Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Διακοπές στις χαμηλές στροφές

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Διακοπές στις χαμηλές στροφές

Δημοσίευσηαπό dali13gr » Σάβ 26 Μαρ, 2016 14:36

Συγγνώμη για την μεγάλη καθυστέρηση στην απάντηση. Εντέλει, έφταιγαν τα μπουζοκαλώδια... Τα άλλαξα και αμέσως το αυτοκίνητο ξαναένιωσε. Τώρα δεν κάνει καμία διακοπή και τραβάει σε ανηφόρα με 2α-3η στις 1500 στροφές.

Μόλις τα άλλαξα, συνειδητοποίησα ότι πολύ πιθανόν να είχαν πρόβλημα από αρκετά παλαιότερα, αλλά δεν φαινόταν γιατί δεν είχα αέριο και με τη βενζίνη κρυβόταν κάπως το πρόβλημα. Για παράδειγμα, κάποια πρωινά που έβαζα μπρος, ο κινητήρας ακουγόταν σαν να δούλευαν οι... 3,5 κύλινδροι. Το έσβηνα και το ξαναέβαζα μπρος και έστρωνε. Τώρα σχεδόν δεν ακούγεται το αμάξι.
dali13gr

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Κυρ 27 Μαρ, 2016 01:18

Ωραιος. Τα μπουζοκαλωδια να ξερετε ειναι κατι το αναλωσιμο. Καθε 7 χρονια περιπου θελουν πεταμα.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό viallesi » Κυρ 27 Μαρ, 2016 12:30

gkazakias έγραψε:Ωραιος. Τα μπουζοκαλωδια να ξερετε ειναι κατι το αναλωσιμο. Καθε 7 χρονια περιπου θελουν πεταμα.

Δεν ισχύει για όλα τα αμάξια αυτό. Στο δικό μου μετά απο 10 χρόνια κανείς δεν έχει αλλάξει μπουζοκαλώδια. Τα Γερμανικά γενικότερα είναι πιο ευαίσθητα σε αυτό το θέμα.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό anj890 » Δευτ 28 Μαρ, 2016 09:55

viallesi έγραψε:
gkazakias έγραψε:Ωραιος. Τα μπουζοκαλωδια να ξερετε ειναι κατι το αναλωσιμο. Καθε 7 χρονια περιπου θελουν πεταμα.

Δεν ισχύει για όλα τα αμάξια αυτό. Στο δικό μου μετά απο 10 χρόνια κανείς δεν έχει αλλάξει μπουζοκαλώδια. Τα Γερμανικά γενικότερα είναι πιο ευαίσθητα σε αυτό το θέμα.

Σωστό, δεν ισχύει. Εγώ σε Alfa 147, 12 χρόνια και δεν έχω αλλάξει.
anj890

Δημοσιευσεις: 108

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Δευτ 28 Μαρ, 2016 10:19

Δεν χρειαζεται ενα αμαξι να φτασει σε σημειο να ρεταρει για να πουμε οκ τωρα θελουν αλλαγη.
Ενα αμαξι με ταλαιπωρημενα μπουζολαλωδια εχει αδυναμο σπινθηρα με πρωτη ενδειξη στους ρυπους με τσιμπημενους υδρογοναθρακες(παντα εντος οριων) με ελαφρως τσιμπημενη καταναλωση(σε λογικα πλαισια), επειτα οταν προχωρησει η φθορα ερχονται και τα πρωτα misfires.
Ειναι εντελως χαζο εαν ενα σετ καλωδιων κοστιζει 20-30 ευρω να μην αλλαζεται προληπτικα πριν την 10ετια. Σιγουρα θα δει καποιος αλλη ζωντανια στον κινητηρα του.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό anj890 » Δευτ 28 Μαρ, 2016 13:11

gkazakias έγραψε:Δεν χρειαζεται ενα αμαξι να φτασει σε σημειο να ρεταρει για να πουμε οκ τωρα θελουν αλλαγη.
Ενα αμαξι με ταλαιπωρημενα μπουζολαλωδια εχει αδυναμο σπινθηρα με πρωτη ενδειξη στους ρυπους με τσιμπημενους υδρογοναθρακες(παντα εντος οριων) με ελαφρως τσιμπημενη καταναλωση(σε λογικα πλαισια), επειτα οταν προχωρησει η φθορα ερχονται και τα πρωτα misfires.
Ειναι εντελως χαζο εαν ενα σετ καλωδιων κοστιζει 20-30 ευρω να μην αλλαζεται προληπτικα πριν την 10ετια. Σιγουρα θα δει καποιος αλλη ζωντανια στον κινητηρα του.

Με αυτή τη λογική τότε να αλλάξω και αισθητήρες λάμδα, πολλαπλασιαστές, maf και δεν ξέρω και γω τι άλλο.... Σε αμάξι 12ετίας, σαν το δικό μου τουλάχιστον, το οποίο αφενός δεν έχει κάποιο πρόβλημα, αφετέρου όλα αυτά τα ανταλλακτικά είναι πανάκριβα, χαζό θεωρώ να πάω να τα αλλάξω χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. Φιλικά, χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης.
anj890

Δημοσιευσεις: 108

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Δευτ 28 Μαρ, 2016 15:11

Εγινα ξεκαθαρος , εαν το κοστος ειναι φθηνο τοτε αξιζει. Ο λαμδα ειναι και αυτος αναλωσιμος αλλα πανακριβο ανταλλακτικο. Ο maf δεν ειναι αναλωσιμο,ουτε ο πολλαπλασιαστης. Αυτα οταν χαλασουν το αμαξι ρεταρει ή δεν ξεκιναει καν.

Στα πιο πολλα αυτοκινητα τα μπουζοκαλωδια ειναι φθηνα. Σε λανσερ που αλλαξα προσφατα ο σαρακακης μου ζηταγε 180 ευρω για 4 καλωδια και εγω τα πηρα απο ιαπωνικη 22 ευρω με αποδειξη γνησια γιαπωνεζικα.
gkazakias

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 50 επισκέπτες