Παρακαλώ τα φώτα σας,έχω τοποθετήσει εδώ και 28000 χλμ σε ένα octavia 5 1.6 mpi σύστημα υγραερίου omvl σε αντιπροσωπεία της skoda.
Ταλαιπωρήθηκα αρκετά τα πρώτα χλμ με λαμπάκια και διάφορα που δε μπορούσαν να μου δώσουν λύση στην αντιπροσωπεία και έτσι μετά από 1500 περίπου χλμ πήγα σε άλλο εγκαταστάτη,ο οποίος και προγραμμάτισε το αυτοκίνητο έτσι ώστε να δουλεύει μια χαρά χωρίς ρεταρίσματα,κομπιάσματα και λαμπάκια.
Δεν καταλαβαίνω καμία διαφορά στην απόδοση είτε κινείται με βενζίνη είτε με υγραέριο και έχει φυσιολογική κατανάλωση.
Κάποια στιγμή διαβάζοντας εδώ για τα fuel trims μπήκα στον πειρασμό να δω τι γίνεται και στο δικό μου αυτοκίνητο.
Τα long fuel trims ήταν στο -6,3% και είπα στον εγκαταστάτη ότι ίσως είναι λίγο πιο πλούσιο.Επέμενε ότι το αυτοκίνητο είναι σωστά ρυθμισμένο αλλά το συνδέσαμε στον υπολογιστή και το βγάλαμε στο δρόμο κάνοντας περίπου 20 χλμ.
Έκανα μετά την τελευταία ρύθμιση περίπου 8000 χλμ,το τσεκάραμε πάλι και τα trims πήγαν στο -10,2%.Ο μάστορας επιμένει ότι ο χάρτης είναι σωστός και αν το κάνει ακόμα πιο φτωχό θα έχω πρόβλημα.
Κοίταξε διάφορους αισθητήρες,maf λ κλπ,όπως και αν τραβάει από κάπου αέρα και τα βρήκε όλα εντάξει.
Σαν τελευταία λύση βγάλαμε τον πόλο της μπαταρίας για 2 ώρες και τώρα το δουλεύω βενζίνη για 600 χλμ.
Σήμερα κοίταξα πάλι τα trims ενώ δουλεύει βενζίνη και είναι πάλι -10,2%.
Επαναλαμβάνω ότι το αυτοκίνητο δουλεύει άψογα στο υγραέριο και στη βενζίνη.
Ξέχασα να αναφέρω πως το σύστημα είναι απλό,χωρίς σύνδεση obd.
Τι κάνω?Το αφήνω έτσι ή θα έχω πρόβλημα στο μέλλον?Είναι φυσιολογικό να έχω τόσο αρνητικά trims ακόμα και στη βενζίνη?
Sorry για το μεγάλο post,ήθελα να είμαι όσο πιο αναλυτικός μπορούσα,κάθε βοήθεια και άποψη ευπρόσδεκτη.