Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μετανιώσατε για τη μετατροπή σε lpg του αυτ/του σας

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Μετανιώσατε για τη μετατροπή σε lpg του αυτ/του σας

Δημοσίευσηαπό tsigpan » Παρ 24 Απρ, 2015 15:30

erimitis έγραψε:Τωρα επειδη ειναι καινουριες η βαλβιδες μου ειπε στα 20.000 και μετα ανα 40000 χλμ.τωρα εχουν μπει καινουριες βαλβιδες ειδικες για υγραεριο λιγο μικροτερες κακ με μοιρες ωστε να αφηνουν γρηγοροτερ θερμοκρασια

Φίλε "erimitis" επειδη ενδιαφερομαι και εγω να περασω υγραεριο και έχουμε παρόμοιο αυτοκίνητο (εγώ avensis 2004 1600) μπορείς να μου πεις τι συστημα εβαλες και αν εισαι ευχαριστημένος. Επισης αν τοποθετουσες τωρα ποια εταιρια θα επελεγες.
Τα έξοδα συντηρησης ποσο ειναι περιπου.
Ο ελεγχος βαλβιδων ποσο θα στοιχιζει;
Το λαδι στην λαδιερα καθε ποσο θα χρειαζεται γεμισμα και ποσο στοιχιζει στο περιπου;
Εχω ακουσει οτι μετα απο καποια χιλιομετρα πρεπει να αλλαχτει και η δεξαμενη του καυσιμου(αν την λεω καλά).
Εχω παρει προσφορες για συστημα Vialle 850 ευρώ (σε αντιπροσωπεια toyota) και συστημα BRC 1200 ευρω. Εσυ τι λες αξιζει η διαφορα στην τιμή;
Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις. Προκαταβολικα σ ευχαριστώ.
tsigpan

Δημοσιευσεις: 13

Re: Απ: Μετανιώσατε για τη μετατροπή σε lpg του αυτ/του σας

Δημοσίευσηαπό anikologr » Παρ 24 Απρ, 2015 20:42

tsigpan έγραψε:
erimitis έγραψε:Τωρα επειδη ειναι καινουριες η βαλβιδες μου ειπε στα 20.000 και μετα ανα 40000 χλμ.τωρα εχουν μπει καινουριες βαλβιδες ειδικες για υγραεριο λιγο μικροτερες κακ με μοιρες ωστε να αφηνουν γρηγοροτερ θερμοκρασια

Φίλε "erimitis" επειδη ενδιαφερομαι και εγω να περασω υγραεριο και έχουμε παρόμοιο αυτοκίνητο (εγώ avensis 2004 1600) μπορείς να μου πεις τι συστημα εβαλες και αν εισαι ευχαριστημένος. Επισης αν τοποθετουσες τωρα ποια εταιρια θα επελεγες.
Τα έξοδα συντηρησης ποσο ειναι περιπου.
Ο ελεγχος βαλβιδων ποσο θα στοιχιζει;
Το λαδι στην λαδιερα καθε ποσο θα χρειαζεται γεμισμα και ποσο στοιχιζει στο περιπου;
Εχω ακουσει οτι μετα απο καποια χιλιομετρα πρεπει να αλλαχτει και η δεξαμενη του καυσιμου(αν την λεω καλά).
Εχω παρει προσφορες για συστημα Vialle 850 ευρώ (σε αντιπροσωπεια toyota) και συστημα BRC 1200 ευρω. Εσυ τι λες αξιζει η διαφορα στην τιμή;
Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις. Προκαταβολικα σ ευχαριστώ.

Vialle 850 δεν γίνεται. Κάτι κάνεις λάθος..
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό erimitis » Σάβ 25 Απρ, 2015 14:14

Φιλε μου οπως ειπε και ο φιλος viale με 850 δεν γινεται.Αν βρηκες πες μου που να παω να βαλω .Μηπως ηθελες να πεις 1850.
Λοιπον θα σου πω αυτα που εμαθα απο την εμπειρια μου.
το αμαξι ειναι ευαισθητο στο υγραεριο.καθε 20.000 χλμ μετρηση διακενων.Θα σου προτεινα συστημα brc plug and drive me vsr επιλογη.Λαδια και χαζα δεν βαζω ειναι μπαρουδες φιλε.Δεξαμενη αλλαζεις στην 10ετια απο το νομο.Να βρεις σωστο εγκαταστατη να ξερει να ρυθμισει το υγραεριο και πριν το βαλεις να δεις τις βαλβιδες σου.Οτι αλλο θες στην διαθεση σου.
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

Δημοσίευσηαπό tsigpan » Σάβ 25 Απρ, 2015 16:37

erimitis έγραψε:Φιλε μου οπως ειπε και ο φιλος viale με 850 δεν γινεται.Αν βρηκες πες μου που να παω να βαλω .Μηπως ηθελες να πεις 1850.
Λοιπον θα σου πω αυτα που εμαθα απο την εμπειρια μου.
το αμαξι ειναι ευαισθητο στο υγραεριο.καθε 20.000 χλμ μετρηση διακενων.Θα σου προτεινα συστημα brc plug and drive me vsr επιλογη.Λαδια και χαζα δεν βαζω ειναι μπαρουδες φιλε.Δεξαμενη αλλαζεις στην 10ετια απο το νομο.Να βρεις σωστο εγκαταστατη να ξερει να ρυθμισει το υγραεριο και πριν το βαλεις να δεις τις βαλβιδες σου.Οτι αλλο θες στην διαθεση σου.

Ευχαριστώ φιλε erimitis. Η προσφορα που σας ειπα για Vialle 850 ευρώ πρεπει να ειναι λαθος. απλα ειχα επικοινωνησει τηλεφωνικώς με επισημη αντιπροσωπεια Toyota και μου δωσαν αυτη την τιμή για τοποθετηση υγραεριου και εγω υπεθεσα πως αναφερεται σε συστημα Vialle γιατι στο επισημο site της Toyota( http://www.toyota.gr/service-and-access ... s/lpg.json) γραφουν πως τοποθετούν Vialle.Την Δευτερα θα παρω τηλ να ρωτησω.
Να εισαι καλα.
tsigpan

Δημοσίευσηαπό papoys » Κυρ 26 Απρ, 2015 06:13

Αν όπως λένε είναι τόσο ευαίσθητο και κάθε 20.000 χιλιόμετρα πρέπει να τρέχης για έλεγχο βαλβίδων εγώ θα
σούλεγα να μην κάνης μετατροπή εκτός και κάνης πάνω από 20.000 χιλιόμετρα το χρόνο και έχης καεί από τη
βενζίνη.

Διαφορετικά δεν αξίζει τον κόπο να δώσης τόσα χρήματα σε BRC ή Vialle.
Πολές γνώσεις δεν έχω από συστήματα.Πιθανώς αυτά να είναι τα καλίτερα συστήματα του κόσμου αλλά εγώ
έχω να πω τα καλίτερα για το δικό μου μετά από 46.000 χιλιόμετρα σε 25 μήνες.
Το πλήρωσα 650 ευρώ και μέχρι τώρα του έχω αλλάξει μιά φορά φίλτρο με κόστος 30 ευρώ και τίποτε άλλο.
Αν ήταν να δώσω 1300 και 1800 ευρώ για μετατροπή σε ένα αμάξι αξίας 3500 ευρώ (και αυτό στα χαρτιά
γιατί στην πιάτσα δεν πιάνει μία) δεν θα το ρισκάριζα αν ήξερα εκ των προτέρων ότι είναι και ευαίσθητο.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό tsigpan » Κυρ 26 Απρ, 2015 17:49

Περίπου 10,000 χλμ τον χρονο κανω που αναμένετε να γινουν 15 εως 20 στα επομενα χρονια. Ειμαι σε διλημα. Πολλοι γνωστοι μου με toyota αυτοκινητα εχουν κανει την μετατροπή αλλα δεν εχουν δοκιμαστει ακομα σε πολλα χιλιομετρα( δεν εχουν κανει ουτε 20.000 χλμ.) Υποτίθεται φιλε μου οταν αγορασα το αυτοκινητο πως θα ειχε και μεταπολιτική άξια άλλα μάταια.
Ειμαι πραγματικα σε διλημα τι να κανω τελικα αλλα ενω πιστευα πως κάνεις την μεταροπη και δεν πολυασχολεισαι, βλεπω πως χρειαζονται και αλλα εξοδα στην πορεία (λαδιερες, λαδια αλλαγες δεξαμενης συντήρηση συστήματος πιθανες ζημιες βαλβιδων, καταλυτη, προληπτικός ελεγχος ανα 20.000 χλμ) συν το οτι εξαρτασε απο τις γνωσεις η οχι του εκαστοτε μαστορα.
Ευτυχώς που υπάρχει και το φορουμ και ενημερωνομαστε εμεις οι ασχετοι.
tsigpan

Δημοσίευσηαπό erimitis » Κυρ 26 Απρ, 2015 19:03

Tsigpan φιλε τα πραγματα δεν ειναι τοσο μαυρα χαλαρωσε.Φιλτρα και χαζα δεν εχω αλλαξει ποτε παρα μονο μια φορα.Λαδικα και χαζα τιποτα.Το αμαξι εβγαλε ζημια στα 80000 με υγραεριο και αυτο γιατι ειχα επιλεξει να το κανω μονος σερβις για να μην πληρωνω νταβατζιλικι λεφτα στα συνεργεια για σερβις.Οποτε αν στα 20000 απλα κοιτας με το φιλερ τις βαλβιδες δεν εχεις θεμα.Αυτο που θα πρεπει να δεις ειναι το συστημα και ο εγκαταστατης το συστημα να παιρνει vsr και ο εγκαταστατης να ξερει το υγραεριο.Να εισαι σιγουρος και οπως φιλικα σου λεω τον κοβω φετες θα πας πανω απο 150000 χλμ με υγραεριο.Αρκει να σου πω οτι εχω 168000 εκ των οποιων τα 138000 με υγραεριο.Πληρωσα δυο φορες απο 800 ευρω αλλα τις μαλακιτσες μου τις εκανα Διδυμοτειχο θεσσαλονικη μεση ωριαια 182 χλμ με υγραεριο.
Προχωρα φιλε να εισαι ωραιος και να πηγαινεις τα παιδακια σου καμια βολτα.
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

Δημοσίευσηαπό tsigpan » Δευτ 27 Απρ, 2015 10:51

Καλημερα σε ολους.
Φιλε erimitis σε ευχαριστω παρα πολυ που μοιραζεσαι τις εμπειριες σου, με βοηθας παρα πολύ. σχετικα με την οδηγηση εγω οδηγαω παρα πολυ συντηριτικά,(μεχρι 3500-4000 στροφες) Δεν εχω ξεπερασει ποτε τα 150 χλμ την ωρα(φοβαται και η σύζυγος τι να κανω :lol:) .
Επικοινωνησα με την αντιπροσωπεια Toyota και μου ειπαν το συστημα Vialle +1800 ευρώ. Μου προτειναν OMVL ή Landi Renzo και τα δυο 850 ευρώ. Δεν ξερω σαν εταιριες τι λενε. Σκεφτομουν αρκετα το BRC που ξεφευγει αρκετα σε τιμη στα 1200 ευρώ αλλα δεν ξερω τι δουλειά κανει ο εγκαταστατης. Απο την μια εχω την "σιγουρια" της αντιπροσωπειας αλλα παω σε ενα πιο φθηνο συστημα και απο την αλλη παω σε πιο ακριβο συστημα αλλα ρισκαρω για τον εγκαταστατη. Αν γνωριζει καποιος καλο εγκαταστατη BRC σε Καρδιτσα, Λάρισα, , Τρικαλα, ας προτείνει καποιον θα με βοηθουσε πολυ.

Υ.Γ. προς moderator: Συγνώμη αν ειμαι of topic.
tsigpan

Δημοσίευσηαπό tripas » Δευτ 27 Απρ, 2015 13:51

Φίλε αν βάλεις βάλε μονο OBD. To OMVL MP48 ODB είναι φθηνο γυρο στα 900Ευρω , υπαχουν πολωνεζικοι κλωνοι της AEB οι οποιοι είναι γύρω στα 850Ευρω. Μην βάλεις Landi Renzo διοτι σε αυτη την τιμή δεν είναι το συστημα OBD, έχει αλλα είναι ακριβο.

Ρωτα και για Atiker OBD με τα μπεκ τυπου βενζίνας που έχει ποσο πάει.
Μην βιάζεσαι να βάλεις ψαξε καλα την αγορα και δεν χρειάζεται σωνει και καλα να στο περάσει η Toyota.
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό papoys » Δευτ 27 Απρ, 2015 15:54

tsigpan έγραψε:Καλημερα σε ολους.
Φιλε erimitis σε ευχαριστω παρα πολυ που μοιραζεσαι τις εμπειριες σου, με βοηθας παρα πολύ. σχετικα με την οδηγηση εγω οδηγαω παρα πολυ συντηριτικά,(μεχρι 3500-4000 στροφες) Δεν εχω ξεπερασει ποτε τα 150 χλμ την ωρα(φοβαται και η σύζυγος τι να κανω :lol:) .
...................................
Υ.Γ. προς moderator: Συγνώμη αν ειμαι of topic.

Και λίγο οφ δεν πειράζει.Πάντως 3500 - 4000 στροφές και 150 χιλ δεν θα τόλεγα και συντηρητική οδήγηση. :D :lol:
Από την άλλη ένα αμάξι του 2004 με ελάχιστη εμπορική αξία μην κάθεσε και τρέχης στις αντιπροσωπείες και μια αλλαγή
λαδιών την πληρώνης 60 έως 100 ευρώ.Δεν νομίζω ότι αξίζει τόσο για το δικό σου όσο και για το δικό μου.
Από την άλλη να σκεφτής ότι αν πας σε μικτό σύστημα με ψεκασμούς κ.λ.π. το πληρώσης και 1000+ ευρώ και
επειδή λόγω της κατανάλωσης και αρκετής βενζίνης να ξέρης ότι θα πρέπει να κάνης περισσότερα χιλιόμετρα να
ξεχρεώσης το σύστημα και να μπης σε κέρδος.
Βάλτα όλα κάτω σκέψου ψύχραιμα και αποφάσισε ποιό και τι σύστημα σε συμφαίρει.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 30 επισκέπτες