Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό fokion » Κυρ 08 Νοέμ, 2015 22:19

dk6 έγραψε:Υγραεριοκίνηση σημαίνει πλέον πλανιάρισμα βλαβίδων σε κάποιο διάστημα για μένα!

Χμμμ.. και ναι και οχι... εξαρταται....

Στο ξαναειπα - οντως - το υγραεριο ΔΕΝ ειναι για ολους τους κινητηρες... Απλό.
Καποιοι κινητηρες δε καταλαβαινουν Χριστό
καποιοι ειναι ευαισθητοι με με "ματζουνια και κολπα" προσπαθουν οχι να μην παθουν ζημια, αλλα να την παθουν ΠΟΛΥ μετα το brake even.

Και ειδικά οσο "πισω" πηγαινουμε στην ημερομηνια/ τεχνολογια κατασκευης τοσο... "λαθος" ειναι η αποψη σου...

Αν τωρα οταν το εβαλες "δε στα ειπαν"..... φταινε 80%... Αλλα ενα 20% φταις κι εσυ που δε "ψαχτηκες" πριν και ψαχτηκες "μετα".....
( οκ μη κολλησεις στο ποσοστό, καντο και 99% αμα θες...)

Τελος παντων..
Καταλαβαινω οτι εχει διαταραχτει εντονοτατα η ψυχικη σου ηρεμια κι οτι να λεμε δεν.....
Γι αυτο και σου ειπα ξυλωστο
Απο το να παθεις κανα εγκεφαλικό καλυτερα να βαζεις βενζινα κι οσο παει....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό dk6 » Κυρ 08 Νοέμ, 2015 22:24

fokion έγραψε:
dk6 έγραψε:Υγραεριοκίνηση σημαίνει πλέον πλανιάρισμα βλαβίδων σε κάποιο διάστημα για μένα!

Χμμμ.. και ναι και οχι... εξαρταται....

Στο ξαναειπα - οντως - το υγραεριο ΔΕΝ ειναι για ολους τους κινητηρες... Απλό.
Καποιοι κινητηρες δε καταλαβαινουν Χριστό
καποιοι ειναι ευαισθητοι με με "ματζουνια και κολπα" προσπαθουν οχι να μην παθουν ζημια, αλλα να την παθουν ΠΟΛΥ μετα το brake even.

Και ειδικά οσο "πισω" πηγαινουμε στην ημερομηνια/ τεχνολογια κατασκευης τοσο... "λαθος" ειναι η αποψη σου...

Αν τωρα οταν το εβαλες "δε στα ειπαν"..... φταινε 80%... Αλλα ενα 20% φταις κι εσυ που δε "ψαχτηκες" πριν και ψαχτηκες "μετα".....
( οκ μη κολλησεις στο ποσοστό, καντο και 99% αμα θες...)

Τελος παντων..
Καταλαβαινω οτι εχει διαταραχτει εντονοτατα η ψυχικη σου ηρεμια κι οτι να λεμε δεν.....
Γι αυτο και σου ειπα ξυλωστο
Απο το να παθεις κανα εγκεφαλικό καλυτερα να βαζεις βενζινα κι οσο παει....

Απλά θα φτιαχτεί και θα πουληθεί το αυτοκίνητο.... Βλέπεις καμιά αμαρτία σε αυτό? Εις γνώση σου θα αγόραζες ένα τέτοιο αυτοκίνητο? Με ειλικρίνεια σε παρακαλώ απάντησε...
dk6

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό NickSt » Κυρ 08 Νοέμ, 2015 22:29

Φωκίωνα καλησπέρα ,

Εγώ και ο Maev καταλάβαμε , εσύ τί ????
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό fokion » Κυρ 08 Νοέμ, 2015 22:30

Τεχνικά μιλώντας, αν φτιαχτει ΚΑΛΑ ( κι εδω ειναι το πρωτο θεμα δυστυχως ) προσωπικά ΔΕΝ θα το πουλαγα....

Γιατι οντως εχει χασει μεταπωλιτική αξια αφου ανοιχτηκε ο κινητηρας.

Συνδιαζοντας λοιπον τα 2 παραπανω οπως σου ειπα εγω θα το κρατουσα ΚΑΙ θα ξανα-εβαζα υγραεριο ( οκ βιτσιο ειναι αυτο επετρεψε μου.... ) ΑΛΛΑ, ξαναλεω ΑΛΛΑ σε εγκαταστατη ΓΝΩΣΤΗ και οχι επειδη ειτε ηταν ο φτυνότερος ειτε φιλος του φιλου ειται απλώς "καλο παιδι"

Εν κατακλιδι
Στη θεση σου θα το εφτιαχνα ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ γιατι ειναι ενα καλο αυτοκινητο ασφαλες και "σκοτονοντας το" θα παρεις "κουβα" εκτος αν εχεις λεφτα καβατζα...

Σου ειπα εγω θα ξαναβαζα και υγραεριο με οτι ειπα πιο πανω- εσυ κρατα το βενζινα και "ξεχνα οτι εγινε"

Δεν αξιζει... Εχουμε αλλες πιο σοβαρες σκοτουρες........
Τελευταία επεξεργασία από fokion και Κυρ 08 Νοέμ, 2015 22:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό fokion » Κυρ 08 Νοέμ, 2015 22:32

NickSt έγραψε:Φωκίωνα καλησπέρα ,

Καλησπερα.

Απλά ως φυση αισιοδοξο ατομο δεν πιστευω οτι ΟΛΟΙ οι "καμμενοι" ειναι κακοπροεραιτοι και "στοκοι"...

Υπαρχουν και οι απλώς "καμμενοι" που καποιος τους πουλησε φουμαρα για μεταξωτες κορδελες...
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό dk6 » Κυρ 08 Νοέμ, 2015 22:35

fokion έγραψε:
NickSt έγραψε:Φωκίωνα καλησπέρα ,

Καλησπερα.

Απλά ως φυση αισιοδοξο ατομο δεν πιστευω οτι ΟΛΟΙ οι "καμμενοι" ειναι κακοπροεραιτοι και "στοκοι"...

Υπαρχουν και οι απλώς "καμμενοι" που καποιος τους πουλησε φουμαρα για μεταξωτες κορδελες...

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου fokion! Σε συγχαίρω για την ικανότητά σου να συζητήσεις και όχι να ειρωνεύεσαι. NickSt κατάλαβα και γω για σένα n/c (no comment - ουδέν σχόλιο)
dk6

Δημοσίευσηαπό NickSt » Δευτ 09 Νοέμ, 2015 12:39

Και πολύ καλά κάνεις n/c .

Με τη σειρά μου , σου λέω "άντε γειά" , τζάμπα ασχολήθηκα , έχω όντως πιο σοβαρά πράγματα να κάνω .
Όσο για το "επίπεδο" σου , σου το χαρίζω - δεν μου κάνει..
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό dk6 » Πέμ 12 Νοέμ, 2015 23:16

NickSt έγραψε:Και πολύ καλά κάνεις n/c .

Με τη σειρά μου , σου λέω "άντε γειά" , τζάμπα ασχολήθηκα , έχω όντως πιο σοβαρά πράγματα να κάνω .

είσαι κούκλος εσύ και έχεις πάντα δίκιο... πάμε παρακάτω...

Έγινε η επισκευή του αυτοκινήτου με συνολικό κόστος 820 ευρώ... μπήκαν οι κλασσικές βαλβίδες. Αυτά περί βαλβίδων υγραερίου είναι παραμύθια όπως με πληροφόρησε ο έμπιστος μηχανικός μου. Η λειτουργία του κινητήρα επανήλθε όπως ήταν καινούργιο! Το κιτ υγραεριοκίνησης δεν το αφαίρεσα αλλά ωστόσο θα σταματήσω να το χρησιμοποιώ. Λειτουργεί κανονικά πάλι το υγραέριο αλλά όπως είπαμε και ο αργός πάλι θάνατος του κινητήρα. Βενζίνη και πάλι βενζίνη. Την πάθαμε αλλά τουλάχιστον είχα το θάρρος να προειδοποιήσω και άλλους... σε αντίθεση περίπτωση με τους εγκαταστάτες που ποτέ δεν προειδοποίησαν κανέναν. Περιμένω και σε άλλους να μιλήσουν για αντίστοιχα προβλήματα χωρίς να πέφτει λογοκρισία. Πατέντες τέλος. :ymparty:
dk6

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Πέμ 12 Νοέμ, 2015 23:39

dk6 έγραψε:

Έγινε η επισκευή του αυτοκινήτου με συνολικό κόστος 820 ευρώ... μπήκαν οι κλασσικές βαλβίδες. Αυτά περί βαλβίδων υγραερίου είναι παραμύθια όπως με πληροφόρησε ο έμπιστος μηχανικός μου. Η λειτουργία του κινητήρα επανήλθε όπως ήταν καινούργιο! Το κιτ υγραεριοκίνησης δεν το αφαίρεσα αλλά ωστόσο θα σταματήσω να το χρησιμοποιώ. Λειτουργεί κανονικά πάλι το υγραέριο αλλά όπως είπαμε και ο αργός πάλι θάνατος του κινητήρα. Βενζίνη και πάλι βενζίνη. Την πάθαμε αλλά τουλάχιστον είχα το θάρρος να προειδοποιήσω και άλλους... σε αντίθεση περίπτωση με τους εγκαταστάτες που ποτέ δεν προειδοποίησαν κανέναν. Περιμένω και σε άλλους να μιλήσουν για αντίστοιχα προβλήματα χωρίς να πέφτει λογοκρισία. Πατέντες τέλος. :ymparty:

Να ρωτήσω κάτι, αφού ανοιχτηκε ο κινητήρας, πέρα τις βαλβίδες διαπιστώθηκε κάποια άλλη ζημιά/φθορά έστω και σε πρώιμο στάδιο, πχ πιστόνια πετσικαρισμένα, φθαρμένα δαχτυλίδια, γρατζουνιές/διάβρωση των κυλίνδρων, φαγωμένες έδρες κτλ;
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό dk6 » Πέμ 12 Νοέμ, 2015 23:49

apagogeas έγραψε:
dk6 έγραψε:

Να ρωτήσω κάτι, αφού ανοιχτηκε ο κινητήρας, πέρα τις βαλβίδες διαπιστώθηκε κάποια άλλη ζημιά/φθορά έστω και σε πρώιμο στάδιο, πχ πιστόνια πετσικαρισμένα, φθαρμένα δαχτυλίδια, γρατζουνιές/διάβρωση των κυλίνδρων, φαγωμένες έδρες κτλ;

ευτυχώς είμασταν χάλια μόνο στο θέμα των βαλβίδων... 2 κίλυνδροι είχαν χάσει την συμπίεση τους... έτσι ξεκίνησε η όλη διαδικασία επισκευής
dk6

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 36 επισκέπτες