Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα μπιελας κινητήρα ford cmax 1.8 duratec…..

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα μπιελας κινητήρα ford cmax 1.8 duratec…..

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 03 Απρ, 2015 22:48

tripas έγραψε:Φίλοι εγώ ένα πραγμα δεν καταλάβα αυτο το πολύ ψιλό γυαλόχαρτο που τρίβεις τον στροφαλο λιγάκι και γίνονται όλα εντάξει τι μαγικο εργαλείο είναι?

φθηνη και οικονομικη λυση χωρις να κατεβει ο κινητηρας, νομιζω οτι αξιζει το ρισκο αν δουμε οτι ο στροφαλος δεν εχει πολλες ή βαθειες γραμμες και δεν ειναι οβαλ.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό Nikos7167 » Παρ 03 Απρ, 2015 22:54

Ο στρόφαλος άπ ότι φαινόταν και άπ ότι είδα και εγώ δεν είχε σχεδόν τίποτα......
Nikos7167

Δημοσιευσεις: 26

Δημοσίευσηαπό Nikos7167 » Σάβ 04 Απρ, 2015 12:04

Τελικά ρε παιδιά να το κάνω να ψεκάζει βενζίνα στο ρελαντί??
Θα έχω κάποια πάρα πάνω προστασία στον κινητήρα??
Τώρα από εδώ και πέρα πρέπει να βρίσκω τρόπους ώστε να μην μου ξανά συμβεί….
Nikos7167

Δημοσίευσηαπό papoys » Σάβ 04 Απρ, 2015 13:12

Βρε Νικόλα αν είναι συνέχεια να βρίσκεσαι στα συνεργεία να πληρώνης στο τέλος το υγραέριο θα σούρχεται πιο
ακριβό από τη βενζίνα.

Σίγουρα όσο περισσότερη βενζίνα χρησιμοποιείς κατά τη λειτουργία του κινητήρα έχης λιγότερες πιθανότητες
βλάβης αλλά από την άλλη έχης συνεχώς μικροτερο κέρδος το οποίο είναι και το ζητούμενο,για το οποίο κάναμε
τη μετατροπή.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό NickSt » Σάβ 04 Απρ, 2015 13:17

Nikos7167 έγραψε:Τελικά ρε παιδιά να το κάνω να ψεκάζει βενζίνα στο ρελαντί??
Θα έχω κάποια πάρα πάνω προστασία στον κινητήρα??
Τώρα από εδώ και πέρα πρέπει να βρίσκω τρόπους ώστε να μην μου ξανά συμβεί….

Φίλε μου , αν δεν τεκμηριώσεις την ΑΙΤΙΑ της βλάβης που σου έβγαλε , όλα τα άλλα είναι απλά υποθέσεις..//.πάντως απο όσα μπορώ να γνωρίζω , ο ψεκασμός βενζίνης στο ρελαντί ΔΕΝ παρέχει καμία προστασία για να μη σου ξανα-χτυπήσει μπιέλα !!!!..//..οι ειδικοί ( όχι όλοι )μπορεί να σου πούν περισσότερα..
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό Nikos7167 » Σάβ 04 Απρ, 2015 14:14

Από ότι έχω καταλάβει και η πραγματικότητα πρέπει να είναι αυτή και ο κοινός νους λέει πως τη δουλειά έχει ο στρόφαλος με το υγραέριο??
Ίσως και να έχει γιατί δέχεται μεγαλύτερες πιέσεις, και ειδικά όταν ένα αυτοκίνητο είναι παρατημένο για κάνα χρόνο στον δρόμο χωρίς να θυμάμαι τα λάδια και την κατάσταση αυτών…….
Ίσως να φταίω και εγώ, που μάλλον φταίω, παρατημένο το αυτοκίνητο πάνω από έναν χρόνο χωρίς να θυμάμαι πότε άλλαξα λάδια και φίλτρο, μετά το υγραέριο έβαλα λάδια του κώλου χωρίς να αλλάξω φίλτρο και μάλλον να τα αποτελέσματα…..!!!!!!!!!
Από ότι λοιπόν μου είπε ο μηχανικός και από ότι καταλαβαίνω και εγώ και με την βοήθεια την δική σας η αιτία κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν ήμουν εγώ και η λίπανση του κινητήρα που το σημαντικότερο το άφησα για τελευταίο….(αλλαγή λαδιών)
Ίσως και η μαλακισμένη ρύθμιση που μου είχε κάνει μέχρι τα 1000 χιλιόμετρα ο εγκαταστάτης…..
Αυτήν την στιγμή και κατόπιν εορτής έβαλα ότι καλύτερο από λάδια άλλαξα μέταλλα φίλτρα κτλ κτλ……..
Ο μηχανικός επιμένει λοιπόν πως του δώσαμε άλλη τόση ζωή…….
Τώρα αν μου ψεκάζει βενζίνα στο ρελαντί ας είναι… πόσο πια θα ψεκάζει?? Ας έχω λιγότερη οικονομία φτάνει να ψιλό έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να καταπονείτε λιγότερο ο ήδη καταπονημένος κινητήρας μου καθώς διανύει αισίως τα 250000 χιλιόμετρα…
τι να πω???
Nikos7167

