Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό erimitis » Παρ 16 Οκτ, 2015 15:21

Φιλε καποιος καπνιζει και θα παθει καρδια να του κανουμε απο τωρα εγχειρηση καρδιας.
Ο Ηλιας εχει απολυτο δικιο αν γινει καλη δουλεια θα εισαι μια χαρα.
Αν αλλαξεις εδρες εχεις ποιο πολλες πιθανοτητες να σου κανουν βλακεια.
Φιλικα στα λεω και για να μην παρεξηγηθω δεν ειρωνευομαι κανεναν.

Στάλθηκε από το Breeze μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

Δημοσίευσηαπό Justme82 » Παρ 16 Οκτ, 2015 15:44

Παιδιά προσωπικά δεν γνωρίζω και δεν είμαι ειδικός επι του θέματος.
Εσείς Hlias και erimitis έχετε κάποια γνώση στο θέμα πάνω, ειδικεύεστε στα αυτοκίνητα με κάποιον τρόπο ή μιλάτε από πείρα;

Το τι έχει χτυπησει πάντως θα το δούμε και θα παρθουν οι ανάλογες αποφάσεις ... σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την διαθεσή σας ;)
Justme82

Δημοσιευσεις: 16

Δημοσίευσηαπό astam » Παρ 16 Οκτ, 2015 15:50

Justme82 έγραψε:Παιδιά προσωπικά δεν γνωρίζω και δεν είμαι ειδικός επι του θέματος.
Εσείς Hlias και erimitis έχετε κάποια γνώση στο θέμα πάνω, ειδικεύεστε στα αυτοκίνητα με κάποιον τρόπο ή μιλάτε από πείρα;

Το τι έχει χτυπησει πάντως θα το δούμε και θα παρθουν οι ανάλογες αποφάσεις ... σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την διαθεσή σας ;)

Ο hlias είναι μηχανικός δες την υπογραφή του ;)
Ο erimitis είναι παθών.
Οπότε και οι 2 έχουν γνώση, σαφώς ο hlias έχει πολύ μεγαλύτερη γνώση σαν μηχανικός που είναι.
Ο μάστορας που σου μέτρησε τη συμπίεση δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει και τα διάκενα των βαλβίδων? Μέτρησε τη συμπίεση σε όλους τους κυλίνδρους και τη βρήκε σε όλους χαμηλή ή μόνο σε έναν?
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό Justme82 » Παρ 16 Οκτ, 2015 16:11

astam έγραψε:Ο hlias είναι μηχανικός δες την υπογραφή του ;)
Ο erimitis είναι παθών.
Οπότε και οι 2 έχουν γνώση, σαφώς ο hlias έχει πολύ μεγαλύτερη γνώση σαν μηχανικός που είναι.
Ο μάστορας που σου μέτρησε τη συμπίεση δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει και τα διάκενα των βαλβίδων? Μέτρησε τη συμπίεση σε όλους τους κυλίνδρους και τη βρήκε σε όλους χαμηλή ή μόνο σε έναν?

Δεν το πρόσεξα ειμαι στη δουλεια και εγω, ευχαριστώ!
Μετριση ειχε γινει προ 2 μηνων και ηταν σε εναν χαμιλη για διακενα δεν ειχαμε δει, αυτη τη στιγμη ειναι 100% σε 2-3 καθως βλεπω απο το obd2 τους κωδικους αλλα και την συμπεριφορα του αυτοκινητου... πρεπει να μπει μεσα εχθες το αμάξι.
Justme82

Δημοσίευσηαπό Justme82 » Δευτ 19 Οκτ, 2015 12:26

Update.

Το πήγα το αμάξι εκεί που είχε γίνει η δουλειά εξαρχής για έλεγχο πριν πάρω την τελική απόφαση και μετρήσαμε διάκενα, ήταν όπως τα είχαμε πριν εάν χρόνο και η πίεση πεσμένη σε 2 από 4 κυλίνδρους. Εν τέλη το άφησα για άνοιγμα μηχανής για να δούμε τι πρόβλημα υπάρχει. Εάν έχει χτυπήσει κάποια βαλβίδα θα κάνω αυτό που συζητήσαμε εάν είναι κάτι άλλο ίσως συμφέρει να βρω μια νέα να βάλω πάνω. Θα έχω νεότερα σήμερα :S
Justme82

Δημοσίευσηαπό erimitis » Τρί 20 Οκτ, 2015 23:34

Να βρασω ρε φιλος κριμα.πολυ στεναχωριεμαι αμα ακουω τετοια γιατι εγω δυο φορες και δεν ειναι καιρος για ζημιες

Στάλθηκε από το Breeze μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

Δημοσίευσηαπό Justme82 » Τετ 04 Νοέμ, 2015 10:50

Εχθές το απόγευμα πήρα το αμάξι από συνεργείο και για να κλείσει το κεφάλαιο να παραθέσω τις ενέργειες που έγιναν.
Καταρχάς βρέθηκαν τα ακόλουθα προβλήματα:

1ας καμένος πολλαπλασιαστής ( denso iridium με 10.000 χιλιόμετρα πάνω του και ούτε …)
2 προβληματικές βαλβίδες εξαγωγής.
Η μηχανή είχε πετσικάρει όχι οριζόντια αλλά κάθετα (το αμάξι το πήρα μεταχειρισμένο με 80.000 και δεν μου έχει ανάψει λαμπάκι υπερθέρμανσης ποτέ. Το πώς έγινε αυτό πάλι τι να πω… βάζω στοίχημα πως ήταν από τον προηγούμενο πάντως – σύμπτωμα το αυτοκίνητο έχανε παραφλου).

Επιδιορθώσεις:
Πλάνισμα μηχανή και καπάκι (και κάτι άλλο μου είπε δεν συγκράτησα)*.
Αντικατάσταση όλων τον βαλβίδων εξαγωγής με υγραερίου (τελικά έδρες ήταν οκ και τις άφησα).
Αλλαγή στην μηχανή φλάντζες , βίδες κεφάλης και ότι άλλο χρειαζότανε.
Αλλαγή μπουζί (το 1), λαδιά φίλτρα κτλπ (με λιγα λογια service που ήταν και ο καιρός του).
Τέλος τα ακαπέλωτα τα έφτιαξε το συνεργείο…

Συνολικό κόστος 750 διότι έχω συγγένεια με τον ιδιοκτήτη του συνεργείου ;)
Ουφ πάει και αυτό… λοιπόν στο * τώρα το αμάξι από το πλάνισμα βγάζει κωδικό στον αισθητήρα εκκεντροφόρου (νομίζω) λόγο της αλλαγής αυτής και πρέπει αν βρω προγραμματιστή που να ασχολείται με εγκέφαλο ώστε να διορθωθεί ο κωδικός με τις σωστές του τιμές πλέον ή να απενεργοποιηθεί αυτό το σφάλμα.

Να σημειώσω πως θα μπορούσαμε να αλλάξουμε την μηχανή με αυτό το πρόβλημα μεν αλλά δεν το ρίσκαρα εφόσον κρατάει ακόμη.
Justme82

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 07 Νοέμ, 2015 09:52

και καλα εκανες.

Τωρα ΞΕΡΕΙΣ σε τι κατασταση ειναι ο κινητηρας σου...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό BOGIAS » Δευτ 21 Δεκ, 2015 15:45

Καλησπέρα είμαι κάτοχος smart 451 ατμοσφαιρικό με 71 ΗΡ και έχω τοποθετήση υγραέριο.
Τον τελευταίο καιρό μου έχει βγάλει βλάβη η μηχανή και θέλει αλλαγή βαλβίδων και μου είπανε να ψαχτώ για να βάλω τιτανίου ξέρει κανείς άμα υπάρχουνε για smart?Και άμα υπάρχουνε που και πόσο.
Ευχαριστώ πολύ καλές γιορτές.
BOGIAS

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό manoliss » Τετ 23 Δεκ, 2015 02:01

BOGIAS έγραψε:Καλησπέρα είμαι κάτοχος smart 451 ατμοσφαιρικό με 71 ΗΡ και έχω τοποθετήση υγραέριο.
Τον τελευταίο καιρό μου έχει βγάλει βλάβη η μηχανή και θέλει αλλαγή βαλβίδων και μου είπανε να ψαχτώ για να βάλω τιτανίου ξέρει κανείς άμα υπάρχουνε για smart?Και άμα υπάρχουνε που και πόσο.
Ευχαριστώ πολύ καλές γιορτές.

κομπλε επισκευή υπολογιζε από 700 και πανω.....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 61 επισκέπτες