Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό donstefano » Κυρ 29 Νοέμ, 2015 14:40

mazda3 έγραψε:Πολύ καλά τα έθεσες φίλε μου.. Το θέμα είναι υπάρχει κάποιος μάστορας πού θα μας πει αν όντως το αμάξι υποστηρίζει αυτό που λες παραπάνω περί πλούσιο μιγμα βενζίνης? Μήπως αυτό φταίει που τα Mazda βγάζουν το πρόβλημα των βαλβιδων ?

Αυτο ειναι θεμα συστηματος υγραεριου και οχι αυτοκινητου.....Αν το GFI που εχεις το υποστηριζει τοτε γινεται.Το ιδιο ισχυει και για το Zavoli του dk6.Μπορει να σου απαντησει καποιος που εχει συστημα σαν το δικο σου.Τωρα αν δεν υποστηριζει πρεπει η ρυθμιση που θα γινει να μην μας δινει στα Fuel trimms(διορθωσεις μιγματος δηλαδη)φτωχα μιγματα (ουτε πολυ πλουσια μιγματα κανει)γιατι το φτωχο μιγμα σημαινει οτι σηκωνει μεγαλη θερμοκρασια στους θαλαμους καυσης-κυλινδρους με αποτελεσμα οι βαλβιδες να κλεινουν!

Αλλο το πλουσια μιγμα βενζινης που πρεπει να εχει το συστημα υγραεριου και αλλο τα TRimms.Μην μπερδευτεις.Το πλουσιο μιγμα βενζινης στο υγραεριο εννοουμε να ριχνει αρκετη βενζινη ταυτοχρονα με το υγραεριο για να μην λιπαινει ας πουμε τις βαλβιδες.Μην φανταστεις κανενα μεγαλο ποσοστο.Πχ εμενα στις 4500 στροφες εχει 13% βενζινη ψεκασμο για να καταλαβεις.Οσο πιο λιγες στροφες ειναι λιγοτερο το ποσοστο και οσο περισσοτερες στροφες μεγαλυτερο.Θα καψει δηλαδη και 500-700 ml βενζινη στα 100χιλ να το πουμε χονδρικα.Αντε αν το πλακωσεις να καψει και 1κοντα στο 1 λιτρο αλλα εγω πανω απο 4100 δεν το παω....Μενω 120-130 χιλ στην εθνικη.

Τα Trimm ειναι διορθωσεις που κανει ο εγκεφαλος του αυτοκινητου συμφωνα με τον αισθητηρα Λ του αυτοκινητου.Ειναι ξεχωριστα μεταξυ τους.Απλα οσο τα Trims ειναι κοντα στο 0 τοσο καλυτερο!Διαβασε το θεμα με το Torque pro και θα καταλαβεις αρκετα πραγματα!
Τελευταία επεξεργασία από donstefano και Κυρ 29 Νοέμ, 2015 14:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό tripas » Κυρ 29 Νοέμ, 2015 14:43

Φίλοι πριν βρείτε το μάστορα είστε διατεθειμένοι να ξηλώσετε το σύστημα σας σε περίπτωση που δεν έχει την δυνατοτητα να ψεκάζει βενζινα και να βάλετε κάποιο συγχρονο που το κάνει ?
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό donstefano » Κυρ 29 Νοέμ, 2015 14:55

tripas έγραψε:Φίλοι πριν βρείτε το μάστορα είστε διατεθειμένοι να ξηλώσετε το σύστημα σας σε περίπτωση που δεν έχει την δυνατοτητα να ψεκάζει βενζινα και να βάλετε κάποιο συγχρονο που το κάνει ?

Σιγουρα καλυτερη λυση αλλα οικονομικα ασυμφορη νομιζω.....Τωρα δεν ξερω αν με μικρο ποσο αλλαξουν πχ μπεκ και εγκεφαλο και με τα ηδη περασμενα κομματια(πνευμονας κτλ) κανουν δουλεια.Ας μαθουν ομως αν υποστηριζει ψεκασμους βενζινης και αν οχι βλεπουν μετα τι επιλογες εχουν...
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό mazda3 » Κυρ 29 Νοέμ, 2015 14:58

tripas έγραψε:Φίλοι πριν βρείτε το μάστορα είστε διατεθειμένοι να ξηλώσετε το σύστημα σας σε περίπτωση που δεν έχει την δυνατοτητα να ψεκάζει βενζινα και να βάλετε κάποιο συγχρονο που το κάνει ?

Εξαρτάτε από το ποσό που χρειάζετε :)
mazda3

Δημοσιευσεις: 28

Δημοσίευσηαπό NickSt » Κυρ 29 Νοέμ, 2015 15:56

Έχω αμάξι που είναι "γαιδούρι" σε τέτοια θέματα και δεν καταλαβαίνει τίποτα γιαυτό και δεν έχω άποψη..

Κάνω όμως κάποιες σκέψεις με βάση αυτά που λέτε παραπάνω σχετικά με ψεκασμούς βενζίνης κλπ .

Ψεκάζεις όπως λέτε περίπου 1 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα .
Δλδ στά 100000 χλμ θα έχεις ψεκάσει 1000 λίτρα !!!!
Δλδ θα έχεις ξοδέψει πάνω - κάτω + 1500 ευρώ ακόμη !!!!!

Και λέω εγώ τώρα , αν έχω ευαίσθητο αμάξι , δεν είναι καλύτερα στα 80000 με 90000 χλμ να δώσω πχ 800 ευρώπουλα και να έχω "καινούργιο" ας πούμε κεφαλάρι ?????

Απλές σκέψεις και τίποτα άλλο....
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 29 Νοέμ, 2015 16:17

NickSt έγραψε:Έχω αμάξι που είναι "γαιδούρι" σε τέτοια θέματα και δεν καταλαβαίνει τίποτα γιαυτό και δεν έχω άποψη..

Κάνω όμως κάποιες σκέψεις με βάση αυτά που λέτε παραπάνω σχετικά με ψεκασμούς βενζίνης κλπ .

Και λέω εγώ τώρα , αν έχω ευαίσθητο αμάξι , δεν είναι καλύτερα στα 80000 με 90000 χλμ να δώσω πχ 800 ευρώπουλα και να έχω "καινούργιο" ας πούμε κεφαλάρι ?????

αλλο το να τα δινεις σιγα-σιγα και αλλο μαζεμενα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό viallesi » Κυρ 29 Νοέμ, 2015 17:02

NickSt έγραψε:Έχω αμάξι που είναι "γαιδούρι" σε τέτοια θέματα και δεν καταλαβαίνει τίποτα γιαυτό και δεν έχω άποψη..

Με ευαίσθητο μοτέρ δεν νομίζω ότι θα φτάσεις 100.000 χωρίς ψεκασμούς βενζίνης.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό mazda3 » Κυρ 29 Νοέμ, 2015 17:36

Παιδια αν καποιος ξερει κανεναν που να ρυθμιζει GFI παρακαλω ας μου στειλει μηνυμα.. ακομα καλυτερα αν ειναι καποιος απο εδω μεσα..
mazda3

Δημοσιευσεις: 28

Δημοσίευσηαπό tripas » Κυρ 29 Νοέμ, 2015 19:32

Αυτος που είναι αντιπροσωπος Ελλάδος http://www.ygraeriokinisi.gr/ της GFI. Μίλα μαζι του να σου πέι που να πας.
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό dk6 » Κυρ 29 Νοέμ, 2015 20:48

εγώ τώρα από ότι καταλαβαίνω...

Αφού έχω επισκευασμένες βαλβίδες πάω τώρα ξανά εκεί που το έβαλα το υγραέριο και ζητάω ξανά προγραμματισμό και ρύθμιση.
Μετά από 20000-40000 χιλιόμετρα κάνω επιθεώρηση και ρύθμιση βαλβίδων αν χρειάζεται.

Απλά αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ακούω για ρύθμιση βαλβίδων. Σε ένα φίλο που έχει Honda Jazz και μηχανικές βαλβίδες του παίρνουν μόνο 40-60 ευρώ για ρύθμιση! Παλιά που ρώτησα σε αντιπροσωπεία για το δικό μου αμάξι με είπαν 300++ ευρώ! όπως βλέπω και o mazda3 τόσα εδωσε περίπου! Τελικά τί συμβαίνει κάθε αμάξι έχει διαφορετική τιμή??? έχει να κανει με την δυσκολία??? Τουλάχιστον τώρα που κάνω μια νέα αρχή (καινούργιες βαλβίδες) να τα βάλω όλα σε μία σειρά... Καλώς ή κακώς πριν έβγαλα 90000 με το ΚΙΤ.. αν προσέξω δεν θα τα ξαναβγάλω αυτά? ή πειράχτηκαν τα μέταλλα γενικά?

Σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή.
dk6

Δημοσιευσεις: 45

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες