Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σκασίματα και Διακοπές

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Σκασίματα και Διακοπές

Δημοσίευσηαπό Panosstre » Πέμ 21 Ιαν, 2016 14:39

Καταρχήν συγχαρητήρια στους δημιουργούς του forum αλλά και τα ενεργά μέλη που συμβάλλουν στην λειτουργία του.

Έχω ένα Citroen Xantia ii 1600 κε και πριν από περίπου 3 μήνες εγκατέστησα ένα σύστημα υγραέριο κίνησης Imega. Όταν παρέλαβα το αυτοκίνητο από τον εγκαταστάτη παρατήρησα πολλές μικρές διακοπές. Ο εγκαταστάτης μου πρότεινε να αλλάξω μπουζί και μπουζοκαλώδια και είδα πως τον αυτοκίνητο βελτιώθηκε όμως για μόνο μια μέρα.

Πιο συγκεκριμένα παρατηρούνται πολλές μικρές διακοπές στην κίνηση, κοψίματα που κάποιες φορές ακολουθούν σκασίματα και αρκετές φορές σκασίματα όταν επιταχυνω και έχω χαμηλές στροφές. Πριν λίγες μέρες για κάποιο λόγο δεν κράταγε ρελαντί στην βενζίνη αλλά κράταγε στο αέριο. Ο μηχανικός μου πρότεινε να αλλάξουμε την πεταλούδα γκαζιού.

Ενδέχεται να ευθύνεται ο πολλαπλασιαστής, μήπως με τα μπουζί ιριδίου δω βελτίωση ή μήπως ευθύνεται ή πεταλούδα;

Ευχαριστώ
Panosstre

Δημοσιευσεις: 5

Re: Σκασίματα και Διακοπές

Δημοσίευσηαπό sakisbm » Πέμ 21 Ιαν, 2016 17:29

Μήπως να αλλάξεις εγκαταστάτη;

Στάλθηκε από το Lenovo A806 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Οι 4 ρόδες ταξιδεύουν το κορμί, οι 2 την ΨΥΧΗ!
Άβαταρ μέλους
sakisbm

Δημοσιευσεις: 56

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Πέμ 21 Ιαν, 2016 17:59

ειναι ζορικος ο κινητηρας του xanthia, δεν εχει και ενδειξεις obd οποτε κινειται στα τυφλα ο μαστορας
με ενα εγκεφαλο stag και γρηγορα μπεκ αλλα και μικρα σε μεγεθος να πλησιασουν οσο γινεται πιο κοντα μπορει να δουλεψει αψογα
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Πέμ 21 Ιαν, 2016 18:21

Σωστή Ρύθμιση στον δρόμο και ένα νούμερο μικρότερα μπεκ ίσως λύσουν το πρόβλημα σου. Δύσκολο αλλά όχι απίθανο και το σενάριο του πολλαπλασιαστη.
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό Panosstre » Πέμ 21 Ιαν, 2016 21:05

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...έχω εγγύηση 2 χρόνια λέτε να μου τα αλλάξει τα μπεκ και να είναι μες στην εγγύηση;
Panosstre

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 22 Ιαν, 2016 10:18

Panosstre έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...έχω εγγύηση 2 χρόνια λέτε να μου τα αλλάξει τα μπεκ και να είναι μες στην εγγύηση;

να σου πω 2 πραγματάκια για να βοηθήσεις τον επιστημονα εγκαταστατη και να σταματήσεις να παιδευεσε..
1. το αμαξι θελει στην εισαγωγή ακροφυσια με προεκταση τεφλον λοφω ιδιομορφίας πολλαπλης εισαγωγης
2. το αμαξι είναι full GROUP αρα από εκει θα ξενκινησει ο προγραμματισμος..
3.θελει πολύ μικρα μπεκ για παράδειγμα σε λοβατο συστημα που εχω εγω εχω παρατηρησει ότι σε πιεση αεριου στο ρελαντί γυρω στι 1,48 θελει μπεκ διαμετρου 1,6 οποτε αν αδουλευεις με χαμηλοτερη πιεση ισως να θες και 1.7 μπεκ διαμετρο.....
4.για την πεταλουδα γκαζιού μαλακιες σου ειπε ο επιστήμονας....στα ξανθια αν το μιγμα στο ρελαντί είναι πλουσιο και το γυρισεις βενζινα λογικα δεν θα σου κρατησει στροφες διοτι εχει αλλα θεση σε αναλογια αερα η πεταλουδα....

αρχικα να δειτε πιεση αεριου και χωρις να κανετε κατι στην πιεση να βαλεις μικροτερα μπεκ..αν εχεις μικρα μπεκ ηδη μειωσε την πιεση του αεριου είμαι σιγουρος ότι το αμαξι μπουκωνει από υπερβολικο μιγμα....
δες και το άλλο πριν σου πει μνκιες ο επιστήμονας.....ασε το αμαξι να δουλεψει αεριο για κανα 5λεπτο ρελαντί.
σβηστο βγαλε τον πολο της μπαταριας για 1 λεπτο και ξαναβαλε τον πολο στην θεση του....κατά προτιμηση τον αρνητικο θα βγαλεις...
θα γυρισεις το κλειδι μια φορα να αναψουν τα λαμπάκια στο καντραν θα μετρήσεις μεχρι το 3 και στην συνεχεια θα κανεις την διαδικασια με το κλειδι αλλς 2 φορες συνολικα 3 φορες ανοιγοκλεισιμο τον διακοπτη για να κανει ρεσετ το μοτερακι ρελαντί και θα το βαλεις μπροστα...θα δουλεψει αψογα στην βενζινα οποτε αυτά που σου ειπε ο εγκαταστάτης σου για πεταλουδα κατά 99% είναι μαλκιες......
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό STAMI » Παρ 22 Ιαν, 2016 14:39

που το εβαλες? αλιμο στον εισαγωγεα? αν ναι μαλλον εμπλεξες
STAMI

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό Panosstre » Παρ 22 Ιαν, 2016 18:47

manoliss έγραψε:
Panosstre έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...έχω εγγύηση 2 χρόνια λέτε να μου τα αλλάξει τα μπεκ και να είναι μες στην εγγύηση;

να σου πω 2 πραγματάκια για να βοηθήσεις τον επιστημονα εγκαταστατη και να σταματήσεις να παιδευεσε..
1. το αμαξι θελει στην εισαγωγή ακροφυσια με προεκταση τεφλον λοφω ιδιομορφίας πολλαπλης εισαγωγης
2. το αμαξι είναι full GROUP αρα από εκει θα ξενκινησει ο προγραμματισμος..
3.θελει πολύ μικρα μπεκ για παράδειγμα σε λοβατο συστημα που εχω εγω εχω παρατηρησει ότι σε πιεση αεριου στο ρελαντί γυρω στι 1,48 θελει μπεκ διαμετρου 1,6 οποτε αν αδουλευεις με χαμηλοτερη πιεση ισως να θες και 1.7 μπεκ διαμετρο.....
4.για την πεταλουδα γκαζιού μαλακιες σου ειπε ο επιστήμονας....στα ξανθια αν το μιγμα στο ρελαντί είναι πλουσιο και το γυρισεις βενζινα λογικα δεν θα σου κρατησει στροφες διοτι εχει αλλα θεση σε αναλογια αερα η πεταλουδα....

αρχικα να δειτε πιεση αεριου και χωρις να κανετε κατι στην πιεση να βαλεις μικροτερα μπεκ..αν εχεις μικρα μπεκ ηδη μειωσε την πιεση του αεριου είμαι σιγουρος ότι το αμαξι μπουκωνει από υπερβολικο μιγμα....
δες και το άλλο πριν σου πει μνκιες ο επιστήμονας.....ασε το αμαξι να δουλεψει αεριο για κανα 5λεπτο ρελαντί.
σβηστο βγαλε τον πολο της μπαταριας για 1 λεπτο και ξαναβαλε τον πολο στην θεση του....κατά προτιμηση τον αρνητικο θα βγαλεις...
θα γυρισεις το κλειδι μια φορα να αναψουν τα λαμπάκια στο καντραν θα μετρήσεις μεχρι το 3 και στην συνεχεια θα κανεις την διαδικασια με το κλειδι αλλς 2 φορες συνολικα 3 φορες ανοιγοκλεισιμο τον διακοπτη για να κανει ρεσετ το μοτερακι ρελαντί και θα το βαλεις μπροστα...θα δουλεψει αψογα στην βενζινα οποτε αυτά που σου ειπε ο εγκαταστάτης σου για πεταλουδα κατά 99% είναι μαλκιες......

Manoliss Χίλια ευχαριστώ για τις προτάσεις σου...από βδομάδα θα του πάω το αμάξι να το φτιάξει σύμφωνα με τις οδηγίες σου ;)
Panosstre

Δημοσίευσηαπό Panosstre » Παρ 22 Ιαν, 2016 18:50

STAMI έγραψε:που το εβαλες? αλιμο στον εισαγωγεα? αν ναι μαλλον εμπλεξες

Όχι φίλε δεν το έβαλα εκεί...αλλά μέχρι στιγμής μου φαίνεται ότι και γω έμπλεξα :P
Panosstre

Δημοσίευσηαπό papoys » Σάβ 23 Ιαν, 2016 05:28

Εδώ τα λέμε και τα επαναλαμβάνουμε κάθε μέρα.
Βασική προυπόθεση για μία μετατροπή είναι πρώτα ο εγκαταστάτης . Μετά έρχεται το σύστημα και τα υπόλοιπα.
Δυστυχώς οι πιο πολλοί μας ανακαλύπτουν όταν έχουν κάνει την εγκατάσταση σε οποιονδήποτε ανίδεο και και μετά αρχίζουν τα προβλήματα.

Παιδιά έστω και αργά,έστω και αν σας κοστίσει κάτι παραπάνω αλάχτε εγκαταστάτη.Ένας κακός εγκαταστάτης ποτέ δεν θα παραδεχτεί το λάθος
του.Απλά θα σας σπάει τα νεύρα συνεχώς προσπαθώντας να βρει τι πήγε στραβά στην εγκατάσταση.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 84 επισκέπτες