Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Δημοσίευσηαπό Gladiator » Δευτ 04 Ιαν, 2016 17:48

@ viallesi
Ειπες οτι με τους υπολογισμους σου εχεις οικονομια 40%. Να το δουμε λιγο?
1) Με την βενζινη εχεις καταναλωση 8 λτ/100 χλμ. Αρα με τιμη 1,3 ευρω/λτ, ξοδευεις 1040 ευρω ανα 10.000 χλμ ή 10.400 ευρω στα 100.000 χλμ.
2) Με το υγραεριο εχεις 10% επιπλεον καταναλωση, ας πουμε 9 λτ/100 χλμ. Αρα με τιμη 0,65 ευρω/λτ ξοδευεις 585 ευρω ανα 10.000 χλμ.
Επιπλεον εχουμε την καταναλωση βενζινης που ας πουμε οτι ειναι 5%. Αρα επιπλεον 45 λτ ή 58,5 ευρω ανα 10.000 χλμ.
Επισης, ειναι το κοστος τοποθετησης, ας πουμε 1200 ευρω επειδη ειπες οτι εχεις υγρης εγχυσης.
Αν τα προσθεσουμε αυτα, βγαινει για το υγραεριο, συνολικο κοστος 7.635 ευρω στα 100.000 χλμ.

Απο τα ανωτερω συναγεται εξοικονομηση 26,6%, και δεν εχουμε βαλει το κοστος ελεγχου βαλβιδων το οποιο μου κανει εντυπωση οτι το υπολογιζεις στα 30 ευρω. Για το δικο μου (daihatsu terios 2009) ειναι 70 ευρω.
Αναμενω την απαντηση σου.
Τελευταία επεξεργασία από Gladiator και Δευτ 04 Ιαν, 2016 19:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Gladiator

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό viallesi » Δευτ 04 Ιαν, 2016 18:04

Φίλε τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου. Το κέρδος έρχεται μετά την απόσβεση και όχι πριν αυτής. Μέχρι την απόσβεση είσαι μείον. Με τις τιμές που μόνος σου έγραψες το κέρδος είναι ((1040-643)/1000)*100 = 38.1% μετά την απόσβεση η οποία σε εμένα ηρθε σε περίπου 25000 χλμ. BTW η δικιά μου κατανάλωση υγραερίου είναι 8,8. Η ρύθμιση βαλβίδων είναι ανάλογα με το αμάξι. Λιγότερα πληρώνω απο αυτό που σου είπα γιατί είναι γνωστός μου, απλά βάζω έναν μέσο όρο για το δικό μου αμάξι το οποίο δεν ισχύει προφανώς για όλους.

Τα λάθη που κάνεις κατά την γνώμη μου:
1) Λαμβάνεις στους υπολογισμούς σου το κόστος εγκατάστασης στα 100000 χλμ το οποίο είναι άκυρο. Γιατί όχι ας πούμε στα 200000, ή στα 300000, ή στα 500000 που το κέρδος θα εμφανιζόταν μεγαλύτερο? Υπολόγισε πριν και μετά την απόσβεση όπως σου λέω για να έχει σαφή αποτελέσματα και άσε τα χιλιόμετρα στην άκρη.
2) Υπολογίζεις μόνο βάση τις τρέχουσες τιμές. Οι δικοί μου υπολογισμοί είναι σε μεγάλο διάστημα που η τιμή του υγραερίου είχε 0,60 και της βενζίνης 1,5. Το χειμώνα συνήθως μειώνεται το κέρδος ενώ το καλοκαίρι αυξάνεται.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό Gladiator » Δευτ 04 Ιαν, 2016 18:12

@ viallesi
Θα θεωρησω οτι απλα δεν ξερεις απο μαθηματικα, και οχι οτι εχεις καποιο "συμφερον" να παρουσιασεις τα πραγματα ροδινα. Μακαρι να ηταν ετσι.
Απο την στιγμη που κανεις μια τροποποιηση στο οχημα σου, το κοστος μετατροπης αποτελει μερος του συνολικου κοστους της χρησης του νεου συστηματος.
Εσυ στο τελος θα μας πεις οτι το οφελος εχει να κανει μονο με την τιμη του υγραεριου!
Εβαλα τα 100.000 χλμ ως ενα οριο γιατι νομιζω οτι δεν εχει νοημα να μιλησουμε για παραπανω. Εκτος αυτου, στα 100.000 χλμ ή 10 χρονια δεν πρεπει να αλλαξεις και την δεξαμενη του υγραεριου???
Gladiator

