Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λαμπάκι μηχανής σε σύστημα STAG

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Λαμπάκι μηχανής σε σύστημα STAG

Δημοσίευσηαπό ColtCZ3 » Πέμ 17 Σεπ, 2015 09:50

Καλημέρα σας,

Ἔχω ἐγκαταστήσει απὸ τὸν Ἰούνιο του 2014 σύστημα ὑγραεριοκίνησης STAG στὸ αὐτοκίνητό μου (Mitsubishi Colt CZ3). Μετὰ ἀπὸ κάποιους μῆνες λειτουργίας ἄρχισε νὰ ἀνάβει τὸ τσὲκ τοῦ κινητῆρα καὶ σὲ ἔλεγχο ποὺ ἔγινε, εἶχε ἐμφανίσει κωδικὸ «φτωχὸ μείγμα». Τὸ τσὲκ ἔσβηνε κάθε τόσο ἀλλὰ πῆγα καὶ στὸν ἐγκαταστάτη γιὰ ἔλεγχο ὅταν ἄναψε τελευταῖα φορά. Ἐκεῖ ἔγιναν κάποιες ῥυθμίσεις καὶ ἔσβησε, γιὰ νὰ ξανανάψει μετὰ ἀπὸ μία ἡμέρα καὶ περίπου 60 χλμ πορείας. Ξανὰ στὸν ἐγκαταστάτη καὶ αὐτὴν τὴν φορὰ εἶπαν ὅτι ὀφείλεται στὸ ὅτι ὁ πίσω λ «κολλάει». Πράγματι μοῦ ἔδειξαν τὸν μετρητὴ καὶ οἱ τιμὲς τοῦ συγκεκριμένου αἰσθητῆρα φαινόταν σὰν νὰ «κολλᾶνε» καὶ νὰ μὴν «τρέχουν» ὄπως στὸν μπροστινό. Ἀνέβασε τὰ ὅρια τοῦ συστήματος ἀκόμα μιὰ φορὰ καὶ ἔσβησε τὸ τσέκ.

Στὴν ἀντιπροσωπεία εἶπαν ὅτι ἔχει περὶ τὰ 250€ ἀπὸ τὴν Mitsubishi ἀλλὰ μπορεῖ νὰ βρεθεῖ καὶ φθηνότερος. Ὁ αἰσθητῆρας λ δὲν θὰ ἔπρεπε νὰ ἀνάβει καὶ ὅταν λειτουργοῦσε τὸ αὐτοκίνητο μὲ βενζίνη; Νὰ περιμένω μήπως ξανανάψει τώρα μὲ τὶς νέες ῥυθμίσεις ποὺ ἔγιναν ἢ πρέπει νὰ τὸν ἀλλάξω ὄπως καὶ νὰ'χει;

Εὐχαριστῶ
ColtCZ3

Δημοσιευσεις: 4

Re: Λαμπάκι μηχανής σε σύστημα STAG

Δημοσίευσηαπό astam » Πέμ 17 Σεπ, 2015 10:12

Έχεις λαδιέρα στο αμάξι?
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό ColtCZ3 » Πέμ 17 Σεπ, 2015 10:16

astam έγραψε:Έχεις λαδιέρα στο αμάξι?

Ἔχω. Καὶ εἴχα ἀλλάξει λάδι στὰ 15.000 χλμ χρήσης ὑγραερίου. Τώρα ἔχω κάνει περίπου 7.000 χλμ ἀκόμα. Τί σχέση ἔχει ὄμως; Τὸ τσέκ ἄρχισε νὰ ἀνάβει πολὺ πρὶν τὰ ἀρχικὰ 15.000 χλμ.
ColtCZ3

Δημοσίευσηαπό astam » Πέμ 17 Σεπ, 2015 10:38

ColtCZ3 έγραψε:
astam έγραψε:Έχεις λαδιέρα στο αμάξι?

Ἔχω. Καὶ εἴχα ἀλλάξει λάδι στὰ 15.000 χλμ χρήσης ὑγραερίου. Τώρα ἔχω κάνει περίπου 7.000 χλμ ἀκόμα. Τί σχέση ἔχει ὄμως; Τὸ τσέκ ἄρχισε νὰ ἀνάβει πολὺ πρὶν τὰ ἀρχικὰ 15.000 χλμ.

Όταν λές άλλαξες το λάδι τι εννοείς? Σου τεέίωσε και έβαλες κάποιο άλλο? Τι λάδι βάζεις στη λαδιέρα?
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσίευσηαπό ColtCZ3 » Πέμ 17 Σεπ, 2015 11:14

astam έγραψε:
Όταν λές άλλαξες το λάδι τι εννοείς? Σου τεέίωσε και έβαλες κάποιο άλλο? Τι λάδι βάζεις στη λαδιέρα?

Τὸ ἄλλαξαν στὸν ἐγκαταστάτη ποὺ τὸ πῆγα. Λογικὰ ξέρουν τί κάνουν.
ColtCZ3

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 17 Σεπ, 2015 11:26

Από όσο ξέρω ο μπροστά λ έχει κυμματομορφή, ο πίσω απλά δείχνει μια γραμμή στο διάγραμμα.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό astam » Πέμ 17 Σεπ, 2015 11:55

Μήπως ο λ τα έπεξε λόγω του λαδιού της λαδιέρας. Το λάδι στη λαδιέρα σου το άλλαξε ή απλά συμπλήρωσε? Γιατί αν το άλλαξε ίσως σημαίνει ότι είχε βάλει "μάπα" λάδι αρχικά και τα έπεξε ο λ.
Γνώμη μου είναι να περιμένεις να σου ξαναανάψει λαμπάκι μηχανής και να το πάς στην αντιπροσωπεία ή στο συνεργείο που πάς γοα service (όχι στον εγκαταστάτη) να το βάλουν στον εγκέφαλο να δεις ότι όντως οφείλεται στον λ το λαμπάκι μηχανής.
Πόσα km έχει το αμάξι συνολικά?
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσίευσηαπό ColtCZ3 » Πέμ 17 Σεπ, 2015 14:14

astam έγραψε:Μήπως ο λ τα έπεξε λόγω του λαδιού της λαδιέρας. Το λάδι στη λαδιέρα σου το άλλαξε ή απλά συμπλήρωσε? Γιατί αν το άλλαξε ίσως σημαίνει ότι είχε βάλει "μάπα" λάδι αρχικά και τα έπεξε ο λ.
Γνώμη μου είναι να περιμένεις να σου ξαναανάψει λαμπάκι μηχανής και να το πάς στην αντιπροσωπεία ή στο συνεργείο που πάς γοα service (όχι στον εγκαταστάτη) να το βάλουν στον εγκέφαλο να δεις ότι όντως οφείλεται στον λ το λαμπάκι μηχανής.
Πόσα km έχει το αμάξι συνολικά?

Δὲν ξέρω ἂν τὸ ἄλλαξε ἢ συμπλήρωσε. Τὸ αὐτοκίνητο ἔχει 112.000 χλμ περίπου.
ColtCZ3

Δημοσίευσηαπό erimitis » Παρ 18 Σεπ, 2015 22:24

Colt εχω παθει την πλακα μου με το πολυτονικο συστημα που γραφεις φιλε.Μπραβο

Στάλθηκε από το Breeze μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

Δημοσίευσηαπό Qgas » Κυρ 20 Σεπ, 2015 01:33

erimitis έγραψε:Colt εχω παθει την πλακα μου με το πολυτονικο συστημα που γραφεις φιλε.Μπραβο

Στάλθηκε από το Breeze μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και εγώ !! Να διόρθωνε το iPad πολυτονικό θα έγραφα και εγώ. Μπράβο ρε φίλε.. :clap: :clap: :clap: :clap:
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 83 επισκέπτες