevlock-performance.co.uk/du ... s-213.html

8 Βαλβιδες εξαγωγης αγωνιστηκες πολυ πιο σκληρες απο τις μαμα και μαλιστα απο στελιτη που ειναι για υγραεριο 172ευρω (με τα μεταφορικα!)!

http://www.ebay.com/itm/Brian-Crower-Ex ... a3&vxp=mtr

Μεχρι στιγμης το συνολο για τα ενισχυμενα υλικα που χρειαζονται ειναι 437 ευρω!
Για τα υπολοιπα που χρειαζονται ,δηλ. 8 εδρες εισαγωγης και 8 βαλβιδες εισαγωγης μιας και δεν υπαρχει φθορα σε αυτα απο το υγραεριο αρα δεν χρειαζετε να βαλουμε ενισχυμενα ακριβα ανταλακτικα οι τιμες ειναι ξευτιλα , στο συνεργειο μου ειπαν γυρο στο 10ρικο κοστιζει η μια και απο ιντερνετ γυρο στο 50ρικο οι 8 με τα μεταφορικα αρα σου βαζω και αλλα 100-150 ευρω για απλες εδρες και βαλβιδες εισαγωγης,συνολο δηλ. 550-600 ευρω ,μενει το σετ φλαντζων κεφαλης που και εκει παιζει γνησιο η ημιτασιον και τα λεφτα ειναι απο 100-εως 200 ευρω ,αρα συνολο απο 650 εως 800 μαξ αναλογα τι θα διαλεξεις,μεχρι το εναμιση χιλιαρικο φιλε υπολοιπονται 800 ευρω χονδρικα ,δηλ. αυτα ειναι για τον ρεκτιφιατζη και για τον μαστορα που θα σου ανεβοκατεβασει την κεφαλη?
Πολλα δεν ειναι?
Και αμφιβαλω πολυ αν μεσα στο κοστουμι σου εχει βαλει τα υλικα που αναφερω πιο πανω και αν σου εχει βαλει καν αντικατασταση οδηγων-τσιμουχων!
Για ψαξου λιγο φιλε!
Εγω παντος αν ειναι να το φτιαξω και οχι να το πεταξω μολις κλεισουν εντελος οι βαλβιδες μου,σκεφτομαι να βαλω τις 8 εδρες τις ενισχυμενες ,επισδης τις 8 βαλβιδες ,και 8+8 απλες εδρες και βαλβιδες εδρες+ ημιτατιον(καλο)σετ φλαντζων κεφαλης,και αναλογα αν χρειαστουν τα μπουλονια αντικατασταση,δηλ. 158+172+100+100=530 ευρω για τα υλικα ,αν μου ζητησουν και απο 100-150 ευρω μαξ εκαστος δηλ. μηχανικος και ρεκτιφιατζης και το συνολο δεν ξεπερναει τα 800 ευρω και με την προυποθεση φυσιοκα να πεσει η τιμη του υγραεριου μεχρι τοτε(οταν με αφησει δηλ. το αυτοκινητο απο βαλβιδες!)εδω Θεσ/νικη ισος λεω ισος το φτιαξω αλλιος θα φαει μπουρλοτο το honda!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 59 επισκέπτες