Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό erimitis » Τρί 12 Ιαν, 2016 16:39

Καλη ιδεα παιδια.Η ΑΕΒ νομιζω κατασκευαζει εγκεφαλους για υγραεριο.θα τους κανω ερωτηση να δουμε τι θα απαντησουν

Στάλθηκε από το Breeze μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

Δημοσίευσηαπό lepre20 » Παρ 05 Φεβ, 2016 13:38

Καλησπέρα σας,

Εχω ενα suzuki sx4 2010 120hp με STAG Q-BOX Basic και λαδιέρα.
Ξέρετε αν έχει ενσωματωμένο timing advance processor στον εγκέφαλό του?
Σε περίπτωση που δεν έχει , αν έχω καταλάβει καλά, πρέπει να αγοραστεί κάτι από αυτά
http://www.ac.com.pl/en/produkty/12/tim ... processors για να μπορείς να πειράξεις το ΤΑP?
Suzuki sx4 2010 - Stag QBOX Basic με μηχανική λαδιέρα
lepre20

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 10 Φεβ, 2016 17:13

μπορεις ναι με το εξτρα εγκεφαλακι αλλα θελει προσοχη ωρα και δρομο ... μεχρι 9 μοιρες
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό LouCi4er » Τετ 10 Φεβ, 2016 22:02

lepre20 έγραψε:Καλησπέρα σας,

Εχω ενα suzuki sx4 2010 120hp με STAG Q-BOX Basic και λαδιέρα.
Ξέρετε αν έχει ενσωματωμένο timing advance processor στον εγκέφαλό του?
Σε περίπτωση που δεν έχει , αν έχω καταλάβει καλά, πρέπει να αγοραστεί κάτι από αυτά
http://www.ac.com.pl/en/produkty/12/tim ... processors για να μπορείς να πειράξεις το ΤΑP?

Γιατι να θες να κανεις κατι τετοιο?Τι θα κερδισεις πειραζοντας το timing?
LouCi4er

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τετ 10 Φεβ, 2016 22:18

Δεν θα τσουρουφλαει τις βαλβιδες αφου θα καιγεται στον σωστο χρονο το υγραεριο. Ανεκαθεν το υγραεριο θελει αλλο timming, αλλα ελαχιστο ,οχι σαν το cng.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό LouCi4er » Τετ 10 Φεβ, 2016 23:43

Μαλλον καπου τα εχετε μπερδεψει.Τι σχεση εχει το timing advance με το χρονο που ανοιγοκλεινουν οι βαλβιδες?Απο ποτε μπορεις μεσω software να δωσεις αργοπορια στις βαλβιδες?Οι βαλβιδες καιγονται αν την ωρα που γινει το μπαμ μεσα στον θαλαμο καυσης,μεινουν ελαχιστα ανοιχτες.Αυτο το καταφερνει μια χαρα και η βενζινη,δεν χρειαζεται το lpg.Ο μονος τροπος να αλλαξεις το χρονο ανοιγματος-κλεισιματος των βαλβιδων ειναι με ρυθμιζομενο γραναζι εκκεντροφορων.Ετσι μπορεις να δωσεις προπορεια ή αργοπορια,αναλογα τι θελεις να πετυχεις,στροφαρισμα ψηλα ή ροπη στις χαμηλομεσαιες.Το timing advance αναφερεται στο λεγομενο αβανς και εχει να κανει με τον χρονο κατα τον οποιο δινει σπινθηρα το μπουζι.Αυξανοντας το αβανς,κανοντας το μπουζι να πεταει καποιες μοιρες νωριτερα το ρευμα,κερδιζεις σε αποδοση.Μεχρι εκει που επιτρεπει ο knock sensor,οι υπερβολες αρχιζουμ με πυρακια,detonation και φτανουν μεχρι στραβωμενες μπιελες.Απο τα λιγα που ξερω,δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει να συσχετιστει το ενα με το αλλο.
LouCi4er

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό viallesi » Πέμ 11 Φεβ, 2016 00:29

Δίνοντας λίγο πιο γρήγορα σπινθήρα μέσω του timing advance δίνεις μεγαλύτερο χρόνο στο υγραέριο να καεί. Το πρόβλημα είναι η αργή καύση του υγραερίου με αποτέλεσμα να ανοίξουν οι βαλβίδες την στιγμή που αυτό ακόμα καίγεται δημιουργώντας μεγαλύτερη φθορά. Αυτό προσπαθεί να λύσει. Δες το παρακάτο link για περισσότερες πληροφορίες.

http://tuning.mbs.id.au/Tuning/LPG_tuning.htm
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό erimitis » Πέμ 11 Φεβ, 2016 17:03

Παιδια αν δειτε αλλα ποστ μιλησα με την AEB και μου ξεκαθαρισε οτι ΤΑΡ για υγραεριο δεν υπαρχει ουτε συνιστα.
Οτι καταλαβετε καντε

Στάλθηκε από το Breeze μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 16 Φεβ, 2016 23:56

Η εμπειρία λεει οτι δεν χρειαζετε , οτι βελτιώνει το αμάξι ναι ισχύει με το Υγραεριο αλλα και με την βενζινη ( τεστ με ταπ Europegas ) όπου επιλέγεις να δουλέψει και στη βενζινη αν θέλεις

Με 6 μοίρες διόρθωση απο 1500-4000 στροφές το αμάξι πάει καλύτερα οπως περίπου οταν στα φορτία του ρίχνεις λίγο βενζινη.. ( petrol addition ) ..

Στο φυσικό αέριο σίγουρα βελτιώνει στο Υγραεριο νομίζω οτι ειναι υπερβολή ..

Στα μεταβλητού χρονισμού δεν μπαίνει ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση