Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Φλαντζα κεφαλής;

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Φλαντζα κεφαλής;

Δημοσίευσηαπό elafi » Δευτ 18 Ιούλ, 2016 21:59

Στον ιδιο μάστορα δέν ξαναπάω..
το αμάξι μπήκε σήμερα στο συνεργείο το κανόνισε ο μάστορας που μου έβαλε το υγραέριο τον οποίο τον εμπιστεύομαι απόλυτα θα γίνουν όλα όσα είπες..
καπάκι επισκευή κτλ λεφτά μου είπε φιλική τιμή 350
θα βάλει τα λάδια που πρέπει και μετα απο 1000 χιλιόμετρα μου είπε θα πάω να τα ξανα αλλάξουμε παρασκευη πρωί θα είναι ετοιμο μου είπε!
elafi

Δημοσιευσεις: 37

Δημοσίευσηαπό crank94x » Δευτ 18 Ιούλ, 2016 22:44

Σε 1000-2000χλμ να αλλαξεις οπωσδηποτε λαδια..και να μετρησει και σωστα τα διακενα στις βαλβιδες γιατι στον κυλινδρο που επεφτε το παραφλου μπορει να εχει αφησει υπολοιπα στις βαλβιδες και να μην πατανε καλα και να πρεπει να κανεις παλι την ιδια δουλεια γι'αυτο..ασε που με το μεγιστο δυνατο διακενο θα εισαι και καλυμενος για το υγραεριο!
crank94x

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό elafi » Δευτ 18 Ιούλ, 2016 23:20

το αμάξι έχει 160.000 χιλιόμετρα.
έχει οστίρια που γεμίζουν λάδι και δέν θελουν ρύθμηση τα διάκενα αν δέν κάνω λάθος,
elafi

Δημοσίευσηαπό elafi » Δευτ 18 Ιούλ, 2016 23:24

να ρωτήσω και κάτι άσχετο μίας και έκανα το θέμα εδώ.
θα πάω ταξίδι και θέλω να βγάλω εισιτήριο στο πλοίο για το αμάξι..
το μέτρησα σε μήκος και ειναι λίγο παραπάνω απο 3,5 μέτρα.. ανήκει στην κατηγορία ''μικρό αμάξι''?γιατι μετά πάει σε ''κανονικό αμάξι'' και είναι λίγο ποιο ακριβό το εισιτήριο
elafi

Δημοσίευσηαπό georgioskchasiotis » Τρί 19 Ιούλ, 2016 14:21

elafi έγραψε:το αμάξι έχει 160.000 χιλιόμετρα.
έχει οστίρια που γεμίζουν λάδι και δέν θελουν ρύθμηση τα διάκενα αν δέν κάνω λάθος,

Φλάντζα κεφαλής είναι.. φίλε μου !! Με 160,000 ΚΜ που έχεις....
Να το ανοίξεις το συντομότερο, γιατί αυτή η κρέμα (θα φάει και τα κουζινέτα) κι αν μπορείς (τα οικονομικά σου) να άλλάξεις και ελατήρια εμβόλων, διότι είναι η μισή δουλειά ακόμη και θα του δώσει ζωή για άλλα 150,000ΚΜ.
Εννοείται ότι έχεις πολλά ΚΜ και είναι ευκαιρία βγάζοντας την κεφαλή να τρίψεις ή να αλλάξεις βαλβίδες.
και μην ξεχάσεις έστω να αλλάξεις τα τσιμουχάκια βαλβίδων.. κοστίζουν ελάχιστα !!
Αν τρίψιες ή αλλάξεις βαλβίδες και δεν αλλάξεις ελατήρια εμβόλων, θα σου καίει λάδια μετά,
επειδή θα σφραγίσει καλά απο επάνω και θα έχει περισσότερη συμπίεση.

..και το καπάκι μπορεί να μην θέλει πλάνισμα αν κάηκε λίγο η φλάντζα και επειδή το έχεις για σκότωμα σε 2 χρόνια.
Εξαρτάται απο το τι θέλει σε συνδυασμό με τι θέλεις εσύ !!
Θα γίνει και με μπαλώματα... αλλά θα γίνει και καλό, άν το θέλεις για κράτημα !!
Peugeot 406 1800cc (LFY engine) 16V του 2000 - Lovato Easy FAST SMART (+ λαδιέρα για σιγουριά)
Άβαταρ μέλους
georgioskchasiotis

Δημοσιευσεις: 18

Δημοσίευσηαπό elafi » Τρί 19 Ιούλ, 2016 15:28

Το αμάξι είναι απο εχθές συνεργείο το ανέφερα και ποιο πρίν.
θα τα κάνει όλα είπε ο μάστορας επισκευή το καπάκι οπου χρειάζεται και αν χρειαστεί και πλανιάρισμα που εγώ πιστευω δέν θα χρειαστεί γτι η ζιμιά είναι αρκρτά μικρή.
elafi

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τρί 19 Ιούλ, 2016 15:36

Πολύ νωρίς έκαψε φλατζα. Να τσεκαρει για τυχόν πετσικαρισμενο μπλοκ, και εαν λέει ο κατασκευαστής να αλλάξει και τις βίδες κεφαλής ώστε να σφίξει σωστα το καπάκι με την δυναμη που λέει ο κατασκευαστής. Θα έχετε παρατηρήσει οτι μετα απο επισκευή ξανά αναοιγουμε καπάκι συντομα απο καμμένη φλατζα σε σχέση με την πρώτη φορά. Αυτό γίνεται γιατί κανεις σχεδόν δεν ακολουθεί τις οδηγίες του κατασκευαστή. Χρησιμοποιει τις ίδιες βίδες κεφαλής και σφίγγει σύμφωνα με ενα γενικό μπουσουλα στο περιπου. Δεν ειναι έτσι τα πραγματα όμως...
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό elafi » Τρί 19 Ιούλ, 2016 16:42

για της βίδες ναι το ξέρω.
τώρα για το πόσο θα σφίξει νομίζω οτι άν υπάρχει μάστορας που να σφίγγει τη κεφαλή χωρίς δυναμόκλειδο..τι να πώ υποτίθεται είναι απο τα βασικά πράγματα αυτά..να σφίξεις οποιαδήποτε βίδα έτσι αντε το καταλαβαίνω αλλα την κεφαλή?
δεν ξέρω άν θα αλλάξει βίδες αλλά οταν είχα βγάλει το καπάκι των κεντροφόρων να το καθαρίσω απο την κρέμα είχα δεί μια βίδα με ένα μικρό σημαδάκι απο το σφίξιμο λογικά μπορώ να δώ αν της άλλαξε η όχι.
elafi

Δημοσίευσηαπό elafi » Τρί 19 Ιούλ, 2016 16:51

gkazakias έγραψε:Πολύ νωρίς έκαψε φλατζα. Να τσεκαρει για τυχόν πετσικαρισμενο μπλοκ, και εαν λέει ο κατασκευαστής να αλλάξει και τις βίδες κεφαλής ώστε να σφίξει σωστα το καπάκι με την δυναμη που λέει ο κατασκευαστής. Θα έχετε παρατηρήσει οτι μετα απο επισκευή ξανά αναοιγουμε καπάκι συντομα απο καμμένη φλατζα σε σχέση με την πρώτη φορά. Αυτό γίνεται γιατί κανεις σχεδόν δεν ακολουθεί τις οδηγίες του κατασκευαστή. Χρησιμοποιει τις ίδιες βίδες κεφαλής και σφίγγει σύμφωνα με ενα γενικό μπουσουλα στο περιπου. Δεν ειναι έτσι τα πραγματα όμως...

φλάντζα έκαψε γιατί το έσκισα το αμάξι λίγο εγώ εκείνη τη μέρα στης ανηφόρες, αλλα έκτός αυτού είχα πρόβλημα παλιότερα με κάποιο εξάρτημα δεν θυμάμαι πος λέγεται και έπαιρνε αέρα είχα λαμπάκι για κάνα μήνα ο μάστορας που το πήγαινα δέν έβρισκε από πού όποτε το πήγαινα μ έλεγε οκ είσαι κομπλέ και μετά απο κάνα 10λεπτο πάλι λαμπάκι..είχα δουλειές και έκανα δρομολόγια δέν προλάβαινα κάθε μέρα να το πάω συνεργείο η ιστορία τράβηξε κάνα μήνα...
μετά οταν το λύσαμε το πρόβλημα για κάνα 4-5μήνες ήμουν κομπλέ μέχρι εκείνη τη μέρα που το έσκισα στο βουνό ίσος είχε αρπάξει απο τότε και στο βουνό έσκασε που το ζόρισα.
elafi

Δημοσίευσηαπό crank94x » Τρί 19 Ιούλ, 2016 17:58

Αν επαιρνε αερα το κυκλωμα εφταιγε αυτο που καηκε η φλατζα και οχι οτι το εσκυσες..καποτε θα γινοταν αμα επαιρνε αερα!
crank94x

Δημοσιευσεις: 19

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 32 επισκέπτες