Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πόσα χλμ έχουμε κάνει με το αυτοκίνητό μας κινούμενοι με LPG

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Πόσα χλμ έχουμε κάνει με το αυτοκίνητό μας κινούμενοι με

Δημοσίευσηαπό NickSt » Πέμ 08 Οκτ, 2015 22:15

Αδέρφια ψυχραιμία , keep cool που λέμε και εμείς οι "γλωσσομαθείς".. :)) ../..οσονούπω εκτός απο το "άκουσμα των κινητήρων" , θα την ακούσουμε και...στερεοφωνικά σχετικά με τα ντηζελοκίνητα , οπότε κρατηθείτε για "εξαγωγή" οριστικών συμπερασμάτων.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 09 Οκτ, 2015 07:05

referravag έγραψε:-Q Άσε όλους τους χαζούς που αγοράζουν πετρελαιοκίνητα να πλανόνται οικτρά. Η συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαίων σύμφωνα με τα λεγόμενά σου λοιπόν είναι κουτοί/χαζοί που κυκλοφορούν με diesel σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50%. Να το στείλεις και εγγράφως στις εταιρείες που κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Συγκρίνης τον Ευρωπαίο που τα diesel ήταν πάντα ελεύθερα με την Ελλάδα που επιτράπηκε ελεύθερα η κυκλοφορία τους
στην Αθήνα που είναι το μεγάλο ζητούμενο πριν ένα χρόνο.Και τι νάκανε ο Έλληνας??? Να κυκλοφορεί με τη σακαράκα του
70 και του 80 και να περιμένει να επιτραπούν τα diesel να αλλάξει αυτοκίνητο.???

Όχι βέβαια.Ακούμπησε κάποια λεφτά και αγόρασε ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο όπως εγώ και οι περισσότεροι υγραεριοκίνητοι
το οποίο ήταν πολυέξοδο στη βενζίνη.
Και τώρα τι να κάνει.??? Να το κάνει κοτέτσι (γιατί να το πουλήσει είναι αδύνατο) και να πάρει diesel δίνοντας άλλο ένα σκασμό λεφτά (και που να τα βρει) :lol: για να ικανοποιηθείς εσύ.???
Ή να δώσει ένα μικροποσό να το μετατρέψει σε υγραέριο το οποίο αποδεδειγμένα είναι και πιο οικονομικό από το lpg??

Ξύπνα φίλε (με την καλή ένοια το λέω)Στην Ελλάδα ζεις που εδώ περνάνε καλά τα λαμόγια.
Όχι στην Ευρώπη.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό astam » Παρ 09 Οκτ, 2015 10:35

Εγώ κατάλαβα ότι ο άνθρωπος σύγκρινε τεχνολογίες. Εννοείται πως όταν έχεις ήδη βενζινοκίνητο και δεν έχεις χρήματα να πάρεις άλλο θα το κάνεις υγραέριο αλλά όταν θες να αγοράσεις καινούριο εκεί οδεύεις προς diesel. Άλλωστε ο άνθρωπος το λέει και μόνος του ότι το 207 το έκανε υγραέριο αν ήταν μέγας υποστηρικτής του diesel θα το πούλαγε να πάρει diesel. Επίσης δε νομίζω κάποιος που αγοράζει σήμερα καινούριο αμάξι να το πάρει και να το μετατρέψει κατευθείαν σε υγραέριο. Εδώ έχουμε αμάξια δεκαετίας και διστάζουμε να τα κάνουμε υγραέριο μήπως και βγάλουν ζημιά θα πάει κάποιος να κάνει μετατρέψει σε υγραέριο το ολοκαίνουριο? Δε το νομίζω. Εν κατακλείδι όταν έχει ήδη ένα βενζινοκίνητο και δεν έχεις την δυνατότητα για τον α β γ λόγο να πάρεις άλλο πιο οικονομικό (π.χ. diesel) και κάνεις αρκετά km τον χρόνο τότε το υγραέριο αποτελεί μονόδρομο. Όταν όμως είσαι σε φάση αγοράς καινούριου αυτοκινήτου και κάνεις πολλά km το χρόνο τότε καταφεύγεις στη λύση του diesel ή του υβριδικού.
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 09 Οκτ, 2015 12:38

Ας αφησουμε τα ΣΥΓΧΡΩΝΑ ντιζελ να φτασουν πρωτα τα 200.000 χλμ... και βλεπουμε...

ΜΗΝ συγκρινετε με τα αρχαια ντιζελ που ειχαν κοκκινο στις 2.500....

Επισεις μην ξεχναμε οτι στην υπολοιπη "πολιτισμενη" ευρωπη αρχιζουν σιγα σιγα να τα σουταρουν ( τα ντιζελ )
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 09 Οκτ, 2015 15:39

Στην Ευρώπη τα ξεφορτώνονται και τα παίρνουμε εμείς μεταχειρισμένα και τα χρυσοπληρώνουνε.

Γέμισαν οι μάντρες της Αττικής με μεταχειρισμένα diesel και κάποιοι νομίζουν πως αγοράζοντας ένα και
σουτάροντας το βενζινοκίνητο βρήκαν τον παράδεισο.

Όποιος είναι τυχερός και του κάτσει κανένα καλό μεταχειρισμένο οκ. Αν είναι γκαντέμης σαν κάποιος γνωστός μου
που μέσα σε ένα χρόνο έτρεχε το μεταχειρισμένο του ντιζελοκίνητο στα συνεργεία για μπεκ και τούρμπο και βάραγε
το κεφάλι του στο τοίχο άστα να πάνε.
Γιαυτό μη λέμε μεγάλα λόγια και παρασέρνουμε και άλλους .Με τη μετατροπή υγραερίου αν δε σου κάτσει θα χάσης
700 , 800 ευρώ.
Αν το μεταχειρισμένο ντηζελοκίνητο σου βγει μάπα πόσα θα χάσης.????
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσίευσηαπό referravag » Παρ 09 Οκτ, 2015 18:43

Παπού μάλλον δεν κατάλαβες τα γραφόμενά μου... Ο μόνος που κατάλαβε είναι ο φίλος astam! Διάβασε αν θες παραπάνω τα σχόλιά μου πιο προσεκτικά και μετά πες μου αν φανατίστηκα πουθενά...

Επίσης λες κι εσύ και κάποια άλλα παιδιά ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη προσπαθούν να σουτάρουν τα diesel. Μόνο που σας διαφεύγει μια τόοοοσο δα μικρή λεπτομέρεια που κάνει όμως μεγάλη διαφορά σε αυτά που έγραψες... Η οποία είναι; Ότι αυτά για τα οποία γίνεται λόγος δεν είναι τα Euro 5/6 αλλά τα παλαιάς τεχνολογίας που βγάζουν από πίσω ντουμάνια τη μαυρίλα. Το δικό μου δεν βγάζει ίχνος μαυρίλας από πίσω. Σε προσκαλώ και εσένα και τον φίλο Αντώνη και όποιο άλλο παιδί από το φόρουμ όποτε βρεθείτε στα μέρη μου να πάμε μια βόλτα και να ακολουθήσουμε το Astra μου 1.3 ecoflex με το αυτοκίνητό σας σε ότι συνθήκες θέλετε (πλάκωμα, χαλαρά, αναγέννηση DPF κλπ) για να το δείτε και με τα μάτια σας ότι δεν βγάζει ίχνος μαυρίλας. Όποιος θέλει ευπρόσδεκτος.

Το Astra μου ρυπαίνει λιγότερο σε σχέση με το 207 και το C4 που είναι βενζίνη τεχνολογίας Euro 4. Το 207 έχει κάπου γύρω στα 140 γραμμάρια CO². To Astra γνωρίζετε πόσο έχει; 104 γραμμάρια και το ίδιο μοτέρ στο corsa λόγω μικρότερου βάρους έχει κάτω από 100 γραμμάρια και δεν πληρώνει τέλη. Τα σύγχρονα diesel από Euro 5 και έπειτα είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον αγαπητοί φίλοι από ότι τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα. Είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας βάση ρύπων είναι τα πετρελαιοκίνητα; Για σκεφτείτε το λίγο καλύτερα.