Δημοσίευσηαπό viallesi » Δευτ 04 Ιαν, 2016 18:44

OK λοιπόν αφού εσύ τα ξέρεις όλα και είσαι και μαθηματικό μυαλό τότε γιατί ρωτάς? Εγώ με το διδακτορικό είμαι άσχετος από μαθηματικά. Ευτυχώς που ήρθες εσύ να μας μάθεις. 25% θέλεις κέρδος, κανένα πρόβλημα. Θες και 10% κανένα πρόβλημα επίσης. Όφελος έτσι και αλλιώς κανένα δεν έχω ούτε για να σε πείσω ούτε για τίποτα άλλο. Καλή συνέχεια στους υπολογισμούς σου.
viallesi

Δημοσίευσηαπό Gladiator » Δευτ 04 Ιαν, 2016 18:50

Εγω διδακτορικο δεν εχω. Αποφοιτος δημοτικου ειμαι.
Σε ευχαριστω για τις ειλικρινεις ευχες.
Και σε εσενα καλη συνεχεια στην προπαγανδα...
Gladiator

Δημοσίευσηαπό anikologr » Δευτ 04 Ιαν, 2016 21:49

Gladiator έγραψε:Εγω διδακτορικο δεν εχω. Αποφοιτος δημοτικου ειμαι.

Αδερφέ πολύ επιθετικά μπήκες απέναντι σε κάποιον που είχε όλη την καλή διάθεση να απαντήσει και σίγουρα αν διαβάσεις λίγο καιρό θα δεις ότι δεν είναι επαγγελματίας..

Μπορεί κατά βάθος να συμφωνώ με το σκεπτικό σου αλλά το ύφος σου είναι απαράδεκτο..
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό papoys » Δευτ 04 Ιαν, 2016 22:10

Λάθος να παίρνουμε τις σημερινές μόνο τιμές και να κάνουμε συγκρίσεις αν συμφαίρει ή όχι.

Εμείς lpg καίγαμε και πριν ένα χρόνο που η βενζίνη είχε 1,55 και το υγραέριο 68 λεπτά δηλαδή κέρδος πάνω από 50%.
Σίγουρα για ένα χιλιαράκι όπως είπαμε και παραπάνω είναι δώρο άδωρο,αλλά για ένα 1600 , 1800 , 2000 ή και 2500 κυβικά όχι απλά συμφαίρει
αλλά στα μεγαλίτερα κυβικά είναι η μόνη διέξοδος πριν από την παράδοση πινακίων ή την απόσυρση,γιατί για πούλημα ούτε κουβέντα.Και να το
χαρίζης 2000 και 2500 κυβικά δεν το θέλει κανείς.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό Gladiator » Τρί 05 Ιαν, 2016 01:06

anikologr έγραψε:
Gladiator έγραψε:Εγω διδακτορικο δεν εχω. Αποφοιτος δημοτικου ειμαι.

Αδερφέ πολύ επιθετικά μπήκες απέναντι σε κάποιον που είχε όλη την καλή διάθεση να απαντήσει και σίγουρα αν διαβάσεις λίγο καιρό θα δεις ότι δεν είναι επαγγελματίας..

Μπορεί κατά βάθος να συμφωνώ με το σκεπτικό σου αλλά το ύφος σου είναι απαράδεκτο..

Φιλε μου, το πως σου φαινεται το υφος μου, μου ειναι παντελως αδιαφορο.
Εγω εκανα μια ερωτηση για να επιβεβαιωσω αυτα που εχω συγκεντρωσει για το θεμα διοτι και εγω ψαχνομαι για να βαλω υγραεριο. Ομως κουτοχορτο δεν μασαω.
Το απογοητετικο ειναι οτι καποιοι υπερασπιζονται την επιλογη τους να εγκαταστησουν υγραεριο και δεν θελουν να ακουσουν καμια αλλη αποψη, οσο δικαιολογημενη και αν ειναι. Και θεωρω οτι αυτα που εγραψα ειναι αιτιολογημενα.
Τελος, καλο θα ηταν ολοι να διαβαζαν και κανενα site του εξωτερικου και θα καταλαβαιναν οτι δεν μας αγαπησαν ξαφνικα οι πετρελαϊκες εταιρειες και μας δινουν φτηνο μεσο μετακινησης. Πολυ απλα ειχαν ενα παραπροϊον που εμενε αδιαθετο και βρηκαν εναν τροπο να βγαλουν απο την μυγα ξυγκι.
Το οτι οι κινητηρες θα τιναζουν βαλβιδες δεν τους ενδιαφερει και πολυ, προφανως...
Gladiator

Δημοσίευσηαπό viallesi » Τρί 05 Ιαν, 2016 01:34

Το ότι δεν μπορείς να κάνεις ένα απλό υπολογισμό ποσοστού δεν σου φταίει κάποιος. Κάνε τους ίδιους υπολογισμούς που έκανες για 200000 και 300000 χλμ και θα δεις ότι τα νούμερα είναι εντελώς διαφορετικά. Συνοπτικά:
100000 = 26%
200000 = 32%
300000 = 34%

Το θες αλλιώς? Σου είπα 40% περίπου κέρδος ΜΕΤΑ την απόσβεση και μόνο. Στα πρώτα 25000 χλμ χάνω. Μπαίνω μέσα. Δεν έχω καν κέρδος. Πως αλλιώς να στο πω? Θα κερδίζω 1350 ευρώ κάθε 25000 χλμ μετά τα πρώτα 25000 χλμ. Άρα στα 75000 χλμ περίπου 4000 ευρώ ενώ με τους δικούς υπολογισμούς είναι 3970 για την ακρίβεια. Τρελή διαφορά λέμε. Λες ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το κέρδος που περιγράφεται ως σταθερή τιμή είναι ΜΕΤΑ και μόνο την απόσβεση για να μπορέσει κάποιος να στο περιγράψει με μία σταθερή τιμή. Αν δεν σου φτάνει αυτό το κέρδος τότε μην κάνεις την μετατροπή. Με τους δικούς υπολογισμούς θα μεταβάλλεται συνέχεια αυτό το ποσοστό άρα δεν μπορείς να το περιγράψεις κάπως.

Δεν υπερασπίζομαι κανένα υγραέριο και μάλιστα έχω αναφέρει προβλήματα στην δικιά μου περίπτωση που ακόμα υφίστανται εδώ και 1 χρόνο. Δεν μίλησα ποτέ για απόσβεση σε 10000 - 15000 χλμ που διαφημίζεται αλλά για 25000 χλμ αποκλειστικά για την δική μου περίπτωση. Ούτε καν για το 50% κέρδος που διαφημίζεται. Έχω γράψει πολλές φορές ότι η κατανάλωση με το υγραέριο είναι 20% παραπάνω απο την βενζίνη σε εμένα. Το 10% στην δικιά μου πάλι περίπτωση επιτυγχάνεται με πάρα πολύ συντηρητική οδήγηση. Προβακάτσια βλέπεις μόνο εσύ εγώ βλέπω τα νούμερα απο τα στατιστικά που κρατάω εδώ και ένα χρόνο και 3 χρόνια πριν με την βενζίνη.
viallesi

Δημοσίευσηαπό papoys » Τρί 05 Ιαν, 2016 07:05

Φίλε μονομάχε τεκμηριωμένη άποψη πιστεύω ότι μπορούν μόνο υγραεριοκίνητοι να εκφέρουν και πιστεύω πως έχει μεγαλίτερη αξία.

Η δική σου είναι θεωρητική και βγήκε από διάφορες απόψεις που διάβασες εδώ και κει.Οι διάφορες όμως απόψεις δεν είναι όλες καλοπροαίρετες
ούτε αληθινές.
Επίσης θα σου πω ότι η τελική επιλογή το αν θα κάνεις την εγκατάσταση να είναι δική σου και όχι κάποιου άλλου.Και εμείς εδώ δεν βάλαμε κανένα
να το κάνει με το ζόρι.Απόψεις λέμε,ασφαλώς και κάποιες από τις απόψεις μας μπορεί να είναι κακοπροαίρετες ή και κατευθυνόμενες.
Διάβασέ τες όλες και βγάλε μόνος σου συμπέρασμα χωρίς να αφήνεις γενικά υπονοούμενα.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 35 επισκέπτες