Candlemass έγραψε:periklas723 έγραψε:Candlemass έγραψε:Απλά δεν πάμε από διόδια
Αν δεν υπάρχει χρονική πίεση με το υγραέριο συμφέρουν τρελλά οι παρακάμψεις.
Aναλογα τις συνθηκες...πχ στο Κορινθος-Τριπολη δεν εχεις ΚΑΝΕΝΑ κερδος αν πας απο κωλοσουρτη,καθως και περισσοτερα χιλιομετρα κανεις και το αμαξι φθειρεις[χειροτερη ποιοτητα οδοστρωματος=περισσοτερη καταπονηση στο οχημα,καθως και το αναγλυφο το οποιο ειναι ανωμαλο]
Στο Αθηνα-Κορινθος....ΕΤΣΙ Κ ΕΤΣΙ
Ντάξει, ανάλογα και την υπομονή του καθενός.
Στην Κορίνθου-Πατρών που τώρα με τα έργα το 90% είναι 1 λωρίδα με κολωνάκια, και ολόκληρη να την παρακάμψεις, παίζει να φτάσεις πιο γρήγορα, ειδικά τα πρωινά με τις νταλίκες.
Σε μερικά ίσως δεν είναι άσχημο να μπείς/βγείς από πλευρικά, σε μερικά ίσως δεν είναι άσχημο να τα πληρώσεις, απλά καθαρά από οικονομικής άποψης συμφέρει να τα παρακάψεις όλα.
Ακόμα και στο Κόρινθος-Τρίπολη, η παράκαμψη (διοδίων Σπαθοβουνίου & Νεστάνης) είναι 103km ενώ από διόδια είναι 75km, δηλαδή 28km παραπάνω. Το κόστος του υγραερίου για αυτά τα 28 παραπάνω χιλιόμετρα είναι (για το δικό μου αμάξι) 1,3 ευρώ, ενώ τα διόδια που γλιτώνω είναι 2,5+2,4=4,9 ευρώ. Οπότε προφανώς συμφέρει οικονομικά ακόμα και αυτή. Το αν έχει την υπομονή κανείς να πάει από Άργος και να περάσει Αχλαδόκαμπο είναι άλλο θέμα.
Στην Κορινθου-Πατρων μπαινεις απο Κιατο και δεν πληρωνεις CENT...Το θεωρω ντροπη να δωσω φραγκο για αυτην την καρμανιολα που κανεις 100 φορες τον σταυρο σου....
Προσωπικα ειμαι προς Κυπαρισσια μερια,ο δρομος που παταμε ΑΞΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ CENT.Γιατι ειναι ασφαλης,γρηγορος και εχει παροχες[οδικη βοηθεια] και γενικα ΣΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ.Το μονο που παρακαμπτω πολλες φορες ειναι τα διοδια του Ισθμου[μπαινω απο Κινετα] οπου δεν υπαρχει καμια ουσιαστικη διαφορα[απλα μπαινεις μεσα στους Αγ.Θεοδωρους]
Τωρα για τον χαβαλε και το καφεδακι μου πολλες φορες παω απο Μυλους,αλλα για βολτα

...Ουσιαστικο κερδος ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ[ειδικα προς Καλαματα,που ανεβαινεις τον κωλοσουρτη] και μην ξεχνας και τις φθορες,οι οποιες μεν δεν τις πληρωνεις αμεσα,αλλα τις πληρωνεις
Seat Cordoba Vario 1.6 101hp με Lovato.47.000χλμ σε 2,5 χρονια και συνεχιζουμε...