Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό viallesi » Πέμ 05 Νοέμ, 2015 14:11

NickSt έγραψε:Θα ήθελα και εγώ να πώ πως ότι περιγράφεται παραπάνω δεν είναι ο κανόνας , αλλά η εξαίρεση που τονίζει τον κανόνα . Πρέπει να στιγματίζονται αυτοί που συμπεριφέρεται έτσι και όχι συλλήβδην .

Σε καμία ανθρώπινη δραστηριότητα δεν είναι όλα "αγγελικά πλασμένα - ούτε στο κεφάλαιο υγραεριοκίνηση -
Επομένως και εμείς ως καταναλωτές όπως κάνουμε με οτιδήποτε αγοράζουμε ,
έτσι και στο θέμα μας " πρίν αγοράσουμε ψάχνουμε πολύ "...

Αυτή είναι η δική μου άποψη και εξυπακούεται ότι δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να συμφωνήσει...

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό LASERMARKGR » Σάβ 07 Νοέμ, 2015 20:35

dk6 έγραψε:Μου αρέσει που θέλετε να πείσετε τον εαυτό σας ότι όλα θα πάνε καλά επειδή προσέχετε! Θέλω να έχετε το θάρρος να μας γράψετε όταν έρθει η ώρα του πλανιαρίσματος... Κανένας δεν θα έβαζε άεριο αν ήξερε ότι κάποτε μετά από πολλά χιλιόμετρα οικονομίας θα πληρώσει γεμάτα 800 ευρώ για να ξαναφτιάξει το αμάξι του. Και όταν λέω φτίαξει εννοώ τέλεια συμπίεση πάνω αλλά η μηχανή κάτω γερασμένη από χιλιόμετρα... Οπότε τρέμουμε για πιστόνια ελατήρια κτλ αργότερα... Σε καμία περίπτωση δεν προτείνω την υγραεριοκίνηση στο αυτοκίνητο της δουλειάς σου εκτός και αν έχεις τα λεφτά να τα αλλάζεις σαν τα πουκάμισα. Θα θελουμε ένα τύπο κάθε μέρα να μας κάνει ρυθμίσεις με το λαπτοπ πριν πάμε στην δουλειά μας όπως στην φόρμουλα ένα.... Τέτοιο αυτοκίνητο δεν το θέλω.

Καλέ μου άνθρωπε, μήπως δεν υπολογίζεις κάτι σωστά και έχεις απογοητευτεί τόσο πολύ;
Λες ότι έχεις κάνει 75000 κμ με το υγραέριο, που σημαίνει ότι,

Αν τα έκανες με βενζίνη θα είχες ξοδέψει (υπολ. Με 8l/100km):
75000 X 8 / 100 = 6000l x 1,65 = 9.900,00 ευρώ

Τα έκανες με υγραέριο και έχεις ξοδέψει (υπολ. Με 9l/100km):
75000 X 9 / 100 = 6750l x 0,70 = 4.725,00 ευρώ

Άρα έχεις επωφεληθεί 9.900,00 – 4.725,00 = 5.175,00 ευρώ.

Μείον 1.000,00 ευρώ η τοποθέτηση του κιτ, φτάνουμε στις 4.175,00 ευρώ
Μείον 800,00 η ζημιά (που δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα υπήρχε αν δεν είχες κάνει την μετατροπή) ,φτάνουμε στις 3.375,00 ευρώ.

Στα 75000 κμ να βγάλουμε και 100,00 ευρώ κόστος συντήρησης κιτ (φίλτρο-έλεγχος), φτάνουμε στα 3.275,00 ευρώ

3.275,00 ευρώ σου έχουν μείνει στην τσέπη με επισκευασμένο το καπάκι σου και πας για άλλα 75000 κμ (με τα δεδομένα σου) για να κερδίσεις εύκολα άλλα 5.175,00 ευρώ.

Βρες ένα σωστό και τίμιο μηχανικό να σου βάλει το αμαξάκι σου σε μια σειρά και θα δεις ότι όλα θα πάνε καλά, είναι κρίμα να στεναχωριέσαι και να κατηγορείς ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της αυτοκίνησης, άλλωστε κανείς δεν μας υποχρέωσε (άμεσα ή έμμεσα) για τίποτα. Τα πάντα είναι επιλογή μας.

Φιλικά,

Στέφανος
Άβαταρ μέλους
LASERMARKGR

Δημοσιευσεις: 30

Δημοσίευσηαπό viallesi » Σάβ 07 Νοέμ, 2015 21:21

Φίλε Στέφανε πολύ αισιόδοξα τα νούμερα που δίνεις. Έχεις ανεβάσει πολύ το μέσο όρο βενζίνης και έχεις κατεβάσει τον μέσο όρο υγραερίου. Επίσης έχεις αφαιρέσει εντελώς τον παράγοντα βενζίνη που καις έτσι και αλλιώς με το υγραέριο. Το έγραψα και λίγο νωρίτερα ότι το κέρδος είναι 500 ευρώ κάθε 10000 χλμ με τα νούμερα κατανάλωσης που περιέγραψες. Με λίγα λόγια το κέρδος του είναι 3750-1900=1850.
viallesi

Δημοσίευσηαπό LASERMARKGR » Σάβ 07 Νοέμ, 2015 22:10

viallesi έγραψε:Φίλε Στέφανε πολύ αισιόδοξα τα νούμερα που δίνεις. Έχεις ανεβάσει πολύ το μέσο όρο βενζίνης και έχεις κατεβάσει τον μέσο όρο υγραερίου. Επίσης έχεις αφαιρέσει εντελώς τον παράγοντα βενζίνη που καις έτσι και αλλιώς με το υγραέριο. Το έγραψα και λίγο νωρίτερα ότι το κέρδος είναι 500 ευρώ κάθε 10000 χλμ με τα νούμερα κατανάλωσης που περιέγραψες. Με λίγα λόγια το κέρδος του είναι 3750-1900=1850.

Μπορεί να κάνω και λάθος!

υ.γ. Γενικά είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. ;)
Άβαταρ μέλους
LASERMARKGR

Δημοσίευσηαπό viallesi » Σάβ 07 Νοέμ, 2015 23:03

LASERMARKGR έγραψε:
viallesi έγραψε:Φίλε Στέφανε πολύ αισιόδοξα τα νούμερα που δίνεις. Έχεις ανεβάσει πολύ το μέσο όρο βενζίνης και έχεις κατεβάσει τον μέσο όρο υγραερίου. Επίσης έχεις αφαιρέσει εντελώς τον παράγοντα βενζίνη που καις έτσι και αλλιώς με το υγραέριο. Το έγραψα και λίγο νωρίτερα ότι το κέρδος είναι 500 ευρώ κάθε 10000 χλμ με τα νούμερα κατανάλωσης που περιέγραψες. Με λίγα λόγια το κέρδος του είναι 3750-1900=1850.

Και πολύ καλά κανεις! Πάντα να είσαι αισιόδοξος.
viallesi

Δημοσίευσηαπό LASERMARKGR » Κυρ 08 Νοέμ, 2015 12:59

viallesi έγραψε:
LASERMARKGR έγραψε:

Αν χάσουμε την αισιοδοξία μας δεν κάνουμε τίποτα!
Το έχω αρχή μου σε ότι κάνω και Δόξα Τώ Θεώ, όλα μου πάνε καλά!

Άσχετο, αυτό που έγραψα παραπάνω με τις τιμές/λ καυσίμου είναι από τα στατιστικά στοιχεία που μου βγάζει το πρόγραμμα της μηχανογράφησης που έχω στη δουλειά μου, από τότε που έβαλα υγραέριο στο πρώτο μου αυτοκίνητο (doblo 1,4 8v) καταχωρώ όλα τα τιμολόγια αναλυτικά, φπα, καθαρή αξία, λίτρα. Το ξανατσέκαρα για να είμαι σίγουρος και πράγματι αυτός είναι ο μέσος όρος με +/- 5%
Άβαταρ μέλους
LASERMARKGR

Δημοσίευσηαπό viallesi » Κυρ 08 Νοέμ, 2015 15:30

LASERMARKGR έγραψε:
viallesi έγραψε:
LASERMARKGR έγραψε:

Αν χάσουμε την αισιοδοξία μας δεν κάνουμε τίποτα!
Το έχω αρχή μου σε ότι κάνω και Δόξα Τώ Θεώ, όλα μου πάνε καλά!

Άσχετο, αυτό που έγραψα παραπάνω με τις τιμές/λ καυσίμου είναι από τα στατιστικά στοιχεία που μου βγάζει το πρόγραμμα της μηχανογράφησης που έχω στη δουλειά μου, από τότε που έβαλα υγραέριο στο πρώτο μου αυτοκίνητο (doblo 1,4 8v) καταχωρώ όλα τα τιμολόγια αναλυτικά, φπα, καθαρή αξία, λίτρα. Το ξανατσέκαρα για να είμαι σίγουρος και πράγματι αυτός είναι ο μέσος όρος με +/- 5%

Και εγώ έτσι το υπολογίζω!!! Φαντάζομαι ότι η διαφορά θα είναι ότι έχουμε μετρήσεις από διαφορετικά διαστήματα όποτε είναι και λογικό.
viallesi

Δημοσίευσηαπό dk6 » Κυρ 08 Νοέμ, 2015 19:42

Έδωσα μια κατάλληλη απάντηση εκεί που έπρεπε... και έφαγα το προβλεπόμενο ban - kick.... πάμε παρακάτω...
Όταν ο Έλληνας σταματήσει να είναι ψωρο-περήφανος τότε ίσως παραδεχτεί κάποια πράματα και σώσει κάνα συναθρωπό του.
Τα νούμερά σας όσο και να μου τα υπολογίζετε εγώ ξέρω για τον εαυτό μου ότι δεν άξιζε τελικά να χαλάσω το αυτοκίνητό μου.
Επισημαίνω ακόμη μια φορά ότι κανένας εγκαταστάσης που ρώτησα και τελικά έβαλα το κιτ δεν με προειδοποίησε ότι κάποτε θα χρειαστώ πλανιάρισμα βαλβίδων... ακόμη και αν το ρύθμιζα πρόσεχα κτλ...
Εγώ σαν μηχανικός και άνθρωπος που σέβεται την περιουσία του δεν πρόκειται να ξανα-ασχοληθώ με την υγραεριοκίνηση γνωρίζοντας ότι καταστρέφει το μοτέρ.
Όταν μάθετε κάποιοι να παραδέχεστε κάποια πράματα ο κόσμος θα γίνει πολύ καλύτερος....
dk6

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό NickSt » Κυρ 08 Νοέμ, 2015 21:27

"Μάστορα" , μας λές τι "μηχανικός" είσαι ????
..και όπως σου είπε και κάποιος άλλος ,
,,ξήλωσε το "πάρτο αγκαλιά" και ξεκουβάλα και άσε εμάς να "τραβιόμαστε"..

Κόφτο , σε πήρανε χαμπάρι....
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό dk6 » Κυρ 08 Νοέμ, 2015 22:10

NickSt έγραψε:"Μάστορα" , μας λές τι "μηχανικός" είσαι ????
..και όπως σου είπε και κάποιος άλλος ,
,,ξήλωσε το "πάρτο αγκαλιά" και ξεκουβάλα και άσε εμάς να "τραβιόμαστε"..

Κόφτο , σε πήρανε χαμπάρι....

Πολλά τα κιλά σου.. δείξε λίγο επίπεδο επιτέλους!

Πού διαφωνείς στο ότι εγώ δεν το άκουσα ποτέ από κανέναν για το πλανιάρισμα βαλβίδων??? Πού κολλάς?

Υγραεριοκίνηση σημαίνει πλέον πλανιάρισμα βλαβίδων σε κάποιο διάστημα για μένα! Μπορείς να ζήσεις με αυτό?
dk6

Δημοσιευσεις: 45

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 36 επισκέπτες