Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό lepre20 » Δευτ 08 Φεβ, 2016 13:53

viallesi έγραψε:
lepre20 έγραψε:Με βενζίνη είχα 7L/100 (να επισημάνω ότι το trip κλέβει κάπου στο 0,5 , δείχνει λιγότερο)
Με αέριο έχω 8,8L/100, το τελευταίο 2μινο παρατήρησα μια αυξηση ως και 0,5 λιτρα στην κατανάλωση αερίου (αλλαγή μίγματος στα πρατήρια?)
Αυξηση καταναλωσης 25%

Έχω σύστημα παράλληλου ψεκασμού αλλά λογω του ότι οδηγάω πολυ συντηρητικά (2500-3000 στροφες) δεν έχω σημαντική κατανάλωση βενζίνης
πέρα των εκκινήσεων

Πως σας φαίνεται?

Το 25% πως το υπολογίζεις? Με 7 την βενζίνη ή 7,5? Γενικότερα ένα 20% θεωρείται normal.
Το 0,5 το τελευταίο 2μηνο το έχω και εγώ αλλά θεωρώ ότι είναι λόγω περισσότερου κρύου. Αργεί να ζεσταθεί η μηχανή, κτλ.

Στο trip αυτη τη στιγμή έχω 6,5 L , αλλα επειδή το μέτρησα με βενζίνη είδα ότι κλέβει γύρω στο 0,5 λιτρα, οπότε το 7 που λέω πιο πάνω είναι το πραγματικό....βέβαια δεν έχω πάντα 7L....συνήθως παίζει μεταξύ 7-7.5 actual.
Το 25% είναι η αύξηση αυτή τη στιγμή, στις αρχές όταν το έβαλα τον Οτώβριο 2015 είχα 20% αύξηση.
Γενικά τις ρυθμίσεις και το χάρτη τον έχω τσεκάρει 3 φορές ήδη χωρίς καμία αλλαγή από τον εγκαταστατη (οπως μ είπε και τις 3 φορές τόσο πρέπει να καίει)
Suzuki sx4 2010 - Stag QBOX Basic με μηχανική λαδιέρα
lepre20

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό viallesi » Δευτ 08 Φεβ, 2016 14:02

lepre20 έγραψε:
viallesi έγραψε:
lepre20 έγραψε:Με βενζίνη είχα 7L/100 (να επισημάνω ότι το trip κλέβει κάπου στο 0,5 , δείχνει λιγότερο)
Με αέριο έχω 8,8L/100, το τελευταίο 2μινο παρατήρησα μια αυξηση ως και 0,5 λιτρα στην κατανάλωση αερίου (αλλαγή μίγματος στα πρατήρια?)
Αυξηση καταναλωσης 25%

Έχω σύστημα παράλληλου ψεκασμού αλλά λογω του ότι οδηγάω πολυ συντηρητικά (2500-3000 στροφες) δεν έχω σημαντική κατανάλωση βενζίνης
πέρα των εκκινήσεων

Πως σας φαίνεται?

Το 25% πως το υπολογίζεις? Με 7 την βενζίνη ή 7,5? Γενικότερα ένα 20% θεωρείται normal.
Το 0,5 το τελευταίο 2μηνο το έχω και εγώ αλλά θεωρώ ότι είναι λόγω περισσότερου κρύου. Αργεί να ζεσταθεί η μηχανή, κτλ.

Στο trip αυτη τη στιγμή έχω 6,5 L , αλλα επειδή το μέτρησα με βενζίνη είδα ότι κλέβει γύρω στο 0,5 λιτρα, οπότε το 7 που λέω πιο πάνω είναι το πραγματικό....βέβαια δεν έχω πάντα 7L....συνήθως παίζει μεταξύ 7-7.5 actual.
Το 25% είναι η αύξηση αυτή τη στιγμή, στις αρχές όταν το έβαλα τον Οτώβριο 2015 είχα 20% αύξηση.
Γενικά τις ρυθμίσεις και το χάρτη τον έχω τσεκάρει 3 φορές ήδη χωρίς καμία αλλαγή από τον εγκαταστατη (οπως μ είπε και τις 3 φορές τόσο πρέπει να καίει)

Άλλη κατανάλωση έχεις χειμώνα, καλοκαίρι τόσο στην βενζίνη, όσο και στο υγραέριο. Αν είσαι κοντά στο 20% σε σχέση με αυτά τα νούμερα τότε είσαι ΟΚ. Πολλοί αναφέρουν και χαμηλότερα νούμερα αλλά προσωπικά δεν τα έχω δει ποτέ στην πράξη. Τo manual της vialle αναφέρει πάντως καθαρά για 20% επιπλέον κατανάλωση.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό AccelDrag » Πέμ 10 Μαρ, 2016 10:34

Στα τελευταία 3 γεμίσματα εμένα η αυτονομία απο τα 360-370 έπεσε στα 315-325...σοβαρή διαφορά!

