Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μπεκ BRC απορια

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Μπεκ BRC απορια

Δημοσίευσηαπό tripas » Σάβ 07 Μαρ, 2015 03:20

Άστω ηλια το euro5 kai 100cc+ καλυνηχτα παμε για υπνο
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό tedd » Σάβ 07 Μαρ, 2015 10:31

Παιδια συγνωμη για την ταλαιπωρια...και ευχαριστω για της απαντησεις σας

Ξαναμελετησα τα αρχεια που κρατώ και βρηκα μερικες εγγραφες που ειχαν λαθακια και παρα του οτι σε γενικα πλαισια οι καταναλωσεις δεν αλαξαν σε τιποτα το σπουδαιο δηλ ~9,5 καλοκαιρι και 10,5 χειμωνα συν ~1 λιτρο βενζινη.
Οταν υπολογισα τα συνολικα χιλιομετρα ως προς τα συνολικα καυσιμα υγραεριο+βενζινη μου βγαζει τελικη καταλωση ακριβως 10l/100km το οποιο σε σχεση με την προ lpg εποχη οπου ειχα καταναλωση 8,2-8,5l/100km η αυξηση ειναι κυμαινεται στο 17-22% οποτε μαλλον μεσα σε σχετικα λογικα πλαισια ειμαι.

Επειδη δεν φοραω τα σωστα μπεκ η καταναλωση μπορει να ειναι αυξημενη αλλα ευτυχως οχι τοσο πολυ οσο αρχικα υπολογισα και κατατρομαξα. Γιατι η αλλαγη των μπεκ δεν ειναι και φτηνη σιγουρα κανενα 200-300€ θα ηθελε.

Σε αυτα που ρωτησατε παραπανω.. την εγκατασταση την ειχα κανει στην ΕLGAS (θεσσαλονικη) και ο κινητηρας βρηκα οτι ειναι EURO 3 και μαλλον δεν ειναι και τοσο οικονομικος.
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Δημοσίευσηαπό labros » Σάβ 07 Μαρ, 2015 13:32

tedd έγραψε:Παιδια συγνωμη για την ταλαιπωρια...και ευχαριστω για της απαντησεις σας

Ξαναμελετησα τα αρχεια που κρατώ και βρηκα μερικες εγγραφες που ειχαν λαθακια και παρα του οτι σε γενικα πλαισια οι καταναλωσεις δεν αλαξαν σε τιποτα το σπουδαιο δηλ ~9,5 καλοκαιρι και 10,5 χειμωνα συν ~1 λιτρο βενζινη.
Οταν υπολογισα τα συνολικα χιλιομετρα ως προς τα συνολικα καυσιμα υγραεριο+βενζινη μου βγαζει τελικη καταλωση ακριβως 10l/100km το οποιο σε σχεση με την προ lpg εποχη οπου ειχα καταναλωση 8,2-8,5l/100km η αυξηση ειναι κυμαινεται στο 17-22% οποτε μαλλον μεσα σε σχετικα λογικα πλαισια ειμαι.

Επειδη δεν φοραω τα σωστα μπεκ η καταναλωση μπορει να ειναι αυξημενη αλλα ευτυχως οχι τοσο πολυ οσο αρχικα υπολογισα και κατατρομαξα. Γιατι η αλλαγη των μπεκ δεν ειναι και φτηνη σιγουρα κανενα 200-300€ θα ηθελε.

Σε αυτα που ρωτησατε παραπανω.. την εγκατασταση την ειχα κανει στην ΕLGAS (θεσσαλονικη) και ο κινητηρας βρηκα οτι ειναι EURO 3 και μαλλον δεν ειναι και τοσο οικονομικος.

Και εγώ έχω κάνει εκεί την εγκατάσταση το 2011 αλλά φοράω μπλε μπεκ. δεν καταλαβαίνω γιατί να σου έβαλαν μεγαλύτερα.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό tedd » Σάβ 07 Μαρ, 2015 15:30

labros έγραψε:
Και εγώ έχω κάνει εκεί την εγκατάσταση το 2011 αλλά φοράω μπλε μπεκ. δεν καταλαβαίνω γιατί να σου έβαλαν μεγαλύτερα.

Ελα μου ντε και εγω αυτο αναρωτιεμαι... για πιο λογο να βαλει εστω και μεγαλυτερα αφου καλυπτοταν ανετα, να πεις οτι ηταν 110 ιππων και ηταν πανω στο οριο θα ειχε καποια λογικη... τωρα δεν μπορω να καταλαβω το γιατι!!! Λαθος στην παραγγελεια του κιτ, λαθος στην εκτιμηση τι επρεπε να μπει, φοβηθηκε μη τυχον ειχε θεμα με την ρυθμιση και εβαλε αυτα να εχει το κεφαλι του ησυχο, ειχε προβλημα στην εγκατασταση, τι να πω, δεν ξερω..
Το ερωτημα αυτο μονο ο ιδιος μπορει να το απαντησει, ισως και κανενας αλλος εγκαταστατης να μπορουσε να μας ελεγε για ποιο λογο ισως να εβαζε σε ενα αυτοκινητο μεγαλυτερα μπεκ. :-?
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσίευσηαπό LPGas » Σάβ 07 Μαρ, 2015 16:37

Οι λόγος είναι οτι τα περισσότερα αυτοκίνητα παίρνουν μπλε μπεκ, με αποτέλεσμα κατα καιρούς να υπάρχει έλλειψη στην αγορά απο αυτά. Για να μην χαθεί η μετατροπή όμως και το κέρδος οι περισσότεροι εγκαταστάτες έβαζαν οτι υπήρχε με την κλασική ελληνική νοοτροπία που λει οτι "έλα μωρε θα δουλέψει και αν καίει λίγο παραπάνω θα του κατεβάσουμε την πίεση"
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό tedd » Κυρ 08 Μαρ, 2015 00:13

Kαι εμενα αυτο μου ακουγεται για τον πιο λογικο "παραλογο" λογο να το κανει έτσι :thumbup:
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 32 επισκέπτες