Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και χαμηλες θερμοκρασίες

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG και χαμηλες θερμοκρασίες

Δημοσίευσηαπό aggelosk » Σάβ 19 Φεβ, 2011 17:51

Καλησπέρα και από εμένα.

Βρήκα τα συγκεκριμένα post, ψάχνοντας για προβλήματα λειτουργίας σε Avensis.

Έχω τοποθετήσει ανάλογο σύστημα εδώ και 10 μέρες και μου παρουσιάζει τα ίδια παραπάνω συμπτώματα. Μάλιστα για να το επεκτείνω λίγο παραπάνω θα έλεγα ότι μετά την παρακάτω ενέργεια
vagelis έγραψε:Το προβλημα ειναι οτι και το αυοτκινητο εκεινη την στιγμη αρχιζει να κανει κοψιματα τα οποια σταματουν μολις το χαλαρωσεις λιγο και εμφανιζονται ξανα με αρκετο γκαζι πατημενο για λιγη ωρα.
, εάν βγάλεις την ταχύτητα το αυτοκίνητο θα σβήσει. Η μόνη λύση για να ξαναπάρει άμεσα είναι να βάλεις ταχύτητα. Διαφορετικά θέλει μίζα αρκετή ώρα.

Δεν ξέρω τι δοκιμές να κάνω. Συμβαίνει σε κανένας άλλον το συγκεκριμένο?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Άγγελος
aggelosk

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 19 Φεβ, 2011 18:30

aggelosk έγραψε:Καλησπέρα και από εμένα.

Βρήκα τα συγκεκριμένα post, ψάχνοντας για προβλήματα λειτουργίας σε Avensis.

Έχω τοποθετήσει ανάλογο σύστημα εδώ και 10 μέρες και μου παρουσιάζει τα ίδια παραπάνω συμπτώματα. Μάλιστα για να το επεκτείνω λίγο παραπάνω θα έλεγα ότι μετά την παρακάτω ενέργεια
vagelis έγραψε:Το προβλημα ειναι οτι και το αυοτκινητο εκεινη την στιγμη αρχιζει να κανει κοψιματα τα οποια σταματουν μολις το χαλαρωσεις λιγο και εμφανιζονται ξανα με αρκετο γκαζι πατημενο για λιγη ωρα.
, εάν βγάλεις την ταχύτητα το αυτοκίνητο θα σβήσει. Η μόνη λύση για να ξαναπάρει άμεσα είναι να βάλεις ταχύτητα. Διαφορετικά θέλει μίζα αρκετή ώρα.

Δεν ξέρω τι δοκιμές να κάνω. Συμβαίνει σε κανένας άλλον το συγκεκριμένο?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Άγγελος

Oπως ακριβως το παρουσιαζεις, για μενα 100% ειναι οτι ο χαρτης του εγκεφαλου lpg εχει ρυθμιστεί λαθος. Δηλαδη οπως αναφερουν και τα παιδια εδω, το μιγμα ειναι ή πολυ πλουσιο ή φτωχό.Και αυτο σε ορισμενο φασμα στροφων που θελει ''φαΐ''.... Αν βεβαια δεν στο κανει και με βενζινη, που εκει παμε αλλου..... Στον εγκαταστατη πηγες να στο διορθώσει ? Ελπιζω να του κοβει γιατι αλλιως έμπλεξες...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό aggelosk » Κυρ 20 Φεβ, 2011 00:23

Άστα φίλε μάλλον έχω μπλέξει.
Μετά από πολλές μέρες πάνε έλα, απόρροια του οποίου ήταν και ένα τρακάρισμα με δεύτερο αυτοκίνητο είμαι στην κυριολεξία σε απόγνωση.

Οι τελευταίες οδηγίες πριν την παραλαβή σήμερα ήταν να μην το ανεβάζω τόσες στροφές !!!!!!!!!!!
Το πήρα μόνο και μόνο επειδή έμεινα από το δεύτερο. Έλα όμως που το έκανε και στις 4500.

Για να μην σας κουράζω, το απόγευμα μετά το πρώτο post το πήρα για δουλειά, Στα 5 χιλιόμετρα λαμπάκι μηχανής. Πίσω στο συνεργεία για να δούμε τι συμβαίνει.
Διάγνωση: Να αλλάξω μπουζί.

Το γύρισα στην βενζίνη και διορθώθηκαν όλα. Ούτε οι στροφές παίζουν, ούτε όταν ανεβάζω μέχρι τον κόφτη και βγάλω ταχύτητα σβήνει ούτε τίποτε. Καθαρά θέμα LPG.

