Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 02 Νοέμ, 2015 19:31

μονο μια ερωτηση, αυτο με τις 500.000km αν δεν ειχες βαλει αεριο πως το εχεις σιγουρο?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό donstefano » Δευτ 02 Νοέμ, 2015 20:39

Ο ανθρωπος επαθε τωρα τη ζημια και το φυσαει και δεν κρυωνει προφανως.
Και σε τετοιους καιρους το χιλιαρικακι ειναι τεραστιο ποσο για πολλους απο εμας.

Το υγραεριο το βαζουμε να κανουμε οικονομια μιας και οι καιροι πλεον δεν επιτρεπουν οικονομικα την κινηση με τη βενζινη.Να γινονται οι μετακινησεις μας πιο ευκολα και ανεξοδα.Γιατι με βενζινη η τα σκας και δεν εχεις να πληρωσεις αλλες υποχρεωσεις,η καθεσε δε πας πουθενα και μιζεριαζεις.

Κανενας μα κανενας δεν μπορει να βαλει το χερι του στη φωτια και να πει οτι η φθορα με το υγραεριο ειναι ιδια με τη βενζινη.Ειναι πολυ μεγαλυτερη.Αυτη ειναι η μεγαλη αληθεια.Το οδηγας χαλαρα,το προσεχεις περισσοτερο,να βαζεις προσθετα,να κοιτας βαλβιδες κτλ.Πραγματα που στη βενζινη δεν τα εκανες τοσο συχνα γιατι το αμαξι πρεπει να το προσεχεις μετα την εγκατασταση περισσοτερο.Και γενικα οι εγκαταστατες να μην χρυσωνουν το χαπι και να λενε την αληθεια.Πολλοι την λενε σταρατα και αλλοι οχι.

Αρα τα 5000 ευρω στη 5ετια απλα δεν ισχυουν.Με τις τωρινες τιμες των καυσιμων και με τα παραπανω σερβις,ελεγχους,ταυτοχρονη χρηση και βενζινης για λιπανση εχουμε και λεμε.Συστημα ας πω μπακαλικα 1000 και 1000 ρεκτιφιε και 1000 για βενζινη(παραλληλους ψεκασμους,εκινησεις κτλ) στην 5ετια του μεινε 2 ενα διχιλιαρο......
Κατι θα καλυψει για οικογενεια εξοδα κτλ...Παει και αυτο.Δηλαδη κερδος 400 ευρω το χρονο να λεμε και την αληθεια.....

Εγω που εβαλα αεριο ειπα ενα χιλαρικακι το συστημα και ενα το ρεκτιφιε οποτε το βγαλει,μακαρι να αργησει αρκετα.Εις γνωση μου ολα αυτα για βλαβες κτλ.
Αλλα θυσιασα σε καποιο βαθμο την αξιοπιστια του αυτοκινητου.Παει η Ιαπωνικη μου αξιοπιστια! :D
Απλα με βενζινη δε θα εκανα τα χιλιομετρα αυτα.Εμενα αν μου παει 80000 και πανω θα δηλωσω ικανοποιημενος.

Και οσο αφορα τα ιαπωνικα επειδη εχουν φημη για την αξιοπιστια τους, ναι θα του βγαζε 300.000 χωρις προβλημα αλλα με βενζινη.Κοστος μεγαλο βεβαια που θα επρεπε να καλυψεις μεχρι εκει.Αυτο ειναι το μειον στην υποθεση.

Οποτε δικαιως διαμαρτυρεται ο ανθρωπος απλα θα σου πω φιλε μου να σκεφτεις οτι αν εμενες στη βενζινη θα ησουν πολυ περισσοτερο χαμενος οικονομικα παντα.

Απλα κανεις προφανως δε του πε ...''Φιλε θα θελει ρεκτιφιε καποια στιγμη να το ξερεις''.Εξου και ο θυμος φανταζομαι.Στανταρ σου ειπαν'' Παρτο βαλτο μην φοβασε τιποτα πατα το οσο θες''......Δεν γινεται ετσι δουλεια!Ο ανθρωπος πιαστηκε απροετοιμαστος και τωρα τρεχει και δε φτανει.

Για μενα οποιος βαζει θα πρεπει να υπολογιζει συστημα και κοστος ρεκτιφιε απο πριν να τα μαζεψει και να ειναι οκ οταν το αντιμετωπισει....
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό dk6 » Δευτ 02 Νοέμ, 2015 21:02

@donstefano :thumbup: :clap: :clap: :clap: :clap:
dk6

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό labros » Δευτ 02 Νοέμ, 2015 22:23

Έχω 297000 σύνολο και 83000 με υγραέριο. Να κάνω πάρτυ και μετά να το αποσύρω;
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 02 Νοέμ, 2015 22:45

donstefano έγραψε:Ο ανθρωπος επαθε τωρα τη ζημια και το φυσαει και δεν κρυωνει προφανως.
Και σε τετοιους καιρους το χιλιαρικακι ειναι τεραστιο ποσο για πολλους απο εμας.

Το υγραεριο το βαζουμε να κανουμε οικονομια μιας και οι καιροι πλεον δεν επιτρεπουν οικονομικα την κινηση με τη βενζινη.Να γινονται οι μετακινησεις μας πιο ευκολα και ανεξοδα.Γιατι με βενζινη η τα σκας και δεν εχεις να πληρωσεις αλλες υποχρεωσεις,η καθεσε δε πας πουθενα και μιζεριαζεις.

Κανενας μα κανενας δεν μπορει να βαλει το χερι του στη φωτια και να πει οτι η φθορα με το υγραεριο ειναι ιδια με τη βενζινη.Ειναι πολυ μεγαλυτερη.Αυτη ειναι η μεγαλη αληθεια.Το οδηγας χαλαρα,το προσεχεις περισσοτερο,να βαζεις προσθετα,να κοιτας βαλβιδες κτλ.Πραγματα που στη βενζινη δεν τα εκανες τοσο συχνα γιατι το αμαξι πρεπει να το προσεχεις μετα την εγκατασταση περισσοτερο.Και γενικα οι εγκαταστατες να μην χρυσωνουν το χαπι και να λενε την αληθεια.Πολλοι την λενε σταρατα και αλλοι οχι.

Αρα τα 5000 ευρω στη 5ετια απλα δεν ισχυουν.Με τις τωρινες τιμες των καυσιμων και με τα παραπανω σερβις,ελεγχους,ταυτοχρονη χρηση και βενζινης για λιπανση εχουμε και λεμε.Συστημα ας πω μπακαλικα 1000 και 1000 ρεκτιφιε και 1000 για βενζινη(παραλληλους ψεκασμους,εκινησεις κτλ) στην 5ετια του μεινε 2 ενα διχιλιαρο......
Κατι θα καλυψει για οικογενεια εξοδα κτλ...Παει και αυτο.Δηλαδη κερδος 400 ευρω το χρονο να λεμε και την αληθεια.....

Εγω που εβαλα αεριο ειπα ενα χιλαρικακι το συστημα και ενα το ρεκτιφιε οποτε το βγαλει,μακαρι να αργησει αρκετα.Εις γνωση μου ολα αυτα για βλαβες κτλ.
Αλλα θυσιασα σε καποιο βαθμο την αξιοπιστια του αυτοκινητου.Παει η Ιαπωνικη μου αξιοπιστια! :D
Απλα με βενζινη δε θα εκανα τα χιλιομετρα αυτα.Εμενα αν μου παει 80000 και πανω θα δηλωσω ικανοποιημενος.

Και οσο αφορα τα ιαπωνικα επειδη εχουν φημη για την αξιοπιστια τους, ναι θα του βγαζε 300.000 χωρις προβλημα αλλα με βενζινη.Κοστος μεγαλο βεβαια που θα επρεπε να καλυψεις μεχρι εκει.Αυτο ειναι το μειον στην υποθεση.

Οποτε δικαιως διαμαρτυρεται ο ανθρωπος απλα θα σου πω φιλε μου να σκεφτεις οτι αν εμενες στη βενζινη θα ησουν πολυ περισσοτερο χαμενος οικονομικα παντα.

Απλα κανεις προφανως δε του πε ...''Φιλε θα θελει ρεκτιφιε καποια στιγμη να το ξερεις''.Εξου και ο θυμος φανταζομαι.Στανταρ σου ειπαν'' Παρτο βαλτο μην φοβασε τιποτα πατα το οσο θες''......Δεν γινεται ετσι δουλεια!Ο ανθρωπος πιαστηκε απροετοιμαστος και τωρα τρεχει και δε φτανει.

Για μενα οποιος βαζει θα πρεπει να υπολογιζει συστημα και κοστος ρεκτιφιε απο πριν να τα μαζεψει και να ειναι οκ οταν το αντιμετωπισει....

φιλε αν η απαντηση σου ειναι για την ερωτηση μου σου αναφερω τα εξης.
1. εγω ποτε δεν μιλησα για τα λεφτα που γλυτωσε παρα μονο για το πως ειναι σιγουρος οτι ο κινητηρας του με βενζινη θα εκανε 500.000km.
2. ποτε δεν χλευασα ανθρωπο που επαθε ζημια, αντιθετα ακομα και με αυους που εχω συγκρουστει στην ζημια τους βοηθησα οπως μπορουσα, αν ψαξεις για το μελος valsam και τις διαφωνιες μας θα καταλαβεις.
παμε τωρα στα αλλα.
1. σημερα με το διαδυκτιο και τις πληροφορειες του δεν υπαρχει το δεν γνωριζα, ας του εταξαν και παπαδες. οπως ξεκινησε να ψαχνει τωρα, ας το ειχε κανει και πριν την εγκατασταση.
2. αυτοι οι κινητηρες της mazda δεν ειναι προβληματικοι στο υγραεριο, της ford που φορανε τα mazda αρκετες φορες ειναι.
3. ακομα μια απορεια, τι σκατα του τσεκαραν στις βαλβιδες? δεν εβλαπαν οτι εκλειναν? τις ρυθμισαν ποτε αραγε? αν επεσε σε μηχανικο που δεν ξερει-δεν μπορει-δεν θελει να ρυθμισει βαλβιδες το υγραεριο φταιει? παλι δεν το εψαξε ομως.
τελος, πριν κατεβασουμε καπακι για επισκευη πρωτα τσεκαρουμε τις βαλβιδες και αν το καπελωτα ή τα ποτηρια δεν εχουν αλλο περιθωριο να κατεβουν τοτε προχωραμε στην επισκευη, εγινε αυτη η διαδικασια στον φιλο? μηπως τελικα δεν φταιει στο μεγαλυτερο ποσοστο της βλαβης (αν εχει τελικα βλαβη) το υγραεριο αλλα ο ανθρωπος που συντηρουσε το αυτοκινητο του? και μηπως με την δικαιολογια "με το υγραεριο χαλανε τα ατιμα" ειναι μια ευκαιρια να τον φορτωσουμε τον ανθρωπο?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό tripas » Δευτ 02 Νοέμ, 2015 22:56

Φίλε dk6 η γνωση είναι δύναμη .
H vialle λέει ότι αν βάλεις το σύστημα της στον κινητήρα σου δεν έχεις καμια εγγυηση απο αυτήν . Επιπλεόν η ΑΕΒ (Landirenzo, lovato κλπ) δεν ασχολήθηκε με τον κινητήρα σου.
Γεια να είμαι ειλικρίνης όσους ξέρω και ισχυουν τα δυο παραπάνω που σου είπα δεν έχουν περάσει τα 80.000km έβγαλαν πρόβλημα . Και λογικο είναι να είναι πολέμιοι της μετατροπής LPG όπως και εσυ.

Απο την άλλη ο ξάδελφος μου απο κατερίνη που έβαλε LPG πριν σχεδον 5 χροναι στον NFU και συστήμα N.I.G.S (δηλαδή όχι το κορυφαίο) έχει 140.000Km με LPG και 350.000Km συνολικά και δεν έχει ανήξει καπακι ακόμη.
Πιστεύω ότι κατααβες τώρα τι έφτεξε και είσαι σε αυτη την δυσάρεστη κατασταση.

Επιπλεον όπως πολύ σωστα είπε ο ήλιας ,ο μηχανικος που συντηρούσε το όχημα δεν έβλεπε τα διάκενα.
Τέλος το check engine δεν άναψε ποτέ του . Misfired δεν είχες?
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό donstefano » Τρί 03 Νοέμ, 2015 00:02

Προς το φιλο Ηλια.

Το μονο που αφορουσε το οτι εγραψα με δικο σου ποστ ηταν για τα 500000 χιλ και εγραψα την αποψη μου για αυτο, χωρις να σημαινει οτι ειμαι και 100% σωστος αλλα με τοσα Ιαπωνικα στο δρομο η φημη αυτη δεν υπαρχει τυχαια.

Κανενα αλλο θεμα ουτε ειχα ουτε εχω μαζι σου ουτε θελω να χω να ξεκαθαριζομαι!Πως να απανταω σε σενα για λεφτα πχ που λες χωρις να εχεις πει κατι!Πρεπει να ειμαι για το Δαφνι δηλαδη......

Αποψη μου γενικα ειναι να βοηθησουμε και ψυχολογικα εναν ανθρωπο που 1ον επαθε ζημια, 2ον μαλλον εχει πεσει σε εγκαταστατη οχι και τοσο σωστο,αναλυτικο ισως και οχι επαγγελματια 3ον το μην χρυσωνεται το χαπι (παει σε αυτους που το κανουν) χωρις να σημαινει οτι αναφερομαι σε καποιον εδω μεσα και 4ον επειδη ολοι δεν ειμαστε μαστορες να το ριχνουμε στον ιδιοκτητη(δε μιλαω για αμελειες και αδιαφορια πχ να γυρναει ο αλλος χωρις λαδια).Δεν ειναι ο καθενας γνωστης και ουτε την ψαχνει φουλ ουτε ειναι παντογνωστης.Απλα εμπιστευτηκε και την πατησε....Τοσο απλο.Και συ πχ αν πας σε ενα Δικηγορο και σου λεει παπατζες για ενα σοβαρο νομικο θεμα που πιθανον να εχεις αγνοια και την πατησεις?Καταλαβες το σκεπτικο μου?

Εγω παρεθεσα την αποψη μου για το θεμα γενικα και τη γνωμη μου να ξεκαθαριζομαι και απο κει και περα πιστευω δεν πρεπει ειτε εχει η δεν εχει κανενας τη μυγα να μυγιαζετε χωρις λογο....

Στο φορουμ καποιοι εχουν βοηθησει κοσμο και φαινεται αυτο και οσοι διαβαζουμε τα θεματα το βλεπουμε.

Απλα ας προτεινετε εσεις που ειστε του χωρου τι να κανει και κανενα καλο ρεκτιφιατζη κτλ να το φτιαξει να το χαει χωρις αλλα θεματα και πιστευω εχει και αυτος καταλαβει τα λαθη.

Edit Φιλε dk6 διαβασε προσεκτικα ολα αυτα που γραφει και ο Ηλιας και ο Τρυπας σχετικα με βαλβιδες ,μαστορες και αμαξια...Γνωμη μου εχεις πεσει θυμα φιλε...Και την πληρωνεις ακριβα....
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 03 Νοέμ, 2015 00:38

ο ρεκτιφιατζης πρεπει να ειναι συνεργατης του μηχανικου για ευνοητους λογους.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τρί 03 Νοέμ, 2015 15:51

Επειδή εγώ έγραψα "για ένα σκασμό λεφτά που κερδίζεις" με την χρήση Lpg σε σχέση με τη βενζίνα , προφανώς εμπλέκομαι στίς απαντήσεις σας ( εκτός του Ηλία )..

Λοιπόν φίλοι μου οι περισσότεροι απο εμάς γράφουμε ορμόμενοι απο τις δικές μας εμπειρίες και θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι απόλυτα κατανοητό ( εγώ πχ μετά απο 107000 χλμ με Lpg έως σήμερα , μόνο ένα σκασμό λεφτά έχω σώσει )..

Σε σχέση λοπόν με όσα παραπάνω γράφετε , μου είναι κοματάκι δύσκολο να πιστέψω ότι οι κατασκευαστές των συστημάτων υγραεριοκίνησης οι οποίοι πιστοποιούνται απο την EE , φτιάχνουν τα συστήματα τους για να γεμίσουν τούς δρόμους με αυτοκίνητα με κατεστραμένες βαλβίδες κλπ . κλπ..
Σε όσουν έχουν καταγραφεί προβλήματα , κάτι δεν έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες εγκατάστασης των κατασκευαστών τις ρυθμίσεις αντίστοιχα και - προφανώς - την τοποθέτηση του συστήματος σε όχήματα που δεν προτείνεται η εγκατάσταση./.και τέλος πιθανόν να μπλέξανε με εγκαταστάτη που πρίν ήτανε..βουλκανιζατέρ !!!.. :D :D :mrgreen: :mrgreen: :ymdevil: :ymdevil:

Αυτή είναι η δική μου άποψη αδέρφια , and no hard feelings..
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό dk6 » Τρί 03 Νοέμ, 2015 17:29

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι με την υγραεριοκίνηση καταστρέφεις πιο γρήγορα το αυτοκίνητό σου. Και ρύθμισεις να κάνεις κάθε μέρα εδώ θα καταλήξεις... Σε καμία περίπτωση όμως αν είχες βενζίνη και ένα καλώς συντηρημένο αμάξι. Εγώ νιώθω ντροπή για αυτό που έπαθα και έκανα στο αυτοκίνητο. Σαν κράτος εγώ δεν θα επέτρεπα τις μετατροπές. Τέλος πάντων γύρω στα 800-750 ευρώ είναι η ζημιά. Όταν θα τα βρω θα την κάνω. Ωστόσο όπως είπα και πάλι νιώθω πολύ άσχημα που την έπαθα έτσι. Υγραέριο σημαίνει για μένα πλέον αργός θάνατος του κινητήρα. Θες οικονομία; Πούλα το αμάξι σου και πάρε ένα 1000αρι βενζίνης ή ένα ντίζελ ή στην τελική με τα πολλά κυβικά σου πάνε συντηρητικά. Κρίμα και συγνώμη στην Μάζντα και στον Ιάπωνα κατασκευαστή... Έγκλημα έκανα με το κιτ υγραεριοκίνησης.. Μόνο αν είχα κανα αμάξι για να "παίζω" θα το έκανα και θα το περνούσα και μόνος μου.
dk6

Δημοσιευσεις: 45

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες