Καλησπέρα παιδιά.
Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τα μπουζί... Την τελευταία φορά που τα αλλάξαμε το Πάσχα, είχαν πάνω τους αρκετό λάδι (υγρό όχι καμένο) και με προβλημάτισε... Ο μηχανικός μας είπε αν είναι την επόμενη φορά να παραγγείλουμε καινούρια φλάτζα για το καπάκι των βαλβίδων και θα διορθωθεί. Παίζει να φταίει όντως αυτή η φλάτζα γιατί μου φαίνεται λίγο άσχετη... Τα μπουζί λάδι είχαν στην ακίδα τους στο εσωτερικό μέρος αυτό που αντικρίζει τον κύλινδρο, όχι από την εξωτερική που κουμπώνει ο πολλαπλασιαστής επάνω τους... Διαρροή λαδιού επίσης δεν υπάρχει κάπου γύρω από το καπάκι των βαλβίδων... Αν είναι όντως θέμα αυτής της φλάτζας να την αλλάξουμε δεν το συζητώ...
Μήπως να κοιτούσαμε και τίποτε άλλο; Απλά είναι κρίμα γιατί κάθε 10.000χλμ-15.000χλμ περίπου θέλει καινούρια μπουζί εξ' αιτίας του λαδιού που μαζεύουν... Μπορούν να καθαριστούν με κάποιον τρόπο ή δεν είναι ασφαλές;; Τι άλλο θα μπορούσαμε να δούμε; Μήπως να ρίχναμε κάποιο πρόσθετο λαδιού που βελτιώνει την κατανάλωση του λαδιού και αναζοωγωνεί τσιμούχες, φλάτζες και O-Rings; Κάτι τέτοιο εννοώ:
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... db=web.nsf Είχε χρησιμοποιήσει παλαιότερα ο πατέρας μου στο Mondeo που είχε στην Γερμανία κατόπιν παρότρυνσης του μηχανικού του εκεί (Έλληνας) ένα τέτοιο πρόσθετο της Liqui Moly (δεν θυμάμαι αν ήταν το ίδιο με αυτό στο Link) και είχε δει μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση λαδιού... Τι λέτε; Να δοκιμάσουμε; Θεωρητικά είμαστε μέσα στα όρια ανοχής που δίνει για κάψιμο 1L/1000χλμ καθώς ο μέσος όρος της κατανάλωσης συνοψίζεται στα 400ml/1000χλμ περίπου. Είναι ασφαλές να χρησιμοποιούσαμε ένα τέτοιο πρόσθετο;;
Καμιά άλλη ιδέα; Γενικά αυτοί οι κινητήρες καίνε αρκετό λάδι από κατασκευής τους... Έχω δει και άλλες περιπτώσεις που καίνε τα διπλά από το δικό μας...