Sent from my thl T11 using Tapatalk
AccelDrag

Δημοσιευσεις: 59

Δημοσίευσηαπό referravag » Πέμ 10 Μαρ, 2016 19:24

Επανέρχομαι στα της αυτονομίας. Τους τελευταίους 2 μήνες συμπληρώνουμε όσο και όποτε χρειάζεται μόνο 100άρα βενζίνη της BP.

Εξακολουθούμε να έχουμε την ίδια αυξημένη αυτονομία 680-690χλμ όπως και την πρώτη φορά που είχαμε βάλει 100άρα της Shell την Racing.
+40-45 χλμ σε σχέση με την V-Power 97 οκτανίων
+80-90 χλμ σε σχέση με την απλή 95άρα.

Η διαφορά στην κατανάλωση υγραερίου πρακτικά είναι:
-0,4l/100km σε σχέση με την V-Power 97 οκτανίων
-0,9l/100km σε σχέση με την απλή 95άρα.

Ίδιος οδηγός ίδιες διαδρομές καθημερινά ίδιο στυλ οδήγησης ίδιο υγραέριο πάντα από το ίδιο πρατήριο. Ελπίζω να είναι όλα καλά και να μην έχει κάποιο θέμα... Θα πάρω τηλ και τον Χρήστο (LPGas) κάποια στιγμή να τον ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό. Στον δρόμο πάντως πάει καλύτερα από ποτέ... Η Racing είχε μισό τσακ καλύτερη σπιρτάδα ίσως αλλά με την BP δουλεύει πιο στρωτά, ήσυχα και γλυκά ο κινητήρας. Δεν το συζητώ ότι είναι μονόδρομος η 100άρα για την δική μας περίπτωση... Όποιος έχει μοτέρ VTi και σύστημα με παράλληλους ψεκασμούς βενζίνης σαν το δικό μας ας δοκιμάσει 100άρα. Αλλά και όποιος δεν έχει ας κάνει τη δοκιμή... Μπορεί να παρατηρήσει τα ίδια. Πραγματικά αυτό το μοτέρ μπορεί να καίει λάδι αλλά είναι τόσο ευαίσθητο σε μικρο αλλαγές... Από λάδι σε λάδι, από βενζίνη σε βενζίνη και από υγραέριο σε υγραέριο καταλαβαίνεις άμεσα αν του αρέσει ή όχι, αν συνεργάζεται καλά ή όχι από το άκουσμα του αλλά και από τις επιδόσεις στον δρόμο...
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag

Δημοσιευσεις: 441

Δημοσίευσηαπό viallesi » Πέμ 10 Μαρ, 2016 20:10

Πραγματικά μου ακούγεται πολύ κουλό να έχεις αυτές τις διαφορές αλλά θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω. Πλέον έχω πολύ ασφαλή στατιστικά δεδομένα για να καταλάβω αν όντως υπάρχει πραγματικά αυτή η διαφορά και σε εμένα.
viallesi

Δημοσίευσηαπό referravag » Πέμ 10 Μαρ, 2016 22:16

Έχει λογική καθώς η καλύτερη βενζίνη κάνει καλύτερη έκρηξη και ο εγκέφαλος το βλέπει αυτό και δίνει εντολή για λιγότερο καύσιμο για να παράγει το ίδιο έργο... ;) Επίσης η κατοστάρα είναι πιο κοντά στο υγραέριο σαν καύσιμο...
Τελευταία επεξεργασία από referravag και Πέμ 10 Μαρ, 2016 22:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
referravag

Δημοσίευσηαπό viallesi » Πέμ 10 Μαρ, 2016 22:19

referravag έγραψε:Έχει λογική καθώς η καλύτερη βενζίνη κάνει καλύτερη έκρηξη και ο εγκέφαλος το βλέπει αυτό και δίνει λιγότερο καύσιμο για να παράγει το ίδιο έργο... ;) Επίσης η κατοστάρα είναι πιο κοντά στο υγραέριο σαν καύσιμο...

Ναι αλλά ρίχνεις ελάχιστη βενζίνη (τουλάχιστον σε εμένα είναι 0,5/100). Η ποσότητα αυτή δεν δικαιολογεί τόσα πολλά παραπάνω χλμ. Εκεί προβληματίζομαι. Το ότι σε οκτάνια είναι πιο κοντά στο lpg το καταλαβαίνω αν και δεν μπορώ να το συσχετίσω με παραπάνω χλμ.
viallesi

Δημοσίευσηαπό referravag » Πέμ 10 Μαρ, 2016 22:40

Κοίταξε λόγω να πω ψέματα δεν έχω... Προφανώς και δεν θα μπω στην διαδικασία να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας και δεν καταλαβαίνω την αμφισβήτησή σου... Την εμπειρία μου καταθέτω από εκεί και πέρα όποιος θέλει δοκιμάζει... Δεν είπα πουθενά ότι δουλεύει 100% με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα μοτέρ και σε όλα τα KIT και προφανώς δεν θα δουλέψει σε όλους τους κινητήρες το ίδιο... Για τον συγκεκριμένο κινητήρα όμως αυτά έχω να παρατηρήσω και θεώρησα σωστό να τα μοιραστώ μαζί με όλη την παρέα. Από εκεί και πέρα όποιος θέλει δοκιμάζει... Δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον με το ζόρι... Διαφορά έχει τεράστια όχι μόνο από άποψη χιλιομέτρων αλλά και επιδόσεων... Αλλιώς τραβάει με την απλή 95άρα, αλλιώς με την 97άρα αλλιώς με την 100άρα, σε λειτουργία υγραερίου πάντα. Τώρα το πόση βενζίνη ψεκάζει είναι άσχετο... Όση και να ψεκάζει οι διαφορές που έγραψα πιο πάνω είναι αυτές με κάθε καύσιμο...

Φιλικά
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
referravag

Δημοσίευσηαπό viallesi » Πέμ 10 Μαρ, 2016 22:51

referravag έγραψε:Κοίταξε λόγω να πω ψέματα δεν έχω... Προφανώς και δεν θα μπω στην διαδικασία να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας και δεν καταλαβαίνω την αμφισβήτησή σου... Την εμπειρία μου καταθέτω από εκεί και πέρα όποιος θέλει δοκιμάζει... Δεν είπα πουθενά ότι δουλεύει 100% με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα μοτέρ και σε όλα τα KIT και προφανώς δεν θα δουλέψει σε όλους τους κινητήρες το ίδιο... Για τον συγκεκριμένο κινητήρα όμως αυτά έχω να παρατηρήσω και θεώρησα σωστό να τα μοιραστώ μαζί με όλη την παρέα. Από εκεί και πέρα όποιος θέλει δοκιμάζει... Δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον με το ζόρι... Διαφορά έχει τεράστια όχι μόνο από άποψη χιλιομέτρων αλλά και επιδόσεων... Αλλιώς τραβάει με την απλή 95άρα, αλλιώς με την 97άρα αλλιώς με την 100άρα, σε λειτουργία υγραερίου πάντα. Τώρα το πόση βενζίνη ψεκάζει είναι άσχετο... Όση και να ψεκάζει οι διαφορές που έγραψα πιο πάνω είναι αυτές με κάθε καύσιμο...

Φιλικά

Όχι ρε συ το πήρες στραβά. Δεν αμφισβητώ αυτό που λες και για αυτό και λέω παραπάνω ότι θα το δοκιμάσω. Απλά προσπαθώ να το ερμηνεύσω. Συζήτηση κάνουμε.
viallesi

Δημοσίευσηαπό referravag » Πέμ 10 Μαρ, 2016 23:06

Καμία παρεξήγηση... Εννοείται ότι ο σκοπός είναι να μοιραζόμαστε πράγματα που ανακαλύπτουμε ως απλοί χρήστες. Αλλιώς αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη δεν έχουν νόημα και οι συζητήσεις... ;)
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
referravag

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες