Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό astam » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 16:54

Φίλε tripas το mondeo 1.8 είναι το πιο "ευαίσθητο" από όλα? Ήξερα ότι είναι ευαίσθητο αλλά ότι είναι μια κατηγορία απο μόνο του δεν το γνώριζα. Τόσο πολύ πια? Αν και η brc έχει manual για το συγκεκριμένο μοντέλο http://www.brcgasequipment.ua/documents/insrtuktion/Ford/Mondeo_18i_CHBB_E4_SQ_it.pdf

Και επειδή όλοι λένε την άποψή τους ας παραθέσω και εγώ τη δική μου.
Το κακό, κατ' εμέ, ξεκινά με τους εγκαταστάτες (ειδικά στην επαρχία) οι οποίοι ότι όποιο αμάξι και να τους πας θα σου πουν "μια χαρά παίρνει υγραέριο", "δεν έχει κανένα θέμα", "δεν χρειάζεται ψεκασμούς βενζίνης αυτά είναι γι' αυτούς που δε ξέρουν να τα ρυθμίσουν σωστά", "με τους ψεκασμούς βενζίνης μπορεί να τρυπήσει πιστόνι" και άλλα τέτοια ωραία που έχω ακούσει εδώ και ένα χρόνο που ψάχνομαι για το mondeo. Σε αυτή την περίπτωση αν εγώ πάω με "κλειστά μάτια" σε έναν τέτοιο "επαγγελματία" και μετά από x χιλίομετρα πάθω τη ζημιά τι θα γυρίσω να πω? Λογικά ότι το υγραέριο φταίει για όλα εκτός και αν ο "εγκαταστάτης" μου το πασάρει έτσι ώστε να με πείσει ότι εγώ φταίω ότι π.χ. το ζόριζα ούτως ώστε να αποποιηθεί και ο ίδιος των δικών του ευθυνών.
Επειδή όμως ξέρω και από προσωπική εμπειρία (golf III με 100.000+Km με υγραέριο με υδραυλικές βαλβίδες όπου και πάλι 100% ευχαριστημένος δεν είμαι αλλά δεν είμαι λόγω εγκαταστάτη όχι λόγω του υγραερίου του ίδιου) αλλά και επειδή ψάχτηκα και ενημερώθηκα το έχω πάρει απόφαση ότι τη ζημία στο mondeo αν το κάνω υγραέριο δύσκολα θα την αποφύγω οπότε όταν γίνει αυτό μετά δε μπορώ να κατηγορήσω το υγραέριο.
Γι' αυτό καλό θα ήταν οι εγκαταστάτες να ενημερώνουν και να προειδοποιούν τον ενδιαφερόμενο πελάτη ότι το αυτοκίνητο τους έχει "ευαίσθητο" κινητήρα και μετά να αποφασίζει ο ίδιος αν θα βάλει υγραέριο ή όχι. Σε αυτή την περίπτωση ο καθένας ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά βάση των δικών του αναγκών και πράττει αναλόγως, π.χ. για εμένα που κάνω πολλά χιλιόμετρα το υγραέριο είναι μονόδρομος για άλλον αυτό μπορεί να μην ισχύει και να μη θέλει να μπλέκει με ρεκτιφιέ οπότε επιλέγει την βενζίνη, άλλος μπορεί να το "φυσάει" οπότε να μην το νοιάζει η οικονομία. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως θεωρώ πως αν ο φίλος dk6 (ή ο mazda3 ή...) είχε ενημερωθεί σωστά εξ' αρχής ίσως να μην γινόταν τώρα όλη αυτή η συζήτηση. Όταν λέω ενημέρωση εννοώ από τον εγκαταστάτη του, δε λέω καλό είναι να ψάχνεσαι και μόνος σου αλλά για κάποιους δεν γίνεται, είναι απλά ένα black box. Για παράδειγμα πόσοι από εδώ μέσα που έχουν φτιάξει σπίτι έκατσαν και έψαξαν για τη στατική μελέτη του σπιτιού τους? Μάλλον κανείς, όλοι εμπιστευτήκαν τον πολιτικό μηχανικό τους. Έτσι και με το υγραέριο πάρα πολλοί εμπιστεύονται τον εγκαταστάτη τους που σε πολλές περιπτώσεις είναι γνωστός-φίλος-φίλος φίλου και πάει λέγοντας.
Τέλος θα πείτε και που ξέρει ο εγκαταστάτης αν θα σου βγάλει εσένα ζημία το αμάξι. Η απάντηση είναι απλή αν δεν το γνωρίζει το κάθε μοντέλο ξεχωριστά , που θα όφειλε να γνωρίζει αλλά τέλος πάντων, θα μπορούσε να θέσει ένα ερώτημα στον εισαγωγέα ή και στην ίδια την εταιρεία και να ενημερώσει αναλόγως τον πελάτη του. Άλλωστε οι σοβαρές εταιρίες έχουν δικές τους λίστες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με εμπειρία ετών στον χώρο. Και επειδή οι λίστες πάνε και έρχονται :D ορίστε και μια πρόσφατη από τη vialle http://www.vialle.nl/media/Consument_Catalogus/Consument_Catalogus_EN.pdf
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό NickSt » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 18:03

http://www.vialle.nl/media/Consument_Ca ... gus_EN.pdf

Είδατε τα π@ύστηκα τα Fiat ????.."αλεξίσφαιρα" είναι αδέρφια !!!!.
Και ..νέφτι να τους βάλεις το καίνε !!!!

110500 χλμ με το Lpg και συνεχίζουμε "ακάθεκτοι".. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό astam » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 18:18

Όλο το group fiat, άλλωστε πως θα μπορούσε να ισχύει το αντίθετο αφού οι Ιταλοί ασχολούνται χρόνια με το σπορ.
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό donstefano » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 18:25

Εγω περνω ενα ωραιο NEIN γαι το δικο μου αμαξι!!!!! =)) Και βαζει και Vialle η ΤΟΥΟΤΑ στις αντιπροσωπειες!!!!

Παντως η παραπανω αποψη του astam στο θεμα υγραεριοκινησης,εγκαταστατων,προσεγγισης του ολου θεματος με βρισκει απολυτα συμφωνο! :thumbup:
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό labros » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 18:29

Η λίστα της viale είναι από ότι κατάλαβα μια λίστα επέκτασης εγγύησης. Ως εκ τούτου είναι λογικό να έχει μέσα μόνο τα πολύ ανθεκτικά. Αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα υπόλοιπα δεν κάνουν για υγραέριο. Παράδειγμα στο δικό μου που είναι accent έχει το χαρακτηρισμό nein. Το αμάξι όμως έχει κάνει 82000 με υγραέριο και 297000 σύνολο. Άλλωστε λίστες άλλων εταιριών που δε δίνουν εγγύηση έχουν μέσα λιγότερα αυτοκίνητα.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό donstefano » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 18:40

labros έγραψε:Η λίστα της viale είναι από ότι κατάλαβα μια λίστα επέκτασης εγγύησης. Ως εκ τούτου είναι λογικό να έχει μέσα μόνο τα πολύ ανθεκτικά. Αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα υπόλοιπα δεν κάνουν για υγραέριο. Παράδειγμα στο δικό μου που είναι accent έχει το χαρακτηρισμό nein. Το αμάξι όμως έχει κάνει 82000 με υγραέριο και 297000 σύνολο. Άλλωστε λίστες άλλων εταιριών που δε δίνουν εγγύηση έχουν μέσα λιγότερα αυτοκίνητα.

Λαμπρο αυτη η λιστα μπορει να δωσει μια απαντηση σε παιδια εδω μεσα σχετικα με το ποιοι εχουν ευαισθητα στο υγραεριο μοτερ και ποιοι οχι.Και αναλογα αποφασιζει ο καθενας να προχωρησει η οχι σε μετατροπη.Γνωριζοντας πλεον.Οχι στα κουτουρου!
Χωρις να σημαινει οτι με ενα καλο συνδυασμο συστηματος -εγκατασταστη και προσοχης στη χρηση-συντηρηση απο το χρηστη,δεν θα καταφερουν βγαλουν αρκετα απροβληματιστα χιλιομετρα!Το αντιθετο μαλιστα!Μια χαρα θα παει! Και το δικο σου αμαξι ειναι ενα παραδειγμα πως δεν χαλανε και ολα τα μοτερ ετσι για πλακα!
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό tripas » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 18:52

Φίλε astam καλα τα manual αλλα να τα διαβάζουμε και όλας

Στην αρχική σελίδα το manual της BRC για το ford mondeo 1.8 λέει :

CAUTION Information from various sources indicate the critical engine Ford Mondeo 1.8i against supply LPG. In particularly the engine may have problems such as valve housings, even after distances limited (15000 km). The installation of LPG systems on the said engine it is not recommended by BRC. In the case in which the installer decides to proceed in any case, it is recommended frequently monitor the valve clearance or replacing the seats with those compatible with the GPL. The M.T.M. LTD NOT LIABLE 'and not take over any kind of left on the vehicle in object.
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό labros » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 18:57

Νομίζω πως δε δίνει απάντηση στο ποια αυτοκίνητα είναι πραγματικά πολύ ευαίσθητα αλλά στο ποια είναι σκυλιά. Από ότι φαίνεται στα accent (χωρίς να είναι τα ποιο ανθεκτικά ) μπαίνει. Ενώ πχ σε ένα qasqai από όσο ξέρω δε μπαίνει με τίποτα. Και τα δυο με nain τα έχει. Απλώς δίνει τροφή αν είσαι σε nain να το ψάξεις λίγο περισσότερο.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό dk6 » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 19:01

mazda3 έγραψε:
apagogeas έγραψε:
mazda3 έγραψε:Φιλε μου ο μαστορας με το που αλλαξε μπουζι και ειδε οτι κανει το ιδιο πραγμα αμεσως ειπε για τις βαλβιδες.. Τον προηγουμενο μηνα εκανα σερβις και μου ειχε αναψει λαμπακι μηχανης, αλλα το κοιταξε εκανε και μια αναβαθμιση στον εγκεφαλο του γκαζιου και δεν ειπε πως ειχε κατι..μετα το σερβις το λαμπακι εσβησε και μετα απο λιγες μερες εμφανιστηκε το προβλημα που ανεφερα..

Γι'αυτό στα είπα όλα αυτά, γιατί κατευθείαν σου μίλησε για βαλβίδες. Άρα όπως λες ΔΕΝ είδε τη κατάσταση του πολ/σιαστή να δει πχ αν τα ρεύματα είναι σωστά. Πως λέει για βαλβίδες χωρίς να έχει αποκλείσει αυτό; Αν θες μια συμβουλή, πήγαινε σε ένα άλλο συνεργείο να δουν συνολικά τι παίζει.
Όταν χαλάνε λόγω VSR οι βαλβίδες, σταδιακά πέφτει η απόδοση, εδώ λες ότι ξαφνικά ξεκίνησε. Δες πολ/σιαστή (ρεύματα δηλαδή), συμπίεση κυλίνδρων, trims μήπως έχουν ξεφύγει (αφού είχες λαμπάκια που δε τα ανέφερες πριν). Έχει δρόμο μέχρι να φτάσετε στο συμπέρασμα ότι φταίνε όντως οι βαλβίδες.

Ελεγχο ρευματων εκανε οταν αλλαξε τα μπουζι μου ειπε πριν λιγο..Δυστυχως πιστευω οτι εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με τον φιλο dk6 (σελ.41) που εχει mazda6 αφου εχω ακριβως τα ιδια συμπτωματα.. Το κακο ειναι οτι δεν υπαρχουν ανταλακτικα βαλβιδων για mazda3 και πρεπει να γινει ρεκτιφιε απ οτι μου ειπε ο μαστορας.. Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου φιλε μου..

Φίλε μην κουράζεσε άδικα και ακούς θεωρίες εδώ μέσα... Το ίδιο αυτοκίνητο έχω και γω! Βρες ένα έμπιστο συνεργείο και κάνε το γνωστό πλανιάρισμα βαλβίδων... Μην μπαίνεις καν στο κόπο για ειδικές βαλβίδες υγραερίου και κουραφέξαλα... Όχι ότι δεν υπάρχουν αλλά δεν αξίζει και πού θα βρεις τόσο μερακλή τεχνίτη ( ίσως ο NickSt να σου προτείνει κάποιον :clap: :clap: ) να τα πετύχει όλα και να αξίζει τα έξτρα λεφτά που θα δώσεις. Βάλε τις κλασικές βαλβίδες και παράτα το υγραέριο να ησυχάσεις... Ή το χρησιμοποιείς πάλι με αέριο ρυθμίζεις βαλβίδες και πάλι καταλήγεις σε πλανίαρισμα με τα λεφτά που θα κερδίσεις από το αέριο (εδώ γελάω τρελά με τις θεωρίες τους) εγώ έδωσα 830 ευρώ με τιμολόγιο κανονικά. Καλή τύχη και υπομονή με τα λεφτά που θα δώσεις μαζεμένα ξαφνικά...
dk6

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό tripas » Δευτ 16 Νοέμ, 2015 19:21

Φίλε labros στο Qashqai του 2011 1.6i 86 kW και μετα μπαίνει μια χαρα το LPG . Μη γενικεύεις
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 11 επισκέπτες