ta 7,5 είναι ταξιδι?
αν ναι μετρα σε ταξιδι ποσο καις με αεριο
βαλε βενζινα κανε 200 χλμτρα μετρησετο ποσο καιει δηλαδή φουλαρεις κανεις 200 χλμτρα ξαναφουλαρεις
και βλέπεις
μετα κανε το ιδιο με γκαζι με ιδιες όμως συνθηκες...και θα δεις...
daidalus έγραψε:Καλημερα σε ολους εβαλα κιτ υγραεριου στο οχημα μου πριν 1 μηνα μαρκας hyundai getz 1,6. Tο συστημα ειναι με εγγεφαλο aeb (μπεκ υγραεριου και οχι τυπου βενζινης γιατι ο εγκαταστατης μου ελεγε οτι ειναι περιττο και τετοια...) το προβλημα ειναι πως ενω η καταναλωση του αυτοκινητου σε βενζινη ηταν στα 7,5 λιτρα/100 με το υγραεριο η καταναλωση ειναι 10/100 δηλαδη αυξηση σχεδον 35% ενω ο εγκαταστατης μου ειχε πει περιπου 12% .Με αυτα τα δεδομενα η εγκατασταση που εκανα δεν με συμφαιρει γιατι ερχετε μια η αλλη με το να εκαιγα βενζινη,πηγα στον εγκαταστατη και μου λεει η καταναλωση ειναι φυσιολογικη ..... τι μου προτεινετε?

daidalus έγραψε:Σε ενα αυτοκινητο με καταναλωση βενζινης (μικτη διαδρομη) 7,5/100 οταν γινει εγκατασταση υγραεριου με μπεκ οχι τυπου injection ποσο ειναι τα φυσιολογικα ορια που πρεπει να καιει?επισης αν το παω καπου αλλου για ρυθμιση ποσο περιπου θα κοστισει αυτο?
viallesi έγραψε:daidalus έγραψε:Σε ενα αυτοκινητο με καταναλωση βενζινης (μικτη διαδρομη) 7,5/100 οταν γινει εγκατασταση υγραεριου με μπεκ οχι τυπου injection ποσο ειναι τα φυσιολογικα ορια που πρεπει να καιει?επισης αν το παω καπου αλλου για ρυθμιση ποσο περιπου θα κοστισει αυτο?
Από 8 που είχα με βενζίνη τώρα έχω κάτι λιγότερο απο 10 με τύπου injection.
daidalus έγραψε:viallesi έγραψε:daidalus έγραψε:Σε ενα αυτοκινητο με καταναλωση βενζινης (μικτη διαδρομη) 7,5/100 οταν γινει εγκατασταση υγραεριου με μπεκ οχι τυπου injection ποσο ειναι τα φυσιολογικα ορια που πρεπει να καιει?επισης αν το παω καπου αλλου για ρυθμιση ποσο περιπου θα κοστισει αυτο?
Από 8 που είχα με βενζίνη τώρα έχω κάτι λιγότερο απο 10 με τύπου injection.
Παρα πολυ δεν ειναι και αυτο? εδω λενε 10% αυξηση στην καταναλωση το πολυ αν βαλεις μπεκ τυπου injection.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 11 επισκέπτες
|
|
|