Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 08 Ιαν, 2016 18:44

Δε μίλησα για μεταπωλητική αξία η οποία άλλωστε δεν υπάρχει. Θεώρησα σα να αγόρασα το αμάξι ένα χιλιάρικο παραπάνω . Άλλωστε το έβαλα στα 215000 και τώρα έχω 299000.Μιλάμε για αμάξι του 2002. Δε σκοπεύω να το πουλήσω, θα το κρατήσω όσο πάει. Δεν πιστεύω ούτε στα ζαντολάστιχα ούτε στα ηχοσυστήματα. Τα ανέφερα απλώς σαν παραδείγματα εξόδων που δεν έχουν απόσβεση.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό Gladiator » Σάβ 09 Ιαν, 2016 10:14

Επειδη απο οτι βλεπω υπαρχουν πολλες "παρανοησεις" και δεν θελω να το εκμεταλλεύονται διαφορα τρολακια, θα ηθελα ο admin να επιβεβαιωσει οτι δεν εχω καμμια σχεση με κανεναν "κυριακο" που στολιζουν καποιοι.
Κατα δευτερον εγω μιλησα για το συνολικο κοστος χρησης του υγραεριου (οτι δεν ειναι "εως 50%" που διαφημιζεται).
Συγκεκριμενα, αν συμβολισουμε:
ΚΒ: καταναλωση χρησης μονο βενζινης
ΚΕΥ: κοστος εγκαταστασης υγραεριου
ΚΧΥ: καταναλωση χρησης υγραεριου (+10% τουλαχιστον σε σχεση με το ΚΒ)
ΚΠΒ: κοστος παραλληλης βενζινης μαζι με το υγραεριο (5-10% τουλαχιστον επι του ΚΧΥ)
ΚΔΥ: κοστος δεξαμενης υγραεριου που ληγει μετα απο 10 χρονια (http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic. ... &start=870)
ΚΕΒ: κοστος ελεγχου βαλβιδων, πιο συχνη διαδικασια μετα την εγκατασταση υγραεριου

Το ΟΦΕΛΟΣ λοιπον ειναι: [(KB+KEB)-(KEY+KXY+ΚΠΒ+ΚΔΥ+ΚΕΒ)]/(KB+KEB) και αυτο αναγεται επι τοις εκατο.
Συνεπως, δεν υπαρχει "ΑΠΟΣΒΕΣΗ" διοτι το οφελος ειναι μια συνεχης διαδικασια. Επισης, δεν ειναι ενα καινουργιο στερεοφωνικο αλλα ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΜΕΣΟΥ, ανομοια πραγματα.

Συμπερασμα, το υγραεριο ειναι πραγματι πιο φτηνο απο την βενζινη αλλα οχι οσο διαφημιζεται!
Κυριοι, καλοπροαιρετοι και οχι δεν με ενδιαφερει, το τυρακι (τιμη υγραεριου) το ειδαμε ΟΛΟΙ, την ΦΑΚΑ την βλεπετε???
Gladiator

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 09 Ιαν, 2016 10:37

ΚΒ: 13lt/100
ΚΕΥ: 600 ( τουρκικο - ουτε η μανα του )
ΚΧΥ: 15 lt/100
ΚΠΒ: θα σε στεναχωρήσω = 0
ΚΔΥ: 100Ε ( απο τυχαια ερευνα στο google http://www.elladagas.gr/index.php?SCREE ... der=701861 )
ΚΕΒ: θα σε ξαναστεναχωρ'ησω = 0 = υδραυλικές

κι επειδη ειμαι σκραπας στα μαθηματικά οποιος θελει ας κανει τις πραξεις.

Ξεχνας μια συμαντική παραμετρο, τα χιλιομετρα ετησίως....

Τη "φακα" τη βλεπω καθε μερα.
Μαγκωνει λεφτα και δε φευγουν απο την τσεπη μου...

Anyway...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό Gladiator » Σάβ 09 Ιαν, 2016 13:52

fokion έγραψε:ΚΒ: 13lt/100
ΚΕΥ: 600 ( τουρκικο - ουτε η μανα του )
ΚΧΥ: 15 lt/100
ΚΠΒ: θα σε στεναχωρήσω = 0
ΚΔΥ: 100Ε ( απο τυχαια ερευνα στο google http://www.elladagas.gr/index.php?SCREE ... der=701861 )
ΚΕΒ: θα σε ξαναστεναχωρ'ησω = 0 = υδραυλικές

κι επειδη ειμαι σκραπας στα μαθηματικά οποιος θελει ας κανει τις πραξεις.

Ξεχνας μια συμαντική παραμετρο, τα χιλιομετρα ετησίως....

Τη "φακα" τη βλεπω καθε μερα.
Μαγκωνει λεφτα και δε φευγουν απο την τσεπη μου...

Anyway...

Ειναι φανερο οτι προκειμενου να υπερασπιστεις την επιλογη σου λες πραγματα που απλα δεν "στεκουν"!
Ποιο ειναι αυτο το συστημα που κοστισε 600 ευρω (προφανως αεριας εγχυσης) και δεν σου και καθολου βενζινη, ουτε στην εκκινηση ουτε ενδιαμεσα???
Επισης ξεχνας οτι η καταναλωση υγραεριου εντος πολης ειναι πολυ μεγαλυτερη απο +10%. Ενας φιλος εχει δεξαμενη 48 λτ και εντος Αθηνας βγαζει 400 χλμ ενω εκτος Αθηνας μπορει να φτασει και 550.

Εν πασει περιπτωσει, εγω απλως διασταυρωσα αυτα που εχω βρει. Εσυ ο ιδιος ειπες οτι ο καθενας κανει την επιλογη του.
Οποτε μην το πας σε αντιπαραθεση. Σου καιει οσο σου καιει και μπραβο σου.
Gladiator

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό tripas » Σάβ 09 Ιαν, 2016 16:16

Φίλε Gladiator και εγω συμφωνω μαζι σου γυρω στο 30% είναι το πραγματικο κέρδος . Φυσικά το ποσοστό απο μονο του δεν είναι δείκτης.
Ένα καλο σύστημα πχ Landirenzo ΜED μπεκ , BRC ,Prins με keihin ,europegas με matrix ή keihin μπεκ πάνε με κλειστα ματια 150.000km, πολλα φτανουν τα 200.000km , επομένως τα 150.000km είναι μια καλή βάση υπολογισμου.

Αν τα 150.000km τα κάνεις σε 5-6 χρόνια δηλαδή κανεις χιλιομετρα με το όχημα σου και έχεις και μια μέση κατανάλωση 9t/100km που δεν είναι δυσκολο για 1.800cc όχημα με 1.3 τιμή βενζίνας έχεις στην 6ετια 5265 Ευρω. Δεν είναι και ευκαταφρόνητο το κέρδος όπως και να το κάνουμε
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό periklas723 » Σάβ 09 Ιαν, 2016 16:33

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΤΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...Εμενα πχ σημερα μου αναψε ESP,το κοιταξα και ηταν ...καταλυτης.Εχω θεμα εδω και 50.000χλμ με τον καταλυτη...Αν εγω το κουτσο...τραβαω,φταιει το καυσιμο???
Κατα τα αλλα,οι ζημιες ειναι ζημιες και οι φθορες ειναι φθορες οτι καυσιμο και αν καις...
Seat Cordoba Vario 1.6 101hp με Lovato.47.000χλμ σε 2,5 χρονια και συνεχιζουμε...
periklas723

Δημοσιευσεις: 469

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 09 Ιαν, 2016 16:39

Gladiator έγραψε: Σου καιει οσο σου καιει και μπραβο σου.

Τα ερωτημα τα σου ειναι απαντημενα...

Μονο και μονο που ρωτας ποιο ειναι το συστημα μου ενω ειναι φτασα φορα στην υπογραφη μου....
Ειδες??? δε το ξερεις!!!!!!!!!!

Εγω λοιπον που δε καθομαι να μετραω φραγκοδιφραγκα εχω ΚΕΡΔΙΣΕΙ ολοκληρο ιδιο αυτοκινητο...

ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ομως αυτο για σενα δε "καθεται"
Σεβασου ομως κι εσυ οτι για "καποιους" το υγραεριο συμφαιρει... απλά εσυ δεν εισουν ενας απο αυτους........
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό periklas723 » Σάβ 09 Ιαν, 2016 16:44

Gladiator έγραψε:Επειδη απο οτι βλεπω υπαρχουν πολλες "παρανοησεις" και δεν θελω να το εκμεταλλεύονται διαφορα τρολακια, θα ηθελα ο admin να επιβεβαιωσει οτι δεν εχω καμμια σχεση με κανεναν "κυριακο" που στολιζουν καποιοι.
Κατα δευτερον εγω μιλησα για το συνολικο κοστος χρησης του υγραεριου (οτι δεν ειναι "εως 50%" που διαφημιζεται).
Συγκεκριμενα, αν συμβολισουμε:
ΚΒ: καταναλωση χρησης μονο βενζινης
ΚΕΥ: κοστος εγκαταστασης υγραεριου
ΚΧΥ: καταναλωση χρησης υγραεριου (+10% τουλαχιστον σε σχεση με το ΚΒ)
ΚΠΒ: κοστος παραλληλης βενζινης μαζι με το υγραεριο (5-10% τουλαχιστον επι του ΚΧΥ)
ΚΔΥ: κοστος δεξαμενης υγραεριου που ληγει μετα απο 10 χρονια (http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic. ... &start=870)
ΚΕΒ: κοστος ελεγχου βαλβιδων, πιο συχνη διαδικασια μετα την εγκατασταση υγραεριου

Το ΟΦΕΛΟΣ λοιπον ειναι: [(KB+KEB)-(KEY+KXY+ΚΠΒ+ΚΔΥ+ΚΕΒ)]/(KB+KEB) και αυτο αναγεται επι τοις εκατο.
Συνεπως, δεν υπαρχει "ΑΠΟΣΒΕΣΗ" διοτι το οφελος ειναι μια συνεχης διαδικασια. Επισης, δεν ειναι ενα καινουργιο στερεοφωνικο αλλα ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΜΕΣΟΥ, ανομοια πραγματα.

Συμπερασμα, το υγραεριο ειναι πραγματι πιο φτηνο απο την βενζινη αλλα οχι οσο διαφημιζεται!
Κυριοι, καλοπροαιρετοι και οχι δεν με ενδιαφερει, το τυρακι (τιμη υγραεριου) το ειδαμε ΟΛΟΙ, την ΦΑΚΑ την βλεπετε???

Την βλεπουμε την ...φακα,αλλα μαγκωνει λεφτα που γλιτωνουμε απο την διαφορα κοστους καυσιμου...Τον Ιουλιο η βενζινη ειχε 1.45-1.50 και το υγραεριο 0.65-0.70 εκει ειχαμε οντως...50% κερδος
Το συνηθες ειναι 30-40% και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Παπατζες περι 50% ΣΤΑΝΤΑΡ μονο απο κατι...Τσοπελοκαμενους θα ακουσεις
ΚΕΒ δεν εχω δωσει ακομα φραγκο,πειραζει???
Οσο για τα ...απιθανα εξοδα που λες,καλο ειναι να ειμαστε λογικοι...Μ αρεσε που εβαλες και το κοστος της δεξαμενης,μετα απο 10 χρονια λειτουργιας.Αν μου λειτουργει 10 χρονια,το λιγοτερο που θα με νοιαξει ειναι η ...δεξαμενη

Και οπως ειπε και ο fokion...Μεσα σε 2 χρονια εχω βγαλει περιπου 2.000Ε που ειναι η αξια του οχηματος μου...Τα αλλα,τα ακουω βερεσε,καθενας μιλαει απο αυτο που εχει ζησει και την εμπειρια του,εμενα λοιπον η 2ετης εμπειρια μου αυτα μου λεει...Ουτε βαλβιδες,ουτε ψυκτελαια,ουτε δεξαμενες ουτε πρασινα αλογα..
Στην τελικη αυριο το πρωι αμα μου μεινει...ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑ.Το πολυ πολυ να αλλαξω ενα μοτερ με 500Ε και παμε ξανα...Ακομα και τα εξοδα του πιθανου μοτερ τα εχω γλιτωσει απο το αεριο...
Seat Cordoba Vario 1.6 101hp με Lovato.47.000χλμ σε 2,5 χρονια και συνεχιζουμε...
periklas723

Δημοσιευσεις: 469

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 09 Ιαν, 2016 20:08

Ρε και Harry Potter ψευδωνυμο να βαλεις ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ……… αληθεια δεν βαρεθηκες τοσα χρονια?
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό papoys » Σάβ 09 Ιαν, 2016 21:18

Βλέπεις κάποιον που σύμφωνα με τους υπολογισμούς του και τις μετρήσεις του δεν τον συμφαίρει να κάνει μετατροπή.

Όλα καλά και άγια μέχρι εκεί.Το λογικό ποιό είναι.?? Να μαζέψει τα μπογαλάκια του και να πάει για άλλες πολιτείες αφήνοντάς μας εμάς
να ταλαιπωρούμαστε και να καταχρεωνόμαστε καίγοντας υγραέριο.
Αντί για αυτό τι κάνει.Προσπαθεί να μας πείσει και μας σώνει και καλά ότι κακώς βάλαμε υγραέριο το οποίο είναι κακό για τα αυτοκίνητά μας
είναι ακριβό έχει πολύ λίγο κέρδος και ότι μπούρδα του κατέβει.

Αν αυτός δεν είναι Ο Κυριάκος πέστε μου εσείς ποιός άλλος μπορεί να είναι.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 41 επισκέπτες