Δημοσίευσηαπό ahilleas » Σάβ 04 Απρ, 2015 16:44

Nikos7167 έγραψε:Από ότι έχω καταλάβει και η πραγματικότητα πρέπει να είναι αυτή και ο κοινός νους λέει πως τη δουλειά έχει ο στρόφαλος με το υγραέριο??
Ίσως και να έχει γιατί δέχεται μεγαλύτερες πιέσεις, και ειδικά όταν ένα αυτοκίνητο είναι παρατημένο για κάνα χρόνο στον δρόμο χωρίς να θυμάμαι τα λάδια και την κατάσταση αυτών…….
Ίσως να φταίω και εγώ, που μάλλον φταίω, παρατημένο το αυτοκίνητο πάνω από έναν χρόνο χωρίς να θυμάμαι πότε άλλαξα λάδια και φίλτρο, μετά το υγραέριο έβαλα λάδια του κώλου χωρίς να αλλάξω φίλτρο και μάλλον να τα αποτελέσματα…..!!!!!!!!!
Από ότι λοιπόν μου είπε ο μηχανικός και από ότι καταλαβαίνω και εγώ και με την βοήθεια την δική σας η αιτία κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν ήμουν εγώ και η λίπανση του κινητήρα που το σημαντικότερο το άφησα για τελευταίο….(αλλαγή λαδιών)
Ίσως και η μαλακισμένη ρύθμιση που μου είχε κάνει μέχρι τα 1000 χιλιόμετρα ο εγκαταστάτης…..
Αυτήν την στιγμή και κατόπιν εορτής έβαλα ότι καλύτερο από λάδια άλλαξα μέταλλα φίλτρα κτλ κτλ……..
Ο μηχανικός επιμένει λοιπόν πως του δώσαμε άλλη τόση ζωή…….
Τώρα αν μου ψεκάζει βενζίνα στο ρελαντί ας είναι… πόσο πια θα ψεκάζει?? Ας έχω λιγότερη οικονομία φτάνει να ψιλό έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να καταπονείτε λιγότερο ο ήδη καταπονημένος κινητήρας μου καθώς διανύει αισίως τα 250000 χιλιόμετρα…
τι να πω???

εκει ειναι ολα τα λεφτα .τωρα πρεπει να μας πεις τον στροφαλο τον μετρησατε για οβαλ η οχι? 2) το ενισχυτικο λαδιου που σου τοποθετησε ο μαστορας γιατι?μηπως ειχες οβαλ (μικρο)και το εβαλε για να σου αντεξει?σιγουρα θα πρεπει να το διευκρινησης για να μην εχεις περιπετιες
ΖΟΡΜΠΑΣ AUTO SERVICE ΤΗΛ.6972333401
ahilleas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 71

Δημοσίευσηαπό tripas » Σάβ 04 Απρ, 2015 19:29

Φιλε Nikos7167 απο τα γραφόμενα σου και τον χαρακτήρα σου δεν κανεις για μετατροπή υγραεριο η τουρμπισμα οχηματος . Αν θέλεις ακουσε με ή αλλλίως αγνοησε με . Ασχολησου καλύτερα με suzuki,toyota,mitsubishi,mazda μονο βενζινα ή group PSA με τον 1.6 TU5JP4-NFU κινητήρα που πάει και με μπανανοφλουδες καμια 200km .Πραγματικο γεγονος αν θέλεις το πιστεύεις. Ο κατασκευαστής λέει 3.25 lt λάδι καθε 30.000Km
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό Nikos7167 » Σάβ 04 Απρ, 2015 22:17

Φίλοι μου και φίλε μου Αχιλλέα
όχι δεν τον μετρήσαμε για οβάλ, με το μάτι και με δαχτυλάκι έγινε ότι έγινε, δεν ξέρω αν υπάρχουν ειδικές μετρήσεις να δεις αν ο στρόφαλος είναι οβάλ,
Με το μάτι πάντως δεν έδειχνε να έχει τίποτα ειδικά ο στρόφαλος, τα μέταλλα τα έβλεπες…
Αυτό που μου έβαλε μέσα μαζί με τα λάδια δεν ήταν κάποιο ενισχυτικό από ότι μου είπε,
Μου το ονόμασε τεφλόν, τεφλόν αμερικανικό, έβαλε γύρω στα 400 γραμμάρια μαζί με τα λάδια….. τώρα τι είναι αυτό το τεφλόν δεν ξέρω, αυτός επέμενε…………
Ήταν ένα πράμα πολύ παχύρευστο σαν ζελέ………
Πάντως ρε φιλέ μου το μοτεράκι ακούγεται σαν καινούργιο αυτήν την στιγμή….
Ο θεός να βάλει το χέρι του…!!!!!
Να σε ρωτήσω, καλά είναι να το κάνω να ψεκάζει βενζίνα στο ρελαντί τελικά???
Πόση κατανάλωση θα έχει το ρημάδι πάρα πάνω???
Nikos7167

Δημοσίευσηαπό viallesi » Σάβ 04 Απρ, 2015 22:25

Καλό είναι να ψεκάζει βενζίνη. Αν ψεκάζεις στο ρελαντί και το κινείς πόλη θα έχεις μεγάλη κατανάλωση βενζίνης αν έχεις πολλά σταμάτα - ξεκίνα. Περίπου 2 λτ / 100 χλμ υπολόγισε με αποτέλεσμα να κάνει την μετατροπή ασύμφορη. Αν το κινείς εθνική τότε το να ψεκάζεις στο ρελαντί δεν βοηθάει πουθενά. Δες αν μπορεί το σύστημα σου να ψεκάζει ποσοστιαία ανεξάρτητα αν είσαι πόλη η εθνική.

Με 250000 χλμ πάντως μπορεί να σου έρθει το πρόβλημα απο παντού οπότε όλα αυτά είναι για ασφάλεια απο το υγραέριο και όχι για κάτι άλλο που μπορεί να βγάλει το αμάξι σου. Πρώτα προέχει η σωστή συντήρηση και μετά όλα τα άλλα.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 72 επισκέπτες