Θα αλλάξω μπουζί και εάν συνεχίσει τα "χαζά" θα του πω να το ξηλώσει.

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Έχει τοποθετήσει κανείς άλλος σε avensis?

Ευχαριστώ
Άγγελος
aggelosk

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 20 Φεβ, 2011 02:13

aggelosk έγραψε:Άστα φίλε μάλλον έχω μπλέξει.
Μετά από πολλές μέρες πάνε έλα, απόρροια του οποίου ήταν και ένα τρακάρισμα με δεύτερο αυτοκίνητο είμαι στην κυριολεξία σε απόγνωση.

Οι τελευταίες οδηγίες πριν την παραλαβή σήμερα ήταν να μην το ανεβάζω τόσες στροφές !!!!!!!!!!!
Το πήρα μόνο και μόνο επειδή έμεινα από το δεύτερο. Έλα όμως που το έκανε και στις 4500.

Για να μην σας κουράζω, το απόγευμα μετά το πρώτο post το πήρα για δουλειά, Στα 5 χιλιόμετρα λαμπάκι μηχανής. Πίσω στο συνεργεία για να δούμε τι συμβαίνει.

Το γύρισα στην βενζίνη και διορθώθηκαν όλα. Ούτε οι στροφές παίζουν, ούτε όταν ανεβάζω μέχρι τον κόφτη και βγάλω ταχύτητα σβήνει ούτε τίποτε. Καθαρά θέμα LPG.

Ευχαριστώ
Άγγελος

Τι μπουζι λεει ο ανίδεος ρε φιλε? Ολα τα οχηματα που καναν μετατροπη με τα ιδια μπουζι δουλευουν. Τι σχεση εχει ο σπινθήρας ? Μονο στην περιπτωση που εχεις καμια 60.000χλμ να τα αλλαξεις. Τα μπουζι υριδιου τα βαζουν για καλύτερη καυση γενικα και αλλες λεπτομερειες...
100% μονο τα μπουζι δεν ειναι. Μετα θα σου πει ειναι ο αισθητηρας λ, μετα ο πολλαπλασιαστης και παει λεγοντας για να του χωνεις λεφτα.... Και γω τα μαμα μπουζι εχω.
Σου υπενθυμιζω οτι ξαναπα παραπανω(φτωχο μιγμα-κακος προγραμματισμος). Πατα ποδι γιατι δεν θα βρεις ''γιατριά''.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 20 Φεβ, 2011 03:17

Αν είσαι τόσο απογοητευμένος γιατί δεν πας και αλλού να στο κοιτάξουν; τα μπουζι μπορεί να είναι αν είναι πολύ παλιά ή -πιο σημαντικό- να μην είναι για το αυτοκίνητο σου. Το ότι ταιριάζουν και βιδώνουν δεν σημαίνει ότι είναι κατάλληλα για το μοτέρ σου. Μπορείς να τα βγάλεις και να δεις στο βιβλίο του αυτοκινήτου σου αν είναι σε αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής ή αν δεν τα αναφέρει τσέκαρε αν ο κατασκευαστής των μπουζί τα προτείνει για το αμάξι σου. Αν όχι τότε καλό είναι να τα αλλάξεις όπως σου είπε ούτως ή άλλως. Αυτή την περίπτωση (να είναι λάθος τα μπουζί) την έχω ακούσει και από άλλους και διορθώθηκε το πρόβλημα . Και όσο και αν σου ακούγετε παράξενο δούλευε κανονικά στην βενζίνη!! Πάντως πήγαινε και σε κανεναν άλλο να στο δει αν δεν βγάλεις άκρη. τόσα αυτοκίνητα δουλεύουν μια χαρά με 4ης γενιάς και κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες (εγώ έχω ταξιδέψει με χιονοθύελα) . κρίμα είναι μπήκες που μπήκες στην διαδικασία. Θα δεις όταν το κάνεις να δουλέψει θα έχεις φοβερή οικονομία.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό johnsuv » Κυρ 20 Φεβ, 2011 09:38

aggelosk έγραψε:Άστα φίλε μάλλον έχω μπλέξει.

Ευχαριστώ
Άγγελος

Δεν ξέρω αν επηρεάζει αυτό, αλλά ο εγκαταστάτης μου είχε πει ότι στα toyta είναι ιδιαίτερος ο προγραμματισμός και θέλει οπωσδήποτε λαδιέρα. Πάντως εγώ στο δικό μου (το έχω μετατρέψει εδώ και δυο μήνες - 1.200 χλμ) δεν έχω κανένα πρόβλημα (hyundai tucson 2.0).
johnsuv

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό aggelosk » Κυρ 20 Φεβ, 2011 14:10

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας.

Επιγραμματικά να αναφέρω:

Όλα τα σέρβις έχουν γίνει στην αντιπροσωπία.
Το αυτοκίνητο έχει 107000 km. Τελευταίο σέρβις πριν ένα μήνα στα 105000 km.
Τα μπουζί φαίνεται να έχουν πρόβλημα (οπτικά). Αυτό θα το δούμε αύριο Δευτέρα που θα τα αλλάξω έτσι και αλλιώς
Λαδιέρα έχει μπει.
Ξηλώσαμε όλο το σύστημα και τοποθετήσαμε νέο. Εκτός από τον πνεύμονα.

Πιστεύω ότι με την αλλαγή των μπουζί θα λυθείς το πρόβλημα του μαγκώματος που εμφανίζει. Δεν είμαι έχω ελπίδα όμως για το σβήσιμο, όταν από 5-6 χιλ στροφές, την ώρα που δίνω επιτάχυνση και βγάλω ταχύτητα, μου σβήνει.

Επιπλέον να πω ότι και σε δεύτερο avensis 18 που έβγαλε προχθές, μάλλον το ίδιο κάνει. Δεν μου το είπε καθαρά αλλά αυτό κατάλαβα. Γιαυτό ρωτά εάν γνωρίζει κανείς να έχει τοποθετηθεί αέριο σε avensis.

Άγγελος
aggelosk

Δημοσίευσηαπό ermis1964 » Κυρ 20 Φεβ, 2011 22:30

Εχει τοποθετήσει φίλος σέ Toyota Avensis 1.8 μοντέλο 2001,σύστημα υγραερίου υγρού ψεκασμού Icom.Εχει διανύσει περί τά 25.000χλμ χωρίς κάποιο πρόβλημα,εκτός από τήν τρόμπα υγραερίου πού χάλασε καί αντικαταστάθηκε δωρεάν λόγω εγγύησης.
ermis1964

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό aggelosk » Δευτ 21 Φεβ, 2011 00:04

ermis1964 έγραψε:Εχει τοποθετήσει φίλος σέ Toyota Avensis 1.8 μοντέλο 2001,σύστημα υγραερίου υγρού ψεκασμού Icom.Εχει διανύσει περί τά 25.000χλμ χωρίς κάποιο πρόβλημα,εκτός από τήν τρόμπα υγραερίου πού χάλασε καί αντικαταστάθηκε δωρεάν λόγω εγγύησης.

Να και ένα καλό νέο. Ίδια μοντέλα πρέπει να είναι. Ευχαριστώ
aggelosk

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 21 Φεβ, 2011 00:23

aggelosk έγραψε:
ermis1964 έγραψε:Εχει τοποθετήσει φίλος σέ Toyota Avensis 1.8 μοντέλο 2001,σύστημα υγραερίου υγρού ψεκασμού Icom.Εχει διανύσει περί τά 25.000χλμ χωρίς κάποιο πρόβλημα,εκτός από τήν τρόμπα υγραερίου πού χάλασε καί αντικαταστάθηκε δωρεάν λόγω εγγύησης.

Να και ένα καλό νέο. Ίδια μοντέλα πρέπει να είναι. Ευχαριστώ

Τα μοντελα ιδια δε, αλλα το συστημα σου ειναι αεριου ψεκασμου και διαφερει σε πολλα-κυρια σημεια με το icom, μα πιο πολυ στον προγραμματισμο που ειναι ''ετοιμος'' και δεν παιζει χερι εγκαταστατη εκει (και εκει βρίσκεται το προβλημα σου). Απο τον εγκαταστατη φαινεται να υπαρχει διαθεση και ειναι θετικο, μιας και το ξυλωσε ολο. Οσο για τα μπουζι, ειχα να τα αλλαξω 60.000χλμ (50.000 βενζινη και 10.000 lpg) , ειχανε μπιχλιασει και δεν εκαναν σωστο σπινθηρα με αποτελεσμα να εχει αρρυθμίες ο κινητήρας... Μετα την αλλαγη....σπιρτο.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 40 επισκέπτες