Το ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το χάλι ειδικά στις μεγαλουπόλεις με τα παλαιά diesel που βγάζουν αιθάλη σαν τρένα με βρίσκει σύμφωνο και γι' αυτά μιλάνε και οι δικοί μας και οι ξένοι. Όχι για τα Euro 5/6. Επίσης να γίνονται αυστηροί έλεγχοι σχετικά με το αν υπάρχει το φίλτρο μικροσωματιδίων πάνω στο αυτοκίνητο. Γιατί είναι κάποιοι "μάγκες" που πάνε και το καταργούν και να τα ντουμάνια μετά από την εξάτμιση. Έχεις ιδέα μήπως σχετικά με το πόσα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας έχουν καταργήσει το DPF; Νούμερο ένα πελάτες στην κατάργηση του DPF είναι οι επαγγελματίες οδηγοί χωρίς να σημαίνει ότι δεν το κάνουν και ιδιώτες. Ξέρεις τι κράξιμο έχω ρίξει σε άλλα φόρουμ που εμφανίζονται διάφοροι τύποι για να διαφημίσουν το μαγαζί τους που κάνει κατάργηση του φίλτρου σωματιδίων καθώς και άλλους που βγαίνουν περιχαρείς για να μας πουν ότι έκαναν την αφαίρεση και πάει καλύτερα το αυτοκίνητο και ότι "ανέπνευσε" κλπ; Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνονται έλεγχοι. Γιατί δεν γίνονται έλεγχοι; Στην Αγγλία ξέρεις τι καμπάνες πέφτουν εάν δουν ότι λείπει το φίλτρο σωματιδίων; Μετά λέμε ότι τα πετρελαιοκίνητα ρυπαίνουν... Για τις λαμογιές όμως που κάνουν οι ιδιοκτήτες τους ασυνείδητα χωρίς να γνωρίζουν ότι αφαιρόντας το DPF αφήνουν όλο τον καρκίνο στον από πίσω τους και σε όλη την πόλη τους ούτε λόγος. Και η κορυφαία δικαιολογία που λένε είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί το αυτοκίνητο θα κυκλοφορεί στην επαρχία. Ή ότι "το συγκεκριμένο μοντέλο έβγαινε και χωρίς DPF οπότε θα είμαι μέσα στα όρια των ρύπων". Φοβερές άποψεις!! Συγχαρητήρια! :clap: Μετά λέμε ότι φταίει το πετρέλαιο.

Γενικά η κουλτούρα του Έλληνα είναι ότι "κάνω ότι μου καπνίσει, ότι γουστάρω και δεν δίνω δεκάρα τσακιστή για κανέναν". Καθένας την πάρτη του! Ο Έλληνας κοιτάει πως θα κάνει την κουτοπονηριά του ή την παρανομία του και θα πει πχ "έλα μωρέ. ένα αυτοκίνητο που του έβγαλα το DPF θα ρυπάνει όλη την ατμόσφαιρα; Δες τι βγάζει ο Βαρδινογιάννης..." Αυτή είναι η λογική που επικρατεί δυστυχώς και γι' αυτό όσο προχωράμε θα βουλιάζουμε σαν χώρα.

Να σου πω κάτι άλλο φίλε παπού που δεν θα το ξέρεις όπως δεν το ήξεραν και άλλα παιδιά που αγόρασαν αυτοκίνητο το 2011, πήραν βενζίνη και τώρα που τους το λέω τραβάνε τα μαλλιά τους; Το 2011 που πήρα το Astra δεν είχε επιτραπεί ακόμη η πετρελαιοκίνηση στην Αθήνα και τη Θεσ/νικη. Γιατί τότε εγώ αποφάσισα να παρω diesel και όλοι άλλοι που ήταν δυστακτικοί τώρα τραβάνε τα μαλιά τους; Γιατί ήμουν ο μόνος από όσα άτομα γνώρισα εκ των υστέρων που το είχα ψάξει και ήξερα ότι αργά η γρήγορα μέσα σε 1-2 έτη από τότε η κυβέρνηση είχε ευρωπαϊκή οδηγία με συγκεκριμένη προθεσμία που την υποχρέωνε να επιτρέψει την πετρελαιοκίνηση. Δηλαδή θα επιτρεπόταν ούτως η άλλως όπως κι έγινε. Αυτό όμως δεν το ήξερε κανένα παιδί και κανένας φίλος μου από το φόρουμ της Opel από όσους μίλησα εκ των υστέρων. Ξέρεις πόσα παιδιά ήταν που ήθελαν να πάρουν το ίδιο με το δικό μου αλλά πήραν τελικά την έκδοση 1.4 τούρμπο βενζίνη με τα 140 άλογα και τώρα οι μισοί το έχουν κάνει υγραέριο και οι άλλοι μισοί είναι στην έρευνα για να το κάνουν υγραέριο; Επίσης για το 207 που τελικά αποφασίσαμε να το μετατρέψουμε (καθώς λεφτά για καινούριο δεν υπήρχαν και το ίδιο να το πουλούσαμε δεν θα έβγαζε πολλά 7 χρονών αυτοκίνητο) ξέρεις τι άγχος και αγωνία είχαμε μέχρι να ξαναπάρουμε το τιμόνι στα χέρια μας και να δούμε ότι δουλεύει απροβλημάτιστα;

