Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αλλαγή με μπουζι για LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Αλλαγή με μπουζι για LPG

Δημοσίευσηαπό viallesi » Παρ 04 Μαρ, 2016 10:43

gkazakias έγραψε:Ο κατασκευαστης του αυτοκινητου μου λεει στο βιβλιο που διαβασα προσεκτικα, οτι για χρηση αμολυβδης βενζινας θελουμε διακενο 1.1mm, και για χρηση βενζινας με μολυβδο στα 0.7-0.8mm. Για ποιο λογο αραγε?
Εχω την εντυπωση οτι και για το αεριο το ιδιο θα προτεινε 0,7-0,8 , αλλα δεν το γραφει καν αφου προκειται για μετατροπη στο αυτοκινητο κατι το οποιο απαγορευει συνεχως σε αρκετες σελιδες γενικοτερα και οχι στοχευμενα για το LPG :))

Συμβουλευτικα θα σας πω, οσοι εχετε αμαξι 10ετιας +, να αλλαξετε προληπτικα μπουζοκαλωδια, ειναι και αυτα αναλωσιμα και εχουν πολλες απωλειες με την παροδο του χρονου. Τα συμπτωματα ερχονται πολυ ομαλα, και ετσι σε καποιο σκορτσαρισμα στις χαμηλες στροφες να ψαχνομαστε αδικα για ειδικα μπουζι LPG και ιστοριες. Τις περισσοτερες φορες τα μπουζοκαλωδια στοιχιζουν την μιση τιμη απο οτι τα μπουζι LPG.
Επισης ενα αλλο παραλογο ειναι οτι βαζουμε αυτα τα ειδικα μπουζι με τον φοβο να προστατεψουμε τον πολλαπλασιαστη, λογικη σκεψη, δεν αντιλεγω, απλα σε μερικα αυτοκινητα ο πολλαπλασιαστης κοστιζει λιγοτερο απο οτι τα ειδικα μπουζι.

Τι αμάξι έχεις φίλε μου και γράφεις τα παραπάνω για τα μπουζοκαλώδια? Γερμανικό να υποθέσω? Τρόπος να ελέγξουμε τα μπουζοκαλώδια υπάρχει?
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 04 Μαρ, 2016 12:00

viallesi έγραψε:
gkazakias έγραψε:Ο κατασκευαστης του αυτοκινητου μου λεει στο βιβλιο που διαβασα προσεκτικα, οτι για χρηση αμολυβδης βενζινας θελουμε διακενο 1.1mm, και για χρηση βενζινας με μολυβδο στα 0.7-0.8mm. Για ποιο λογο αραγε?
Εχω την εντυπωση οτι και για το αεριο το ιδιο θα προτεινε 0,7-0,8 , αλλα δεν το γραφει καν αφου προκειται για μετατροπη στο αυτοκινητο κατι το οποιο απαγορευει συνεχως σε αρκετες σελιδες γενικοτερα και οχι στοχευμενα για το LPG :))

Συμβουλευτικα θα σας πω, οσοι εχετε αμαξι 10ετιας +, να αλλαξετε προληπτικα μπουζοκαλωδια, ειναι και αυτα αναλωσιμα και εχουν πολλες απωλειες με την παροδο του χρονου. Τα συμπτωματα ερχονται πολυ ομαλα, και ετσι σε καποιο σκορτσαρισμα στις χαμηλες στροφες να ψαχνομαστε αδικα για ειδικα μπουζι LPG και ιστοριες. Τις περισσοτερες φορες τα μπουζοκαλωδια στοιχιζουν την μιση τιμη απο οτι τα μπουζι LPG.
Επισης ενα αλλο παραλογο ειναι οτι βαζουμε αυτα τα ειδικα μπουζι με τον φοβο να προστατεψουμε τον πολλαπλασιαστη, λογικη σκεψη, δεν αντιλεγω, απλα σε μερικα αυτοκινητα ο πολλαπλασιαστης κοστιζει λιγοτερο απο οτι τα ειδικα μπουζι.

Τι αμάξι έχεις φίλε μου και γράφεις τα παραπάνω για τα μπουζοκαλώδια? Γερμανικό να υποθέσω? Τρόπος να ελέγξουμε τα μπουζοκαλώδια υπάρχει?

Hyundai tucson φιλε μου. Δεν παιζει πολυ ρολο αν ειναι γερμανικο ή ασιατικο. Παιζει πολυ ρολο η θεση των μπουζι στο μηχανοστασιο, αν τρωνε πολυ μετωπο ζεστης. Στο δικο μου ειναι ακριβως πανω στο καπακι οποτε δεν καταπονουνται ιδιαιτερα. Σε αλλα αμαξια ειναι κοντα στην εξαγωγη και τρωνε πολυ ζεστη, βασικα ψηνονται συνεχεια. Σε τετοιου ειδους εφαρμογες ακομη και πριν την 10ετια εχουν βγει αχρηστα.
Δεν υπαρχει αξιοπιστος τροπος μετρησης για μερικη απωλεια τασης με καποιο πολυμετρο. Η αντισταση που φερουν τα καλωδια αυτα ειναι,πολυ μεγαλη και δεν μπορουμε να βγαλουμε ευκολα συμπερασματα απο τις μετρησεις μας.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό viallesi » Παρ 04 Μαρ, 2016 12:45

Το ρωτάω περισσότερο γιατι έχω ακούσει ότι πολλά Γερμανικά βγάζουν πρόβλημα σε μπουζοκαλλωδια. Σε Ιαπωνικά ειναι πιο σπάνιο πρόβλημα (βασικά δεν ξέρω κανένα).
viallesi

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 04 Μαρ, 2016 19:39

Στην προκειμενη περιπτωση και μιλωντας για τα μπουζοκαλωδια και μονο ειναι λαθος το σκεπτικο σου. Δεν υπαρχει το θεμα γερμανικα vs ιαπωνικα vs κορεατικα σε αυτο το θεμα. Αμα μιλαγαμε για πολλαπλασιαστες ναι ισχυει οτι κατα βαση τα ασιατικα μοντελα φερουν καλυτερους πολλαπλασιαστες. Εχει να κανει αποκλειστικα με την εφαρμογη του καθε μοντελου. Σε lancer cb1a '95 τα καλωδια ειναι πανω απο την πολλαπλη εξαγωγης και ψηνονται σε 100.000χλμ ειναι αχρηστα. Σε polo 1.2 tsi '10 πασιγνωστο προβλημα με τα μπουζοκαλωδια του τα οποια ψηνονται επισης.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό viallesi » Παρ 04 Μαρ, 2016 19:44

Ναι βλακεία είπα. Πολλαπλασιαστές εννοούσα, έχεις δίκιο.
viallesi

Δημοσίευσηαπό referravag » Δευτ 02 Μάιος, 2016 18:12

Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά!! Μιας και πριν μερικές μέρες αλλάξαμε μπουζί βάζοντας Bosch ιριδίου μονάκιδα με διάκενο 0.7mm όπως προτείνετε και για υγραέριο, πριν καταλήξω στα Bosch έκανα μεγάλη έρευνα και στο παρόν τόπικ και σε άλλα φόρουμ του εξωτερικού σχετικά... Πάνω στο ψάξιμο λοιπόν έπεσα στο ακόλουθο πολύ ενδιαφέρον βίντεο που παρουσιάζει ένα νέον τύπο μπουζί με το οποίο επιτυγχάνεται πολύ καλύτερη και ταχύτερη/συνεπέστερη καύση του μείγματος σε σχέση με τα ιριδίου. Έχει κανείς εμπειρία από αυτό ή αντίστοιχο προϊόν; Αν ισχύουν όλα αυτά που λέει το βίντεο λογικά πάντα η συγκεκριμένη τεχνολογία θα βοηθάει ακόμη περισσότερο στην πρόληψη του VSR αν και δεν γνωρίζω πόσο καλά μπορεί να συνεργαστεί μια τέτοια τεχνολογία με το υγραέριο ως καύσιμο...

https://www.youtube.com/watch?v=w962iS-7ELQ

--edit--
https://www.youtube.com/watch?v=8o00v_Rggt8
https://www.youtube.com/watch?v=Xt2z4vDl1i0
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag

Δημοσιευσεις: 441

Δημοσίευσηαπό ntinaras » Κυρ 12 Ιουν, 2016 12:43

Αλλαξα μπουζι, και η διαφορα στο αυτοκινητο ειναι χαοτικη

ειχα πριν denso iridium power με διακενο 1.1 (ειχα να τα αλλαξω απο το 2010!)
και τωρα εβαλα τα bosch lpg με διακενο 0.7
εχει εξαλειφθει το ρεταρισμα στις χαμηλες στροφες, και μειωθηκε πολυ οταν ειναι κρυο.
Micra K11 1.3 Zanardi NIGS
ntinaras

Δημοσιευσεις: 230

Δημοσίευσηαπό labros » Κυρ 12 Ιουν, 2016 15:10

ntinaras έγραψε:Αλλαξα μπουζι, και η διαφορα στο αυτοκινητο ειναι χαοτικη

εχει εξαλειφθει το ρεταρισμα στις χαμηλες στροφες, και μειωθηκε πολυ οταν ειναι κρυο.

Αφού έχεις να τα αλλάξεις από το 2010 χαοτική θα ήταν και η διαφορά αν έβαζες ίδια.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό viallesi » Κυρ 12 Ιουν, 2016 15:18

labros έγραψε:

Αφού έχεις να τα αλλάξεις από το 2010 χαοτική θα ήταν και η διαφορά αν έβαζες ίδια.

Εξαρτάται το αμάξι. Στο δικό μου που αλλάζουν κάθε 120000 χλμ και απο το 2007 είχα τα ίδια μέχρι το 2015 και 80000 χλμ, δεν είδα καμία διαφορά με τα μπουζί για lpg.
viallesi

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Κυρ 12 Ιουν, 2016 16:36

Τα ιριδιουμ power της denso δεν βγαίνουν με 1.1 διάκενο. Και εκείνα 0.7 έχουν.
gkazakias

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες