Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

vialle lpfi σε grande punto t-jet

Δείξτε μας την εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο σας!

Re: vialle lpfi σε grande punto t-jet

Δημοσίευσηαπό genos2000 » Παρ 17 Ιουν, 2011 11:18

babisp έγραψε:Καλησπέρα και από μένα παιδιά. Περιμένω κι εγώ το δικό μου Grande Punto (95hp ατμοσφαιρικό) αύριο για να σας πω τις εντυπώσεις μου. Επέλεξα το kit της Landi Renzo, επειδή με τ συγκεκριμένη εταιρία ξεκίνησε και επίσημα συνεργασία η Fiat στα νέα της μοντέλα με υγραέριο. Πάντως η Vialle μαζί με τις Landi Renzo και Tartarini είναι από τις κορυφαίες στο χώρο. Φίλε genos2000 λαδιέρα (αυτόματο λιπαντήρα) σου πρότειναν ή απλά λίπανση κάθε 10.000 χλμ????
Επίσης ήθελα να σε ρωτήσω για τη ρεζέρβα. Απ'ότι πρόσεξα (από τη ζάντα ανθρακί 205/45/17) κατάλαβα ότι έχεις το σποτ το διπορτο και λογικά δε θα έχεις ούτε εσύ ρεζέρβα, αλλά μόνο το kit επισκευής του λάστιχου με αφρό. Η δεξαμενή λοιπόν πρέπει να μπήκε αφού σου αφαίρεσαν το πλαστικό που ήταν στη θέση της ρεζέρβας (έτσι είναι σε μένα τουλάχιστον), αλλά η δεξαμενή μου είπαν ότι έχει χωρητικότητα 36lt-41lt. Πως σου έβαλαν δεξαμενή 60lt??? Εμένα μου είπαν ότι δε χωράει...

Εχεις δικιο φιλε.Το δικο μου το πηρα ομως εξαρχης με ρεζερβα κανονικων διαστασεων (οχι βεβαια την 205/45/17 αλλα μια πιο μικρη κανονικη) οποτε δεν ειχα κιτ επισκευης αλλα τον κλασικο χωρο για ρεζερβα.Δεν ξερω τωρα αν το δικο σου εχει τον χωρο μου η ειναι τελειως διαφορετικη η διαμορφωση και εχεις λιγοτερο χωρο,παντως εμενα για να μου την χωρεσει μου σηκωσε τον χωρο αποσκευων 4-5 εκατοστα.
Τωρα για λαδιερα μου ειπε οτι το δικο μου δεν χρειαζεται λαδιερα.Παρολα αυτα αν θελησω μπορω να βαλλω το tune up που δουλευει αυτος και ειναι καθε 10.000 χλμ πραγμα που δεν εκανα μεχρι τωρα..
genos2000

Δημοσιευσεις: 70

Δημοσίευσηαπό babisp » Παρ 17 Ιουν, 2011 12:46

genos2000 έγραψε:
babisp έγραψε:Καλησπέρα και από μένα παιδιά. Περιμένω κι εγώ το δικό μου Grande Punto (95hp ατμοσφαιρικό) αύριο για να σας πω τις εντυπώσεις μου. Επέλεξα το kit της Landi Renzo, επειδή με τ συγκεκριμένη εταιρία ξεκίνησε και επίσημα συνεργασία η Fiat στα νέα της μοντέλα με υγραέριο. Πάντως η Vialle μαζί με τις Landi Renzo και Tartarini είναι από τις κορυφαίες στο χώρο. Φίλε genos2000 λαδιέρα (αυτόματο λιπαντήρα) σου πρότειναν ή απλά λίπανση κάθε 10.000 χλμ????
Επίσης ήθελα να σε ρωτήσω για τη ρεζέρβα. Απ'ότι πρόσεξα (από τη ζάντα ανθρακί 205/45/17) κατάλαβα ότι έχεις το σποτ το διπορτο και λογικά δε θα έχεις ούτε εσύ ρεζέρβα, αλλά μόνο το kit επισκευής του λάστιχου με αφρό. Η δεξαμενή λοιπόν πρέπει να μπήκε αφού σου αφαίρεσαν το πλαστικό που ήταν στη θέση της ρεζέρβας (έτσι είναι σε μένα τουλάχιστον), αλλά η δεξαμενή μου είπαν ότι έχει χωρητικότητα 36lt-41lt. Πως σου έβαλαν δεξαμενή 60lt??? Εμένα μου είπαν ότι δε χωράει...

Εχεις δικιο φιλε.Το δικο μου το πηρα ομως εξαρχης με ρεζερβα κανονικων διαστασεων (οχι βεβαια την 205/45/17 αλλα μια πιο μικρη κανονικη) οποτε δεν ειχα κιτ επισκευης αλλα τον κλασικο χωρο για ρεζερβα.Δεν ξερω τωρα αν το δικο σου εχει τον χωρο μου η ειναι τελειως διαφορετικη η διαμορφωση και εχεις λιγοτερο χωρο,παντως εμενα για να μου την χωρεσει μου σηκωσε τον χωρο αποσκευων 4-5 εκατοστα.
Τωρα για λαδιερα μου ειπε οτι το δικο μου δεν χρειαζεται λαδιερα.Παρολα αυτα αν θελησω μπορω να βαλλω το tune up που δουλευει αυτος και ειναι καθε 10.000 χλμ πραγμα που δεν εκανα μεχρι τωρα..

Κι εμένα μου είπαν ότι δε χρειάζεται λαδιέρα, και μου πρότειναν κι εμένα λιπαντικό μετά από 10.000χλμ.
Εγώ σήμερα το παίρνω, θα δείξει...
Φίλε μια τελευταία ερώτηση, με το υγραέριο το αυτοκίνητο είναι πάλι αθόρυβο?? "Ρετάρει"???? Εκεί έχω μια φοβία. Επίσης όταν αλλάζεις από βενζίνη σε υγραέριο δημιουργούνται "κενά"-κοψίματα ή δεν το καταλαβαίνεις?

Ευχαριστώ πολύ και καλοτάξιδο με μεγαλύτερη οικονομία!!!
babisp

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό genos2000 » Παρ 17 Ιουν, 2011 20:03

babisp έγραψε:
genos2000 έγραψε:

Κι εμένα μου είπαν ότι δε χρειάζεται λαδιέρα, και μου πρότειναν κι εμένα λιπαντικό μετά από 10.000χλμ.
Εγώ σήμερα το παίρνω, θα δείξει...
Φίλε μια τελευταία ερώτηση, με το υγραέριο το αυτοκίνητο είναι πάλι αθόρυβο?? "Ρετάρει"???? Εκεί έχω μια φοβία. Επίσης όταν αλλάζεις από βενζίνη σε υγραέριο δημιουργούνται "κενά"-κοψίματα ή δεν το καταλαβαίνεις?

Ευχαριστώ πολύ και καλοτάξιδο με μεγαλύτερη οικονομία!!!

Στη fordstathis θα το κανεις?
Ειναι κανονικα αθορυβο,καμια διαφορα.Εχει ισως λιγους κραδασμους οταν εκκινω απο σταση,ελαχιστους ομως,τοσους που δε μπορω να το πω στανταρ.
Οταν γυριζει σε υγραεριο κανει στιγμιαιο κομπιασμα που απο οτι καταλαβα απο το forum ειναι επειδη τα μπεκ του υγραεριου ειναι πιο πισω απο της βενζινης και υπαρχει ενα μικρο κενο.

Κενα και κοψιματα τιποτα προς το παρον.Βεβαια εχω κανει μονο 700 χλμ και ειναι πολυ λιγα για να μιλαω στα σιγουρα.
Κι εγω ειχα και εχω τρελο φοβο γιατι το το λατρευω το αμαξακι μου ομως καθε φορα που γεμιζω υγραεριο παθαινω σοκ απο τη διαφορα τιμης.
Την ταπα θα σου τη βαλλει στον προφυλακτηρα κι εσενα??
Περιμενω εντυπωσεις..
Σου ευχομαι και σενα καλα και απροβληματιστα χιλιομετρα!
genos2000

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Παρ 17 Ιουν, 2011 21:55

genos2000 έγραψε:
οτι καταλαβα απο το forum ειναι επειδη τα μπεκ του υγραεριου ειναι πιο πισω απο της βενζινης και υπαρχει ενα μικρο κενο.

Αυτή η αιτιολογία κινείται στα όρια του γελοίου, αντάξια του επιπέδου των μαστόρων φυσικά.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 17 Ιουν, 2011 22:13

DaKancho έγραψε:
genos2000 έγραψε:
οτι καταλαβα απο το forum ειναι επειδη τα μπεκ του υγραεριου ειναι πιο πισω απο της βενζινης και υπαρχει ενα μικρο κενο.

Αυτή η αιτιολογία κινείται στα όρια του γελοίου, αντάξια του επιπέδου των μαστόρων φυσικά.

Εχεις περιγραψει τον λογο αλλα κατι μου λεει οτι διαφερει απο συστημα σε συστημα ο τροπος που κανει την μεταβαση. Σιγουρα μια σωστη εγκατασταση ελαχιστοποιεί την αισθηση της μεταβασης...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό sakis » Τρί 21 Ιουν, 2011 02:45

DaKancho έγραψε:Αυτή η αιτιολογία κινείται στα όρια του γελοίου, αντάξια του επιπέδου των μαστόρων φυσικά.

Επειδή έχω μπερδευτεί τελείως, τελικά το μήκος των σωλήνων έχει ή δεν έχει σημασία και γιατί;
sakis

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό babisp » Τρί 21 Ιουν, 2011 14:17

Στη fordstathis θα το κανεις?
Ειναι κανονικα αθορυβο,καμια διαφορα.Εχει ισως λιγους κραδασμους οταν εκκινω απο σταση,ελαχιστους ομως,τοσους που δε μπορω να το πω στανταρ.
Οταν γυριζει σε υγραεριο κανει στιγμιαιο κομπιασμα που απο οτι καταλαβα απο το forum ειναι επειδη τα μπεκ του υγραεριου ειναι πιο πισω απο της βενζινης και υπαρχει ενα μικρο κενο.

Κενα και κοψιματα τιποτα προς το παρον.Βεβαια εχω κανει μονο 700 χλμ και ειναι πολυ λιγα για να μιλαω στα σιγουρα.
Κι εγω ειχα και εχω τρελο φοβο γιατι το το λατρευω το αμαξακι μου ομως καθε φορα που γεμιζω υγραεριο παθαινω σοκ απο τη διαφορα τιμης.
Την ταπα θα σου τη βαλλει στον προφυλακτηρα κι εσενα??
Περιμενω εντυπωσεις..
Σου ευχομαι και σενα καλα και απροβληματιστα χιλιομετρα![/quote]

Φίλε genos2000 πήρα το αυτοκίνητο, δε μου έχει τρυπήσει προφυλακτήρα, αλλά η έξοδος είναι χαμηλά κάτω από τον προφυλακτήρα, οπότε μια χαρά... Αντιμετωπίζω ένα μικρό θέμα, το οποίο ελπίζω να μην είναι πολύ σοβαρό... διαπιστώνω κάποιες φορές κάποιες στιγμιαίες διακοπές-ρετάρισμα στις 4.000 στροφές και πάνω... Μου είπαν ότι τυχαίνει κάποιες φορές και ότι μετά από 2.000χλμ να το ξαναπάω για ρύθμιση. κατά τ'άλλα μια χαρά. Βέβαια έχω κάνει μόνο 200χλμ. Ελπίζω να μην είναι κάτι ανησυχητικό...
Την εγκατάσταση την έκανα στην Μεταμόρφωση, μένω Αθήνα, μου έχουν κάνει σοβαρή και προσεγμένη δουλειά.

Ξέρει κάποιος να μου πει για το ρετάρισμα??? Θα το πάω την Παρασκευή να το δουν, αν και μου είπαν ότι αυτό συμβαίνει μέχρι να "στρώσει" ο κινητήρας.
Καμιά γνώμη κανείς??
babisp

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Τρί 21 Ιουν, 2011 15:05

sakis έγραψε:
Επειδή έχω μπερδευτεί τελείως, τελικά το μήκος των σωλήνων έχει ή δεν έχει σημασία και γιατί;

Το μήκος των σωλήνων από τα μπεκ μέχρι την πολλαπλή εισαγωγής έχει σημασία να είναι περίπου ίδιο για κάθε μπεκ, δηλαδή να μην είναι στον πρώτο κύλινδρο μικρό μήκος, επειδή είναι κοντά στα μπεκ και στον πιο απομακρυσμένο κύλινδρο το διπλάσιο μήκος.

Τα υπόλοιπα που αναφέρονται ως δικαιολογίες από τους μαστόρους οτι δήθεν η όποια δυσλειτουργία "είναι φυσιολογική", "θα στρώσει αργότερα", "έτσι κάνουν όλα" κτλ κτλ είναι απλά θέμα άγνοιας περί του αντικειμένου το οποίο υποτίθεται κατέχουν.

Το θέμα είναι οτι τα συστήματα υγραεριοκίνησης είναι πολύ εξελιγμένα και έχουν πάρα πολλές ρυθμίσεις που γίνονται μέσω πολύπλοκου λογισμικού. Τα μαστόρια που κατά βάση ξέρουν να βιδώνουν βίδες με το αερόκλειδο δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται, κάνουν μόνο την αυτόματη ρύθμιση του κάθε συστήματος και πέραν αυτού, ότι κάνει το αμάξι "είναι φυσιολογικό", στο τέλος το πιστεύει κι ο πελάτης αυτό και πάμε στον επόμενο, όσο προλάβουμε τώρα που γίνεται η αρπαχτή.

Αυτά τα ολίγα...
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό genos2000 » Τρί 21 Ιουν, 2011 18:47

Καλο αυτο κατω απο τον προφυλακτηρα,δεν το ειχα σκεφτει!!
Δεν ξερω φιλαρακι το ρεταρισμα τι ειναι κι εγω τωρα μαθαινω..Ελπιζω να λυθει και να μην εχεις προβλημα!
genos2000

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 21 Ιουν, 2011 22:47

sakis έγραψε:Επειδή έχω μπερδευτεί τελείως, τελικά το μήκος των σωλήνων έχει ή δεν έχει σημασία και γιατί;

Και γω θα συμπληρωσω οτι εγκαταστατες εδω και σε αλλα forum εχουν δηλωσει οτι οντως παιζουν ρολο και συγκεκριμένα, το μηκος τους να μην ειναι περισσοτερο απο 30cm. Οσο πιο κοντα ειναι τα σωληνάκια, τοσο το καλυτερο.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Showroom

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες