Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πορτοκαλί λαμπάκι κινητηρα

Δημοσίευσηαπό Marousiotis » Παρ 24 Ιουν, 2011 20:30

Να μαι και εγω στην παρεα της πορτοκαλι ενδειξης.Εχω 4ης γενειας star gas σε Suzuki Grand Vitara 2,0 2007.Εχω μεχρι τωρα 10000Κ με υγραεριο χωρις προβληματα μεχρι τωρα.Η καταναλωση σε σχεση με την βενζινη ειναι αυξημενη 27-30%,αρα οχι φτωχο μιγμα.Σημερα ομως,χρειαστηκε να κατεβασω στον Πειραια τον γιο μου απο το Μαρουσι και μολις εφυγα απο εκει,νατο το λαμπακι.Γυρισα αμεσως σε βενζινη,αλλα αυτο δεν εσβησε.Δεν ξερω αν πρεπει να κινησω το αυτοκινητο,την Δευτερα ειμαι για το εξουσιοδωτιμενο της Suzuki οπου μου το τοποθετησαν.
Κωστας
Suzuki New Grand Vitara 2.0
Marousiotis

Δημοσιευσεις: 47

Δημοσίευσηαπό anikologr » Παρ 24 Ιουν, 2011 21:01

Marousiotis έγραψε:Να μαι και εγω στην παρεα της πορτοκαλι ενδειξης.Εχω 4ης γενειας star gas σε Suzuki Grand Vitara 2,0 2007.Εχω μεχρι τωρα 10000Κ με υγραεριο χωρις προβληματα μεχρι τωρα.Η καταναλωση σε σχεση με την βενζινη ειναι αυξημενη 27-30%,αρα οχι φτωχο μιγμα.Σημερα ομως,χρειαστηκε να κατεβασω στον Πειραια τον γιο μου απο το Μαρουσι και μολις εφυγα απο εκει,νατο το λαμπακι.Γυρισα αμεσως σε βενζινη,αλλα αυτο δεν εσβησε.Δεν ξερω αν πρεπει να κινησω το αυτοκινητο,την Δευτερα ειμαι για το εξουσιοδωτιμενο της Suzuki οπου μου το τοποθετησαν.

Αν το γυρίσεις σε βενζίνη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να το κινήσεις...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 25 Ιουν, 2011 01:42

υπάρχει και η πιθανότητα άσχετης βλάβης με το υγραέριο. μετά από 10000 κμ παίζει και αυτό, μιας και αν ήταν το μείγμα μάλλον θα σου είχε παραπονεθεί νωρίτερα. Το διαγνωστικό θα σε διαφωτίσει.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό sotpitaras » Σάβ 25 Ιουν, 2011 14:27

στα 10000 χλμ με γκαζι μου αναψε και εμενα λαμπακι (star gas σε nissan xtrail) το πηγα στη nissan να διαβασουν τη βλαβη και δειχνει ρεταρισμα 4ου κυλινδρου .Εσβησε την ενδειξη και οταν μου ξανααναψε σε καμια εβδομαδα το πηγα στον εγκαταστατη .Μου ειπε οτι το μιγμα ειναι ενταξει και να αλλαξουμε μπουζι με ιριδιου ή να αυξησω λιγο τις στροφες στο ρελαντι.Γενικα το μονο προβλημα που ειχα ειναι μια μικρη αρρυθμια στο ρελαντι (ισα που κουνιεται η βελονα στο στροφομετρο) ετσι αφου δεν μου δημιουργουσε κανενα προβλημα στην πορεια το αφησα
sotpitaras

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 25 Ιουν, 2011 15:24

sotpitaras έγραψε:...ετσι αφου δεν μου δημιουργουσε κανενα προβλημα στην πορεια το αφησα

Δηλαδη εχεις ακομα λαμπακι αναμενο ? Αν ναι, μην το αφησεις... προκαλεις την τυχη σου.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό sotpitaras » Σάβ 25 Ιουν, 2011 19:34

οχι δεν ειναι αναμενο μου αναψε δυο φορες οπως ειπα παραπανω και το πηγα αμεσως συνεργειο αφου αποκλεισαμε πολλαπλασιαστη ειμαι σε αναμονη με τον εγκαταστατη να δουμε τι θα κανουμε εαν ξαναναψει(οι λυσεις που μου ειπε τις ειπα πριν)
sotpitaras

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό Marousiotis » Κυρ 26 Ιουν, 2011 07:51

Συνεχεια της ιστοριας.Χθες πηγα δειλα δειλα το πρωι να δοκιμασω.Λες να σβησει? ΟΧΙ,η απαντηση.Στη συνεχεια χρειαστηκε η συζυγος να παει σε καποιες δουλειες με το αυτοκινητο της.Εδω επεμβαινει ο Μερφι με τον νομο του.Γρ γρ το polo,τιποτα.Μπαταρια τελος.Τωρα? Παρε το Suzuki και φυγε,οπως και εγινε.Το λαμπακι σταθερα αναμενο.Σημερα το πρωι παω παλι δειλα δειλα νατο δοκιμασω παλι.Λες να...? Και ω του θαυματος,το λαμπακι σβησμενο.Μετα απο λιγη ωρα λειτουργειας το γυριζω στο γκαζι,παλι σβησμενο.Ωραια λοιπον.Ομως το λαμπακι πως εσβησε? Δεν θα πρεπε να το σβησουν στο συνεργειο,οπου θα διαβαζαν τι προβλημα ειχε δημιουργηθει? Θα δουμε αυριο.
Κωστας
Suzuki New Grand Vitara 2.0
Marousiotis

Δημοσιευσεις: 47

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 26 Ιουν, 2011 10:01

Marousiotis έγραψε:Ομως το λαμπακι πως εσβησε? Δεν θα πρεπε να το σβησουν στο συνεργειο,οπου θα διαβαζαν τι προβλημα ειχε δημιουργηθει? Θα δουμε αυριο.

Το λαμπακι εσβησε γιατι ο εγκεφαλος ''διαβασε'' οτι το μιγμα που εκχεεται πλεον ειναι σωστο(γιατι μαλλον για φτωχο μιγμα αναψε). Και αυτο γιατι αν καταλαβα καλα, το δουλεψες με βενζινη για καποια χλμ. Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι δεν θα ξανααναψει, ειδικα αν το δουλεψεις με lpg... Οπως και να'χει η βλαβη εχει αποθηκευτει και αν το βαλεις στο διαγνωστικο του συνεργειου(αν και δεν υπαρχει λαμπακι)θα σου πει τι σφαλμα ειχε.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Re: anavei lampaki kinitira ????

Δημοσίευσηαπό NikosS » Κυρ 26 Ιουν, 2011 21:10

gia sas kai apo mena .. 8a i8ela ti gnwmi sas .. exw Mitsubishi CARISMA 2004 kai kit 4hs genias ths AG (me pneymona kai ladiera)..edw kai 7 mines kinoume me igraerio kai exw symplirwsei 8000 km... tous 2 prwtous mines den eixa provlima .. twra omws anavei to lampaki kinitira synexeia kai fovamai mipws mou katastrepsi kinitira h kati allo sto aytokinito, min pa8w zimia .. ti mporei na ftaiei gi'ayto ?? kai ti prepei na kanw ?? kai eyxaristo s'olous gia to site .....

Ναι πάνε στην αντιπροσωπεία που στο πέρασε, να σου κάνει τεστ διαγνωσης για τον λόγο που ανάβει. Μην το αφήνεις όμως γιατί μπορεί να σου κάνει σοβαρή ζημιά. Επίσης εάν μετά απο την ρύθμιση που θα σου κάνει ο εγκαταστάτης εάν δεν τα καταφέρει με την 1η μην στεναχωριέσαι αλλα και μην το αφήσεις έτσι , το σύστημα που έβαλες το τοποθετούν σίγουρα και άλλοι στην ευρύτερη περιοχή σου, οπότε πάνε να δείς και εκεί και απο χρήματα όσο έχεις την εγγύηση ή είναι κάτι απο ελλατωματικό σύστημα είναι δωρεάν.
Σημείωση παρακαλούμε όλοι στο site να γράφεις στα Ελληνικά.
Honda Civic 1.6cc , Kit-Versus
NikosS

Δημοσιευσεις: 80

Re: Λαμπακι μηχανης

Δημοσίευσηαπό tzortzis » Τρί 12 Ιούλ, 2011 10:07

Φίλε outlander, μου έτυχε ακριβώς το ίδιο πράγμα με σένα, έβαλα αέριο στο βενζινάδικο πίσω από το καρφούρ και φεύγοντας άναψε το λαμπάκι τησ μηχανής. Αναγκαστηκά πήγα στη δουλειά με αναμένο λαμπάκι περίπου 140 χιλ και την άλλη μέρα που σκεφτόμουν να πάω στο συνεργείο περιέρφος έσβησε. Στο συνεργείο που πήγα τελικά δεν μου εξήγησαν το τρ΄χει - όλα κα΄λά μου είπαν. Λέω λοιπόν υπάρχει περίπτωση να τρέχει κάτι με το συγκεκριμένο βενζινάδικο και την ποιότητα αερίου?, την πίεση?, την πικνότητα?
tzortzis

Δημοσιευσεις: 1

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 63 επισκέπτες