Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρυθμίσεις ECU με το PC μας

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ρυθμίσεις ECU με το PC μας

Δημοσίευσηαπό gike » Κυρ 08 Φεβ, 2015 21:05

Παρακαλώ τα φώτα σας,έχω τοποθετήσει εδώ και 28000 χλμ σε ένα octavia 5 1.6 mpi σύστημα υγραερίου omvl σε αντιπροσωπεία της skoda.
Ταλαιπωρήθηκα αρκετά τα πρώτα χλμ με λαμπάκια και διάφορα που δε μπορούσαν να μου δώσουν λύση στην αντιπροσωπεία και έτσι μετά από 1500 περίπου χλμ πήγα σε άλλο εγκαταστάτη,ο οποίος και προγραμμάτισε το αυτοκίνητο έτσι ώστε να δουλεύει μια χαρά χωρίς ρεταρίσματα,κομπιάσματα και λαμπάκια.
Δεν καταλαβαίνω καμία διαφορά στην απόδοση είτε κινείται με βενζίνη είτε με υγραέριο και έχει φυσιολογική κατανάλωση.
Κάποια στιγμή διαβάζοντας εδώ για τα fuel trims μπήκα στον πειρασμό να δω τι γίνεται και στο δικό μου αυτοκίνητο.
Τα long fuel trims ήταν στο -6,3% και είπα στον εγκαταστάτη ότι ίσως είναι λίγο πιο πλούσιο.Επέμενε ότι το αυτοκίνητο είναι σωστά ρυθμισμένο αλλά το συνδέσαμε στον υπολογιστή και το βγάλαμε στο δρόμο κάνοντας περίπου 20 χλμ.
Έκανα μετά την τελευταία ρύθμιση περίπου 8000 χλμ,το τσεκάραμε πάλι και τα trims πήγαν στο -10,2%.Ο μάστορας επιμένει ότι ο χάρτης είναι σωστός και αν το κάνει ακόμα πιο φτωχό θα έχω πρόβλημα.
Κοίταξε διάφορους αισθητήρες,maf λ κλπ,όπως και αν τραβάει από κάπου αέρα και τα βρήκε όλα εντάξει.
Σαν τελευταία λύση βγάλαμε τον πόλο της μπαταρίας για 2 ώρες και τώρα το δουλεύω βενζίνη για 600 χλμ.
Σήμερα κοίταξα πάλι τα trims ενώ δουλεύει βενζίνη και είναι πάλι -10,2%.
Επαναλαμβάνω ότι το αυτοκίνητο δουλεύει άψογα στο υγραέριο και στη βενζίνη.
Ξέχασα να αναφέρω πως το σύστημα είναι απλό,χωρίς σύνδεση obd.
Τι κάνω?Το αφήνω έτσι ή θα έχω πρόβλημα στο μέλλον?Είναι φυσιολογικό να έχω τόσο αρνητικά trims ακόμα και στη βενζίνη?
Sorry για το μεγάλο post,ήθελα να είμαι όσο πιο αναλυτικός μπορούσα,κάθε βοήθεια και άποψη ευπρόσδεκτη.
gike

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 08 Φεβ, 2015 22:05

Σε γενικές γραμμές ξεφεύγουν τα trims σου οπότε καλό είναι να βρεις τι φταίει.
http://www.aa1car.com/library/what_is_fuel_trim.htm
http://www.easterncatalytic.com/education/tech-tips/fuel-trim-can-be-a-valuable-diagnostic-tool/
Από τα παραπάνω μεταφέρω αιτίες για τέτοιο αρνητικό trim.

Some possible causes of RICH fuel mixtures include:
Leaky fuel injector
Excessive fuel pressure due to bad fuel pressure regulator or restricted fuel return line
Extremely dirty air filter or restrictions in air intake system
Exhaust restrictions (clogged converter, crushed exhaust pipe or plugged muffler)
Bad O2 sensor (output shorted to voltage so it reads RICH all the time)

Running too rich – High negative fuel trim corrections can be caused by MAF sensor problems, high fuel pressure, leaking fuel pressure regulator diaphragm, faulty evaporative emissions components, leaking injectors, defective O2 sensors, exhaust leaks/pinholes before the O2 sensor, coolant temp sensor problems, and base engine issues such as low compression and incorrect camshaft timing.

Απότι καταλαβαίνω, το αρνητικό τριμ το έχεις τόσο με LPG όσο και με βενζίνη, οπότε το θέμα είναι στα πιο απλά προβλήματα πολύ βρώμικο φίλτρο ή προβληματικός αισθητήρας (MAF, λ) και στα πιο προχωρημένα τα κοινά υποσυστήματα τόσο της βενζίνης όσο και του υγραερίου από τις παραπάνω λίστες. Αν ρουφούσε αέρα θα είχες θετικά τριμ, δεν θα κοιτούσα θέματα με τα μπεκ γιατί δεν είναι κοινά, θα άλλαζα φίλτρο αν είναι παλιό, θα δοκίμαζα άλλο MAF και λ και τη κατάσταση στον καταλύτη και μετά μήπως έχουν φράξει.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό gike » Κυρ 08 Φεβ, 2015 22:31

Τι να πω δε ξέρω...
Εχω προγραμματίσει να του αλλάξω προληπτικά τα μπουζοκαλώδια,γιατί είναι 7 χρονών αμάξι και όλα τα vag πάσχουν εκεί.
Θα του αλλάξω και φίλτρο αέρα και βλέπουμε.
Ο maf βγήκε και καθαρίστηκε πρόσφατα και ο λ στο vag com δείχνει να δουλεύει σωστά.
Αν είχα πρόβλημα σε εξάτμιση-καταλύτη δε θα έκοβε το αυτοκίνητο?Το έχω 3,5 χρόνια και δεν έχω καταλάβει κάποια διαφορά στην απόδοση.
Και σε αναλυτή καυσαερίων που μπήκε για κάρτα οι ρύποι ήταν εντάξει.
gike

Δημοσίευσηαπό fokion » Κυρ 08 Φεβ, 2015 23:18

Αστο

Ολα δειχνουν οτι ο κανονικός εγκεφαλος το ελεγχει το πραγμα.....
Οκ το -10 ειναι - 10 αλλα απαξ και ειναι μεσα στα ορια ελεγχου του ( δεν εχεις λαμπακια) θα προτεινα αστο στην ησυχια του....

μη γαργαλας οτι δε σε γαργαλαει που λενε....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Ρυθμίσεις Lovato OBD-II

Δημοσίευσηαπό Lef » Κυρ 08 Φεβ, 2015 23:27

Καλησπέρα σε όλους τους υγραεριοκίνητους!
Είμαι πλέον κ εγώ ένας από εσάς μιας και πριν δύο ημέρες (Φεβρ. 2015) τοποθέτησα στο αυτοκίνητο μου (Jeep Patriot 2.4 - CVT - '07) ένα σύστημα υγραεριοκίνησης της Lovato.
Συγκεκριμένα, τοποθέτησα το Easy Fast OBD-II, (μεταλλικός "διπλόμπριζος" εγκέφαλος) με μεγάλο πνεύμονα και δεξαμενή 80Lt της Stako.
Αποφάσισα την τοποθέτηση του ως άνω συστήματος μετά από πολύ ψάξιμο αλλά κυρίως γιατί ο εγκαταστάτης κάνει πραγματικά άψογη τοποθέτηση.
Ο λόγος που γράφω στο παρόν ποστ είναι πως ενώ όπως προείπα, ο εγκαταστάτης είναι πολύ καλός στην τοποθέτηση, νιώθω πως "δεν" το έχει τόσο καλά με τα των ρυθμίσεων.
Συγκεκριμένα, αφού τοποθέτησε το σύστημα (τρεις ημέρες γεμάτες), το συνέδεσε με το laptop του και το μόνο που έκανε μετά τις αρχικές ρυθμίσεις, ήταν απλά το auto-calibration (αυτοπρογραμματισμός...).
Το αυτοκίνητο μετά από 200 χιλιόμετρα (τόσα πρόλαβα σε δύο ημέρες...), παρουσιάζει κάποιο θέμα.
Συγκεκριμένα με τετάρτη ή και πέμπτη ταχύτητα στο κιβώτιο (αυτόματο-σειριακό τύπου CVT), στις 3.500 στροφές, απλά σταματάει να επιταχύνει. Δηλαδή στις 3.500 στροφές, όσο κ αν πατήσω το γκάζι, δεν ανεβάζει καθόλου στροφές. Αν πάλι αλλάξω ταχύτητα από τρίτη σε τετάρτη ψηλά και έχω περάσει τις 3500/3800 στροφές, τότε συνεχίζει να επιταχύνει.
Για να μην πλατιάσω αναίτια, θα ήθελα από τους εκλεκτούς αναγνώστες (μηχανικούς και απλούς χρήστες), να με κατατοπίσουν στα εξής:

1) Τι μπορεί να σημαίνει η ως άνω δυσλειτουργία.
2) Σε ποιον μπορώ να απευθυνθώ (εντός Αττικής) για να πετύχω την καλύτερη δυνατή ρύθμιση στο ως άνω σύστημα.
2) Μπορεί κάποιος "παλαιότερος" να με καθοδηγήσει ώστε να κάνω τις σωστές ρυθμίσεις μόνος μου (έχω παραγγείλει καλώδιο και έχω ήδη κατεβάσει το software της Lovato).

Ευχαριστώ για την φιλοξενία όπως ευχαριστώ εκ των προτέρων και για τις απαντήσεις._
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο. Δουλεύει μόνο όταν είναι ανοιχτό._
Lef

Δημοσιευσεις: 11

Re: Ρυθμίσεις Lovato OBD-II

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 08 Φεβ, 2015 23:33

Lef έγραψε:Καλησπέρα σε όλους τους υγραεριοκίνητους!
Είμαι πλέον κ εγώ ένας από εσάς μιας και πριν δύο ημέρες (Φεβρ. 2015) τοποθέτησα στο αυτοκίνητο μου (Jeep Patriot 2.4 - CVT - '07) ένα σύστημα υγραεριοκίνησης της Lovato.
Συγκεκριμένα, τοποθέτησα το Easy Fast OBD-II, (μεταλλικός "διπλόμπριζος" εγκέφαλος) με μεγάλο πνεύμονα και δεξαμενή 80Lt της Stako.
Αποφάσισα την τοποθέτηση του ως άνω συστήματος μετά από πολύ ψάξιμο αλλά κυρίως γιατί ο εγκαταστάτης κάνει πραγματικά άψογη τοποθέτηση.
Ο λόγος που γράφω στο παρόν ποστ είναι πως ενώ όπως προείπα, ο εγκαταστάτης είναι πολύ καλός στην τοποθέτηση, νιώθω πως "δεν" το έχει τόσο καλά με τα των ρυθμίσεων.
Συγκεκριμένα, αφού τοποθέτησε το σύστημα (τρεις ημέρες γεμάτες), το συνέδεσε με το laptop του και το μόνο που έκανε μετά τις αρχικές ρυθμίσεις, ήταν απλά το auto-calibration (αυτοπρογραμματισμός...).
Το αυτοκίνητο μετά από 200 χιλιόμετρα (τόσα πρόλαβα σε δύο ημέρες...), παρουσιάζει κάποιο θέμα.
Συγκεκριμένα με τετάρτη ή και πέμπτη ταχύτητα στο κιβώτιο (αυτόματο-σειριακό τύπου CVT), στις 3.500 στροφές, απλά σταματάει να επιταχύνει. Δηλαδή στις 3.500 στροφές, όσο κ αν πατήσω το γκάζι, δεν ανεβάζει καθόλου στροφές. Αν πάλι αλλάξω ταχύτητα από τρίτη σε τετάρτη ψηλά και έχω περάσει τις 3500/3800 στροφές, τότε συνεχίζει να επιταχύνει.
Για να μην πλατιάσω αναίτια, θα ήθελα από τους εκλεκτούς αναγνώστες (μηχανικούς και απλούς χρήστες), να με κατατοπίσουν στα εξής:

1) Τι μπορεί να σημαίνει η ως άνω δυσλειτουργία.
2) Σε ποιον μπορώ να απευθυνθώ (εντός Αττικής) για να πετύχω την καλύτερη δυνατή ρύθμιση στο ως άνω σύστημα.
2) Μπορεί κάποιος "παλαιότερος" να με καθοδηγήσει ώστε να κάνω τις σωστές ρυθμίσεις μόνος μου (έχω παραγγείλει καλώδιο και έχω ήδη κατεβάσει το software της Lovato).

Ευχαριστώ για την φιλοξενία όπως ευχαριστώ εκ των προτέρων και για τις απαντήσεις._

ξαναπερνα πρωτα μια βολτα απο τον εγκαταστατη σου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό Lef » Κυρ 08 Φεβ, 2015 23:45

Ηλία,θέλω προηγουμένως να πάρω μία γνώμη από κάποιον που το έχει με τον προγραμματισμό και δεν θα μείνει στην εύκολη λύση του auto-calibration. Διαβάζω δύο μέρες για trims, fuel trims, long, short κλπ και έχω μπλέξει λίγο τα ...μούσια μου!
Διαβάζω και εδώ το οτιδήποτε και μπλέκομαι περισσότερο.
Κακά τα μπεκ τύπου ηλεκτροβαλβίδας / καλά τα μπεκ τύπου ηλεκτροβαλβίδας.
Καλά τα μπεκ τυπου βενζίνης / κακά τα μπεκ τύπου βενζίνης.
Θέλουν service τα μπεκ / δεν θέλουν service τα μπεκ.
Θα ήθελα απλά, να έρθω σε επαφή με κάποιον που θα μπορεί με σιγουριά να μου πει ότι γνωρίζει για τις ρυθμίσεις σε Lovato OBD-II.
Και για να μην νομίζει κανείς ότι μειώνω τον εγκαταστάτη μου, το αντίθετο!
Έγραψα ήδη ότι κάνει εξαιρετική τοποθέτηση. Το ότι θα ήθελα το κάτι παραπάνω στο θέμα των ρυθμίσεων δεν σημαίνει πως τον ακυρώνω.
Οπότε εξακολουθώ να περιμένω απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα προηγουμένως...
Thnx!
Lef

Δημοσίευσηαπό gike » Κυρ 08 Φεβ, 2015 23:57

fokion έγραψε:Αστο

Ολα δειχνουν οτι ο κανονικός εγκεφαλος το ελεγχει το πραγμα.....
Οκ το -10 ειναι - 10 αλλα απαξ και ειναι μεσα στα ορια ελεγχου του ( δεν εχεις λαμπακια) θα προτεινα αστο στην ησυχια του....

μη γαργαλας οτι δε σε γαργαλαει που λενε....

Ετσι κάπως το σκέφτομαι κι εγώ,από την άλλη όμως με τα τρίμς στο -10,2 δε θα έπρεπε να ανάψει το τσέκ?
gike

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 09 Φεβ, 2015 00:16

Lef έγραψε:Ηλία,θέλω προηγουμένως να πάρω μία γνώμη από κάποιον που το έχει με τον προγραμματισμό και δεν θα μείνει στην εύκολη λύση του auto-calibration. Διαβάζω δύο μέρες για trims, fuel trims, long, short κλπ και έχω μπλέξει λίγο τα ...μούσια μου!
Διαβάζω και εδώ το οτιδήποτε και μπλέκομαι περισσότερο.
Κακά τα μπεκ τύπου ηλεκτροβαλβίδας / καλά τα μπεκ τύπου ηλεκτροβαλβίδας.
Καλά τα μπεκ τυπου βενζίνης / κακά τα μπεκ τύπου βενζίνης.
Θέλουν service τα μπεκ / δεν θέλουν service τα μπεκ.
Θα ήθελα απλά, να έρθω σε επαφή με κάποιον που θα μπορεί με σιγουριά να μου πει ότι γνωρίζει για τις ρυθμίσεις σε Lovato OBD-II.
Και για να μην νομίζει κανείς ότι μειώνω τον εγκαταστάτη μου, το αντίθετο!
Έγραψα ήδη ότι κάνει εξαιρετική τοποθέτηση. Το ότι θα ήθελα το κάτι παραπάνω στο θέμα των ρυθμίσεων δεν σημαίνει πως τον ακυρώνω.
Οπότε εξακολουθώ να περιμένω απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα προηγουμένως...
Thnx!

γραφεις ενα συμπτωμα που εχεις, χωρις καποια δεδομενα μονο θεωριτικες απαντησεις μπορει να δωσει καποιος, μπορει να εχεις φτωχο ή πλουσιο μειγμα, μπορει να εχεις λαθος πιεση στον πνευμονα, μπορει σε εκεινο το σημειο να εχει δωσει λαθος (συνηθως υπερβολικο) ποσοστο βενζινης, εχει ενεργοποιησει τον προψεκασμο? φορας τα οκταγωνα μπεκ? εχεις 8αρες σωληνες μεταφορας υγραεριου απο τη δεξαμενη στον πνευμονα?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό Lef » Δευτ 09 Φεβ, 2015 00:29

Ηλία σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Απο την απάντηση κ τις υποθέσεις που έκανες, υποθέτω οτι εισαι τεχνικός/εγκατάστασης.
Αν ειναι ετσι κ μπορείς να ασχοληθείς με το Lovato μου;
Να στείλω pm?
Lef

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 28 επισκέπτες