Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό erimitis » Σάβ 02 Ιαν, 2016 13:33

Vialesi φιλε οι τιμες που περιγραφεις ειναι για Βουλγαρια οποτε ελλαδα υπολογιζε κανα 100.
Το θεμα ειναι οτι ποιος ξερει να κανει αυτη την δουλεια και απο οτι βλεπω η ΑΕΒ βγαζει επεξεργαστες για συγγκεκριμενα αυτοκινητα.
Εχω το AVENSIS 1.6 VVTi και το σκεφτομαι παρα πολυ.Αν καταφερεις να κανεις σωστη ρυθμιση τοτε το αμαξι γινεται εργοστασιακο με υγραεριο.
Εχω στειλει ηδη mail στην ΑΕΒ και περιμενω απαντηση οποτε και θα ενημερωσω.
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

Δημοσίευσηαπό viallesi » Σάβ 02 Ιαν, 2016 13:40

Πάντως τον emulator aeb για την βενζίνη που έβαλα δεν τον πλήρωσα διπλή τιμή στην Ελλάδα. Προσωπικά το θέμα ρύθμιση με απασχολούσε έντονα. Αν έρχεται όμως έτοιμος δεν βλέπω λόγω ανησυχίας. Μόνο εγκατάσταση και τέλος. Αναμένουμε νέα σου. Θα πάρω και εγώ τον QGas από βδομάδα να το κοιτάξουμε. Ανάλογα με το κόστος το βλέπουμε.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό erimitis » Σάβ 02 Ιαν, 2016 13:48

Vialesi ακριβως οπως τα λες φιλε αν ερχεται ετοιμος εγκατασταση ειμαστε μια χαρα.
Το να πειραξουμε το αβανς μπορει να ειναι σωτηριο μπορει ομως να ειναι και καταστροφικο.
Σιγουρα θελουμε ενα λογισμικο να δουμε τι γινεται μεσα στον κινητηρα και απο οτι ειπε φιλαρακι που ασχολειται πρεπει να μπει πανω ενα πυρομετρο.Το πυρομετρο ειναι αυτο που μετραει θερμακρασια καυσαεριων.Οταν ο κινητηρας δουλευει τελεια εχουμε την τελεια θερμοδυναμικη εξισωση δηλαδη θερμοκρασια καυσαεριων εκει που πρεπει.
Εν ολιγοις το ΤΑP αξιζει αρκει αν ειτε απο μονο του να περνει ενδειξεις απο το στροφαλο και να αλλαζει το αβανς η να ερχεται με ετοιμο χαρτη απο την εταιρια.
Για εμενα που ειμαι παθων δυο φορες με βαλβιδες αξιζει να το ψαξουμε και να εχουμε μια αποψη.
Το οτι θα παω στον γιατρο ειναι σιγουρο και ειναι θεμα χρονου
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

Δημοσίευσηαπό viallesi » Κυρ 03 Ιαν, 2016 16:27

Ψάχνοντας βρήκα μια συζήτηση για τους timing advance processors μέσα στο forum. Οι εγκαταστάτες θεωρούν ότι δεν χρειάζεται σε σύγχρονα αυτοκίνητα παρά μόνο σε αυτά που καίνε CNG. Προσωπικά για εμένα παραμένει αναπάντητο το τι γίνεται στις χαμηλές στροφές που το αβάνς είναι λάθος. Καλό διάβασμα:
viewtopic.php?f=14&t=2287

Επίσης μπορείς κάποιος να μου θυμίσει πως λέγεται το πρόσθετο που βάζουμε στο ντεπόζιτο του υγραερίου κάθε 10000 - 20000 χλμ για προστασία βαλβίδων και απο που μπορούμε να το πάρουμε στην Αθήνα?
viallesi

Δημοσίευσηαπό sakisbm » Κυρ 03 Ιαν, 2016 17:01

Εγώ έβαλα το protec
http://www.pro-techellas.gr/el/view/lpgcleanprotect

Στάλθηκε από το Lenovo A806 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Οι 4 ρόδες ταξιδεύουν το κορμί, οι 2 την ΨΥΧΗ!
Άβαταρ μέλους
sakisbm

Δημοσιευσεις: 56

Δημοσίευσηαπό viallesi » Δευτ 04 Ιαν, 2016 00:24

Φίλε tripas μας άναψες φωτιές με τους timing advance processors αλλά σταμάτησες να σχολιάζεις. Θέλω τι γνώμη σου σε όσα έχουμε συζητήσει μέχρι τώρα :D
viallesi

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 06 Ιαν, 2016 17:58

Δεν μπαίνουν σε μεταβλητού χρονισμού αυτοκίνητα
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό viallesi » Τετ 06 Ιαν, 2016 19:09

Qgas έγραψε:Δεν μπαίνουν σε μεταβλητού χρονισμού αυτοκίνητα

Και η AEB γιατί δίνει τον 518Ν με έτοιμο πρόγραμμα για τo civic με τον R18Α2 κινητήρα??? Δες τα παρακάτω link για περισσότερες λεπτομέρειες. Μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο...

http://seewebstorage.it/aeb/aebdrawing/en/1152.pdf
http://www.aeb.it/Products/Products/ProdID/140/CatID/8
viallesi

Δημοσίευσηαπό tripas » Τετ 06 Ιαν, 2016 23:06

Φίλε viallesi τι να σχολειάσω εγκαταστατες στην Ουκρανια , Λευκορωσια και Ρωσια λένε ξεκάθαρα ότι πρέπει να έχεις και εξωτερικο TAP και ότι αυτοι στις εγκαταστάσεις τους το βάζουν, διαφορετικά έχεις τα πρόβλημα με τις έδρες στις βαλβίδες εξαγωγείς και τους κατεστραμενους καταλύτες.
ΜΟΝΟ σε δυο περιπτώσεις δεν τοποθετουν ΤΑP όταν το σύστημα LPG είναι BRC P&D MY10 ή Prins VSI-2.0.

Για το BRC λογικό ακούγεται αφου έχει "Internal Timing Advance Processor".

'Οσο για το "Δεν μπαίνουν σε μεταβλητού χρονισμού αυτοκίνητα" η AEB έχει για πολλά μοντέλα της Alfa Romeo, και για Toyota Corola 1.4 vvti.
H Ουκρανική Εταιρεια βγάζει TAP για τα ακόλουθα http://microluch.com/var_carlist.htm.
Η STAG έχει και αυτή βγάλει TAP.
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό viallesi » Τετ 06 Ιαν, 2016 23:11

tripas έγραψε:Φίλε viallesi τι να σχολειάσω εγκαταστατες στην Ουκρανια , Λευκορωσια και Ρωσια λένε ξεκάθαρα ότι πρέπει να έχεις και εξωτερικο TAP διαφορετικά έχεις τα πρόβλημα με τις έδρες στις βαλβίδες εξαγωγείς και τους κατεστραμενουςκαταλύτες.
ΜΟΝΟ σε δυο περιπτώσεις δεν τοποθετουν ΤΑP όταν το σύστημα LPG είναι BRC P&D MY10 ή Prins VSI-2.0.

Για το BRC λογικό ακούγεται αφου έχει "Internal Timing Advance Processor".

'Οσο για το "Δεν μπαίνουν σε μεταβλητού χρονισμού αυτοκίνητα" η AEB έχει για πολλά μοντέλα της Alfa Romeo, και για Toyota Corola 1.4 vvti.
H Ουκρανική Εταιρεια βγάζει TAP για τα ακόλουθα http://microluch.com/var_carlist.htm.
Η STAG έχει και αυτή βγάλει TAP.

Η Ουκρανική είχα δει ότι είχε και το δικό μου αλλά με προβλημάτιζε όπως σου είπα ότι φαίνεται πρόχειρη δουλειά (manual με διαγράμματα στο χέρι). Η ΑΕΒ μου μοιάζει πιο αξιόπιστη λύση χωρίς όμως να μπορώ να σου πω κάτι με σιγουριά.

Μίλησα με έναν φίλο που θα βάλει φυσικό αέριο στον Βάτσο σε αμάξι ίδιο με το δικό μου και μου έλεγε ότι θα του βάλει και TAP της ΑΕΒ αλλά δεν ήξερε ποιον. Για κόστος φίλος έχεις ψαχτεί καθόλου?
viallesi

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 65 επισκέπτες