Το πρόβλημα ξενίνησε σχεδόν στον 1ο μήνα από την εγκατάσταση ,στην πρώτη φάση το σύμπτωμα από τον ελλατωματικό πνεύμωνα ήταν να μου προκαλείται υπερχίλυση στο βοηθητικό παγούρι νερού του ψυγείου χώρις άλλη ένδειξη. Στο συνεργείο δεν το αντιμετόπησαν ώς σοβαρό πρόβλημα λόγω μή ενημέρωσης γιαυτό το θέμα απο την εταιρία που τους προμηθεύει, δώθηκε ώς λύση η αφαίρεση ψυκτικού υγρού απο το βοηθητικό και συμπλήρωση στο κεντρικό. Μετά απο αυτή την αντιμετόπηση το πρόβλημα συνέχισε με αποτέλεσμα λόγω εκτεταμένης υπερχίλυσης σε μεγαλύτερο ταξίδι,να μου ανεβάσει στο κόκκινο την θερμοκρασία (άδειασε όλο το ψυκτικό απο το κεντρικό ψυγείο). Αποτέλεσμα καμένος θερμοστάτης (μικρή η ζημιά),το πήγα στο συνεργείο (εν το μεταξύ τους έγεινε ενημέρωση για ελλατωματικούς πνεύμωνες και προβλήματα) έγεινε προσορινή επισκευή με σύσφιξη του και παλι στον δρόμο. Μετά από 20 μέρες όμως και ενώ είμουν στον δρόμο μου ανέβασε και παλι θερμοκρασία (με πρώτο έλεγχο μου πεταξε ένα απο τα κολάρα του νερού) με αποτέλεσμα να μου αδειάσει όλο το ψυκτικό στον δρόμο και το αμάξι ακινητοποιημένο. Στο συνεργείο και αντικατάσταση επιτέλους του ελλατωματικού πνεύμωνα με νεότερο απο την εταιρία πιο ενυσχιμένου.
Συμπεράσματα: πέρα απο την απίστευτη ταλαιπωρία κάθε λίγο και λιγάκι στο συνεργείο, γλύτωσα με μικρές ζημιές (χρηματικού κόστους) . Το πρόβλημα στον πνεύμωνα ήταν ότι η παρτίδα των ελλατωματικών παρουσίαζαν διαρροή αερίου στο κύκλωμα αυξάνωντας την πίεση σε αυτό με αποτέλεσμα την υπερχίλυση στο εφεδρικό -φυσαλίδες αερίου στην κεντρική τάπα ψυγείου ,το σύστημα ψύξης να μην δουλεύει σωστά με άυξηση της θερμοκρασίας του κινητήρα με ότι αυτό συνεπάγεται απο σοβαρές βλάβες,(καταστροφη ψυγείου-φλάντζας κεφαλής,καταλύτη) κλπ.
Ελπίζω η δικιά μου εμπειρία να βοηθήσει στην αποφυγή.

Τελευταία επεξεργασία από
NikosS και Παρ 15 Ιούλ, 2011 17:31, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά