Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα στο ρελαντί σε Fiat Punto 1.2 8v LPG

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Πρόβλημα στο ρελαντί σε Fiat Punto 1.2 8v LPG

Δημοσίευσηαπό AndreasGk » Παρ 06 Μάιος, 2016 08:31

Καλησπέρα σας,

Έχω ένα Fiat Punto 188 1.2 8v του 2005 μοντέλο και εδώ και ένα μήνα έχω τοποθετήσει κιτ υγραερίου O.M.V.L. από την Viagas στην Ιερά οδό. Το αμάξι πριν την τοποθέτηση δεν είχε κάποιο πρόβλημα. (*) Βάζω αστεράκι γιατί θα εξηγήσω παρακάτω.

Μετά την τοποθέτηση, δεν μου κρατούσε ρελαντί με το υγραέριο. Ενώ άναβε με βενζίνη κανονικά και μέχρι να ζεσταθεί ήταν κανονικά, με το που γύρναγε στο υγραέριο, άρχιζαν να παίζουν οι στροφές από 800 μέχρι 300-400 όπου ήταν έτοιμο να σβήσει και γκάζωνε το αμάξι μόνο του μέχρι 1000 στροφές και μετά πάλι 300 και πάλι πάνω. Αυτό το κάνει μέχρι τελικά να σβήσει μετά από μερικά λεπτά.
Αφού το γύρισα πίσω, μου είπε ο εγκαταστάτης ότι το αμάξι έχει πρόβλημα και ότι έχει βγάλει αλάρμ άλλα επειδή δεν είχε το ειδικό λογισμικό για φιατ δεν ήξερε τι φταίει και ότι έπρεπε να πάω σε συνεργείο καθώς δεν έφταιγε το υγραέριο άλλα το αμάξι. Μετά από δούλεμα 2 μέρες με βενζίνη, είδα ότι το κάνει και στην βενζίνη αυτό αλλά σε πολύ μικρό βαθμό που δεν φτάνει να κουνήσει τη βελόνα των στροφών. Με τα πολλά και τα λίγα, πήγα συνεργείο, και είχε βγάλει σφάλμα το αμάξι στον αισθητήρα MAP. Αλλάζω το αισθητήρα μαπ (με ιμιτασιόν) και πάλι το ίδιο. Πάω στην Viagas, το ξαναρυθμίζουν, πάλι τα ίδια, μου λένε φταίει το αμάξι. Πάω στο συνεργείο ενός φίλου να δοκιμάσω να αλλάξω όλα τα ηλεκτρικά να δούμε τι φταίει. Αυτα που θα σας γράψω, τα άλλαξα ένα ένα και κάθε φορά έκανα δοκιμή για να δώ αν φτιάχνει τίποτα. Άλλαξα μπουζί, μπουζοκαλώδια, πολλαπλασιαστές, ολόκληρο το σώμα του γκαζιού (έχει πρεσσαριστούς τους αισθητήρες TPS καθώς και το στέπερ του αέρα για το ρελαντί, αισθητήρες λάμδα, MAP και μου το κάνει το ίδιο. Να σημειώσω ότι τα ανταλλακτικά ήταν όλλα μεταχειρισμένα, καθώς δεν γινόταν να βάλουμε καινούργια, οπότε έχω μια επιφύλαξη για όλα.
Αφού κάθισα και σκέφτηκα τι μπορεί να φταίει, πήγα και έβγαλα τη φύσα του αισθητήρα θέσης πεταλούδας, και το οδήγησα για 1 μέρα το αμάξι έτσι. Δεν έκανε κιχ. Μόλις το έβαλα πάλι, πάλι τα ίδια. Λέω θα φταίει ο αισθητήρας, κάθομαι με ένα πολύμετρο και μετράω τον αισθητήρα εν ώρα λειτουργίας και βλέπω ότι στέλνει κανονικό σήμα. Δηλαδή όσο πάταγα γκάζι, ανέβαινε έως 4,3V ομοιόμορφα. Το πρόβλημα επιδεινώνετε όταν έξω βρέχει και γενικά όταν έχει υγρασία. Είναι πολύ έντονο το πρωί και το βράδυ, και το μεσημέρι λιγότερο έντονο. Να σημειώσω ότι όταν κατεβαίνω καμια κατηφόρα και είμαι με νεκρά, η βελόνα των στροφών, παίζει απο 500 μέχρι 1000 στροφές μόνη της.πάνω κάτω όλη την ώρα. Δεν είναι σταθερή. Και μόλις σταματήσω, ή θα σταματήσει στις 800 που είναι το ρελαντί, η θα αρχίσει να τρέμει μέχρι να σβήσει. Επίσης θυμάμαι ότι εδώ και 5 χρόνια που έχω το αμάξι, μου το είχε κάνει 2-3 φορές συνολικά αυτό το τρέμουλο και στην βενζίνη το χειμώνα όταν έβρεχε πολύ.

Παραθέτω και ένα βίντεο με το τρέμουλο στο ρελαντί και θα ανεβάσω και το ανεβοκατέβασμα της βελόνας όταν το αμάξι είναι εν κινήση, και με νεκρά.

Όποιος μπορεί, ας βοηθήσει γιατί με έχει κουράσει πολύ αυτή η ιστορία. Μέχρι και να τρυπήσω τη πεταλούδα έχω ακούσει για να παίρνει παραπάνω αέρα το αμάξι στο ρελαντί έχω ακούσει. Εμένα το μυαλό μου πάει ή σε ελαττωματικό στέπερ (που θα πρέπει να είναι και αυτό, και το προηγούμενο για να ισχύει γιατί τώρα έχει άλλο σώμα γκαζιού πάνω με άλλο στέπερ), ή σε κάποιο πρόβλημα στην πλεξούδα καλωδίων.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

https://www.youtube.com/watch?v=jRAgMdDpOtA
AndreasGk

Δημοσιευσεις: 4

Re: Πρόβλημα στο ρελαντί σε Fiat Punto 1.2 8v LPG

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 06 Μάιος, 2016 09:01

ψαξε πρωτα μηπως τραβαει απο καπου αερα απο την πεταλουδα μεχρι την φλαντζα της πολλαπλης εισαγωγης.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό AndreasGk » Παρ 06 Μάιος, 2016 09:09

hlias έγραψε:ψαξε πρωτα μηπως τραβαει απο καπου αερα απο την πεταλουδα μεχρι την φλαντζα της πολλαπλης εισαγωγης.

Άλλαξα την φλάντζα της πεταλούδας με καινούργια. Επίσης κάτι που ξέχασα να γράψω είναι ότι στο συνεργείο που πήγα, καθώς ψέκαζαν με ένα σπρέι πάνω στα μπεκ του αερίου (πάνω στην πολλαπλή) έκανε κόψιμο ο κινητήρας. Και μια φορά που ψεκάζαμε 10 δευτερόλεπτα, μπούκωνε όση ώρα ψεκάζαμε.
Βέβαια επειδή δεν είχα υπομονή να το πάω πάλι πίσω στη Viagas έριξα sikaflex γύρω από τα μπέκ και τώρα δεν δείχνει να τραβάει τίποτα.
AndreasGk

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 06 Μάιος, 2016 11:43

νομιζω οτι απο εκει ειναι το προβλημα, ξεβιδωσε και στεγανοποιησε τα σωστα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό AndreasGk » Παρ 06 Μάιος, 2016 13:12

hlias έγραψε:νομιζω οτι απο εκει ειναι το προβλημα, ξεβιδωσε και στεγανοποιησε τα σωστα.

Δηλαδή αποκλείεται τα ηλεκτρικά ε; Γιατί όμως μερικές φορές το κάνει και μερικές όχι. Και επίσης γιατί επιδεινώνεται με τη βροχή και την υγρασία;
AndreasGk

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 06 Μάιος, 2016 13:45

Το αμαξι τραβαει αερα απο καπου. Ψεκαστε με σπρει προσεκτικα σπιθαμή προς σπιθαμή και βρειτε τη. Μην αλλαζετε αλλα ανταλλακτικα.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 06 Μάιος, 2016 15:34

τιποτα δεν αποκλειεται απο το πληκτρολογιο μακαρι να γινοταν ετσι ευκολα μια διαγνωση βλαβης, απο το τηλεφωνο και το πληκτρολογιο θα δουλευαμε.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 06 Μάιος, 2016 20:11

Πολλες φορες , δυστηχως, απο το πληκτρολογιο ενας γνωστης κανει σωστη διαγνωση σε σχεση με πολλους αμπαλους τεχνικους οσο και να εχουν μπροστα τους το αμαξι και να το κοιτανε.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό AndreasGk » Δευτ 09 Μάιος, 2016 10:31

Δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα, απλά σε συνέχεια του φίλου από πάνω που έγραψε ότι το αμάξι τραβάει αέρα από κάπου, έκανα μια δοκιμή στον τρόπο οδήγησης για να δω αλλαγές. Συνήθως όταν έβαζα νεκρά όσο βρισκόμουν εν κινήσει, είχα 2500-3500 στροφές και μόλις έβαζα νεκρά άρχιζε το τρεμόπεγμα όπως βλέπετε στο βίντεο. Βούταγε η βελόνα αμέσως στις 400 στροφές και μετά πάνω κάτω όλη την ώρα. Τις τελευταίες 2 μέρες, αφήνω το αμάξι με ταχύτητα πριν βάλω νεκρά έτσι ώστε να πέσουν οι στροφές στις 1000 και μετά βάζω νεκρά και παρατήρησα ότι μειώθηκε η συχνότητα που τρέμει το αμάξι. Πάλι το κάνει δηλαδή αλλά όχι τόσο συχνά. Το επόμενο βήμα είναι να δω την πολλαπλή εισαγωγής γιατί απ' ότι είδα έχει 1 φλάντζα μικρή για κάθε εισαγωγή. Απλά δε ξέρω αν έχει νερά. Θα επιστρέψω μόλις έχω κάποια νέα μη τυχόν αντιμετωπίζει και κάποιος άλλος το ίδιο θέμα, να ξέρει τι να δεί.
AndreasGk

Δημοσίευσηαπό Qgas » Παρ 13 Μάιος, 2016 23:23

Παιζει να έχει πιτσικαρει η εισαγωγή .. Αρκετά έχουν θέμα με αυτές και στη βενζινη μόνο
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 70 επισκέπτες