από Nikos7167 » Πέμ 02 Απρ, 2015 22:39
Να είσαστε όλοι καλά για την βοήθεια σας και για την προσπάθεια της επίλυσης του προβλήματος μου…….
Λοιπόν ακούστε το απόγευμα γύρισα από τον μάστορα…
Λύσαμε το Κάρτερ για να δούμε σε τι στάδιο είχε φτάσει η ζημιά,
Ευτυχώς η ζημιά είχε περιοριστή μόνο στα μέταλλα της πρώτης και της τετάρτης μπιέλας, ειδικά στην πρώτη μπιέλα έβλεπες το μέταλλο λες και το είχαν σφυρηλάτηση με σφυράκι γεμάτο λακουβιτσες…
Ο στρόφαλος εντάξει από ότι μου είπε ο μάστορας και από ότι είδα και εγώ, μόνο σε ένα σημείο είδε κάτι πολύ λίγο και πήρε ένα πολύ ψιλό γυαλόχαρτο το έτριψε λιγάκι και όλα εντάξει…
Αλλάχτηκαν τα μέταλλα, αλλάχτηκαν τα λάδια με πολύ πολύ καλύτερα από αυτά που του είχα βάλει πριν την ζημιά, μου έβαλε ο μάστορας και ένα κουτί περίπου 400 γραμμάρια τεφλόν ένα υλικό σαν ζελέ που όπως μου είπε προστατεύει πολύ τον κινητήρα και τα μέταλλα, άλλαξα φίλτρο λαδιού που δεν είχα αλλάξει στην προηγούμενη αλλαγή λαδιών τα δέσαμε το βάλαμε μπρος και???? θαύμα….!!!!!!!!!!!!!
Δουλεύει σαν καινούργιο και καλύτερα ακόμα………. Ευχαριστιέσαι να το ακούς να δουλεύει…….
Τώρα τι μου είπε ο μηχανικός?
Ότι το έσωσα γιατί το άκουσα στο πολύ αρχικό στάδιο και ότι αν είχα κάνει καμιά κατοστάρια χιλιόμετρα ακόμα θα το έπαιρναν με το φορείο το αυτοκίνητο…………
Ουσιαστικά δεν μου προσδιόρισε τα αίτια της ζημιάς πέρα από γενικολογίες ότι μπορεί να έφταιγε η ακινησία του αυτοκινήτου για πολύ μεγάλο διάστημα, ότι μπορεί να έφταιγε η κακής ποιότητας λαδιού που του είχα βάλει πριν, ότι μπορεί να έφταιγε και το φίλτρο που δεν είχε αλλαχτεί για πάρα πολύ καιρό, και επίσης ότι ίσως μετά από 250000 χιλιόμετρα που έχει ο κινητήρας ίσως να θέλει και Κανά σετακι ελατήρια στα εμβολα…
Όλα αυτά μαζί ίσως συνηγόρησαν στην ζημιά αυτή…….
Τώρα, πως θα προστατευτούμε μην τυχόν και ξανά πέσουμε στα ίδια??? Δεν είμαστε για τρακοσάρες, τρακόσα πήγε σχεδόν…..!!!!!
Ξέρω ότι βενζίνα καίει μόνο μέχρι να ζεσταθεί, από εκεί και πέρα καίει μόνο υγραέριο, μήπως θα πρέπει να πάω να το προγραμματίσουν να καίει βενζίνα ίσως στο ρελαντί η ίσως σε κάποιο φάσμα στρόφων για να ψιλό έχω το κεφάλι μου ήσυχο….???? Να του βάλω λαδιερα?? να αλλάξω μπουζί με ειδικά για LPG?? Όταν μου ανάβει αραιά και που το CHEK ENGINE στην διάγνωση μου αναφέρει φτωχό μίγμα, μήπως να του πω να δώσει λίγο μίγμα ακόμα??
Σε μια ερώτηση που του είχα κάνει του εγκαταστάτη στο παρελθόν μου είπε πως από την στιγμή που δουλεύει σωστά μην το πειράξουμε άλλο……. Συγχωρέστε αλλά προσπαθώ να πιάσω όλες της περιπτώσεις ώστε να μην ξαναβρεθώ σε ανάλογη κατάσταση…..
Ευχαριστώ για την υπομονή σας και την κατανόηση σας….!!!!!!