Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λαμπάκι P0170 Μετα απο εγκατάσταση αεριου.

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Λαμπάκι P0170 Μετα απο εγκατάσταση αεριου.

Δημοσίευσηαπό garen » Δευτ 04 Ιαν, 2016 17:27

Μπορώ να προσθέσω εγώ οτι θέλω αλλα δέν το έχει σάν επιλογή κάπου οποτε μάλον δέν το υποστιρίζει.

Ωχ με πήρανε χαμπάρι και εδώ...ναι εγω ειμαι
garen

Δημοσιευσεις: 30

Δημοσίευσηαπό garen » Δευτ 04 Ιαν, 2016 17:38

εσυ ποιος είσαι?
garen

Δημοσίευσηαπό viallesi » Δευτ 04 Ιαν, 2016 18:47

garen έγραψε:Μπορώ να προσθέσω εγώ οτι θέλω αλλα δέν το έχει σάν επιλογή κάπου οποτε μάλον δέν το υποστιρίζει.

Ωχ με πήρανε χαμπάρι και εδώ...ναι εγω ειμαι

Ίσως είναι επειδή είναι η free έκδοση. Ότι δεν υποστηρίζει σε εμένα το δείχνει μεν αλλά δεν δείχνει τιμή. Μεταβάλλεται συνέχεια και γρήγορα η τιμή? Τότε είναι το short. Μεταβάλλεται αργά? Τότε είναι το long.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό referravag » Δευτ 04 Ιαν, 2016 20:33

Δεν έχει να κάνει με την free ή την Paid έκδοση... Ανάλογα το αυτοκίνητο υποστηρίζει διαφορετικές παραμέτρους... Σε Insignia με υγραέριο πχ που δοκίμασα να συνδεθώ για να δω λ και trims δεν έδειχνε τίποτα από τα δύο το elm 327... Στο 207 δείχνει και trims και λ. Ίδιος αντάπτορας ίδια προγράμματα (Torque + Dashcommand).
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag

Δημοσιευσεις: 441

Δημοσίευσηαπό viallesi » Δευτ 04 Ιαν, 2016 20:35

Έλα ρε συ. Αυτό δεν το ήξερα. Thanks για την ενημέρωση. Πάντως ο φίλος μπορεί να δει αν διαβάζει το short ή το long με τον απλό τρόπο που είπα παραπάνω.
viallesi

Δημοσίευσηαπό garen » Τρί 05 Ιαν, 2016 14:30

Εμένα μεταβάλετε πολύ γρήγορα οπότε είναι το short.
και λιγο εγκυκλοπεδικά αν μπορείτε να μου λύσετε κ΄λαποιοες απορίες.
fuel trim ειναι η αναλογία καυσίμου και αέρα ωστε να γίνει τέλεια κάυση? το γνωστό 14,7 πρός 1?
short είναι οι τρέχον τιμές της αναλογίας και long ο μέσος όρος? μέσος όρος ως προς πόσο χρόνο?
το 0 είναι το τέλειο?το +5% τι μας λέει? πολυ κάυσιμο η πολύ αέρας? και αντοιστοιχα το -5%
ρωταω γιατι ακόμα δέν της έχω κατανοήσει αυτες της ενοιες αν δώ το long δηλαδή πρέπει να ειναι στο 0 για να πώ οτι έχω καλά μείγματα?
Πολές μαζεμένες ερωτησεις
garen

Δημοσίευσηαπό labros » Τρί 05 Ιαν, 2016 15:51

garen έγραψε:Εμένα μεταβάλετε πολύ γρήγορα οπότε είναι το short.
και λιγο εγκυκλοπεδικά αν μπορείτε να μου λύσετε κ΄λαποιοες απορίες.
fuel trim ειναι η αναλογία καυσίμου και αέρα ωστε να γίνει τέλεια κάυση? το γνωστό 14,7 πρός 1?
short είναι οι τρέχον τιμές της αναλογίας και long ο μέσος όρος? μέσος όρος ως προς πόσο χρόνο?
το 0 είναι το τέλειο?το +5% τι μας λέει? πολυ κάυσιμο η πολύ αέρας? και αντοιστοιχα το -5%
ρωταω γιατι ακόμα δέν της έχω κατανοήσει αυτες της ενοιες αν δώ το long δηλαδή πρέπει να ειναι στο 0 για να πώ οτι έχω καλά μείγματα?
Πολές μαζεμένες ερωτησεις

Το 0 είναι το ιδανικό. Μια τιμή μεταξύ +5 και -5% είναι καλή. (καλύτερα όμως κοντά στο μηδέν.)
Θετικές τιμές σημαίνουν φτωχό μείγμα άρα πρόσθεσε αντίστοιχα λίγο καύσιμο.
Αρνητικές το αντίθετο Ο αέρας δηλαδή θεωρείται μια σταθερή τιμή και μεταβάλλεται αντίστοιχα το ποσό του καυσίμου για να επιτυγχάνεται η τέλεια αναλογία.
Το short είναι μια στιγμιαία διόρθωση. Το Long δεν είναι ακριβώς ένας μέσος όρος αλλά μια μακρά διόρθωση που βασίζεται στο μέσο όρο όπως το καταλαβαίνω εγώ. Με βανζίνη έρχεται πάντα κοντά στο μηδέν. Με αέριο αν τα μείγματα είναι λίγο εκτός ο εγκέφαλος δε μπορεί να το διορθώσει με αποτέλεσμα να ξεφεύγει η τιμή του long. Τότε μακροπρόθεσμα έχουμε πρόβλημα στις βαλβίδες και άμεσα προβλήματα εκκίνησης που ακούμε κατά καιρούς. Η πρωινή εκκίνηση βασίζεται στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος αλλά και στην τιμή του long.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό garen » Τρί 05 Ιαν, 2016 17:04

ωραια ξεκαθαρίστηκαν κάποια πράγματα μέσα στο μυαλό μου με την απάντηση σου.
πρέπεί να βρώ τρόπο να μάθω την τιμή που έχω ως long.
σε γενικές γραμές το short οσο το παρακιλούθησα ηταν προς το + δηλαδή που και που πήγαινε +10 αλλα ποτέ - 10 ποτέ δέν έπευτε κάτω απο -5 αυτο με κάνει να πιστευω οτι απο κάπου το συστημα μου πέρνει ελάχιστο αέρα εδω και καιρο.οταν αφήνω απότομα το γκάζι με πολές στροφές μεσα και ταχυτητα οι στροφές δέν κατεβαινουν ομαλά αλλα μου κάνει κάτι σκαμπανεβάσματα κατεβαινουν δηλαδή σε σκαλοπάτια, οταν το πάω χαλαρά και δέν κατεβάζω απότομα ειναι κομπλέ.
κάπου είχα διαβάζει ένα κόλπο με καπνό φυσάμε καπνό πχ απο τσιγάρο και παρατηρούμε που μπορεί να ρουφάει αυτο είναι εφυκτό?
garen

Δημοσίευσηαπό viallesi » Τρί 05 Ιαν, 2016 18:13

Μάλλον μπερδεύτηκες περισσότερο :D :D :D
Εννοεί ότι έχεις περισσότερο αέρα στο μίγμα σου. Όχι ότι έχεις leak.

Οι τιμές του short που περιγράφεις καλές ακούγονται αλλά το long είναι αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο. Το short βοηθάει για να καταλάβεις το που πρέπει να διορθώσεις το μίγμα. Γενικότερα +5 -5 είσαι ΟΚ. +10 -10 είσαι στα όρια. Πάνω και κάτω απο +10 -10 έχεις πρόβλημα.
viallesi

Δημοσίευσηαπό garen » Τετ 06 Ιαν, 2016 11:59

καλημέρα.
Στο διάγραμμα του short οι μεταβολές είναι πολύ μικρές υπάρχει διλαδή μια μική ελάχιστη κυματομορφή + - 5-6% αλλα ειναι πολύ ομαλή οπότε είμαι κομπλέ.
η διαροή που μπορεί να έχω ναι δέν εχει καμία σχέση με αυτο τώρα που το ξανασκεφτηκα.
Οποτε είμαι σχετικά κομπλέ απλά πρέπει να βρώ τρόπο να μάθω το long αυριο θα το πάω να το περάσω κτέο εκει αν τους το ζητήσω απο τους τεχνικους μπορούν να μου το πούν? η δέν ασχολούντε με αυτα? σάν ''χάρη'' ας πούμε
garen

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 86 επισκέπτες