Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σβήνει ο κινητήρας στα υψηλά φορτία

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Σβήνει ο κινητήρας στα υψηλά φορτία

Δημοσίευσηαπό astam » Πέμ 18 Αύγ, 2016 15:20

Τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω το εξής σοβαρό πρόβλημα (μόνο στο υγραέριο): Κατά την πλήρη επιτάχυνση του αυτοκινήτου και όταν ξεπεράσει τις 4.000 στροφές περίπου τότε το γίνεται ένα "black out" και το αυτοκίνητο είναι σαν να έχει σβήσει, σαν να έχει ξεμίνει απο καύσιμο. Σε αυτή την περίπτωση έχω δοκιμάσει να πατήσω και να αφήσω το πετάλ του γκαζιού να δώ μηπως επανέλθει αλλά τίποτα. Η μόνη λύση είναι απο το μπουτόν εναλλαγής καυσίμου να το πατήσω και να γυρίσει σε βενζίνει τότε σα να ξαναμπαίρνει μπρος και συνεχίζει κανονικά χωρίς πρόβλημα. Στη συνέχεια αν το γυρίσω πάλι σε υγραέριο γυρίζει και λειτουργει κανονικά.
Το θέμα είναι ότι δε το κάνει πάντα, συνήθως το κάνει όταν είναι σε πλήρη επιτάχυνση με μεγάλα φορτία, π.χ. πλήρη επιτάχυνση για προσπέραση σε ανηφόρα και πάλι δε το κάνει πάντα. Αν επιταχύνω σιγά σιγά τότε δεν εμφανίζει το πρόβλημα.
Το αυτοκίνητο είναι VW Golf III 1.6 monopoint injection με σύστημα atiker πολλαπλού ψεκασμού.
Το έχω πάει στον εγκαταστάτη ο οποίος απλά έκανε πιο πλόυσιο το μίγμα (το ρύθμησε σε στάση όχι εν κινήση). Δεν μπήκε καν τον κόπο να το βγάλει στο δρόμο λέγοντάς μου ότι ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου είναι πιο αργός και γι αυτό μου το κάνει στην πληρη επιτάχυνση γιατί δε προλαβαίνει να στείλει δεδομένα στον εγκέφαλο υγραερίου. Μάλλον ο δικός του εγκέφαλος είναι αργός και δε μπορεί να βρεί το πρόβλημα.
Να σημειώσω πως μετά την αλλαγή του μίγματος σε πιο πλούσιο παρατήρησα ότι και σιγά σιγά να επιταχύνω μου κάνει μικροδιακοπές στις υψηλές στροφές.
Να σημειώσω ότι όταν σύνδεσε τον υπολογιστή στον εγκέφαλο του υγραερίου είδα ότι στην επιλογή "Σύστημα ψεκασμού" είχε το "Ενιαίο σήμα ψεκασμού(Full Group)". Αλλά εκεί που τρελάθηκα ήταν όταν είδα τον χάρτη ο οποίος ήταν ανα 1000 στροφές και όχι ανά 500. όταν τον ρώτησα γιατί ο χάρτης είναι ανα 1000 στροφές μου λέει έτσι είναι στα full group δεν αφήνει να φτιάξεις χάρτη ανά 500 στροφές. Ισχύει κάτι τέτοιο?
Παρακαλώ όποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα ας βοηθήσει ή αν κάποιος γνωρίζει κάποιον σοβαρό εγκαταστάτη που να ασχολείται με atiker στη Δυτική Ελλάδα ας με ενημερώσει.
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Re: Σβήνει ο κινητήρας στα υψηλά φορτία

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 18 Αύγ, 2016 16:05

Φοραω την ιδια μαρκα σε skoda μόνου ψεκασμού , μονο που προτίμησα να βάλω απλό συστημα καρμπυρατέρ και το αμάξι ράβει. Απαιτεί πολύ γνώση και εμπειρία να κανεις το μονου ψεκασμού βενζινη σε πολλαπλού υγραέριο. Κάποια μαλακια έχει κανει ο δικός σου 1000%. Εξαρχής δούλευε σωστα? Το σύμπτωμα σου δείχνει ελλειπή πίεση πνεύμονα με κακη ρύθμιση, έπρεπε όταν στο κανει να σε γυρίζει σε βενζίνη. Το οτι σε αφήνει στα κρύα του λουτρού είναι απαράδεκτο.
Έχω άριστο εγκατάσταση στην Αθήνα που μπορεί να σου λύσει το πρόβλημα.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό astam » Πέμ 18 Αύγ, 2016 16:18

Αρχικά είχαμε βάλει, σε άλλο εγκαταστάτη (ο θεός να τον κάνει) τύπου καρμπυρατερ (σύστημα tartarini) το οποίο είχε πάρα πολλά προλήματα τα οποία ο εγκαταστάτης δεν ήταν πρόθυμος να επιλύσει και τα έριχνε όλα στο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια πήγαμε σε αυτόν τον εγκαταστάτη με το atiker, προσπάθησε να το διορθώσει παρεμβάλοντας κάποιο εγκεφαλάκι το οποίο ρύθμιζε τη παροχή καυσίμου αλλά δε δούλεψε ποτέ, οπότε καταλήξαμε στην τοποθέτηση συστήματος πολλαπλού ψεκασμού.
Το μόνο πρόβλημα που είχε αρχικά είναι στα μεγάλα φορτία να γυρίζει σε βενζίνη με αποτέλεσμα να κλωτσάει κατά την αλλαγή. Γενικά απο αλλαγή υγραερίου σε βενζίνη, ε΄τε χειροκίνητα είτε απο μόνο του, το αυτοκίνητο κλωτσάει. Από αλλαγή βενζίνη σε υγραέριο καταλαβαίνεις πάλι μια διακοπή αλλά πολύ μικρή. Απλά τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να ξεμένει στα μεγάλα φορτία κάτι το οποίο είναι πολύ επικινδυνο.
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 18 Αύγ, 2016 16:41

Ερχεσαι καθόλου απο Αθήνα? Μην ταλαιπώρησε άδικα...με attiker ασχοληται ο εγκατάστασης μου και θα σε βοηθήσει, θα σου στείλω με μήνυμα τα στοιχεια του.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό astam » Πέμ 18 Αύγ, 2016 16:49

Αραιά και που έρχομαι αλλά όχι με αυτό το αυτοκίνητο, λόγω παλιότητας. Το έχουμε για κοντινές καθημερινές μετακινήσεις. Αλλά αν ξέρω πως θα λύσει όλα τα προβλήματα μιας και εδώ δεν βγάζω άκρη θα έρθω.
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 18 Αύγ, 2016 18:46

astam έγραψε:Τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω το εξής σοβαρό πρόβλημα (μόνο στο υγραέριο): Κατά την πλήρη επιτάχυνση του αυτοκινήτου και όταν ξεπεράσει τις 4.000 στροφές περίπου τότε το γίνεται ένα "black out" και το αυτοκίνητο είναι σαν να έχει σβήσει, σαν να έχει ξεμίνει απο καύσιμο. Σε αυτή την περίπτωση έχω δοκιμάσει να πατήσω και να αφήσω το πετάλ του γκαζιού να δώ μηπως επανέλθει αλλά τίποτα. Η μόνη λύση είναι απο το μπουτόν εναλλαγής καυσίμου να το πατήσω και να γυρίσει σε βενζίνει τότε σα να ξαναμπαίρνει μπρος και συνεχίζει κανονικά χωρίς πρόβλημα. Στη συνέχεια αν το γυρίσω πάλι σε υγραέριο γυρίζει και λειτουργει κανονικά.
Το θέμα είναι ότι δε το κάνει πάντα, συνήθως το κάνει όταν είναι σε πλήρη επιτάχυνση με μεγάλα φορτία, π.χ. πλήρη επιτάχυνση για προσπέραση σε ανηφόρα και πάλι δε το κάνει πάντα. Αν επιταχύνω σιγά σιγά τότε δεν εμφανίζει το πρόβλημα.
Το αυτοκίνητο είναι VW Golf III 1.6 monopoint injection με σύστημα atiker πολλαπλού ψεκασμού.
Το έχω πάει στον εγκαταστάτη ο οποίος απλά έκανε πιο πλόυσιο το μίγμα (το ρύθμησε σε στάση όχι εν κινήση). Δεν μπήκε καν τον κόπο να το βγάλει στο δρόμο λέγοντάς μου ότι ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου είναι πιο αργός και γι αυτό μου το κάνει στην πληρη επιτάχυνση γιατί δε προλαβαίνει να στείλει δεδομένα στον εγκέφαλο υγραερίου. Μάλλον ο δικός του εγκέφαλος είναι αργός και δε μπορεί να βρεί το πρόβλημα.
Να σημειώσω πως μετά την αλλαγή του μίγματος σε πιο πλούσιο παρατήρησα ότι και σιγά σιγά να επιταχύνω μου κάνει μικροδιακοπές στις υψηλές στροφές.
Να σημειώσω ότι όταν σύνδεσε τον υπολογιστή στον εγκέφαλο του υγραερίου είδα ότι στην επιλογή "Σύστημα ψεκασμού" είχε το "Ενιαίο σήμα ψεκασμού(Full Group)". Αλλά εκεί που τρελάθηκα ήταν όταν είδα τον χάρτη ο οποίος ήταν ανα 1000 στροφές και όχι ανά 500. όταν τον ρώτησα γιατί ο χάρτης είναι ανα 1000 στροφές μου λέει έτσι είναι στα full group δεν αφήνει να φτιάξεις χάρτη ανά 500 στροφές. Ισχύει κάτι τέτοιο?
Παρακαλώ όποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα ας βοηθήσει ή αν κάποιος γνωρίζει κάποιον σοβαρό εγκαταστάτη που να ασχολείται με atiker στη Δυτική Ελλάδα ας με ενημερώσει.

και φουλ γκρουπ να ειναι ο χαρτης ανα 500 μεγαλωνει...αφοσον στην βενζινα δεν εχεις θεμα τοτε μαλλον εχεις η εχεις μεγαλα μπεκ που το μπουκωνει το αμαξι η μεγαλη πιεση...
η διαφορα στα φουλ γκρουπ και στο διαδοχικο ειναι οτι στο χαρτη τα μς καυσιμου στο φουλ γκρουπ πανε μεχρι το 13 και στο διαδοχικο μεχρι το 18 μλκιες σου λεει ο τυπος..κατα την γνωμη μου λογικα σου το εχει φουλ γκρουπ ....
απλα θελει δουλεια στο δρομο και να δεις και την πιεση στο πνευμονα διοτι ολα εχουν το ρολο τους..
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό astam » Παρ 19 Αύγ, 2016 01:13

Υποτιθετε οτι ο αρχικος προγραμματισμος εγινε στον δρομο. Τα μπεκ ειναι τυπου ηλεκτροβαλβιδας τα οποια δεν τα εχει κανει ποτε service απο τοτε που τα εβαλε. Μονο τα εβγαλε και τα ρυθμισε μετα απο παροτρυνση μου την τελευταια φορα που πηγα για service, ειπε δε χρειαζοντε κατι αλλο ειναι οκ.

Στάλθηκε από το LG-H525n μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 71 επισκέπτες