Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα εκκίνησης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα ξεκινήματος

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Δευτ 18 Απρ, 2016 18:08

Ποτε ρυθμιστηκε το υγραεριο τελευταια φορα?
Τωρα ποσο καιρο κινησε με βενζινα? Συνεχισε με βενζινη και δες αν μειωθει ο χρονος εκκινησης.

Υπαρχει πιθανοτητα τα long fuel trims με χρηση υγραεριου να εχουν παρει τιμες πλουσιου μιγματος ή φτωχου. Αυτο επηρεαζει την εκκινηση του οχηματος με βενζινη.
Κατι τετοιο εξαλειφετε οσο κινησε με βενζινη και το long term fuel παει στις εργοστασιακες του τιμες.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό petros3110 » Δευτ 18 Απρ, 2016 18:29

gkazakias έγραψε:Ποτε ρυθμιστηκε το υγραεριο τελευταια φορα?
Τωρα ποσο καιρο κινησε με βενζινα? Συνεχισε με βενζινη και δες αν μειωθει ο χρονος εκκινησης.

Υπαρχει πιθανοτητα τα long fuel trims με χρηση υγραεριου να εχουν παρει τιμες πλουσιου μιγματος ή φτωχου. Αυτο επηρεαζει την εκκινηση του οχηματος με βενζινη.
Κατι τετοιο εξαλειφετε οσο κινησε με βενζινη και το long term fuel παει στις εργοστασιακες του τιμες.

από χθές κινούμαι με βενζίνη, εκτός από σήμερα το πρωί όπου ο εγκαταστάτης το ξαναρύθμισε...όταν έφυγα από κει έκανα κάποια χλμ(5?) με υγραέριο για να δοκιμάσω από περιέργεια, μόνο κ μόνο γιατι στην κουβέντα, μου ανέφερε ότι πλέον έχουν βρεί τη ρύθμιση που ούτε το κόψιμο στις 3200 δεν θα μου κάνει πλέον (βέβαια ...μάντολες...) αλλά δεν με απασχολεί το κόψιμο...κατόπιν έκανα άλλα 20 περίπου χλμ με βενζίνη, με σκοπό και με τη λογική να την καταναλώσω γιατί κοντευει το δίμηνο...(θέλοντας να αποκλείσω κ τον παράγοντα βενζίνη)
petros3110

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Δευτ 18 Απρ, 2016 20:50

Καλος, συνεχισε αποκλειστικα με βενζινη τοτε για μερικες μερες. Εαν διορθωθει ξερουμε πολυ καλα τι φταιει. Ο λογοθετης βεβαια που ακριβως ρυθμισε το αμαξι στο δρομο? στα στενα τριγυρω? Θελει δρομο το αμαξι για να δει και να ρυθμισει τον χαρτη σωστα σε μεσαιες/υψηλες στροφες. Οσο για το κοψιμο στις 3200, θα προτεινα μια αλλαγη μπουζοκαλωδιων εαν αυτα εχουν ηλικια ανω των 7-8 ετων.
Επισης αν φορας την κοκκινη μπεκιερα valtek που βαζει, αλλαξε την με την πρωτη ευκαιρια με καποια αλλη καλυτερη οπως hana τυπου ijection.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό petros3110 » Δευτ 18 Απρ, 2016 21:10

gkazakias έγραψε:Καλος, συνεχισε αποκλειστικα με βενζινη τοτε για μερικες μερες. Εαν διορθωθει ξερουμε πολυ καλα τι φταιει. Ο λογοθετης βεβαια που ακριβως ρυθμισε το αμαξι στο δρομο? στα στενα τριγυρω? Θελει δρομο το αμαξι για να δει και να ρυθμισει τον χαρτη σωστα σε μεσαιες/υψηλες στροφες. Οσο για το κοψιμο στις 3200, θα προτεινα μια αλλαγη μπουζοκαλωδιων εαν αυτα εχουν ηλικια ανω των 7-8 ετων.
Επισης αν φορας την κοκκινη μπεκιερα valtek που βαζει, αλλαξε την με την πρωτη ευκαιρια με καποια αλλη καλυτερη οπως hana τυπου ijection.

καταλαβαίνω το τι λες. σήμερα ρυθμισε ...στο επί τόπου! το κόψιμο είναι το τελευταίο που με νοιάζει, είχα συνηθίσει να ζω με αυτό(χαχαχα) όσο για τα μπουζοκαλώδια (αυτά πάνε με τους πολλ/στές μαζί) είναι πολυ πιο πρόσφατα. εσύ που το ρυθμιζεις?
petros3110

Δημοσίευσηαπό petros3110 » Δευτ 18 Απρ, 2016 21:12

petros3110 έγραψε:
gkazakias έγραψε:Καλος, συνεχισε αποκλειστικα με βενζινη τοτε για μερικες μερες. Εαν διορθωθει ξερουμε πολυ καλα τι φταιει. Ο λογοθετης βεβαια που ακριβως ρυθμισε το αμαξι στο δρομο? στα στενα τριγυρω? Θελει δρομο το αμαξι για να δει και να ρυθμισει τον χαρτη σωστα σε μεσαιες/υψηλες στροφες. Οσο για το κοψιμο στις 3200, θα προτεινα μια αλλαγη μπουζοκαλωδιων εαν αυτα εχουν ηλικια ανω των 7-8 ετων.

καταλαβαίνω το τι λες. σήμερα ρυθμισε ...στο επί τόπου! το κόψιμο είναι το τελευταίο που με νοιάζει, είχα συνηθίσει να ζω με αυτό(χαχαχα) όσο για τα μπουζοκαλώδια (αυτά πάνε με τους πολλ/στές μαζί) είναι πολυ πιο πρόσφατα. εσύ που το ρυθμιζεις?

επίσης η μπεκιέρες που εχουν διαφορά?
petros3110

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Δευτ 18 Απρ, 2016 21:27

Οι μπεκιερες εχουν διαφορα στον χρονο ψεκασμου. Οι δικες σου ειναι ηλεκτροβαλβιδες και ειναι αργες σε σχεση με τις τυπου ijection. Ομως το προβλημα τωρα δεν ειναι αυτο.

Εγω το AG το ρυθμιζω στον QGAS (εγκατασταση εκανα στον Λογοθετη το 2010) , επειτα απο την ρυθμιση εκει εχω ηρεμησει. Το παιρνει και το ρυθμιζει στον δρομο (Συγγρου-Κηφισσο) κανοντας αρκετα χλμ.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό petros3110 » Δευτ 18 Απρ, 2016 21:49

gkazakias έγραψε:Οι μπεκιερες εχουν διαφορα στον χρονο ψεκασμου. Οι δικες σου ειναι ηλεκτροβαλβιδες και ειναι αργες σε σχεση με τις τυπου ijection. Ομως το προβλημα τωρα δεν ειναι αυτο.

Εγω το AG το ρυθμιζω στον QGAS (εγκατασταση εκανα στον Λογοθετη το 2010) , επειτα απο την ρυθμιση εκει εχω ηρεμησει. Το παιρνει και το ρυθμιζει στον δρομο (Συγγρου-Κηφισσο) κανοντας αρκετα χλμ.

εκεί μόνο ρυθμιση έκανες ή άλλαξες κι έξαρτήματα πχ μπεκιέρα, πνευμωνα? τι προβλημα παροουσίασε εσένα κ σε ποιο αυτοκίνητο? ευχαριστώ για τις απαντήσεις
petros3110

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Δευτ 18 Απρ, 2016 23:53

Το αμαξι ειχε κρυφα φτωχο μιγμα και μου φαγε βαλβιδες εξαγωγης στις 80.000 και εκανα ρυθμιση. Κρυφα εννοω οτι ηταν εντος των οριων και δεν ανανε τσεκ. Κυριως ηταν στις μεσαιες στροφες και 3500-4000 και σε συνθηκες ταξιδιου καταπονουταν γιατι δεν εγινε ποτε ρυθμιση απο τον λογοθετη σε τετοιες συνθηκες λειτουργιας. Επισης πλεον εδω και καμποσο καιρο εχω παρει ενα obd scanner και παρακολουθω μονος μου τα μιγματα. Μετα την λεπτομερή ρυθμιση στον δρομο εκει που σου πα ειναι ολα οκ και μου τοποθετησε και μια λαδιερα JLM την οποια προσεχω και ρυθμιζω τακτικα. Θελει τακτικη ρυθμιση οντως, απορυθμιζεται συχνα, αλλα πιστευω με τοση προσοχη που την κοιταζω συχνα πυκνα εχει κανει δουλεια. Επειτα απο ελεγχο 40.000χλμ τα διακενα βαλβιδων ηταν απειρακτα.
Στον Πανικιδη επισης αλλαξα μπεκιερα , πεταξα τη valtek και εβαλα μια της landi renzo την iplus. Αρκετα καλη ενα σταδιο κατω απο τις τυπου ijection. Ο λογος ηταν καθαρα οικονομικος. Ομως και εκεινος μου ρυθμισε το αμαξι εν σταση. Φυσικα το αμαξι ηταν εν κινηση παντου φτωχο και στις χαμηλες πολυ πλουσιο. Λαμπακι δεν αναψε ποτε. Ολα αυτα σε hyundai tucson. Εχει συνολικα χλμ 165.000, και με υγραεριο τις 120.000.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό mauros200aris » Τρί 19 Απρ, 2016 00:52

Στο δικό μου, όταν είχα πρόβλημα εκκίνησης, τελικώς ήτανε ο πνεύμονας χαλασμένος και προφανώς άφηνε υγραέριο να περάσει αφού έσβηνε.
Mercedes C200 coupe, model 2005, 1.8, 163hp
104000 χλμ και συνεχίζουμε...
222000 χλμ συνολικά
mauros200aris

Δημοσιευσεις: 63

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τρί 19 Απρ, 2016 01:28

Ναι ολα παιζουν, το επομενο βημα ειναι να του κοψουν παροχη υγραεριου πληρως πισω απο την πολυβαλβιδα της μπουκαλας. Θελει δυστηχως ασχολια πολυ το ολο θεμα και αμα σκαμπαζει και ο πελατης βοηθαει παρα πολυ τη κατασταση.
gkazakias

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 42 επισκέπτες