Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Γυρίζει για 2-3 δευτερόλεπτα σε βενζίνη...

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Γυρίζει για 2-3 δευτερόλεπτα σε βενζίνη...

Δημοσίευσηαπό gkamas » Δευτ 19 Οκτ, 2015 20:46

Γεια σας,

Έχω ένα Toyoya Corolla 1.4 vvti του 2006 στο οποίο έχω βάλει πρόσφατα το σύστημα Stag Qbox Plus. Όταν ξεκινάω σε καμία ανηφόρα ή κατεβάζω από τρίτη σε δευτέρα, παρατηρώ μερικές φορές την ένδειξη του συστήματος ότι γυρνά για 2~3 δευτερόλεπτα σε βενζίνη και μετά συνεχίζει με υγραέριο.

Το ανέφερα στον εγκαταστάτη και μετά από σύνδεση στον υπολογιστή δεν φαίνεται να έχει καταγραφεί κάποιο λάθος στους εγκεφάλους (βενζίνης και υγραερίου). Ο εγκαταστάτης δεν έχει παρατηρήσει κάτι παρόμοιο και δεν γνωρίζει εάν είναι πρόβλημα ή χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου συστήματος, θα μιλήσει με την εταιρία μου είπε.

Γνωρίζει κάποιος κάτι για το παραπάνω θέμα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
gkamas

Δημοσιευσεις: 5

Re: Γυρίζει για 2-3 δευτερόλεπτα σε βενζίνη...

Δημοσίευσηαπό LASERMARKGR » Δευτ 19 Οκτ, 2015 21:08

gkamas έγραψε:Γεια σας,

Έχω ένα Toyoya Corolla 1.4 vvti του 2006 στο οποίο έχω βάλει πρόσφατα το σύστημα Stag Qbox Plus. Όταν ξεκινάω σε καμία ανηφόρα ή κατεβάζω από τρίτη σε δευτέρα, παρατηρώ μερικές φορές την ένδειξη του συστήματος ότι γυρνά για 2~3 δευτερόλεπτα σε βενζίνη και μετά συνεχίζει με υγραέριο.

Το ανέφερα στον εγκαταστάτη και μετά από σύνδεση στον υπολογιστή δεν φαίνεται να έχει καταγραφεί κάποιο λάθος στους εγκεφάλους (βενζίνης και υγραερίου). Ο εγκαταστάτης δεν έχει παρατηρήσει κάτι παρόμοιο και δεν γνωρίζει εάν είναι πρόβλημα ή χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου συστήματος, θα μιλήσει με την εταιρία μου είπε.

Με πόσα λίτρα στην δεξαμενή υγραερίου στο κάνει συνήθως;
π.χ. Εμένα μου το κάνει όταν έχω στην δεξαμενή πολύ λίγο υγραέριο, ο λόγος είναι ότι αναγνωρίζει ότι έχει μείνει, γυρνάει σε βενζίνη και όταν έρθει η στάθμη στα ίσια ξαναγυρνάει σε υγραέριο.
Άβαταρ μέλους
LASERMARKGR

Δημοσιευσεις: 30

Δημοσίευσηαπό viallesi » Δευτ 19 Οκτ, 2015 21:10

gkamas έγραψε:Γεια σας,

Μάλλον είναι προγραμματισμένο να γυρνάει σε βενζίνη μετά απο κάποιες στροφές. Το μάλλον πάει στο ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να βλέπεις καμία διαφορά στο button του υγραερίου, αλλά και ότι ο εγκαταστάτης σου θα έπρεπε να το γνώριζε ότι γυρνάει σε βενζίνη.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό gkamas » Δευτ 19 Οκτ, 2015 22:23

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Το κάνει ανεξάρτητα με το πόσο γεμάτη είναι η δεξαμενή. Επίσης το σύστημα είναι ρυθμισμένο μετά τις 4500 στροφές να γυρνά σε βενζίνη όπου και το κάνει σωστά, άλλα στο θέμα το οποίο σας περιγράφω παραπάνω (ξεκίνημα και κατέβασμα από τρίτη σε δευτέρα) δεν έχω ξεπεράσεις τις 4500 στροφές....

Καμιά ιδέα???
gkamas

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό gxalk1970 » Δευτ 19 Οκτ, 2015 23:08

μηπως εχει παρει αέρα? ή κωλοαέριο? καψε αυτό που έχεις και πηγαινε γεμισε σε άλλο πρατήριο να δουμε...
gxalk1970

Δημοσιευσεις: 64

Δημοσίευσηαπό manoliss » Τετ 21 Οκτ, 2015 09:01

να ξεκαθαρίσουμε κατι...
αν το συστημα είναι προγραμματισμενο να γυριζει αεριο δεν βλέπεις καμια ενδειξη στο παπαρακι του αεριου
αν σου γυρισει σε βενζινα από ελλειψη καυσιμου τοτε πρεπει να πατησεις το κουμπι πρακτικα να το γυρισεις σε ενδειξη βενζινα
αν σου γυρισει βενζινα δηλαδή παραμενουν οι ενδείξεις σταθερες στην σταθμη και απλα αναβοσβησει το πρασινο λαμπακι του αεριου και αναψει μονιμα η βενζινα σε αποτομη γκαζια αυτό σημαινει ότι στα συγκεκριμενα μς δεν φτανει το αεριο και το συστημα γυριζει σε βενζινα για να μην χασει το αμαξι σε αποδοση..αυτό πρεπει να το δει ο εγκαταστάτης σου και πρεπει η μπεκ μεγαλύτερα η μιγμα σε εκεινα τα μς τα οποια πρεπει να το δει με ηυ μπριζωμενο επανω ....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 73 επισκέπτες