Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μειωμένη απόδοση καλοριφέρ

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Μειωμένη απόδοση καλοριφέρ

Δημοσίευσηαπό mrklaga » Δευτ 04 Ιαν, 2016 18:56

Καλησπερα σε ολες και ολους ,καλη χρονια με υγεια και χωρισ πορβληματα να εχουμε ολοι !!!
εχω την εξεης απορια κα ιπροβλημα,εχω ενα REXTON 2.3 με συστημα lovato,και εχω μειωμενη αποδοση καλοριφερ.
προβλημα με θερμοστατη δεν υπαρχει (τον αλλαξα με καινουργιο ειχε προβλημα,και σιγουρα βελτιωθηκε η ζεστη στη καμπινα), το καλοριφερ δεν ειναι βουλωμενο (το τσεκαραμε ),εχει νεα ανιψυκτικα μεσα .
εχει κανεισ καποια ιδεα στο τι μπορει να φταιει ?
υποψιν οτι ο πνευμονας ειναι παραλληλα με τ (κατι που εμενα μου λεει οτι εχω απωλιες σιγουρα απο εκει,και ελεγα μηπως το γυρισω σε σειρα το κυκλωμα νερου.
mrklaga

Δημοσιευσεις: 6

Re: ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Δευτ 04 Ιαν, 2016 21:18

Η θερμοκρασία σου είναι καλή? Στο όργανο εννοώ...Δουλεύει όπως δουλευε και πρίν το αεριο?
ximikos00

Δημοσιευσεις: 125

Re: Μειωμένη απόδοση καλοριφέρ

Δημοσίευσηαπό mrklaga » Δευτ 04 Ιαν, 2016 22:33

ναι ολα φυσιολογικα.
mrklaga

Δημοσίευσηαπό labros » Δευτ 04 Ιαν, 2016 22:47

Η συνδεσμολογία πρέπει να είναι παράλληλη για να δουλεύει οπωσδήποτε κάτι από τα δύο. Δεν υπάρχει απώλεια από αυτό (είναι απειροελάχιστη). Εγώ το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να έχει βουλώσει το ψυγείο του καλοριφέρ ή κάποιο από τα κολάρα που στέλνουν νερό προς αυτό.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό ntinaras » Δευτ 04 Ιαν, 2016 23:44

labros έγραψε:Η συνδεσμολογία πρέπει να είναι παράλληλη για να δουλεύει οπωσδήποτε κάτι από τα δύο. Δεν υπάρχει απώλεια από αυτό (είναι απειροελάχιστη). Εγώ το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να έχει βουλώσει το ψυγείο του καλοριφέρ ή κάποιο από τα κολάρα που στέλνουν νερό προς αυτό.

παραλληλη?
εννοεις σειριακη.
Micra K11 1.3 Zanardi NIGS
ntinaras

Δημοσιευσεις: 230

Δημοσίευσηαπό george7009 » Δευτ 04 Ιαν, 2016 23:46

Να τσεκάρεις την βάνα που ανοίγει τα ζεστά νερά στο καλοριφέρ , μήπως δεν ανοίγει τελείως και δεν σου ζεσταίνει καλά το στοιχείο του καλοριφέρ.
Συνήθως οι ηλεκτροβάνες αυτές εξασθενούν τα πηνία τους και δεν έχουν αρκετή δύναμη να ανοίξουν τελείως .
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Δημοσίευσηαπό george7009 » Δευτ 04 Ιαν, 2016 23:48

ntinaras έγραψε:
labros έγραψε:Η συνδεσμολογία πρέπει να είναι παράλληλη για να δουλεύει οπωσδήποτε κάτι από τα δύο. Δεν υπάρχει απώλεια από αυτό (είναι απειροελάχιστη). Εγώ το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να έχει βουλώσει το ψυγείο του καλοριφέρ ή κάποιο από τα κολάρα που στέλνουν νερό προς αυτό.

παραλληλη?
εννοεις σειριακη.

Παράλληλη πρέπει να είναι και όχι σε σειρά διότι εαν είναι κλειστή η βάνα του ζεστού στο καλοριφέρ , δεν θα κυκλοφορεί ζεστό νερό και δεν θα ζεσταίνεται ο πνεύμονας .

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσίευσηαπό mrklaga » Τρί 05 Ιαν, 2016 01:22

με την αντιπροσωπεια που μιλησα μου ειπε οτι δεν υπαρχει καμια βανα,τα νερα πανε μονιμα στο καλοριφερ το οποιο δεν ειναι βουλωμενω .
mrklaga

Δημοσίευσηαπό george7009 » Τρί 05 Ιαν, 2016 01:27

Το πιο πιθανό είναι να έχει χοντρύτερη σωλήνα νερού ο πνεύμονας και τα νερά να γυρίζουν προς τον πνεύμονα και να μην φτάνει η πίεση της αντλίας νερού να τα στείλει στο καλοριφέρ .
Δοκίμασε να βγάλεις το κολάρο της επιστροφής του καλοριφέρ και να δεις εαν έχει αρκετή ροή νερού και να μην τρέχει λίγο .
Τα νερά θα πάνε προς τα εκεί που υπάρχει πιο εύκολος δρόμος (πνεύμονας) και όχι στο στοιχείο του καλοριφέρ .

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσίευσηαπό mrklaga » Τρί 05 Ιαν, 2016 09:04

george7009 έγραψε:Το πιο πιθανό είναι να έχει χοντρύτερη σωλήνα νερού ο πνεύμονας και τα νερά να γυρίζουν προς τον πνεύμονα και να μην φτάνει η πίεση της αντλίας νερού να τα στείλει στο καλοριφέρ .
Δοκίμασε να βγάλεις το κολάρο της επιστροφής του καλοριφέρ και να δεις εαν έχει αρκετή ροή νερού και να μην τρέχει λίγο .
Τα νερά θα πάνε προς τα εκεί που υπάρχει πιο εύκολος δρόμος (πνεύμονας) και όχι στο στοιχείο του καλοριφέρ .
αυτο δε το εχω προσεξει να σου πω την αληθεια,θα το τσεκαρω σημερα οπτικα,και θα ενημερωσω.
mrklaga

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 69 επισκέπτες