Η σούμα λοιπόν είναι η εξής. Εάν κάποιος δεν βγαίνει οικονομικά με τις βενζίνες έχει δύο επιλογές:
Α) Ή πουλάει το αυτοκίνητό του και με κάποια χρήματα ακόμη που έχει αποταμιεύσει παίρνει ένα diesel και ξενοιάζει
ή
B) Αν δεν έχει χρήματα στην άκρη (όπως στην περίπτωση του 207 μας) και δεν μπορεί να το αντικαταστήσει με diesel πουλώντας το παλιό, παίρνει το ΡΙΣΚΟ και το μετατρέπει σε υγραέριο και κινείται περίπου το ίδιο οικονομικά (ελάχιστα πιο ακριβά) με ένα diesel.

Επίσης το έγραψα και πριν αλλά δεν το διάβασες. Μεταχειρισμένο και diesel δεν κολλάνε σαν έννοιες. Αν κάποιος θέλει να πάρει diesel μόνο καινούριο.

Φιλικά όπως πάντα!
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag

Δημοσιευσεις: 441

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 09 Οκτ, 2015 18:59

Φίλε μου δεν έχουμε κάτι να μοιράσουμε. 8-)
Σωστά όσα λές σέβομαι τη γνώμη σου αλλά η δική μου είναι η εξής.

Πιστεύω ότι το δικό μου θα με βγάλει αρκετά οικονομικά χρόνια ακόμη.Προσωπικά όμως αν αύριο είχα δύο επιλογές.
α)ένα καινούργιο πετρελαιοκίνητο 15 έως 20 χιλιάδων ευρώ.
β)ένα μεταχειρισμένο σαν το δικό μου αξίας 3-4 χιλιάδων ευρώ.
Σίγουρα θα προτιμούσα το δεύτερο (γιατί λεφτά για το πρώτο δεν υπάρχουν) και θάδινα και 700 ευρώ να το
μετατρέψω σε υγραέριο.Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του με την ευχή μου να έδινε 15 έως 20 χιλιάδες ευρώ
και νάπαιρνε ένα απίθανο ντιζελοκίνητο και να ήταν ευτυχισμένος με αυτό.
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσίευσηαπό referravag » Παρ 09 Οκτ, 2015 19:10

Εννοείται φίλε παππού ότι δεν κατέκρινα καμία επιλογή. Καθένας επενδύει τα χρήματά του όπως νομίζει καλύτερα.

Απλά εγώ επειδή όπως έγραψα και πιο πάνω έχω την τύχη να οδηγώ πετρελαιοκίνητο τα τελευταία χρόνια ενώ μόλις πριν 2 βδομάδες γίναμε και υγραεριοκίνητοι με το 207 μπορώ να συγκρίνω άμεσα τα χρήματα που χρειάζεται το ένα και το άλλο πλέον στα καύσιμα του! Και καταλήγω ότι το diesel είναι πιο οικονομικό. Ασφαλή και ακριβή συμπεράσματα θα έχω μόλις αδειάσει το δεύτερο και το τρίτο ρεζερβουάρ!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους! Love you all!! :wave:
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
referravag

Δημοσίευσηαπό NickSt » Παρ 09 Οκτ, 2015 19:34

Αδέρφια , το "κάψαμε" το thread..

Τελικά θα γράψουμε πόσα χλμ έχουμε κάνει με τα υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα μας ??? :D :D
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό referravag » Παρ 09 Οκτ, 2015 19:44

NickSt έγραψε:Αδέρφια , το "κάψαμε" το thread..

Τελικά θα γράψουμε πόσα χλμ έχουμε κάνει με τα υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα μας ??? :D :D

Νίκο έχεις δίκιο! Εγώ ότι είχα να πω το είπα! Επιστρέφω στο θέμα μας!

800+χλμ μέσα σε κάτι λιγότερο από 2 βδομάδες και όλα καλά μέχρι στιγμής!!
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
referravag

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες