rogerius έγραψε:pose strofes exeis sto relanti?
mporei h antiprosopia na sou anevasei 50rpm? h kapoios ma Hondata, dokimastika?
1 Afto tha'tan to epomeno vhma. Ekei, 50rpm psilotera, ta mpek ths Vialle tha antapokrithoun mia xara.
2 vhma: 100rpm perisotero relanti an den apodosei to 1o vhma
3 vhma: me Hondata, avksish "battery voltage compensation" gia ta mpek venzinas, dld, prosthetei ms otan peftei h tash. (akoma den exeis ftasei sthn esxath lysh na eisai apoklistika venzina sto relanti)
Κοντά στις 650 στροφές είναι το ρελαντί και η αντιπροσωπία δεν μπορεί αν το ανεβάσει. Το έψαξα την βδομάδα που πέρασε. Μόνο με hondata. Στις 100 στροφές πάνω είμαι σίγουρος ότι τα μπεκ της vialle θα δουλεύουν μια χαρά. Το έχω δει όταν ξεκινάει να ζεσταίνεται η μηχανή. Απο κρύο ξεκινάει στις 1100 και κατεβαίνει σιγά σιγά όσο ζεσταίνεται. Μέχρι και τις 750 δεν κάνει κιχ. Απο εκεί και κάτω αρχίζουν τα παρατράγουδα. Με hondata μπορείς να κάνεις πολλά, αλλά το κόστος εκτοξεύεται στα 650 ευρώ που δεν τα δίνω για κανένα λόγο. Καλύτερα να το γυρίσω σε βενζίνη και με τα ρέστα να τρώω σουβλάκια και 1 χρόνο
Εν' το μεταξύ έκανα μια διαδρομή πριν λίγο και διαπίστωσα ότι:
1) Οντως ο altenator βγαίνει off σε κάποιες συνθήκες για λόγους οικονομίας απο την ECU
2) Με τον altenator οn η τάση
κατεβαίνει στιγμιαία (απο το 14,χ στο 12,5 περίπου) όταν πέφτουν οι στροφές προς το ρελαντί
3) Με τον altenator off η τάση
ανεβαίνει στιγμιαία (απο το 12,5 στο X) όταν πέφτουν οι στροφές προς το ρελαντί
4) Αν ανάψω τα φώτα ο altenator είναι
μόνιμα on (τάση 14,χ) αλλά η συμπεριφορά είναι ίδια με το 2
5) Με φώτα, προβολείς, air condition το πρόβλημα μειώνεται πάρα πολύ. Προφανώς ο altenator είναι on αλλά δυστυχώς δεν μέτρησα την τάση όταν πέφτουν οι στροφές προς το ρελαντί. Υποθέτω ότι εδώ είναι αρκετά μεγαλύτερα τα ms στα μπεκ (4,χ αν θυμάμαι καλά όταν κάναμε προγραμματισμό) και τα μπεκ του υγραερίου προλαβαίνουν να ακολουθήσουν.
Σκέφτομαι να κάνω το εξής εκτός αν κάποιος βλέπει κάτι διαφορετικό απο τα παραπάνω.
1) Ψεκασμούς βενζίνης στο cut off για 2 δευτερόλεπτα και μετά επιστροφή στο υγραέριο ώστε να μην έχω μεγάλη κατανάλωση βενζίνης
2) Αν οι στροφές πέσουν κάτω απο τις 600 επιστροφή στην βενζίνη για να προλάβει την βουτιά