fokion έγραψε:11 /100 κι αυτα με:
στην Εθνική με μεγιστη 90-100...
Ποτέ σχεδον κεντρο πολης
μονο περιαστικά
και ελαχιστότατα πανω απο 3 - 3.500 στροφές...
Γιατι αν?????? στο χαλαρό τα 20/100 με 30/100 αν παμε με "κοντα" στο βουνό... αλλα αυτο ειναι λιγα αναλλογικά...
Δεν ηταν οικονομικό αυτοκινητο ποτέ και σιγουρα με αυτα που του εχω κανει το εχω κανει ακομα πιο "καταναλωτικό"....
Αλλα δε το πηρα και για... "αυτοκινητο πολης"

Ασχετα αν κανει και αυτο στις περιοχες εκτος κεντρου ομως που συνηθως κινουμαι...
Ηξερα πολυ συγκεκριμενα τι θελω να μπορει να κανει και τι θα μου "κοστιζει" αυτο το "μπορει"...
Και το μπερδεμα ολο και συνεχιζετε,fokion λες 11-20-30 λιτρα τα 100 και πιο πριν εγραψες "Με μεση καταναλωση 13 λιτρα υγραεριο ( εξαιρω τον φετινο χειμωνα που για ειδικους λογους προσεγγιζει το 15 καμια φορά...)" ,δηλ. πιο απ'τα 2, 13 η 15 λιτρα?
Σορρυ που στο λεω αλλα ετσι δεν γινετε υπολογισμος!
Κσι καλα που δεν εχεις μπακαλικο φιλε!!!!!!
Φιλαρακι σε ρωτησα ποσο εκαιγες με βενζινη οταν και αν θα εκανες 42.000 χλμ με βενζινη,δηλ. στο περιπου υπολογισε ποσα απο τα 42.000 χλμ εκανες στην Εθνικη με 3-3,500 στροφες ποσα χλμ εκανες στο βουνο με η χωρις κοντες σχεσης κ.τ.λ,κ.τ.λ,εσυ ετσι πως μας τα λες με βενζινη ειχες μινιμουμ καταναλωση 11 λιτρα τα 100 και μαξ 30,πως δηλ. εβγαλες αυτο το 13 λιτρα τα 100 με υγραεριο?
Απλα ειναι τα πραγματα ,εγω π.χ αν ειχα κανει 42,000 χλμ με βενζινη και με καταναλωση 10,5 λιτρα που εκαιγα θα ειχα καταναλωσει 4410 λιτρα βενζινης αντε να το στρογγυλοπιοιησω στα 4500 λιτρα αυτα ειναι ,με υγραεριο και αφου το εχω μετρησει απειρες φορες τα 38,5-38,9 λιτρα που παιρνει η δεξαμενη μου με βγαζουν αναλογα την οδηγηση 270-300 χλμ, βαλε και την βενζινη που καιω(για τα ζεσταματα!) πηγα στα 13,7-14 λιτρα τα 100!
Το εχω πει απειρες φορες ,την βενζινη την υπολογιζουμε παντα στο τι καιμε με υγαρεριο γιατι πολυ απλα ειναι λεφτα που φευγουν απο την τσεπη μας,οπως ειπα και πριν οταν ειχα αποκλειστικα βενζινη στο αυτοκινητο ηξερα οτι εβαζα 30 λιτρα βενζινη και με πηγαιναν 286 χιλιομετρα τωρα με υγραεριο βαζω 38,9 λιτρα και με πανε π.χ και αυτα 286 χιλιομετρα αλλα εκαψα και 1-2 λιτρα βενζινη για να ζεσταθει το αυτοκινητο αρα συνολικα εκαψα 40 λιτρα και κατι ψιλα μικτου καυσιμου για να κανω αυτα τα 286 χιλιομετρα(14,1 λιτρα τα 100 δηλ.!) ενω με βενζινη θα εκαιγα 30 λιτρα (10,5 λιτρα τα 100)!!!!!!!