Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό tripas » Κυρ 15 Νοέμ, 2015 22:35

Εγω προσωπικά την λέξη βλάβη δεν την χρησιμοποιησα είπα προβληματα και απο ότι βλέπεις στην 6 σελίδα αναφέρει "Overview injector module problems" και παρακάτω "Overview petrol fuel gauge problems" κλπ

Επειδή βλέπω ότι γουστάρεις τα manual
http://www.brcgasequipment.ua/documents/insrtuktion/Opel/Insignia18iE5_FSG004001P_it.pdf

για δες αν ο εγκαταστάτης σου τοποθέτησε τα ακροφύσια αερίου στις σωστες μοιρες.
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό mazda3 » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 00:09

tripas έγραψε:Φίλοι επειδή μου την πέσατε όλοι μαζι θα σας απαντήσω σε όλους

Φίλε apagogeas για το corsa D δες αυτο το link
http://www.ebay.co.uk/itm/VAUXHALL-ASTRA-CORSA-1-0-1-2-1-4-TAPPET-LIFTER-X10XE-Z10XE-Z12XE-X14XE-Z14XEP-/131513299170?hash=item1e9ecdb0e2:g:bicAAOSwcwhVMOa0

για σενα NickSt έχω http://gazeo.pl/dlaczego-lpg/Jaki-samochod-pod-LPG,artykul,8260.html για προβληματισμο

φίλε fokion πως καταλαβές ότι είναι του 2010 ?
Αν είναι έτσι αυτος είναι πιο ανανεωμένος πινακας προβλημάτων της prins 10-2011 και δεν αναφέρεται μονο για στις βαλβίδες http://amrautos.co.uk/database_problem_cars.pdf διστυχως οι εγκαταστάτες έχουν του 2015

Φίλε mazda 3 είσαι και εσυ μέσα στον παραπάνω κατάλογο δες τι λέει μήπως και τελικα δεν φταίει ο "μαπας" ο εγκαταστατης.

Τέλος Ναι δεν το υπογράφω για τα 70.000Km ήδη ο mazda3 μου διέψευσε την δαισθηση του συνέβει στα 66.000km και σε κάποιον άλλο μπορεί να συμβεί στα 76.000Km (το απεύχομαι προσωπικά) τι να κάνω

Φίλε μου tripas απ ότι κατάλαβα στον κατάλογο υπάρχει μια αναφορά από πελάτη με πάνω από 60000χλμ με πρόβλημα στις βαλβίδες και έδρες.. Τι εννοείς για τον 'μάπα' τον εγκατάσταση μου?
mazda3

Δημοσιευσεις: 28

Δημοσίευσηαπό tripas » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 00:19

Δεν ενοώ ότι είναι μαπας ο εγκαταστατης σου , αλλα πολλές φορές εδω μέσα στο forum έχει γραφτει ότι κάποια βλάβη θα αποφευγονταν αν ο αλφα ή ο βήτα γαματος εγκαταστατης την έκανε ή αν εμπαινε το τάδε συστημα κλπ.
Όσο για την μια αναφορα μην παίρνεις και όρκο ......... δεν κάθονται να εκδωσουν τέτοιες νόρμες για 1 ή 2 περιπτώσεις.
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσίευσηαπό mazda3 » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 00:34

tripas έγραψε:Δεν ενοώ ότι είναι μαπας ο εγκαταστατης σου , αλλα πολλές φορές εδω μέσα στο forum έχει γραφτει ότι κάποια βλάβη θα αποφευγονταν αν ο αλφα ή ο βήτα γαματος εγκαταστατης την έκανε ή αν εμπαινε το τάδε συστημα κλπ.
Όσο για την μια αναφορα μην παίρνεις και όρκο .........

Δηλαδη το πρόβλημα στις βαλβίδες στατιστικά για το δικό μου αμάξι αργά ή γρήγορα θα εμφανιζοταν έτσι δεν ειναι ? Ίσως γι αυτό ο εγκατάστατης μου κατευθείαν μου είπε αυτό και δεν ήθελε να ψάξει μήπως φταίει κάτι άλλο.. Εξάλλου μου είπε ότι το ίδιο του προέκυψε και σε ένα Mazda6 πριν λίγο καιρό.. Το έχει ξαναδεί το έργο..εγω πάντως δεν δούλευα το γκάζι πολύ.. Κυρίως σε μεγάλες αποστάσεις.. Από τα 66000χλμ μπορεί και τα μισά να είναι με βενζίνη.. Κάθε 65000χλμ θα εχω τα ίδια προβλήματα? Ακόμα και αν δεν ξαναδουλεψω το αέριο?
mazda3

Δημοσίευσηαπό tripas » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 00:58

Φίλε mazda3 ΜΟΝΟ το mazda3 , mazda6 και mazda MPV έχουν αυτο το θέμα με τις βαλβίδες ολα τα άλλα είναι super για μετατροπη LPG.
Αυτο που αναφερεις για τα ποσα πραγματικά χιλιομετρα είναι με LPG ήθελα και εγω να σε ρωτήσω διοτι πολυ δεν το έχουν ποτε αναφέρει. Αν κάνεις ένα καλο ρεκτιφιε με την βενζίνη δεν θα έχεις αυτο το θέμα. Φυσικά αν το δουλεύες αναποδα μπορεί και να κέρδιζες κάποια χιλιομετρα πριν εμφανιστεί η βλαβη ,με την προυποθεση ότι το πλακωνες στον ανοιχτο δρόμο.
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 01:10

mazda3 έγραψε:
apagogeas έγραψε:
mazda3 έγραψε:
mazda3 έγραψε:Γεια χαρα σε ολους.
Ειμαι κατοχος ενος mazda3 1.6 με υγραεριο GFI. Εχει 183.000 χλμ απο τα οποια με το αεριο τα 66.000 με αεριο.. Πριν λιγες μερες αρχισε να ρεταρει πολυ (το πρωι κυριως) και γενικα οποτε ειναι στο ρελαντι καθως και δεν ξεκιναει με δυναμη.. Πηγα στο συνεργειο που κανω το σερβις (εκει εβαλα και το υγραεριο) και αφου αρχικα μου αλλαξε τα μπουζι (τα ειχα αλλαξει πριν ενα μηνα περιπου) παρατηρησε οτι κανει το ιδιο και μου ειπε οτι 2 κυλινδροι εχουν χαλασει και πρεπει να ανοιχτει το καπακι και να παει για ρυθμιση βαλβιδων και οτι προκυψει..Εγω παρατηρω οτι ναι μεν παλι ρεταρει αλλα πολυ λιγοτερο απ οτι πριν την αλλαγη των μπουζι..Μηπως φταει κατι αλλο και δεν ειναι οι βαλβιδες ?

Ευχαριστω πολυ

Αν το καθυστερήσω καμιά βδομάδα να το φτιάξω υπάρχει πρόβλημα? Τώρα το δουλεύω μόνο στη βενζίνη..

Πριν κάνεις άνοιγμα μηχανής, δες τους πολλαπλασιαστές μήπως έχουν αρχίσει να χάνουν απόδοση. Το ότι βελτιώθηκε με την αλλαγή μπουζί προς τα εκεί δείχνει σε μεγάλο βαθμό. Οποσδήποτε μέτρα και συμπίεση μετά τον έλεγχο του πολ/σιαστή και σίγουρα πάρε και 2η γνώμη από άλλο συνεργείο πριν ανοίξεις μηχανή. Όταν λειτουργείς βενζίνη στο κάνει; Αν όχι, τότε δες για μπουκωμένα μπεκ όπως και γενικά πολλά μπορεί να είναι πέρα από βαλβίδες. Δες όλα τα άλλα πρώτα και μετά τις βαλβίδες.

Το κάνει και με τη βενζίνη...συμπίεση ποίου πράγματος να μετρήσω?

Στους κυλίνδρους, αν δε το έχει ήδη κάνει ο μάστορας αλλά δε το αναφέρεις οπότε το επισημαίνω.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό mazda3 » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 09:42

tripas έγραψε:Φίλε mazda3 ΜΟΝΟ το mazda3 , mazda6 και mazda MPV έχουν αυτο το θέμα με τις βαλβίδες ολα τα άλλα είναι super για μετατροπη LPG.
Αυτο που αναφερεις για τα ποσα πραγματικά χιλιομετρα είναι με LPG ήθελα και εγω να σε ρωτήσω διοτι πολυ δεν το έχουν ποτε αναφέρει. Αν κάνεις ένα καλο ρεκτιφιε με την βενζίνη δεν θα έχεις αυτο το θέμα. Φυσικά αν το δουλεύες αναποδα μπορεί και να κέρδιζες κάποια χιλιομετρα πριν εμφανιστεί η βλαβη ,με την προυποθεση ότι το πλακωνες στον ανοιχτο δρόμο.

Τα 2μιση χρονια που εχω το γκαζι σχεδον καθε εβδομαδα γυρω στα 150 χμλ τα εκανα σε εθνικη με 140 χλμ/ωρα κατα μεσο ορο... Εννοεις οτι θα επρεπε να κανω περισσοτερα χλμ με το γκαζι αφου θα εμφανιζοταν το προβλημα ετσι και αλλιως ?
mazda3

Δημοσίευσηαπό mazda3 » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 09:47

apagogeas έγραψε:
mazda3 έγραψε:
apagogeas έγραψε:
mazda3 έγραψε:
mazda3 έγραψε:Γεια χαρα σε ολους.
Ειμαι κατοχος ενος mazda3 1.6 με υγραεριο GFI. Εχει 183.000 χλμ απο τα οποια με το αεριο τα 66.000 με αεριο.. Πριν λιγες μερες αρχισε να ρεταρει πολυ (το πρωι κυριως) και γενικα οποτε ειναι στο ρελαντι καθως και δεν ξεκιναει με δυναμη.. Πηγα στο συνεργειο που κανω το σερβις (εκει εβαλα και το υγραεριο) και αφου αρχικα μου αλλαξε τα μπουζι (τα ειχα αλλαξει πριν ενα μηνα περιπου) παρατηρησε οτι κανει το ιδιο και μου ειπε οτι 2 κυλινδροι εχουν χαλασει και πρεπει να ανοιχτει το καπακι και να παει για ρυθμιση βαλβιδων και οτι προκυψει..Εγω παρατηρω οτι ναι μεν παλι ρεταρει αλλα πολυ λιγοτερο απ οτι πριν την αλλαγη των μπουζι..Μηπως φταει κατι αλλο και δεν ειναι οι βαλβιδες ?

Ευχαριστω πολυ

Αν το καθυστερήσω καμιά βδομάδα να το φτιάξω υπάρχει πρόβλημα? Τώρα το δουλεύω μόνο στη βενζίνη..

Πριν κάνεις άνοιγμα μηχανής, δες τους πολλαπλασιαστές μήπως έχουν αρχίσει να χάνουν απόδοση. Το ότι βελτιώθηκε με την αλλαγή μπουζί προς τα εκεί δείχνει σε μεγάλο βαθμό. Οποσδήποτε μέτρα και συμπίεση μετά τον έλεγχο του πολ/σιαστή και σίγουρα πάρε και 2η γνώμη από άλλο συνεργείο πριν ανοίξεις μηχανή. Όταν λειτουργείς βενζίνη στο κάνει; Αν όχι, τότε δες για μπουκωμένα μπεκ όπως και γενικά πολλά μπορεί να είναι πέρα από βαλβίδες. Δες όλα τα άλλα πρώτα και μετά τις βαλβίδες.

Το κάνει και με τη βενζίνη...συμπίεση ποίου πράγματος να μετρήσω?

Στους κυλίνδρους, αν δε το έχει ήδη κάνει ο μάστορας αλλά δε το αναφέρεις οπότε το επισημαίνω.

Φιλε μου ο μαστορας με το που αλλαξε μπουζι και ειδε οτι κανει το ιδιο πραγμα αμεσως ειπε για τις βαλβιδες.. Τον προηγουμενο μηνα εκανα σερβις και μου ειχε αναψει λαμπακι μηχανης, αλλα το κοιταξε εκανε και μια αναβαθμιση στον εγκεφαλο του γκαζιου και δεν ειπε πως ειχε κατι..μετα το σερβις το λαμπακι εσβησε και μετα απο λιγες μερες εμφανιστηκε το προβλημα που ανεφερα..
mazda3

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 10:24

mazda3 έγραψε:Φιλε μου ο μαστορας με το που αλλαξε μπουζι και ειδε οτι κανει το ιδιο πραγμα αμεσως ειπε για τις βαλβιδες.. Τον προηγουμενο μηνα εκανα σερβις και μου ειχε αναψει λαμπακι μηχανης, αλλα το κοιταξε εκανε και μια αναβαθμιση στον εγκεφαλο του γκαζιου και δεν ειπε πως ειχε κατι..μετα το σερβις το λαμπακι εσβησε και μετα απο λιγες μερες εμφανιστηκε το προβλημα που ανεφερα..

Γι'αυτό στα είπα όλα αυτά, γιατί κατευθείαν σου μίλησε για βαλβίδες. Άρα όπως λες ΔΕΝ είδε τη κατάσταση του πολ/σιαστή να δει πχ αν τα ρεύματα είναι σωστά. Πως λέει για βαλβίδες χωρίς να έχει αποκλείσει αυτό; Αν θες μια συμβουλή, πήγαινε σε ένα άλλο συνεργείο να δουν συνολικά τι παίζει.
Όταν χαλάνε λόγω VSR οι βαλβίδες, σταδιακά πέφτει η απόδοση, εδώ λες ότι ξαφνικά ξεκίνησε. Δες πολ/σιαστή (ρεύματα δηλαδή), συμπίεση κυλίνδρων, trims μήπως έχουν ξεφύγει (αφού είχες λαμπάκια που δε τα ανέφερες πριν). Έχει δρόμο μέχρι να φτάσετε στο συμπέρασμα ότι φταίνε όντως οι βαλβίδες.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό mazda3 » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 14:11

apagogeas έγραψε:
mazda3 έγραψε:Φιλε μου ο μαστορας με το που αλλαξε μπουζι και ειδε οτι κανει το ιδιο πραγμα αμεσως ειπε για τις βαλβιδες.. Τον προηγουμενο μηνα εκανα σερβις και μου ειχε αναψει λαμπακι μηχανης, αλλα το κοιταξε εκανε και μια αναβαθμιση στον εγκεφαλο του γκαζιου και δεν ειπε πως ειχε κατι..μετα το σερβις το λαμπακι εσβησε και μετα απο λιγες μερες εμφανιστηκε το προβλημα που ανεφερα..

Γι'αυτό στα είπα όλα αυτά, γιατί κατευθείαν σου μίλησε για βαλβίδες. Άρα όπως λες ΔΕΝ είδε τη κατάσταση του πολ/σιαστή να δει πχ αν τα ρεύματα είναι σωστά. Πως λέει για βαλβίδες χωρίς να έχει αποκλείσει αυτό; Αν θες μια συμβουλή, πήγαινε σε ένα άλλο συνεργείο να δουν συνολικά τι παίζει.
Όταν χαλάνε λόγω VSR οι βαλβίδες, σταδιακά πέφτει η απόδοση, εδώ λες ότι ξαφνικά ξεκίνησε. Δες πολ/σιαστή (ρεύματα δηλαδή), συμπίεση κυλίνδρων, trims μήπως έχουν ξεφύγει (αφού είχες λαμπάκια που δε τα ανέφερες πριν). Έχει δρόμο μέχρι να φτάσετε στο συμπέρασμα ότι φταίνε όντως οι βαλβίδες.

Ελεγχο ρευματων εκανε οταν αλλαξε τα μπουζι μου ειπε πριν λιγο..Δυστυχως πιστευω οτι εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με τον φιλο dk6 (σελ.41) που εχει mazda6 αφου εχω ακριβως τα ιδια συμπτωματα.. Το κακο ειναι οτι δεν υπαρχουν ανταλακτικα βαλβιδων για mazda3 και πρεπει να γινει ρεκτιφιε απ οτι μου ειπε ο μαστορας.. Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου φιλε μου..
mazda3

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες