Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα εκκίνησης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα εκκίνησης

Δημοσίευσηαπό vellamos » Τετ 27 Ιαν, 2016 13:51

brc bristol 41 ειναι αυτο που εχω και εγω και οι υπολοιποι της γειτονιας
vellamos

Δημοσιευσεις: 3

Πρόβλημα ξεκινήματος

Δημοσίευσηαπό petros3110 » Δευτ 18 Απρ, 2016 09:53

Καλημέρα σας. Παρακολουθώ το φόρουμ εδώ και καιρό ως επισκέπτης αλλά πλέον σήμερα αποφάσισα να γίνω μέλος για να σας αναφέρω το πρόβλημά μου, μήπως και τελικά βρω λύση.
Εχω κία σέφια του 99 και ήδη έχω διανύσει 50000 χλμ με υγραέριο με σύστημα ag το οποίο τοποθέτησε ο λογοθέτης στο ίλιον, πανάρχαιος στο χώρο του υγραερίου. Μέχρι πρότινως ήμουν αρκετά ευχαριστημένος καθώς το αυτοκίνητο δεν παρουσίαζε κανένα θέμα παρά μόνο ένα μικρό σχεδόν αναπαίσθητο κόψιμο στις 3200 στροφές κι αυτό πολύ σπάνια που μάλλον εξαρτιόταν από τον τρόπο οδήγησης.Οι ρυθμίσεις είχαν γίνει από τον εγκαταστάτη ως συνοδηγός με το λάπτοπ στο χέρι.
Πλέον κι εδώ περίπου κι ένα μήνα,παρουσιάστηκε δυσκολία στην αρχική πρωινή εκκίνηση (οπωσδηποτε με βενζίνη) μετά από διήμερη ακινησία η οποία επιτυχενόταν με το δεύτερο γύρισμα του διακοπτη εκκίνησης και όταν τελικά έπαιρνε δεν παρουσίαζε στο δρόμο κανένα πρόβλημα και με όποιο καύσιμο. Πάντα το αυτοκίνητο οταν έσβηνε (από βραδύς) ήταν στο αέριο.
Σε επίσκεψή μου στον εγκαταστάτη, μου είπε να επισκεφθώ τον μηχανικό μου για να κοιτάξει την πίεση της βενζίνης επειδή προφανώς με την ακινησία χάνεται και στεγνώνει η παροχή{παρόλο που κάθε φορά περίμενα να σταματά ο ηχος της τρόμπαςπριν βαλω μπρός). Κλείνονας πλέον ραντεβού στο μηχανικό, έλενξε καταρχην ασφάλεια και ρελέ (καθαρίζοντας τις επαφες] της αντλίας βενζίνης και μου είπε ότι επειδή το σύστημα ψεκασμού βενζίνης του οχήματος μου είναι μονοσωλήνιο με γραμμή για τα επιστρεφόμενα από το φίλτρο καθώς και ο ρυθμιστης πίεσης είναι πάνω στην τρόμπα βενζινης και εντός του ρεζερβουάρ σπάει η πίεση εντός του ρεζερβουαρ και απαιτείται η αλλαγή της τρόμπας. Η τρόμπα βενζινης στοιχίζει 250 ευρώ και η αλλαγή της κρίθηκε ασυμφορη σε σχέση με το να γυρνώ 2 φορές το διακόπτη παρά τα συνολικά και πραγματικά 175000χλμ. Επίσης να αναφέρω ότι η πίεση της βενζίνης μετρήθηκε στη μπεκιερα και ήταν 3,5 μπάρ δηλαδή άψογη.
Από προχθές όμως, για να πάρει μπρός το αμάξι πρέπει κάθε φορά να γυρίζω 2 φορές διακόπτη είτε ήταν ακίνητο 48 ώρες έίτε μισή ώρα.Η πίεση της βενζίνης παραμένει 3,5 μπάρ, σέρβις αυτοκινήτου έχει γίνει πριν 5000 χλμ με επιπλέον καθαρισμό μπεκ βενζίνης (στον μηχανικό) καθώς και σέρβις συστήματος υγραερίου (στον εγκαταστάτη).Τι να κάνω πλέον?
petros3110

Δημοσιευσεις: 20

Re: Πρόβλημα ξεκινήματος

Δημοσίευσηαπό labros » Δευτ 18 Απρ, 2016 10:21

250 ευρώ στο KIA; Πολλά μου φαίνονται στο δικό μου accent βρίσκεις με 50 ευρώ. Επειδή από ότι φαίνεται έχεις πρόβλημα στην αντλία και θα σε αφήσει κοίτα για καμιά συμβατή. Δοκίμασε πάντως να το γυρίσεις για καναδυο μέρες σε βενζίνη να δεις αν το κάνει και τότε.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό petros3110 » Δευτ 18 Απρ, 2016 13:12

τρομπα πληρη καινουρια 250 ευρώ, μεταχειρησμένη 50 ευρώ...αλλά πως έβγαλες συμπέρασμα οτι τελικά θέλω τρόμπα???
πάντως προς το παρόν το κινώ μόνο με βενζίνη τουλάχιστον μήπως βγει κάποιο συμπέρασμα...
petros3110

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Δευτ 18 Απρ, 2016 13:57

Που ρωτησες για ανλτια?
Δεν παιζει 250 ευρω σε τετοιο αμαξι.
Οταν με τον μηχανικο γυριζατε 1 φορα τον διακοπτη σηκωνε πιεση κατευθειαν? Τωρα που κυκλοφορεις μονο με βενζινη στο κανει ξανα?

Υ.Γ http://www.onparts.gr/kia-sephia-fa-1-5 ... a-kausimon
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό petros3110 » Δευτ 18 Απρ, 2016 15:59

gkazakias έγραψε:Που ρωτησες για ανλτια?
Δεν παιζει 250 ευρω σε τετοιο αμαξι.
Οταν με τον μηχανικο γυριζατε 1 φορα τον διακοπτη σηκωνε πιεση κατευθειαν? Τωρα που κυκλοφορεις μονο με βενζινη στο κανει ξανα?

Υ.Γ http://www.onparts.gr/kia-sephia-fa-1-5 ... a-kausimon

Για αυτό αναφέρω πλήρη...αυτό που δείχνετε κ επιμένετε είναι μόνο το μοτέρ ...κι ούτε καν ο ρυθμιστής πίεσης...γιατί σαν ανταλλακτικό σκέτος δεν υπάρχει κ για αυτό κοιτάξαμε για πλήρη τρόμπα. Την τιμή έδωσε ο Δημήτρης Παυλής εξειδικευμένος σε κία χιουντάι στο ίλιον...αλλά στο φινάλε ποιος ο λόγος αφού μετά τον ήχο βζζζζντκ με το γύρισμα του διακόπτη, η πίεση μετρήθηκε 3,5 μπάρ όσο λέει ο κατασκευαστης...τώρα που κυκλοφορώ μόνο με βενζίνη δεν είναι απαραίτητο να γυρίσω 2 φορές το διακόπτη για να πάρει μπροστά, αλλάχρειάζεται περισσότερος χρόνος, σαν ναγυρίζει η μίζα 2 φορές τον κινητήρα παραπάνω...(δηλ, τσακμάκι δεν είναι, και χωρίς να προηγηθεί ακινησία).
petros3110

Δημοσίευσηαπό labros » Δευτ 18 Απρ, 2016 16:57

petros3110 έγραψε:τρομπα πληρη καινουρια 250 ευρώ, μεταχειρησμένη 50 ευρώ...αλλά πως έβγαλες συμπέρασμα οτι τελικά θέλω τρόμπα???
πάντως προς το παρόν το κινώ μόνο με βενζίνη τουλάχιστον μήπως βγει κάποιο συμπέρασμα...

Με βάση αυτά που έγραψες. Συγνώμη ναν έκανα λάθος.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 18 Απρ, 2016 17:05

Κοιτα μηπως δεν κλεινει καλα στο σβησιμο καποιο μπεκ υγραεριου, σταζει (κατουραει) καυσιμο οταν ειναι σβησμενο το αμαξι με αποτελεσμα να μπουκωνει στα ξεκινηματα λογω πολυ καυσιμου (βενζινη για το ξεκινημα και το αεριο που κατουρησε το μπεκ) παθων γιαυτο στο γραφω ειναι μια πιθανοτητα, ρωτα τον εγκαταστατη να τα τσεκαρει
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό petros3110 » Δευτ 18 Απρ, 2016 17:08

labros έγραψε:
petros3110 έγραψε:τρομπα πληρη καινουρια 250 ευρώ, μεταχειρησμένη 50 ευρώ...αλλά πως έβγαλες συμπέρασμα οτι τελικά θέλω τρόμπα???

Με βάση αυτά που έγραψες. Συγνώμη ναν έκανα λάθος.

να σαι καλά φίλε, δεν πειράζει...με έχουν κουράσει αυτά τα πηγαινε έλα στα συνεργεία ενα μήνα τώρα και άκρη δεν βρίσκω...γαμώ την κρίση...
petros3110

Δημοσίευσηαπό petros3110 » Δευτ 18 Απρ, 2016 17:14

maevius έγραψε:Κοιτα μηπως δεν κλεινει καλα στο σβησιμο καποιο μπεκ υγραεριου, σταζει (κατουραει) καυσιμο οταν ειναι σβησμενο το αμαξι με αποτελεσμα να μπουκωνει στα ξεκινηματα λογω πολυ καυσιμου (βενζινη για το ξεκινημα και το αεριο που κατουρησε το μπεκ) παθων γιαυτο στο γραφω ειναι μια πιθανοτητα, ρωτα τον εγκαταστατη να τα τσεκαρει

ο εγκαταστάτης τα τσεκαρισε, σήμερα το πρωί εκεί ήμουν...βέβαια το πρόβλημα παραμένει...πάει ο νους μου στα μπεκ βενζινης παλι, αλλά μετά 5000χλμ πάλι τα ίδια? και θα ναι αυτό?
petros3110

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 42 επισκέπτες