Καλησπέρα
Έχω ενα ford focus 1600 πρωτη αδεια 1ο 2006 με συστημα υγρααεριου ιταλικο που δε θυμαμαι το ονομα (είμαι στη δουλειά

). Η ιστορία έχει 2 σκέλη:
1ον) Οταν πήγαινα στο χωριό μου στην επαρχία για το δημοψήφισμα με υγραέριο άναψε το λαμπακι της μηχανής ενώ ήμουν στην εθνική. μείωσα ταχύτητα βρήκα το κοντινοτερο σερβις ford και πήγα ... του εβαλε ένα μηχάνημα και με τον κωδικό που του έβγαλε ο εγκέφαλος είπε ότι ήταν λόγω πολύ
φτωχού μείγματος!!!!
2ον) Τον ίδιο καιρό περίπου (δε θυμαμαι όμως πριν ή μετά), με ανοιχτα τα παράθυρα και σε στενό δρόμο, που αντανακλαται ο ήχος άρχισα να ακούω ένα κροτάλισμα στον κινητήρα... Το παρατήρησα και υπάρχει στις 3000-3200 στροφές είτε εν κινήσει είτε με νεκρά... Μετά τις 3200 το κροτάλισμα σταματά. Δεν είναι ότι δεν ακούγεται, απλά σταματά... Στη ford έλειπε ο γιατρός και θα πάω από εβδομάδα... Πήγα όμως σε ένα ανεξάρτητο συνεργείο. Εκεί ο γιατρός με το στηθοσκόπιο άκουσε το χρέπι μου... άκουσε όντως το θόρυβο, χωρίς όμως να μπορεί πεί με σιγουριά από που προέρχεται....
Πήγα στον εγκαταστάτη LPG και τον έβαλα να τσεκάρει τη λειτουργία του υγραερίου και να κάνει ό,τι αναγκαίο... Άλλαξε ένα φίλτρο και μου είπε ότι το σύστημα δουλέυει τέλεια

.
Απο μηχανικά ξέρω μόνο να ξεχωρίζω το κινητήρα από τα λάστιχα...
Κάποια Γνώμη γιατί με εχει φάει το άγχος;;;
Ευχαριστώ Πέτρος