Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Renault Trafic - Πέμπτη φορά αντλία βενζίνης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: RENAULT TRAFIC ΠΕΜΠΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΤΛΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 20 Αύγ, 2015 10:05

Εξ οσων γνωριζω οι αντλιες δουλευουν με δυο τροπους.

α. Με σταθερη παροχη ανα λεπτο παντα η ανλια λειτουργει συνεχως, αν ο κινητηρας θελει λιγοτερη βενζινα απο αυτη που η αντλια στελνει ( πχ στο ρελαντι,) η περισευουμενη γυρναει πισω στο ρεζερβουαρ μεσω του ρυθμιστή πίεσης.

β. ως ανω με την προσθήκη οτι αν ανεβει η πιεση στο κυκλωμα βενζινας σε ενα ορισμενο σημειο υπαρχει ρελες που κοβει ΚΑΙ την λειτουργεια της αντλίας, χαρακτιριστικό γνόρισμα τουλαχιστον των VW και συναφων, που γυρνας το κλειδι, ακους ενα βζιν για ενα 2 δευτερολεπτα και αυτο σταματαει. Ειναι η ανλία που ανεβασε πιεση κι εκοψε.

Κυκλωμα που να ΜΗΝ εχει σωληνακι επιστροφης οπως λεει ο εγκαταστατης σου "Αυτός που μου τοποθέτησε το υγραέριο μου λέει οτι αυτό γίνετε γιατί η τρόμπα δεν εχει επιστροφή βενζίνης και ειναι συνέχεια με πίεση." δεν το γνωριζω....

Πως διαχειριζετε δηλαδη το οτι αλλη ποσοτητα βενζινας χρειαζεται στο ρελαντι και αλλη ποσοτητα στο τερμα γκαζι....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό NIKOSSIN » Πέμ 20 Αύγ, 2015 12:50

Aγαπητε fokion καταλαβαινω αυτα που γραφεις, και σιγουρα ετσι πρεπει να ειναι,εγω που δεν εχω γνωσεις, οτι μου λενε κανω το μονο σιγουρο ειναι οτι αντι να κανω οικονομια εχω πληρωσει σε ζημιες απο τις αντλιες πολυ ποιο πολλα απο οτι εχω κερδισει με την χρηση υγραεριου.Αν δεν δουλεψει και με τον ρελε που μου ειπαν να τοποθετησω, τοτε καταργω το υγραεριο.Για αυτο σε παρακαλω αν γνωριζεις κατι για αυτον τον ρελε δωσε μου περισσοτερα στοιχεια. Ευχαριστω για το ενδιαφερον.
NIKOSSIN

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό astam » Πέμ 20 Αύγ, 2015 13:20

NIKOSSIN έγραψε:Aγαπητε fokion καταλαβαινω αυτα που γραφεις, και σιγουρα ετσι πρεπει να ειναι,εγω που δεν εχω γνωσεις, οτι μου λενε κανω το μονο σιγουρο ειναι οτι αντι να κανω οικονομια εχω πληρωσει σε ζημιες απο τις αντλιες πολυ ποιο πολλα απο οτι εχω κερδισει με την χρηση υγραεριου.Αν δεν δουλεψει και με τον ρελε που μου ειπαν να τοποθετησω, τοτε καταργω το υγραεριο.Για αυτο σε παρακαλω αν γνωριζεις κατι για αυτον τον ρελε δωσε μου περισσοτερα στοιχεια. Ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Με ένα γρήγορο google search βρήκα αυτό http://www.e-autoparts.gr/gr/ygraerio-ygraeriokinisi-/ygraerio-ygraeriokinisi-supplies-gas-products/cut-fuel-pump-relay.html
Πάρ' τους ένα τηλ. να ρωτήσεις περισσότερες λεπτομέρειες.
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Re: Renault Trafic - Πέμπτη φορά αντλία βενζίνης

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 20 Αύγ, 2015 16:25

Ποσο σιγουρος εισαι οτι ο ρελες δε θα κουκουλωσει ενα προβλημα που βρισκεται καπου αλλου?

Πχ χαλασμενο ρυθμιστη πιεσης, βουλωμενο ή τσακισμενο σωληνακι μεταφοράς βενζινης.....
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό Alxnks » Πέμ 20 Αύγ, 2015 18:31

Ο ρελες φαντάζομαι όμως οτι δημιουργει κι ενα θέμα...σε συστήματα ας πούμε με ψεκασμούς βενζίνης, τι γίνεται; δεν θα υπάρχει πια αντλία βενζίνης να στέλνει...αρα παει ο ψεκασμός βενζίνης.
Alxnks

Δημοσιευσεις: 78

Δημοσίευσηαπό NIKOSSIN » Πέμ 20 Αύγ, 2015 18:44

Το αυτοκινητο ειναι σχολαστικα συντηρημενο και με βενζινη η με υγραεριο η λειτουργεια ειναι αψογη, και για αυτο το λογω εχω αλλαξει και ρυθμιστη πιεσης και τα σωληνακια της βενζινης τα συνολικα χιλιομετρα που εχει σημερα ειναι 77.000.
Ευχαριστω για τον ρελε πηρα τηλεφωνο στον πωλητη και μου ειπε οτι αυτη ειναι η λυση για τα αυτοκινητα που παρουσιαζουν προβλημα στην αντλια βενζινης το προβλημα παρουσιαζετε περισσοτερο στα γαλλικα αυτοκινητα γιατι δεν αντεχουν οι αντλιες τους, η λειτουργεια του ειναι αμεση και σε περιπτωση που το αυτοκινητο μεινη απο υγραεριο η αλλαγη σε βενζινη γινεται αυτοματα (επι λεξη μου ειπε σε κλασματα του δευτερολεπτου).
Τον παρηγγειλα και θα μου τον στειλη με αντικαταβολη η εδρα τους ειναι στην Θεσσαλονικη.
Ενα μεγαλο ευχαριστω για το ενδιαφερων
NIKOSSIN

Δημοσιευσεις: 21

Re: Απ: Renault Trafic - Πέμπτη φορά αντλία βενζίνης

Δημοσίευσηαπό astam » Πέμ 20 Αύγ, 2015 19:44

Alxnks επειδη σχεδον ολα τα γαλικα εχουν πιο ανθεκτικες βαλβιδες και μεταλα γενικα γι αυτο πολλοι δε βαζουν καθολου ψεκασμους βενζινης. Τωρα αν εχει ψεκασμους βενζινης θα πρεπει λογικα να παει να τους βγαλει κ να κανει κ μια ρυθμιση...λογικα να αυξησει λιγο τα μιγματα στο υγραεριο.
NIKOSSIN Καλο θα ηταν επισης οταν βαλεις το ρελε να μην το αφηνεις να σου τελειωνει εντελως το υγραεριο...μη σου τελειωσει πανω σε καμια προσπεραση γιατι δε ξερω στην πραξη ποσο γρηγορα γινεται η αλλαγη σε βενζινη.

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό Alxnks » Πέμ 20 Αύγ, 2015 20:07

Αυτό το "ρελεδακι" κάτι μου λέει οτι είναι ενα πολύ απλό και πολύ υπερτιμημενο ρελεδακι αυτοκινήτου, κοστους ουτε 5 ευρώ, τοποθετημένο σε ενα πλαστικό κουτί και με 4 κομματια καλώδιο 15-20 ποντων στις επαφες του.
Μπορεί οποίος το έχει ηδη ή αγοράσει μελλοντικά, να ανοίξει το καπακι να δουμε τι έχει μέσα;
Alxnks

Δημοσιευσεις: 78

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 20 Αύγ, 2015 23:09

η αλλαγη γινετε ακαριαια μιας και η μπεκιερα κρατει πιεση..τωρα οσο δεν γυριζει η βενζινα τοτε η θερμοκρασια της κατεβαινει διοτι κατά την λειτουργια της αντλιας η βενζινα παει στην μπεκιερα και γυριζει και ετσι ζεστενεται αρα δεν πεφτει κρυα στον χωρο καυσης...και κατά συνεπεια στις βαλβιδες...
προσωπικη μου γνωμη καλο είναι σε καθημερινη χρηση να είναι οφ η αντλια και να εχεις απενεργποιημενο το ρελλε σε μεγαλα ταξίδια οποτε ότι και να γινει αν χρειαστεί βενζινα το συστημα θα το εχεις....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 21 Αύγ, 2015 09:14

η ανλτια ΨΥΧΕΤΑΙ απο την βενζινα που περναει μεσα της πολυ περισσότερο δε απο την βενζινα μεσα στην οποια ειναι εμβαπτισμενη...

Ποιος βαζει το χερι του στη φωτια οτι μετα απο μια ωρα ταξιδι και μη λειτουργεια της αντλιας η πιεση στο κυκλωμα εχει ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΠΑΡΚΕΙΣ για.... "ακαριαια" αλλαγη?????

εδω τα μισα αυτοκινητα που δε παιρνουν μπροστα ειναι γιατι κατουρανε τα μπεκ......

ποσο απιθανο ειναι να κολλησει επειδη δεν λειτουργει???

θυμιζω επίσεις οτι οι περισσότερες ανλιες βενζινης καιγονται στην εκκινηση.... και σπανιως εν κινηση.....

παλιο μηχανολογικό ρητο

it isnt broken if it isn't there...

Ελπιζω μονο να μην βρεθεις ποτέ σαν ο απεναντι μου που κανει προσπερασμα.....
Άβαταρ μέλους
fokion

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 50 επισκέπτες