Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πορτοκαλί λαμπάκι κινητηρα

Δημοσίευσηαπό paliokastritsa108 » Σάβ 11 Ιουν, 2011 19:06

aptera έγραψε:Καλημέρα σας,

έχω Τοyοτα κορολα του 2006 (1.4) και του έβαλα γκάζι πριν απο 3500 χμ.

Από τότε μου ανάβει το πορτοκαλί λαμπάκι με συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα(κάθε 600χμ) ,

τρέχω στο συνεργείο που έκανα την μετατροπή και βγάζει βλάβη φτωχο μειγμα ...

Το έχω πάει ήδη 4 φορές και δεν βγάζω άκρη.

Για πείτε καμια ιδέα...

Αλλάζω συνεργείο ή περιμένω για σωστη ρυθμιση?

Σας ευχαριστώ

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω στο ίδιο όχημα με σενα. Την βρηκα όμως την λύση. Βγάζω τον έναν πόλο της μπαταρίας για λίγο και σβήνει η ένδειξη του κινητηρα. Μου την βγάζει ανα 300 χλμ συνηθως στην αρχή στην αλλαγή από βενζίνη σε υγραέριο. Βαρέθηκα να πηγαίνω στο συνεργείο. Δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα στην οδική συμπεριφορα. Απλα έχω παρατηρησει ότι όταν η πορτοκαλί ένδειξη σβήνει δεν λειτουργεί το AUTO στα ηλεκτρικα παράθυρα ενώ όταν ξαναανάβει λειτουργούν όλα κανονικά.
paliokastritsa108

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό anikologr » Σάβ 11 Ιουν, 2011 19:38

paliokastritsa108 έγραψε:

Από τότε μου ανάβει το πορτοκαλί λαμπάκι με συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα(κάθε 600χμ) ,

Για πείτε καμια ιδέα...

Σας ευχαριστώ

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω στο ίδιο όχημα με σενα. Την βρηκα όμως την λύση. Βγάζω τον έναν πόλο της μπαταρίας για λίγο και σβήνει η ένδειξη του κινητηρα. Μου την βγάζει ανα 300 χλμ συνηθως στην αρχή στην αλλαγή από βενζίνη σε υγραέριο. Βαρέθηκα να πηγαίνω στο συνεργείο. Δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα στην οδική συμπεριφορα. Απλα έχω παρατηρησει ότι όταν η πορτοκαλί ένδειξη σβήνει δεν λειτουργεί το AUTO στα ηλεκτρικα παράθυρα ενώ όταν ξαναανάβει λειτουργούν όλα κανονικά.

Συγνώμη δηλαδή αλλά αυτό εσύ το λες λύση? Τράβα σκότισε τον εγκαταστάτη αλλιώς υπάρχει και η δικαστική οδός. Τι περιμένεις? Να πάρεις το μοτέρ στο χέρι?
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 11 Ιουν, 2011 20:21

anikologr έγραψε:
paliokastritsa108 έγραψε:

Για πείτε καμια ιδέα...

Σας ευχαριστώ

Συγνώμη δηλαδή αλλά αυτό εσύ το λες λύση? Τράβα σκότισε τον εγκαταστάτη αλλιώς υπάρχει και η δικαστική οδός. Τι περιμένεις? Να πάρεις το μοτέρ στο χέρι?

:thumbup: συμφωνώ απόλυτα. Το λαμπάκι δεν είναι διακοσμητικό. ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ. Αν το αγνοήσεις τότε προετοιμάσου για καλό κοστούμι. Ας υποθέσουμε ότι δεν είχες κάνει την μετατροπή, και σου άναβε το λαμπάκι χωρίς άλλο σύμπτωμα δεν θα πήγαινες στον μηχανικό να στο επισκευάσει άμεσα; Στο υγραέριο γιατί να κάνεις κάτι άλλο; Παρόλο που όλα φαίνονται καλά τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου σου ξέρουν καλύτερα ΜΗΝ ΑΓΝΟΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό paliokastritsa108 » Σάβ 11 Ιουν, 2011 22:25

:thumbup: συμφωνώ απόλυτα. Το λαμπάκι δεν είναι διακοσμητικό. ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ. Αν το αγνοήσεις τότε προετοιμάσου για καλό κοστούμι. Ας υποθέσουμε ότι δεν είχες κάνει την μετατροπή, και σου άναβε το λαμπάκι χωρίς άλλο σύμπτωμα δεν θα πήγαινες στον μηχανικό να στο επισκευάσει άμεσα; Στο υγραέριο γιατί να κάνεις κάτι άλλο; Παρόλο που όλα φαίνονται καλά τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου σου ξέρουν καλύτερα ΜΗΝ ΑΓΝΟΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ[/quote]

Φίλε σε ευχάριστω. Με ταρακούνησες λίγο. Αλλά το περίεργο είναι ότι δεν έχει καμμία αλλαγή στην οδική συμπεριφορά. Πιστέυώ ότι το πειραζει κάτι στιγμιάια και βγάζει την ένδειξη και την κρατάει στην μνήμη του εγκεφάλου . Το μόνο προβλημά μου είναι η ένδειξη. Μου το βγάζει συνήθως σε ανηφόρες με κλίση άνω το 10% όταν είναι κρύο. Όπως και να έχει δεν είναι κάτι καλό και θα το πάω άμεσα να μου το ξαναρυθμίσει.
paliokastritsa108

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό aptera » Τετ 15 Ιουν, 2011 21:07

Το απόλυτο ξενέρωμα.

Μετά από άλλα 1000χμ. 4η φορά με πορτοκαλί λαμπάκι.

Αυτή την φορά στα 90χμ/ωρα με 2800 στροφές.

Απελπισία, ήδη επικοινώνησα με άλλο συνεργείο αλλά μου είπε δεν μπορώ να κάνω κάτι,

διότι δεν έχω το ιδιο κιτ και δεν έχει πρόγραμμα να μου κανουν ρυθμιση.

Αναγκαστικά αύριο πάλι μέσα ....

Γύρισα κατευθείαν βενζίνη μην πάθω και καμια ζημιά.

Φυσικα ο τοποθετητης μου λέει ότι επειδή το λαμπάκι ανάβει μονο μια φορά και όχι πολλαπλές,αν και έχω κάνει και 200χμ με αναμμενο λαμπάκι,σημαινει οτι είναι κατι στιγμιαίο και δεν μπορεί να πάθει κατι ο κινητήρας

Έλεος πια ...
aptera

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό christoi » Τετ 15 Ιουν, 2011 21:44

Όσο στιγμιαίο κι αν είναι, υποθέτω ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι αρκετά έξυπνες για να έχουν ρυθμίσει τον εγκέφαλο να κρατάει στην μνήμη το όποιο λάθος, το οποίο θα μπορούσε να είναι καταστροφικό ή να προκαλέσει "χιονοστιβάδα", και να το εμφανίζει μετά. Λέω εγώ τώρα, μια ιδέα ρίχνω.
Μπορεί το αμάξι σου να μην είναι και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά σίγουρα τα κατάφερνει καλύτερα στην μνήμη από πολλά άλλα αυτοκίνητα!
!!Διαγνωστικό!! είναι η μαγική λέξη για το συνεργείο σου!
Και στην τελική, αν δεν σου βγάλει κάποιο πρόβλημα, μπορεί απλώς να έφυγε κάποια σύνδεση στον εγκέφαλο του υγραερίου ή κάποιο σφάλμα στο λογισμικό του (στο σημείου που μπερδεύει τον εργαστασιακό εγκέφαλο, παίζει να παραμπερδεύτηκε).
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό aptera » Τετ 15 Ιουν, 2011 21:58

Μα συνέχεια βγάζει το ίδιο σφάλμα,

φτωχό μίγμα ...

Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο δύσκολο είναι να ρυθμιστεί αυτό
aptera

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό theeo » Τετ 15 Ιουν, 2011 22:38

θα πρεπει να το συνδεσει με τον υπολογιστη και να σου ανεβασει το μιγμα πχ 2% και να δεις αν σου ξαναβγαλει βλαβη τι θα λεει και να το ξαναρυθμισει εως να το κανει σωστα. Αλλιως πρεπει να το βαλει σε διαγνωστικο και να διαβαζει τι βγαζει ο λαμδα φτωχο πλουσιο και να το ρυθμισει αναλογα. Αν ο κινητηρας δουλευει με φτωχο μιγμα ανεξαρτητως καυσιμου θα διαλυθει συντομα
theeo

Δημοσιευσεις: 83

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 15 Ιουν, 2011 23:01

Δες αν μπορείς να βρεις αν υπάρχει αντιπροσωπεία για το σύστημα σου και πάρτους τηλέφωνο να ρωτήσεις με ποιους άλλους εγκαταστάτες συνεργάζονται, ή ψάξε στο google βρεις κάποιον άλλο συνεργάτη - εγκαταστάτη του συστήματος σου. Να ξέρεις ότι όσον αφορά την εγγύηση αυτή σύμφωνα με την νομοθεσία παρέχεται από τον κατασκευαστή και όχι από τον τελικό εγκαταστάτη όπως πχ όταν πήρες ο αυτοκίνητο σου την εγγύηση στην έσωσε η Toyota και όχι ο τοπικός αντιπρόσωπος εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά στους όρους της εγγύησης. ΠΧ σε εμένα το βιβλιαράκι γράφει ότι τα ανταλλακτικά παρέχονται δωρεάν όπως οφείλει αλλά ξεκαθαρίζει ότι η εργασία καλύπτεται δωρεάν μόνο από τον εγκαταστάτη του συστήματος. Α! μια και ανέφερα την εγγύηση γράφει ότι καλύπτει μόνο τα μέρη του κιτ και όχι κάποιο άλλο κομμάτι και σαφώς όχι τον κινητήρα γενικότερα :( ρίξε και μια ματιά στο βιβλιαράκι μπορεί να έχει τηλέφωνο επικοινωνίας για την Ελλάδα (εμένα δυστυχώς δεν έχει).
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Πέμ 16 Ιουν, 2011 14:22

Στις τροποποιήσεις γενικής μορφής που μπορούμε να κάνουμε στο μίγμα περιλαμβάνεται η μεταβολή κλίσης της καμπύλης υγραερίου σε σχέση με αυτή της βενζίνης (που οδηγεί σε απομάκρυνση των δυο καμπυλών όσο ανεβαίνουν οι στροφές) και η μετάθεση ολόκληρης της καμπύλης υγραερίου σε σχέση με αυτή της βενζίνης.

Με συνδυασμό και των δυο μεθόδων, όπου η μετάθεση ολόκληρης της καμπύλης καλύπτει μεγάλες μεταβολές που τυχόν χρειάζονται σε χαμηλές στροφές, ενώ η μεταβολή κλίσης έχει πιο εμφανές αποτέλεσμα όσο αυξάνονται οι στροφές, μπορούμε να προσεγγίσουμε πολύ καλά το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Όλα τα παραπάνω εφαρμόζονται όταν δεν μας καλύπτουν οι αυτόματες ρυθμίσεις που κάνει το σύστημα υγραερίου παίρνοντας τιμές από τους παλμούς των μπεκ βενζίνης.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 69 επισκέπτες